Μήνυση της Apple κατά της Samsung ανοίγει τον ασκό του αιόλου

Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες ηλεκτρονικών, Apple και Samsung φαίνεται ότι θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, αφού η πρώτη κατέθεσε μήνυση στην οποία καταγγέλλει την κορεάτικη εταιρία για αντιγραφή μιας σειράς προϊόντων της. Η εξέλιξη αυτή έχει βαρύνουσα σημασία αν αναλογιστούμε ότι η Samsung κατασκευάζει πολλά από τα εξαρτήματα των iPhone, iPad και iPod!

, Μήνυση της Apple κατά της Samsung ανοίγει τον ασκό του αιόλου

Η κίνηση της Apple έρχεται να ταράξει τα νερά στον χώρο της αγοράς των smartphones, αφού η γενικότερη αίσθηση μέχρι σήμερα ήταν ότι παρά τον ανταγωνισμό τους, οι δύο εταιρίες είχαν πολύ καλές σχέσεις. H μήνυση αφορά την αντιγραφή του “Look and Feel” του iPhone, όπως λέει κατά λέξη η Apple. Είναι προφανές ότι αυτό που ισχυρίζεται η δημοφιλής εταιρία έχει βάση, αφού όποιος έχει κρατήσει ένα Galaxy S στα χέρια του καταλαβαίνει αμέσως τις επιρροές που έχει από το iPhone. To περίεργο πάντως είναι το γεγονός ότι η Apple διάλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για να καταθέσει τη μήνυση, με τα σενάρια να είναι πολλά και κανέναν να μην μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Αν τα κίνητρα πίσω από τη μήνυση αφορούσαν αποκλειστικά την κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων, τότε η Apple θα την είχε καταθέσει αμέσως μετά την κυκλοφορία του Samsung Galaxy S και όχι ένα χρόνο αργότερα. Συνεπώς τα κίνητρα πρέπει να αφορούν είτε την μεγάλη άνοδο της Samsung στο κομμάτι των smartphones είτε κάποια διαφορά που προέκυψε ανάμεσα στις δύο εταιρίες σχετικά με την κατασκευή των των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων για τις iΣυσκευές (iPhone, iPad, iPod).

Όπως και να’ χει, η απάντηση της Samsung αναμένεται με ενδιαφέρον, με την κορεάτικη εταιρία να έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους, αυτόν της ολικής ρήξης των σχέσεων των δύο εταιριών και κατά συνέπεια την διακοπή της παραγωγής των εξαρτημάτων για την Apple και αυτόν του συμβιβασμού και της υποχώρησης.

Όταν κυκλοφόρησε το Samsung Galaxy S όλοι συμφώνησαν ότι το μενού του είναι “αντιγραφή” του iPhone. Ποια είναι η η δική σας γνώμη;

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

45 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
leader1975

Θα απογοητευσω του fan της Apple αλλά καιρός είναι να μαζευτεί λίγο η εταιρία. Υπάρχουν και καλύτερα προϊόντα από αυτά της Apple ασχετα αν αυτή έδειξε πρώτη τον δρόμο. Εξάλλου το γεγονός ότι τα εξαρτήματα τα αγοράζει η Apple από την Samsung ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ. Η τεχνολογία δεν είναι μονόδρομος σε ότι αφορά τις συσκευές. Εχθρός του καλού ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Αν κάποιος κάνει ένα search στα site τεχνολογίας στο διαδύκτιο θα διαπιστώσει πως κατά έναν περίεργο τρόπο το 90% αυτών σε συγκρίσεις που κάνουν μεταξύ των μοντέλων βγάζουν νικητή πάντα την Apple. Η γνώμη μου είναι προσωπική πάντα.

ΠΑΥΛΟς

Μου φαίνεται ότι έχει δίκιο η apple αλλά γιατί τώρα,αυτό μου κάνει εντύπωση .

