iPhone Plus: Πούλησε περισσότερο από ποτέ [Q4 2016 ]

H Apple ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 (Q4 2016) και φαίνεται θα υπάρχουν εκπλήξεις. Το iPhone 7 Plus αναμένεται να έχει πουλήσει περισσότερα κομμάτια από κάθε άλλο Plus μοντέλο.

Η Apple αποφάσισε να βάλει στο iPhone 7 Plus διπλή κάμερα, καλύτερη μπαταρία και περισσότερη RAM, με αποτέλεσμα να κερδίσει το ενδιαφέρον των χρηστών. Εκτιμάται ότι το iPhone 7 Plus πούλησε 24 εκατομμύρια κομμάτια, έναντι των 15.5 εκατ. του iPhone 6s Plus το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Συνολικά για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, η Apple ζορίστηκε με τις αποστολές. Σύμφωνα με αναλυτή της εταιρείας ερευνών Cowen & Co, τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Apple θα δείξουν ότι οι χρήστες δεν είναι πλέον το ίδιο πρόθυμοι όσο αναμενόταν, να αναβαθμιστούν στα νέα μοντέλα. Ένας από τους λόγους θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι πολλοί περιμένουν το επετειακό iPhone που θα κυκλοφορήσει με αφορμή τα 10α γενέθλια.

Τέλος, οι Κινέζοι για πρώτη φορά προτίμησαν το Plus-size iPhone έναντι του κανονικού. Το 52% πήγε στο iPhone 7 Plus, ενώ το iPhone 6s Plus είχε προτιμηθεί από το 40%.

iPhone 7 Plus, iPhone Plus: Πούλησε περισσότερο από ποτέ [Q4 2016 ]

iPhone 7 Plus, iPhone Plus: Πούλησε περισσότερο από ποτέ [Q4 2016 ]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
S. I

Επιτέλους. Στροφή στις μεγάλες οθόνες κι από τους τελευταίους εναπομειναντες χρήστες Άλλη μια νίκη απεναντι σε όσους κατηγορούν τις μεγάλες οθόνες.

thodoris

Ποιους “τελευταίους εναπομείναντες”;; Δε βλέπεις ότι το Plus είναι στα 24m ενώ το άλλο στα 76m ;;;

Gvirginia

@thodoris

Τα 76εκ περιλαμβάνουν όλα τα iPhone 7 (Plus και μη Plus).
Άρα τα iPhone 7 (με τη μικρή οθόνη) είναι 76εκ – 24εκ = 52 εκ. (δηλαδή το ανοιχτό χρώμα που πάει λίγο πάνω από το 50)

Αυτό που σου λέει το γράφημα είναι ότι ενώ από το 2014 οι πωλήσεις των iPhone είναι σταθερές (~75εκ), το 2016 στράφηκαν περισσότεροι στο Plus μοντέλο (24εκ αντί για 15.5εκ του 6S Plus και 14εκ του 6 Plus)

Θα μπορούσαν να επιλέξουν ένα διαφορετικό γράφημα..

Chris_BMW

@Gvirginia Μια διόρθωση κ σε εσένα .. Το γράφημα αναφέρει το σύνολο των I phone που έχουν πουληθεί στο 3μηνο .. Όχι μονο των 7 & 7 plus ..Αν ήταν έτσι θα μιλούσαμε για τρελό ρεκόρ…

Chris_BMW

Και κάτι τελευταίο.Πουλησε 24 εκατομμύρια I phones των ~ 1000€ Αυτά για όσους της βάζανε λουκέτο ..

Gvirginia

@Chris_BMW

Ναι και γω στην αρχή έτσι νόμιζα αλλά μου φάνηκε περίεργο να συγκρίνει τις πωλήσεις του 7 Plus με τις γενικές πωλήσεις (δηλαδή και τα προηγούμενα μοντέλα).

Με μπέρδεψε το 9to5mac γράφοντας ότι το 40% των πωλήσεων της σειράς 7, ήταν Plus μοντέλα. Κάνοντας εγώ κάτι πράξεις στο γράφημα, έβγαζα ένα παραπλήσιο νούμερο για το 2016 και λέω αυτό θα εννοεί.
Κοιτάζοντας όμως τις γενικές πωλήσεις σε άλλες σελίδες, είναι τελικά αυτό που λες εσύ. (76εκ = πωλήσεις όλων των iPhone – 6/6S/7/Plus/μη Plus – για την συγκεκριμένη περίοδο)

eleonora

Η apple σιγουρα θα ζοριστει πολυ αν οι φημες για το galaxy s8 ειναι αληθινες.Οταν στο μεγεθος το iphone 7 με 4.7 ιντσες οθονη,μπορεις να αγορασεις κατι που εχει 5.8 ιντσες οθονη,και υπερδιπλασια αναλυση,τοτε σιγουρα θα αρχισει να εχει προβληματα.Καταλαβαινω,οτι τα iphones ξεχωριζουν πρωτα για την πρακτικοτητα τους και για τη ταχυτητα τους,και η apple καταφερνει καθε χρονο να εντυπωσιαζει σε αυτο το τομεα,αλλα ισως θα πρεπει να βγει λιγο εξω απο τα νερα της και να προσφερει κινητα με λιγοτερα bezels και καλυτερη αναλυση οθονη.Δεν νομιζω να στοιχιζε στην Apple τοσο πολυ αντι για HD αναλυση να βαλει FHD στο Iphone 7 και αντι για 2GB να βαλει 3GB.Ας μην μιλησω για τη μπαταρια.Γενικα με ενοχλει η “τσιγγουνια” στα specs οταν η ιδια η εταιρια ζητα απο τους καταναλωτες να δωσουν 700ευρω+(επισημη τιμη στην Ελλαδα του Iphone 32GB ειναι τα 830ευρω).

Ντ.Ζ

Εγώ ξέρω ότι από τις 4 ίντσες πήγε στις 5.5 και θα ανέβει. Αυτό τι είναι; Όταν θα φτάσει 6και καλά θακανει, τότε κάποιοι θα ασπαστουν και τυπικά τις μεγαλύτερες οθόνες.

James

Δηλώσεις πελατών Apple τρία χρόνια πριν: τα κινητά πάνω από 4.5 ιντσες είναι παντόφλες και θέλουν βαλιτσάκι για να μετακινηθούν

Πάνος

Οριακά χρησιμοποιώ το εξάρι με θηκη το πλας δε μπορω να το χωνέψω να το κουβάλησω..οσο πλεον δε για το μεγάλωμα στο χάσμα στα σπέκς..φ** οφφ απλ!

M.G.

@Τζέμις…και πολύ καλά λένε. Οι γκαβοί θέλουν 5.5 – 7 και ας έχει και 99% Body to screen ratio.

Mythos1s

@James
Δηλώσεις πελατών Samsung τρία χρόνια πριν: Δεν αγοράζουμε κινητά χωρίς αποσπώμενη μπαταρία. Τα πλαστικά κινητά είναι καλύτερα.

James

@M.G ή αυτοί που το θέλουν για κάτι παραπάνω από facebook και selfies.

@Mythos1s άλλοι καλύτεροι και αυτοί…

(Εμένα να σου πω την αλήθεια δε με νοιάζει και πολύ αν είναι μέταλλο ή πλαστικό. Αρκεί να δουλεύει όπως πρέπει)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.