Apple, Και όμως είναι δυνατόν ακόμα και για το iPhone να έχει πτώση πωλήσεων

Εκεί που έχεις συνηθίσει να διαβάζεις διθυράμβους για τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις της Apple και την συνεχόμενη κερδοφορία της στην μετά το iPhone εποχή, έρχεται η πραγματικότητα και το παγκόσμιο υφεσιακό κλίμα να σε επαναφέρει, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple για το τρίτο τρίμηνο του 2012 σημείωσαν πτώση σε σχέση με το δεύτερο, μαζί με πτώση στις πωλήσεις του iPhone.

Καλά, μη φανταστείς ότι έχει πρόβλημα η εταιρεία, ή ότι χάνει λεφτά, αφού σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, σημειώνει άνοδο. Δες τα νούμερα: φέτος είχε έσοδα 35 δισ. δολάρια, το ίδιο τρίμηνο πέρυσι είχε έσοδα 26.8 δισ. δολάρια. Η διαφορά είναι μεγάλη, αλλά στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 είχε έσοδα 39.2 δισ. δολάρια.

Πάμε να δούμε τις πωλήσεις συσκευών iPhone τώρα: Στο δεύτερο τρίμηνο είχαν πουληθεί 35.1 εκατομμύρια συσκευές, ενώ στο τρίτο οι πωλήσεις περιορίστηκαν (τρόπος του λέγειν, δεν είναι και μικρό το νούμερο…) στα 26 εκατομμύρια συσκευές. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι παρατηρούνται μειώσεις, αλλά και πάλι η Apple παραμένει ισχυρή, όπως και αν αναγνώσει κανείς τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Ένα από τα στοιχεία που θα πρέπει να σημειώσουμε πάντως, είναι οι συνολικές πωλήσεις iPads, που έφτασαν στα 17 εκατομμύρια μονάδες το τρίτο τρίμηνο του 2012.

, Apple, Και όμως είναι δυνατόν ακόμα και για το iPhone να έχει πτώση πωλήσεων

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pk

αραγε τα προβατα αρχισαν να ξυπνανε?

bbking

με τις τιμές που έχει λογικο.
αν θες ενα μισθο για να το αγορασεις, δεν θα το παρεις.
εξαλλου + οι ανταγωνιστές προσφέρουν παρα πολλά.

stavros

ε οχι και πτωση πωλησεων…ειναι λαθος ο τροπος που τα εχεις γραψει. Ειναι απολυτα φυσικο το τριτο τριμηνο οι πωλησεις να ειναι χαμηλοτερες αλλα μακραν περισσοτερες απο οποιαδηποτε αλλη συσκευη.
Τωρα για το ipad τι να πω, εχει σκοτωσει τελειως τον ανταγωνισμο. Και πως να μην τον εχει οταν οι ανταγωνιστες το μονο που εχουν να επιδιξουν ειναι πανομοιοτυπα σχεδιασμενες συσκευες μεταξυ τους, τελειως αδιαφορες και τραγικες.

Ιωάννης Π.

Μας έχεις απο ένα θεματάκι με Apple και χρήμα κάθε μέρα για να μας κρατάς στην τσίτα, So Let’s get ready to rumble!
Τώρα η πτώση μάλλον οφείλετε στην αναμονή παρουσίασης του iPhone 5

azriel84

Το πρόβατα συνεχίζουν να βελάζουν μια χαρά. Όπως και τα πρόβατα των άλλων εταιριών. Άραγε ο βοσκός Samsung δεν έχει πλέον το δικό της κοπάδι; Λογικό, 6 μήνες μετά την κυκλοφορία του 4S να πέφτουν οι πωλήσεις αφού ο κόσμος είτε ήδη το πήρε, είτε διάλεξε κάποιο ανταγωνιστικό (One X, SIII κτλ…) είτε περιμένει το iPhone 5. Όχι ότι θα πεινάσουν βέβαια πάλι άνοδο έχουν σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο…Google, Samsung, Apple με τρελά κέρδη, Nokia και Microsoft με απώλειες…

Για το iPad, οι πωλήσεις τα λένε όλα. Εν αναμονή των νέων Galaxy Tabs και του Surface της Microsoft λοιπόν το φθινόπωρο για να δούμε τι θα δούμε και εκεί.

