Apple, Ανακτά το προβάδισμα έναντι της Samsung στις ΗΠΑ

Το τελευταίο τρίμηνο του 2013 έκρυβε ανατροπές σχετικά με το μερίδιο αγοράς των smartphone στις ΗΠΑ μιας και η Apple, σύμφωνα με την έρευνα της Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), ανέκτησε το προβάδισμα επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως οι χρήστες περίμεναν την παρουσίαση των νέων iPhone, έχοντας δώσει στο τρίτο τρίμηνο του 2013 το προβάδισμα στη Samsung, αφού όπως φαίνεται η περίοδος των εορτών ώθησε τους καταναλωτές στο να επενδύσουν στην Apple.

Με τους απανταχού “οπαδούς” του iPhone στις ΗΠΑ να τηρούν στάση αναμονής για το τι θα παρουσιάσει η Apple σχετικά με τις νέες συσκευές της, είχαν δώσει “χώρο” στη Samsung να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στις ΗΠΑ στο 38% και την Apple να ακολουθεί με ποσοστό 34% για το τρίτο τρίμηνο του 2013. Σύμφωνα με την προαναφερθείσα έρευνα, τα ποσοστά άλλαξαν άρδην στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 με τους καταναλωτές να επενδύουν στην αγορά των νέων iPhone χαρίζοντας στην Apple το προβάδισμα με 48% του μεριδίου αγοράς στις ΗΠΑ με τη Samsung να πέφτει στο 31%.

Επιπλέον, η έρευνα αναφέρει πως η αύξηση του μεριδίου της Apple δεν οφείλεται μόνο στη Samsung αλλά και στη μείωση του μεριδίου της HTC, το οποίο έφτασε κάτω από το 8%, αλλά και στο μερίδιο της Blackberry το οποίο έφτασε κάτω από το 2%, ενώ η LG διατήρησε το 8% του μεριδίου αγοράς που κατείχε από το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Apple, Samsung, leads, usa, market, share, Apple, Ανακτά το προβάδισμα έναντι της Samsung στις ΗΠΑ

Apple, Samsung, leads, usa, market, share, Apple, Ανακτά το προβάδισμα έναντι της Samsung στις ΗΠΑ

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με την ίδια έρευνα και συγκεκριμένα με τον Mike Levin που είναι ο συνιδρυτής της εταιρείας που διεξήγαγε την έρευνα, οι χρήστες iOS ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στο μηνιαίο τους λογαριασμό σε τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα και δεδομένα περιήγησης στο διαδίκτυο σε σχέση με τους χρήστες Android. Οι περισσότεροι iOS χρήστες ξοδεύουν πάνω από 100 δολάρια το μήνα, ενώ το ένα τέταρτο των Android χρηστών ξοδεύουν λιγότερο από 50 δολάρια το μήνα με το αντίστοιχο ποσοστό για τους χρήστες των iPhone να ανέρχεται μόλις στο 7%.

Apple, Samsung, leads, usa, market, share, Apple, Ανακτά το προβάδισμα έναντι της Samsung στις ΗΠΑ

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DIMIS

Κάτσε να “σκάσει μύτη” το iPhone 6 και θα γίνει το σύστριγγλο!!

Darth

Εμ μετά από αυτά που έκανε Samsung τελευταία όλο ποσοστά χάνει

Λευτέρης

Το μυαλό το έχουν οι λίγοι.

Titribit

@Λευτέρης Αυτες οι τοσο εμπεριστατωμενες αναλυσεις ειναι το κατι αλλο…

Alexis

Εφόσον το ποσοστό της samsung ανέρχεται σε αυτό το ποσοστό μιλάμε για μεγάλη διαφορά υπέρ της apple! Κι αυτό όπως σωστά ανέφεραι ο @darth οφείλεται στις παιδαριώδης επιλογές της samsung. η τελευταια ερευνα είναι τουλάχιστον γελοία!

chris

Πού είναι η SONY ρε παιδιά??

Alexis

Που είναι η SONY οεο?

Αντρέας

Τι που είναι η Sony; Αφού στην Αμερική οι φλώροι αγοράζουν iPhone.

Alexis

@Αντρέας ισχυει! Τα μεγαλυτερα προβατα εκει βρισκονται!

