Apple, Ετοιμάζει 6ιντσο iPhone;

Στην κατηγορία των phablets φέρεται να είναι διατεθειμένη να μπει η Apple με αναφορές που έχουν προκύψει από ένα report να κάνουν λόγο για τη διενέργεια δοκιμών σε ένα iPhone με οθόνη 6 ιντσών. Τα μελλοντικά iPhone εκτιμάται ότι μπορούν να έχουν οθόνες από 4.8 έως και 6 ίντσες.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα κατά πόσο θα βγουν αληθινές οι φήμες, αλλά τα event που έχει προγραμματίσει είναι κοντά, επομένως σύντομα θα ξέρουμε.

Πιστεύετε ότι μπορούν να βγουν αληθινές οι φήμες;

Apple, Apple, Ετοιμάζει 6ιντσο iPhone;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
golas

άντε να δούμε τι θα πούνε για την διαφήμιση με τον αντίχειρα που τελικά μεγαλώνει..

j

Αν και σε πολλους δεν θα αρεσει το μεγεθος εμενα μ’αρεσει πολυ εμφανησιακα και εχει και λεπτο bezel και ειναι τελειο. Σκετο κουκλι

jonjon

Με τιμή στην Ελλάδα 1800 ευρώ.

MEDS

Όσο θα βγει το φτηνό iPhone, άλλο τόσο θα βγει και αυτό. Αλλά αν τελικά το κάνουν, μιλάμε για την επικότερη κωλοτούμπα EVER!

DEMETRIUS

είναι αυτονόητο ότι θα βγάλει με περισσότερες ίντσες!Θα μπεί και αυτή στο παιχνίδι!

Πέτρος Π

Χμμ πολύ χλωμό μου φαίνεται, απλή φήμη είναι και δεν αναφέρεται ούτε καν η πηγή… Δεν νομίζω οτι έχουν λόγω ύπαρξης τέτοια posts με απλές φήμες απλά για να γίνεται κουβέντα , και που συνήθως καταλήγουν σε τσακωμούς… Παλιότερα ο ίδιος συντάκτης έλεγε για κλείσιμο ματιού της Nokia στα android και τελικά όπως είδαμε η Nokia εξαγοράστηκε από την Microsoft…

Alexis

Φαίνεται πολύ όμορφο αλλά πλέον η apple φανερότατα ακολουθεί τον ανταγωνισμό! Και συμφωνώ ότι θα κάνει καμια 1800 ευρώ χαχα

Νio

Αν το κάνει αυτό η Apple θα διαπομπεύσει από μόνη της την εικόνα της. Θα δείξει ότι έχει μείνει 2 χρόνια πίσω από τον ανταγωνισμό, εφόσον υποστήριζε με καυστικά βίντεο το μέγεθος της οθόνης. Κρίμα. Θα έπρεπε από την αρχή να είχε κάνει κάτι.

paris1

Κάνετε λάθος παιδιά! Δεν πρόκειται να μπεί στην κατηγορία. Θα την εφεύει ξανά!
Re-invent phablet!

Beholder

Χα Χα Χα !!
Τι έγινε ρε παιδιά, ξαφνικά μεγάλωσαν τα δάχτυλα του ανθρώπινου είδους, και το “τέλειο” μέγεθος άλλαξε ? Τόσο καιρό μας τα έχουν πρήξει Apple και fanboys με τις “τέλειες” αναλογίες του βαρετού iΤούβλου…

P@nides

Αν ισχυει κατι τετοιο αγορα απο την 1η μερα!!

JohnWave

Δεν νομίζω ότι ισχύει η φήμη.Η Apple έκανε μια στρατηγική επιλογή να μείνει στις στις 4 ίντσες ( το μεγαλύτερο λάθος της ) και δεν θα κάνει κωλοτούμπα ώστε να καλύψει τις ανάγκες εμάς των εξωγήινων με τα μεγάλα δάχτυλα.

eleni

Συγνωμη αλλά δεν συμφωνώ. .. η εταιρεία αναφέρθηκε στο γεγονός του κλασικού τηλεφώνου και οχι σε ταμπλετοτηλεφωνο που είναι άλλη κατηγορία και εννοείται πως θα ασχοληθεί η apple με αυτές τις ίντσες ειδικά τωρα που έχει δοκιμαστεί το προϊόν….. Οπότε ουδεν λόγος υπάρχει οτι κάνει κωλοτουμπα.

Vasilisx360

Αν κάνουν σημαντικές αλλαγές στο ios ίσως να αξίζει.. 6 ίντσες με της βαρετές δυνατότητες του iPhone 5 είναι πεταμένα λεφτά. (και για iPhone5 πεταμένα είναι τα λεφτά αλλά τέλος πάντων)

JohnWave

@Eleni η Αpple δεν διαθέτει ταμπλετόφωνο όπως πχ η Samsung που βγάζει τη σειρά S4 και παράλληλα κυκλοφορεί και τη σειρά Note.Αν μεγαλώσει το iphone λοιπόν θα κάνει ξεκάθαρη κωλότούμπα.Αν βγάλει νέα σειρά παράλληλα με τη σειρά iphone και την ονομάσει πχ ipadphone τότε αυτό θα είναι έμμεση κωλοτούμπα.