Nick

Αργησε να το καταλάβει η Apple οτι εχει ακριβα κινιτα δεν λεω οτι τα προιοντα της δεν ειναι τιμια αλλα εχουν βγει πολoι πιο οικονομικα κινιτα και tablet οχι τοσο καλα οσο της Apple αλλα την κανουν τη δουλεια τους τα οικονομικακινιτα΄ για παραδιγμα sony ericsson mini,lg optimus l3,l5,l7 και αλλα πολλα…Το iphone ειναι για επιχιριματιες και οχι για καπιον που θελει να ΄διασκεδαση` με το κινιτο του το iphone ειναι ενα μουντο κινιτο ουτε widgets δεν μπωρεις να προσθεσεις ενο τα android κινιτα εχουν κατι το ξεχοριστο το ενα απο το αλλο στο UI αναθερομαι ενο ολα τα iphone το ειδιο UI εχουν μονο η ενφανιση αλαζει κι ο επεξεργαστης τους!

azriel84

@bbiking
Ντάξει, οι τιμές των ανταγωνιστών δεν είναι και καλύτερες, 700€ ζητάνε για το One X και το SIII…αλλά αναλόγως τι θέλει ο καθένας παίρνει ότι αντέχει η τσέπη του, λογικό είναι. Πάντως στην high end κατηγορία, όλοι ανεξαιρέτως βαράνε στο κεφάλι, το υπερκέρδος τους είναι τρελό, κακά τα ψέμματα.

@Nick
Δεν έχεις καθόλου άδικο, ο καθένας με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του, αλλά στο θέμα διασκέδαση θα διαφωνήσω. Μια χαρά παιχνιδάρες παίζω στο iOS που είτε δεν τις σηκώνουν άλλα κινητά λόγω hardware είτε δεν υπάρχουν σε άλλα οικοσυστήματα. Όσο για το customization του Android είναι το πιο δυνατό και ταυτόχρονα το πιο αδύναμο σημείο του γιατί απ’τη μια μπορείς να έχεις ένα μοναδικό κινητό βάζοντας εσύ ότι θες και ναι τα widgets λείπουν άπειρα απ’το iOS, απ’την άλλη το τόσο πείραγμα έχει οδηγήσει και στο γνωστό fragmentation του Android με ότι αυτό συνεπάγεται (άθλια UI εταιριών, έλλειψη γρήγορων αναβαθμίσεων κτλ). Διαλέγει ο καθείς και παίρνει 🙂

looper

κοιτα Νικο, μπορει να ειναι ετσι το λειτουργικο που να μην δινει ιδιαιτερη σημασια στο personalization οπως ειναι το ανδροιδ, κεγω ειχα ενα ανδροιδ και μολισ πηρα ιφονε μου κακοανηκε, ομως παρατηρησα οτι σε σχεση με το παλιο μου κινητο δεν κολλαει καθολου, ενω οταν ειχα το ανδροιδ με τα πολλα widgets σερνοταν, ειδικα οταν το εκανα εκκινηση. πιστευω ομως οτι στον τομεα της διασκεδασης το ιφονε ειναι καλυτερο γτ οι εφαρμογες του ειναι ανωτερεσ απο αυτες του μαρκετ. και επισης οσο παλιο μοντελο και να εχεις ιφονε θα υποστηριζονται οι αναβαθμησεις, ενω στα ανδροιδ αυτο ειναι ενα προβληματακι.

angelos

Ρε παιδιά είναι απλό το θέμα. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο πλανίτη που να μην έχει iPhone για αυτό έχουν πέσει οι πωλήσεις. Καθήστε να βγει το 5 να δείτε πως θα πάρουν την ανηφόρα.

Nick

Καλα ολα αυτα που ειπατε αλλα 600 ευρω για κινητο… και το arc s κανει 200 ευρο ενταξει δεν σιγκινεται με το iphone αλλα μια χαρα κανει την δουλεια του αλλα εγω ειμαι android fun και οχι ios fun….Ο καθενας με οτι λειτουργεικο βολευεται…Αν ειχαι το iphone android θα το αγοραζα αλλα………………

Nick

@ looper
Eξαρταται το κινητο που ειχες….Πιο κινητό εχες με android??