MrNicola

Αυτή είναι η Apple.
Έτσι βγάζει τα λεφτά της και όχι από τα 100 χρόνια πίσω κινητά της. Με τις μηνύσεις. Αν αυτές θεωρεί πατέντες η Apple, τότε είναι άξια της μοίρας της.
Η Samsung έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να σταματήσει την συνεργασία τους. Δεν έχει κάτι να χάσει εκτός από λίγα εκατομμύρια που θα τα κέρδιζε με το παραπάνω αν επικεντρωνόταν στα δικά της “πράγματα”. Αν η Samsung φύγει, η Apple είναι τελειωμένη υπόθεση.

Giorgos

Θα συμφωνήσω με τον leader1975, όμως, και αυτή η Samsung, πολύ αντιγραφή…

BHacker

Γιατί δεν μηνυεί και τους κινέζικους κλώνους iPhone που δεν διαφέρουν σε τίποτα με το δικό της μοντέλο;
Μήπως επειδή δεν έχουν τόσο υψηλές πωλήσεις όσο το Galaxy S;

lampros

ποιος ξερει τι σιμφερον εχει τωρα η apple και μετα απο 1 χρονο κανει μηνηση στην samsung για αντιγραφη…….

sammy

Συμφωνώ με MrNicola…”Αν η Samsung φύγει, η Apple είναι τελειωμένη υπόθεση.”

SonicYouth

Και εγώ αν είχα ενα προιον δεν θα ήθελα να το αντιγράφουν. To galaxy S έμοιαζε στο 3gs ενω το galaxy S 2 μοιάζει παρα πολύ στο iPhone 4. Μόνο γκαβός δεν το βλέπει. Η hTC βγαζει πολύ ομορφοτερες συσκευες χωρις να αντιγραφει το iPhone.

Νομίζω οτι κανει την μηνυση τώρα αφου πλέον δεν θα προμηθευεται επεξεργαστες απο την samsung

Iakovos

σωστα πραττει η apple μιας και ολοι μα ολοι την αντιγραφουν.δε μασαμε ομως.ολοι την κατακρινουν και το μονο που καταφερνουν ειναι να λατρευουμε αυτη την εταιρια ακομα πιο πολυ!!!συνεχισε ετσι λατρεμενη μας apple!!!γιατι ετσι μας αρεσει 🙂

Someone

Αυτο γίνεται για να κοψει την φορα στην samsung για την μεγάλη άνοδο της στα smartphone και tablet, δεν είναι αντιγραφή το σχεδιο (μιαζει) αφου ειναι 4,3″ και οχι 3,5″ όπως το iphone.
Δουλειά δεν έχουν οι δικηγόροι θα αποκτήσουν με της αστείες διαμάχες για της πατέντες.

Δεν βρίσκω βάση στους ισχυρισμούς της aple αφού κάποια απο τα smartphones είναι σχεδόν ίδια εξωτερικά με λίγο διαφορετικά κουμπιά, πόσο μαλον αν ο στόχος είναι κάτω από 1 εκατοστό βάθος.

Από την άλλη αν κάποιος νέος σαν και εμάς έχει καταθέσει πατέντες για το σχέδιο smartphone και κάποια μεγαλοεταιρια το κλέψει καλα κανει και το κυνηγάει ίσως βγάλει κάποια χρήματα από εκεί.

Το iphone 5 θα βγει το σεπτεμβριο αντε με λίγες καθυστερήσεις (λόγω iOS 5) τα χριστουγενα, μέχρι τότε οι θα έχει βρομίσει ο τόπος με νέα διπύρηνα android (samsung, htc, motorolla, lg κλπ)

