Πόσο μεγάλος είναι τελικά ο κολοσσός της Apple; [infographic]

Όλα τα Apple Fanboys του κόσμου ενώνονται και κάνουν ακόμα πιο δυνατή την αγαπημένη τους εταιρεία. Η Apple ισχυροποιεί τη θέση της στην αγορά, αυτό μπορεί να το καταλάβει και ο αδαής βλέποντας το πλήθος των iPhone και iPad που κυκλοφορούν τριγύρω του. Πόσο όμως μεγάλη έχει γίνει η εταιρεία με σήμα το δαγκωμένο μήλο; Υπάρχουν πάντοτε τα στοιχεία για να μας το δείξουν αυτό. Hail to infographics!

Για να ρίξουμε μερικά νούμερα ενδεικτικά, αν και τα περισσότερα μπορείτε να τα διαβάσετε με την άνεσή σας στην πληροφοριακή εικόνα που ακολουθεί, αρκεί να πούμε ότι η Apple έκανε πάνω από 128 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις κατά τη διάρκεια του 2011. Μόνο το iPhone πούλησε 72 εκατομμύρια κομμάτια το 2011, που αν τα έβαζες μαζί το ένα πάνω στο άλλο θα έφταναν σε βάρος τον πύργο του Άιφελ! Μάλλον τα πάνε καλά εκεί στο Cupertino έτσι δεν είναι;

, Πόσο μεγάλος είναι τελικά ο κολοσσός της Apple; [infographic]

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
venisk

“” Μόνο το iPhone πούλησε 72 εκατομμύρια κομμάτια το 2011, που αν τα έβαζες μαζί το ένα πάνω στο άλλο θα έφταναν σε ύψος τον πύργο του Άιφελ! “”

72 Millions iphones sold in 2011 that’s nearly equal to the WEGHT of the Eifel tower…

Κώστας Βλαχάκης

venisk, ταυτόχρονα με τη διόρθωση άφησε και το σχόλιό σου για την ουσία του άρθρου ώστε να προχωρήσει η συζήτηση… 😉

Νίκος, οι αριθμοί δημιουργούν ίλιγγο!!

MEDS
Κωνσταντίνος

Παιδιά, με όλη την καλή διάθεση, δεν ανησυχεί κανείς με όλα αυτά να τεράστια ποσά και νούμερα; Βλέπουμε εταιρίες να ανεβαίνουν στην παγκόσμια αγορά, να γίνονται στην ουσία κολοσσοί οι οποίοι πραγματικά δεν πιστεύω ότι το κάνουν από αγάπη στον καταναλωτή ούτε απο αγάπη γι’αυτο που κάνουν. Τους ενδιαφέρει το κέρδος, η άνοδος και ισχυροποιήση στην παγκόσμια αγορά και (συγνώμη για την έκφραση, βάζω και τον εαυτό μου μέσα) ένα μάτσο απο “προβατα” να τους ακολουθούν σε κάθε τους βήμα. Και το τραγικό εταιρίες σαν την samsung να κατηγορούν τους καταναλωτές άλλων προιόντων άλλων εταιριών οτι είναι πρόβατα. Το οτί περιμένουμε σαν ένα ποθητό γεγονός την ανακοίνωση του επόμενου μεγάλουν κινητου της samsung δεν ειναι “προβατιά”…Αναρωτιέμαι, πραγματικά οι μεγάλες αυτές εταιρίες, αυτοί οι κολοσσοί ενδιαφέρονται για την σωτηρία της αγοράς, για τον ίδιο τον καταναλωτή, για την επίπτωση που έχει στον κόσμο η ισχυροποίηση τους στην παγκόσμια κατάταξη; Ορίστε διανύουμε μία τραγική περίοδο και όλοι εμείς που στηρίζουμε αυτήν την βιομηχανία αυτό που περιμένουμε είναι το επόμενο κινητό της apple, της samsung η της sony…Σίγουρα αυτές οι εταιρίες δεν περιμένουν την επόμενη σωστή κίνηση των καταναλωτών τους. Αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Να με συγχωρείτε που μακρυγόρησα ή αν… Συνέχεια »

venisk

Όλες οι εταιρείες είναι σαν τις τράπεζες ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος τους δεν είναι λογικό?..π.χ. τα ιαπωνικά αυτοκίνητα βλέπε Honda Toyota πατάνε οτιδήποτε υπάρχει σε αξιοπιστία αλλά έχουν πανάκριβα ανταλλακτικά γιατί κρατάνε μια ζωή…Γενικά είμαι του ρητού “ότι πληρώνεις παίρνεις” αλλά η apple θα έπρεπε να δίνει περισσότερα κ γι αυτό και με έδιωξε από πελάτη της..Το φανταστικό στην apple είναι το marketing και ο τρόπος που κάνει τα προϊόντα της να λειτουργούν από οποιονδήποτε..Ότι βολεύει το καθένα κύριοι, κανείς δεν μπορεί να σου πει πάρε αυτό το κινητό επειδή είναι καλύτερο..το καλύτερο για το καθένα είναι ότι τον βολεύει αυτόν!

Αγγελος Χυτηρογλου

Παρολο την κριση που εχουμε δεν πιστευω οτι ειναι προβατια να περιμενουμε ενα νεο προιον οποια εταιρεια και αν το βγαζει.Αγαπαμε,γουσταρουμε τεχνολογια και ειναι λογικο να ενδιαφερομαστε.Κακο ειναι να εχεις ενα καλο κινητο,υπολογιστη και χωρις σπουδαιο λογο να το πουλας για να αγορασεις αλλο το οποιο ειναι λιγο πιο καλο

venisk

Διαφωνώ….Γιατί να δώσω 600 ευρώ για το gs4 και να μείνω άλλον ένα χρόνο με το gs2 και να μην πάρω τώρα το gs3 με 300 ευρώ αφού θα πουλήσω το δικό μου ΑΝΕΤΑ 300 ευρώ…..Ακριβώς το ίδιο γιατί να μείνω με τις 570 άλλο ένα χρόνο και να μην της πουλήσω τώρα 400 ευρά και να πάρω 2 καινούριες με άλλα 300 ευρώ?..δεν συμφέρει όταν θες τεχνολογία να μένεις με τα ίδια πράγματα για πολύ καιρό…

GiannisMix

@Venisk
Σωστο αυτο που λες αλλα πρεπει να ξερεις να το κανεις τη σωστη στιγμη 😉 πχ πουλας τωρα το SGS2 γιατι σε 1 μηνα θα εχει πεσει η τιμη του ως καινουριο και κανεις υπομονη να αγορασεις το SGS3 ενα μηνα μετα τη κυκλοφορια του.. / δεν ββγαινεις παντα κερδισμενος απο αυτα.. Υπαρχουν πολλοι παραγοντες..

panos

αυτο το αρθρο ειναι ντροπη να υπαρχει…οταν καμαρονουμε που η apple εχει τοσα δις ειμαστε μαζοχιστες…η apple εχει καταπατησει ολα τα εργασιακα δικαιωματα των εργαζομενων της!!αυτο δεν ειναι χαρα!!

techbilaras 4s

εγω λεω να ανηξουμε στην ελλαδα καμοια δυο τετοιες εταιριες που να παραγουν τετοιου ιδους συσκευες και πρωιοντα τεχνολογιας για να ξεχρεωσουμε …χαχαχαχα δες λεφτα ρε πω πω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.