Apple, Samsung, Google και άλλοι υιοθετούν κοινό αντικλεπτικό σύστημα κινητών

Μπορεί η Samsung και η Apple να κοντράρονται συνεχώς στα δικαστήρια, όμως τώρα αποφάσισαν να συνεργαστούν μαζί με Google, HTC, Microsoft, Huawei, Motorola, Nokia, Verizon, AT&T, T-Mobile και Sprint προκειμένου να υιοθετήσουν αντικλεπτικό σύστημα για smartphones. H αρχή θα γίνει από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Ιούλιο του 2015 όπου όλες οι συσκευές θα έχουν anti-theft tool έτσι ώστε να μην πηγαίνουν όλα τα δεδομένα του χρήστη σε λάθος χέρια.

Πως θα γίνει όμως αυτό; Σύμφωνα με τη CTIA, στην περίπτωση που η συσκευή κλαπεί ο αρχικός του κάτοχος θα έχει τη δυνατότητα να διαγράψει το περιεχόμενο του έστω και αν δεν έχει το κινητό στα χέρια του. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει κωδικό κλειδώματος έτσι ώστε να μην επιτρέψει να γίνονται κλήσεις εκτός από κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Να πούμε ότι Apple, Google και Microsoft έχουν ήδη παρουσιάσει εδώ και καιρό αντίστοιχες υπηρεσίες μέσω του iOS, Android και Windows Phone. Όμως είναι σημαντικό βήμα που συμπεριλαμβάνονται και οι πάροχοι στην πρωτοβουλία αυτή αν και δεν τους συμφέρει ιδιαίτερα καθώς χάνουν πολλά χρήματα από τις ασφάλειες που προσφέρουν στους συνδρομητές τους.
, Apple, Samsung, Google και άλλοι υιοθετούν κοινό αντικλεπτικό σύστημα κινητών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ulb

Κάτι μου λέει ότι όλα τα αρχεία θα είναι στο cloud για να έχουν άμεση πρόσβαση η Google, Apple etc με την δικαιολογία ότι εκεί θα είναι ασφαλείς χάρη στο anti-theft tool τους…

Λογικά θα καταχωρούν και το IMEI της συσκευής κάπου ώστε να ξέρουν σε ποιον ανήκει και αν θέλεις να το πουλήσεις, τρέχα γύρευε…

Sot11

Η apple παντως ήδη εχει φοβερό αντικλεπτικό σύστημα το Id lock, ειναι συνδεμένο στους servers της apple το Apple ID του κατόχου με το imei της συσκευής και δεν ξεκλειδώνει με τίποτα το τηλέφωνο και μετά απο factory reset παρά μόνο αν ο κάτοχος βάλει το Id και τον κωδικό του.

dfl

Οτι μπορουμε να κανουμε και τωρα με το cerberus δηλαδη μονο που εχουμε και αλλες 100 επιλογες οσοι εχουμε την εφαρμογη.

Βρε αντε απο δω

lumia

αυτο το σαιτ οσο παει τοσο πιο πολυ androidιζει …ειναι δυνατον να ειναι τιτλος “Apple, Samsung, Google και άλλοι ” …..Δεν μπαινει στον τιτλο η MS και μπαινει η samsung kai η google …βγηκαν τα wp 8.1 και ουτε μισο αρθρο δεν γραψατε και βγαλατε 15 αρθρα για το S5 ….καλη δουλεια βλεπω γινεται !!!!!!!

tolkien

Sorry κιολας αλλα ο @lumia εχει απολυτο δικιο. Κι εγω μολις διαβασα τον τιτλο αυτο σκεφτηκα.
Ειναι πολλα τα χρηματα ρε guyssss. (!!!!!!).

theo

@lumia Μια χαρά άθρα γράφτηκαν για τα 8.1. αν δεν τα διάβασες όταν βγήκαν δεν θα τα έχουν πρωτοσέλιδα για να σε περιμένουν. όσο για το s5 έχεισ δικαιο. όσο για την MS έιναι απλό το θέμα. μπήκαν στο άθρο οι 3 εταιρείες που έχουν το 90% της αγοράς. η ms προς το παρόν δεν λογαριάζεται απο κανένα…σε 2-3 χρόνια όταν ανεβεί ναι. προσ το παρών όμοως…

Sot11

Lumia και Tolkien +1 συμφωνώ απόλυτα!

dfl

Τα τεχνολογικα site ασχολουνται με οτι πουλαει.
Οταν και αν τα wp γινουν ενα λειτουργικο γνωστο με ενα σεβαστο ποσοστο στην αγορα, τοτε θα βλεπουμε αρκετα αρθρα.
Κοινη λογικη

lumia

dfl …εαν το 10 % στην ευρωπη δεν ειναι σεβαστο ποσοστο τοτε πιο ειναι ?????

dfl

Εκτος αν αλλαξε κατι μεσα σε 3 μηνες, οποτε παω πασο (παγκοσμια παντα) 2013 FULL YEAR OPERATING SYSTEM MARKET SHARES Rank . . OS . . . . . . . . . 2013 units . . share . . .2012 units . . share . . 2011 units . . share 1 (1) . . Android . . . . . . 767.3 M . . . 78% . . . 452 M . . . . . 65% . . . 208 M . . . . . 43% 2 (2) . . iOS . . . . . . . . . 153.4 M . . . . 16% . . . 136 M . . . . . 20% . . . . 93 M . . . . . 19% 3 (6) . . Windows Phone . 33.3 M . . . . 3% . . . .16 M . . . . . . 2% . . . . 5 M . . . . . . 1% 4 (3) . . Blackberry . . . . . 23.0 M . . . . 2% . . . 33 M . . . .… Συνέχεια »

Μιχάλης

@dfl κοιτα επειδή μάλλον παρακολουθείς μόνο technlog δεν σημαίνει ότι και τα άλλα τεχνολογικά σιτε κάνουν τα ίδια . Πολλά γνωστά όπως pocketnow phonearena technobuffalo the verge έχουν ανεβάσει πολλά άρθρα εδώ και 4 μέρες με εντυπώσεις , βίντεο me review μέχρι και podcast μόνο για αυτά . Οποτε μην λες βλακιες

dfl

Game developer είμαι φίλε μου. Δεν υπάρχει κάτι που δεν παρακολουθώ.
10 20 άρθρα το χρόνο για wp και 1000 για android δεν τα λες να ανάλογα. Εγώ δεν είπα ότι δεν έχω δει άρθρο για wp. Είπα ότι δεν βλέπουμε αρκετά άρθρα και εξήγησα το γιατί.
Τόσο απλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.