Όπως και να χει τσάμπα ασχολούμαστε μιας και πρόκειται για φήμες.Απορώ πραγματικά πως το τμήμα marketing της Apple αποφάσισε να προμοτάρει το iphone παρουσιάζοντας ως πλεονέκτημα τις 4 ίντσες.Εγκλωβίστηκε από μόνη της.

Seme

Ναι μια χαρα πραμα φαινεται,ποσο θα κανει?Κανα 1000ρικο σιγουρα.

MEDS

@Eleni Δε θα κάτσω να κατηγορήσω την Apple αν κάνει τη κωλοτούμπα, μπορεί λιγάκι να κάνουμε χαβαλέ αλλά μέχρι εκεί. Αν βγάλει iPhone με μεγαλύτερη οθόνη, ή iPhone με φτηνότερα χαρακτηριστικά και τιμή, μια χαρά θα είναι. Είμαι υπέρ των εναλλακτικών λύσεων. Αυτό όμως που είναι φοβερό, είναι η κωλοτούμπα που θα κάνουν και τα fanboys, ήδη βλέπω ξεκίνησαν οι δικαιολογίες τύπου “αν η Apple βγάλει πλαστικό, θα είναι το καλύτερο πλαστικό του κόσμου” ή το “αν βγάλει μεγαλύτερη οθόνη, θα είναι για το καλό μας” κλπ κωλοτουμπίτσες. Ε, αυτά θέλουν λίγο χαβαλέ και πείραγμα, πάντα καλοπροαίρετα! 🙂

Νio

johnwave +1

tech21man

Ειναι λιγο αστειο πλεον (ηθελα να γραψω “ηλιθι ο” αλλα λογοκρισια…?) το να αναφερονται ορια και κατηγοριες. Οσο υπαρχουν διαθεσιμες “διαστασεις” ιντσων τοσο κοπανανε οι κατασκευαστες.

Δηλαδη 4ρια τηλεφωνα που παλια ηταν μεγαλα και “παντοφλες” που τα κατηγορουσαν οι μηλαραδες οτι ειναι τεραστια και ακομψα τωρα θεωρουνται μικρα?

Τι ειναι phablet τι ειναι tablet (αφου και απο τα δυο παιρνεις και τηλεφωνο) και ποσες ιντσες ειναι το καθενα? Σε λιγο θα γεμισεις ενδιαμεσα. 6,7. 7. 7,5! 8!! 10,1. 11!

Ε ποιος νοιαζεται πραγματικα…

Τηλεφωνο ειναι αυτο που το βαζεις στο προσωπο και μιλας, με μερικα απο δαυτα δε γινεται παντως!

Θωρητικα, κινητο τηλεφωνο ειναι αυτο που επισης το παιρνεις ευκολα μαζι σου οταν εισαι στο δρομο (και εκει πρεπει να σε εξυπηρετει) αρα θα επρεπε να ειναι μικρο, ελαφρυ, ανθεκτικο, ευχρηστο και να κραταει η μπαταρια του πολυ.

Μαντεψτε ποσα απο αυτα ισχυουν για τα περισσοτερα “σμαρτφοναμπλετς”…

Παρεμπιπτοντως συμφωνω με το παληκαρι που κοροιδευει και θα κοροιδευει τη διαφημιση με τον αντιχειρα της apple…τωρα τι θα πουν? Εκτος και αν ο αντιχειρας ειναι κανενος 2,30 που αρμεγει κατσικια και εχει φτασει να ειναι 8-9 cm σε μηκος!

eleni

Η Apple μιλησε για τηλέφωνο και εσείς μιλάτε για ταμπλετ τηλέφωνο άλλη κατηγορία. Όταν η Apple μιλήσει και αυτή για ταμπλετ τηλέφωνο τότε θα δούμε. ..

eleni

Η σύγκριση να θυμίσω έγινε με το αντίχειρα όταν βγήκε το s3 που είναι στις ίντσες κινητού.

MEDS

Δηλαδή αν η Apple βγάλει τηλέφωνο 5,7 ίντσες, και το ονομάσει iPhone και όχι iTabletPhone, δεν θα είναι στη κατηγορία του ΝΟΤΕ 3;;; 🙂

P@nides

@eleni +1 απο μενα.

JohnWave

Το ποιες ίντσες είναι οι κατάλληλες δεν θα μας το ορίσει καμία εταιρία.Μόνο το χέρι μας.Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν τα fanboys όλων των εταιριών.Ποσώς με ενδιαφέρει αν η Apple μου λέει ότι οι 4 ίντσες είναι οι κατάλληλες, ποσώς με ενδιαφέρει αν η Samsung λέει ότι οι 5,5 ίντσες είναι θεϊκές.Το δικό μου χέρι έχοντας χειριστεί κινητά όλης της γκάμας ιντσών, έχει καταλήξει ότι το μέγεθος που του εξασφαλίζει και μεγάλη οθόνη και εύκολο χειρισμό είναι οι 4,7 ίντσες ή οι 5 με ελάχιστα bezels πάνω και κάτω.Aς ακούσει λοιπόν ο καθένας το δικό του χέρι κι ας αφήσει το τι του λέει η κάθε εταιρία.