C. B. iDon't care.

Να σας πω μια μικρη ιστορια? Χρονια πριν, οι υπολογιστες μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν μονο απο συγκεκριμενους ανθρωπους, δεν ειχε interface, δεν ειχε εφαρμογες. Η Apple εφερε το Macintosh, και μαζι εφερε πρωτοποριακο interface, εφαρμογες ενδιαφερουσες για το τοτε. Μετα απο αυτο ηρθε το γραφικο περιβαλον στα Windows, ξαχασαμε την τυπικη γραμμη εντολων. 2001, iPod, μετα…Zune απο την Microsoft… 2007, iPhone, iPhone OS…μετα το Android, τον Νοεμβριο του 2007. 2010, iPad… Μετα ερχονται Galaxy Tab, Motorola XOOM etc. Δεν λεω πως επειδη η Apple εκανε κατι πρεπει ολοι οι αλλοι να σταματησουν, λεω απλα τα γεγονοτα, τα συμπερασματα τα βγαζουμε εμεις τωρα.

NikosVolos

Δεν προκειτε να μαθουμε ποτε εμεις οι ‘κοινοι θνητοι’ το τι μπορει να εχει παιχτει αναμεσα τους και τι συμφεροντα παιζονται.Παντως οσο αναφορα την αντιγραφη τωρα,η γνωμη μου ειναι οτι η Samsung δεν περιμενει καμμια Apple για να αντιγραψει,μια χαρα φαινεται να τα καταφερνει και μονη της τοσα χρονια.Αν αρχισουμε να κανουμε συγκρισεις των κινητων,οχι μονο των συγκεκριμενων εταιρειων,θα παει πολυ μακρια η βαλιτσα οποτε…περι ορεξεως.

Souris Harris

Δεν έχει νόημα να κάνει αγωγή σε κινέζικους κλώνους αφού δεν τους «χτυπάει» τις πωλήσεις, ενώ οι συσκευές της Samsung αποτελούν μεγάλο παίχτη.

Επίσης, αν πιστεύετε ότι σε «αντίποινα» η Samsung θα σταματήσει να προμηθεύει τα εκατομμύρια των συσκευών της Apple που πουλάνε τρελά (και δεν μιλάμε για ψωροεκατομμυριάκια) μάλλον δεν ξέρετε από business.

Paris

@SonicYouth
ναι αλλά τις AMOLED οθόνες από που θα τις πάρει????
όχι τίποτα άλλο αλλά ακούστηκε ότι στο επόμενο i-phone-pad-pod θα έχει οθόνη samsung.

orestis

Θα διαφωνήσω ότι galaxy S και iphone4 έχουν την ίδια αίσθηση! Το iphone είναι βαρύ και στιβαρό και το νιώθεις άψογα στο χέρι σου και το galaxy S είναι μια μεγάλη πλαστικούρα! Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση αλλά και την εσωτερική (δηλ. ui) είναι προφανώς σκέτη αντιγραφή! Αυτά συμβαίνουν με τις συνεργασίες όμως! Η samsung την περίοδο που έβγαλε το galaxy S ίσως να γνώριζε ότι η apple δεν είχε εφεδρικό πάροχο εξαρτημάτων! Και το εκμεταλλεύτηκε λιγάκι διότι την apple δε θα τη συνέφερε να αντιδράσει(σκεφτείτε να είχε έλλειψη εξαρτημάτων βασικών για τη λειτουργία της)! Τώρα πιθανόν η samsung να το έπαιξε και λίγο δύσκολη στην apple, πράγμα πολύ πιθανό αφού η samsung εδώ και καιρό αναφέρει την έλλειψη σε AMOLED οθόνες και διάφορα άλλα εξαρτήματα! Η apple ίσως μάζευε, μάζευε καιρό ώσπου στο τέλος πέρασε στην αντεπίθεση! Αυτό δε σημαίνει ότι υποτιμώ καμία από τις δύο εταιρίες! Είναι και οι δύο πολύ δυνατές.. Και μέσα σε συνεργασίες με τρελά κέρδη αυτά τα φαινόμενα είναι πολύ πιθανά!