Alex

Λογικό είναι να πωλούνται συνέχεια λιγότερα iPhone αφου τον μηνα που βγαίνει στην αγορά το αγοράζουν παρα πολυ μετα κάθε μήνα το αγοράζουν πιο λίγοι. Σκεφτείτε πως δεν είναι αμέτρητοι οι άνθρωποι που τα αγοράζουν άρα άμα πάρει κάποιος το 5 μόλις κυκλοφορήσει δεν θα πάρει και το 6 αφου έχει ακόμα το 5.εχω δει πόλους που έχουν το iPhone 1 που κάνει σχεδόν τα ίδια με το 4 άρα αυτοί γιατι να πάρνοτν κάθε χρόνο καινούργιο? καινούργιο καθε χρονο παιρνουν μόνο οι κωλιμενοι με την apple.αλωστε αν φανταστείτε πως το 85% του πληθυσμού έχει Κηνιτο τηλέφωνο
Το 55% απο αυτούς έχει smartphone το 40% απο αυτούς έχει iPhone οι υποληποι έχουν απο άλλες μάρκες που είναι εξίσου καλές… Εμένα πάντως λογικό μου φαινεται να έχει συνέχεια λιγότερο πούλημα,εσάς δεν ξέρω..

manolinio7

Mπραβο..!! χαιρομαι.. αντε γιατι την εχει δει καπως… 2 χρονακια ακομα και θα βρισκετε στη 3 θεσει. ( 1-android 10.1 humburger-souvlaki……2-windows 10 bill gates edition……3-iphone @rxidi@ ios 7 + δωρο 3 δωρεαν μηνησεις σε οποια εταιρια επιλεξει ο αγοραστεις..!!!!!!!!

SonicYouth

Ποιος θα πάρει τώρα iPhone ρε παιδια.Ολοι περιμένουν το iPhone 5

looper

Νικο εγω ειχα το htc desire επι εποχης που δεν ειχε βγει το ιφον4 περιπου. δηλαδη δεν το πηρα οταν ηταν τα διπυρηνα και τετραπυρηνα για να ειναι αργο, μετα απο 4 μηνες αρχησε λιγο να κολλαει, και επειση ειχα πολλα widgets οταν το εκανα εκκινηση δεν τα εμφανιζε αμεσος.

Nick

Γιατι ολα τα κινητα μετα απο 4 μηνες αρχιζουν να κολλανε, αν και το τελευτεο καιρο το κινιτο μου (LG optimus me)παει σφαιρα και εχει και 600 επεξεργαστει

Mike

Πρώτον, πουθενά και ποτέ παγκοσμίως, δεν συγκρίνονονται χρονικές περίοδοι (μήνες, 2μηνα, 3μηνα, 4μηνα) με την αμέσως αντίστοιχη περίοδο του ιδίου έτους, αλλά πάντα με την αντίστοιχη του περσινού έτους. Άρα, αν συνβαίνει το πρώτο εξάγονται παντελώς λάθος συμπεράσματα, όπως αυτά τα δικά σας.
Για παράδειγμα, αντιστρέφω τη λογική σας, και ας συγκρίνουμε τις πωλήσεις ενός Δεκεμβρίου (εορταστική περίοδος) με τον αμέσως προηγούμενο Νοέμβριο. Τι θα πούμε, ότι π.χ. υπήρξε αύξηση 50%, ενώ αυτός ο μήνας μπορεί να υστερεί από αυτόν της προηγούμενης χρονιάς κατά π.χ. 30%;
Δεύτερον, όταν πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε διθυραμβικά ότι το Galaxy S3 πούλησε το αστρονομικό ποσό των 10 εκατ. συσκευών τους δύο πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του, τώρα κάποιοι… χάρηκαν που το iPhone πούλησε ΜΟΝΟ 26 εκατ. μονάδες τον 6ο, 7ο και 8ο μήνα της κυκλοφορίας του και ενώ οι πάντες μιλούν για το 5;
Για δείτε τα πράγματα χωρίς παρωπίδες και με τον εγκέφαλο σε λειτουργία!

looper

mike απλα ηθελα να πω οτι τοτε ηταν ενα αρκετα καλο κινητο!!!!τοτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.