Όσο για την Apple συγκεκριμένα μπορεί να σώσει την κατάσταση αν διατηρήσει ίδιο ύψος με το 5 στο iphone 6 και παράλληλα αυξήσει πλάτος και μειώσει τα τεράστια τραγικά bezels πάνω και κάτω.Δεν ξέρω αν θα χωρέσει 4,3 ή 4,5 ίντσες αλλά μια αισθητή βελτίωση θα υπάρξει διατηρώντας ίδιο το ύψος.

Kostas K.

Μετα δηλαδη απο το “φθηνο” πλαστικό Iphone πάμε και για phablet..Πω πω καινοτομία η Apple…H κωλοτουμπα πάει σύννεφο..

Νικόλας Διαμαντής

Απλά μαμάτο. Τέλειος σχεδιασμός και φαντάζομαι ότι θα ειναι και πολύ λεπτό. Η apple θα τα σαρώσει όλα φέτος, smartphones, tablets, λογισμικά, τώρα ειδικά που έκανε το iOS 7 το λογισμικό της θα γίνει ακόμα πιο γαμάτο. Τεσπα ωραίο το iPhone αλλά προτιμώ το ipad γιατί ειναι πιο μεγάλο, εντάξει ο καθένας με τα γούστα του. Μετά απο αυτές τις ανακοινώσεις βλέπω το ρομποτάκι του android στα σκουπίδια. Bye bye android!!!

Chris K

Μ αρεσει που ηδη το δεσατε σχοινι κορδονι οτι θα βγει το phablet αυτο ορισμενοι! Ακομα δεν τον ειδαμε, Γιαννη τον βαφτισαμε! Δεν νομιζω οτι η apple θα κανει κατι τετοιο γιατι εκτος απο κωλοτουμπα θα ειναι και ηλιθιοτητα μιας και ηδη υπαρχει το ipad mini ( και σε λιγο καιρο το μινι 2) τα οποια κανουν μια χαρα τη δουλεια τους! Η Apple μπορει να αντιπροσωπευει πολλα σιχαμενα πραγματα για ολους εμας που ασχολουμαστε με κινητα και software αλλα τετοια χαζη κινηση δεν νομιζω να κανει! Εχω ξαναπει τις αποψεις μου σ αυτο το blog σχετικα με το τι θα πρεπει να θεωρειται κινητο και με το ποσο γελοιο φαινεται στα ματια της συντριπτικης πλειοψηφιας ενα ”κινητο” πανω απο 5 ιντσες (που ειναι οχι το ταβανι, αλλα η σοφιτα για το μεγεθος ενος κινητου).
Απ την αλλη, σε περιπτωση που το βγαλει και βγω λαθος. ειμαι σιγουρος οτι τα γνωστα isheeps θα τρεξουν να το παρουν για να το βαλουν στη συλλογη τους με τις ”τελειες” συσκευες Apple που εχουν στο σπιτι τους! Η καλυτερα στο τραπεζι της καφετεριας!

machinegun

φτηνο iphone θεωρειτο απο την apple οχι απο τα media excuse me,να δουμε αν θα βγει και πως θα γει στην αγορα και μετα το συζηταμε οσο για το iphone5c μεχρι και η κουτση μαριω θα το παρει,λογω του ios7.

Αλέξανδρος

@jownwave συμφωνώ , το ποσο βολικό είναι ένα κινητό εξαρτάται από τον ίδιο τον αγοραστή και όχι από το μάρκετινγκ των εταιρειών… Επίσης συμφωνώ και στα τραγικά πάνω και κάτω μπεζελ της Apple… Βλέποντας ένα I phone δίπλα στα καινούρια Android αυτά τα μπεζελ είναι τουλάχιστον ξενέρωτα…
Όσο για έναν φίλο που λέει πάνω για το ios 7,λυπάμαι φίλε αλλά είναι η αντιγραφή του αιώνα και από Android και από wp και από παντού… Και όσο απροβληματιστο και γρήγορο είναι το ios ποτέ δε θα αποκτήσει την ελευθερία και το customization του Android, το οποίο έρχεται όλο και πιο κοντά σε επίπεδο smoothness και ταχύτητας στο ios με κάθε αναβάθμιση της Google σε αυτό

machine gun

Android έχω αλλά να λέγεται η αλήθεια ότι τα iPhone είναι smooth και οι εφαρμογές είναι πιο compatible από android.iPhone mac android linux λογικό να είναι τα android free mind γι αυτό μετά πάνε μερικοι για reboot Για να ξελαγκαρει.copy paste δεν έχει αναγκει η apple.

marios

https://www.youtube.com/watch?v=1sIWez9HAbA παιδια εδω ειναι μια επισημη του i phone!

Chris K

@Marios πέθανα στα γέλια! Ήδη το ανέβασα Facebook!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.