παναγιωτης

Ακατορθωτο δειχνει πια μετα απο τοσες προσπαθειες ολων των κολοσσων να ριξουν τον Βασιλια στα smartphones ,απλα!!!!!!

Λευτέρης

Αμα δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.

geohot

Σιχαίνομαι την αππλε αλλά σε αυτόν τον ανταγωνισμό πιστεύω πως αξίζει περισσότερο. Η sammy καλά θα κάνει να υποστηρίζει τα κινητά της καθώς πρέπει (βλ. windows phones). Α και κάτι άλλο… Blackberry 0% τι έγινε εκεί πέρα?

afe

Αφου στις ΗΠΑ αγοραζουν iPhone στα τριχρονα παιδακια τους και η τηλεοραση(σειρες κλπ) διαφημιζει κυριως iPhone.θα μεινει για καιρο ψηλα η apple εκει..

ioannis

Ρε παιδιά η Apple για τους Αμερικανούς είναι way of life γιατί να αγοράζουν κορεάτικα εμείς αν είχαμε τέτοια εταιρεία θα περνάμε Κινέζο;πάρε παπούτσι από το τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο. ..

Vasilis

Απλά εκεί υπάρχει χρήμα και ο κόσμος της Αμερικής δεν ψάχνει για έξυπνη αγορά αλλά για το τι είναι In fashion.
Όπως πολλοί Έλληνες που αγοράζουν κινητό με πρώτο κριτήριο πώς θα φαίνεται πάνω στο τραπέζι της καφετέριας.

Jimis

Μπορεί στην Αμερική να αγοράζει ένα ποσοστό iPhone γιατί είναι status symbol αλλά εδώ στην Ελλάδα αγοράζουμε τα Android γιατί είναι φθηνά… Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ που πάει να αγοράσει ένα κινητό σήμερα…και μην κοιτάμε μόνο μεγάλα σε ηλικία άτομα (18+ – 30,35) αλλά ένα μικρό παιδιί (μέχρι17) ή ένας μεγαλύτερος (40+) θα πάει να πάρει το Android γιατί είναι φθηνό…όπως παλιά που όλα τα παιδάκια είχαν Sony Ericsson γιατί ήταν πολύ φθηνά… Δεν έχω ακούσει κανέναν σε αυτές τις ηλικίες να λέει: “Α θα πάρω iPhone γιατί έχει αυτό και αυτό” ή “Α θα πάρω Android γιατί είναι αυτό και αυτό”. Πάνε και λένε: έχω πχ 200 € τι μπορώ να αγοράσω? και απλά τους δείχνονται Android γιατί iPhone δεν υπάρχουν σε αυτές τις τιμές…. Το έχω δει άπειρες φορές να συμβαίνει και φίλος μου που δουλεύει σε Public μου το είπε και ο ίδιος… Εκεί “βασίζεται” κυρίως το market share του Android… στις “premium” συσκευές (iPhoen,LG G2,Samsung S4,HTC One,κτλ) είναι ξεκάθαρο ποιο είναι πιο μπροστά… Δεν είμαι Apple fanboy αλλά η αλήθεια να λέγεται…η Apple κυριαρχεί στις “premium” συσκευές και το Android βασίζεται στα low end smartphones… Όταν τα windows phones πιάσουν μερίδιο και “κόψουν” τις πωλήσεις από τα low… Συνέχεια »

Targaryen

Σε μια χώρα που σε όποια σειρά έχω δει έχουν ολοι iphone και γενικά η διαφήμιση ει\ίναι απίστευτη πραγματικά και 10% να είχε η Samsung θα ήταν τεράστια επιτυχία.Πόσο μάλλον με αυτά που έχει τώρα…

Theo

@Targaryen Φίλε θα συμφωνήσω μαζί σου. Ειδικά το μπρούσκο, το 95 % στη σειρά έχουν iphone. Μα για ξέρασμα είναι. Μη μιλήσω και για την ελληνική tv που μόνο το iphone διαφημίζουνε, και τους τρέχουνε τα σάλια, και έχουν. Λες και θα τους πέσει ο κώλος αν πάρει έστω ένας από αυτούς κανά sony, samsung, nokia, lg, htc και δεν ξέρω κι εγώ τι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.