MrNicola

Η Apple παίζει ένα μεγάλο παιχνίδι.
Φυσικά και σε μερικά πράγματα έχουν δίκιο για αντιγραφή όπως το menu ui.
Αλλά αν το καλοσκεφτούμε, γιατί το iOS και το iPhone είναι τόσο “γενικό”;
Το rounded rectangle σχήμα των apps είναι ότι πιο γενικό μπορείς να βρεις, η διάταξη αναμενόμενη.
Το iPhone πραγματικά δεν έχει κάτι το ξεχωριστό που θα κάνει κλικ… είναι πολύ γενικό. Ξεχωρίζει μόνο επειδή τα άλλα κινητά είναι πολύ ξεχωριστά.
Και μέσα σε όλο αυτό το mainstream καθιερώνει παντεντούλες, για να μπορεί μετά να έχει δικαιολογία. Όλα είναι για να τους αποφέρουν χρήματα.

orestis

Ναι, MrNicola μόνο η apple είναι κερδοσκοπική εταιρία.. ΌΛΕΣ οι υπόλοιπες σκέφτονται μόνο το συμφέρον του καταναλωτή!

Vasilis

Παιδιά να σας πω τι θα γίνει… η Samsung “μπορεί” να χάσει στα δικαστήρια αλλά θα πατήσει στο μέλλον κάτω στις πωλήσεις την Apple μιας και τεχνολογία = Samsung.&- Άντε τώρα να βρει η Apple κατασκευαστή για το hardware της.

Ζετα

Αν είσαι τόσο Νο.1 όσο θες να λες, δεν φοβάσαι τις αντιγραφές σου γιατί ξέρεις ότι είναι μια αντιγραφή που δεν φτάνει το πρωτότυπο.
Στην περίπτωση της Apple μάλλον ξέρει ότι αν δεν βρει τίποτα καινούριο άμεσα, οι αντιγραφές θα γίνουν τα πρωτότυπα…

iphone & galaxy s είχαν ίδιες τιμές… αλλά πολλοί προτίμησαν να μην πάρουν iphone. Μήπως η apple να σκεφτεί την πολιτική της ξανά? Γιατί μόνο κάτι φανατισμένους δημιουργεί.. είτε μαζί της, είτε κατά της.

MrNicola

Orestis, όλες οι εταιρίες είναι κερδοσκοπικές. Μόνο όμως η Apple κάνει πραγματικά ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΊ για να βγάλει χρήματα, δίκαια και μη.

Αποστόλης

Α ρε apple…α ρε apple…Πότε θα βάλεις επιτέλους μυαλό? Αυτή η εταιρία πραγματικά δεν την παλεύει…έλεος ρε συ…όχι κι έτσι…Πραγματικά θα το θελα ρε γαμώτο και αυτή και η nintendo (που το χει ξεφτιλίσει τελευταία με την πολιτική της και τις τιμές) να πέσουν έξω σε πωλήσεις για ένα χρόνο έτσι για να δω αν έστω θα ΔΙΑΝΟΟΥΝΤΑΝ να βάλουν μυαλό… (και προς θεού μην μου πείτε ότι όλα είναι business γιατί πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει…) κρίμα πολύ κρίμα και ελπίζω οι επόμενες γενεές fanboys να σκέφτονται λίγο και να μην είναι άμυαλα zombies.

ΓΙΩΡΓΟΣ

Οκ αν και κατοχος SGS θεωρω οτι δικαιολογημενα κανει τετεια κινηση η Apple αλλα λιγο νωρις δεν το σκεφτηκε?πρωτα εκμεταλλευεται τη συνεργασια της με τη samsung και μετα την μηνυει(εξυπνη κινηση δεν λεω)αλλα στο τελος η Apple θα βγει ζημιωμενη θα το δειτε!
Αν θελεις Κωστα πες μας την γνωμη σου.

Γιάννης

Ναι καλά τώρα.η Apple που έχει κατακλέψει την Nokia που έφερε τα κινητά εδώ που τα ξέρουμε σήμερα.Η Apple είχε όλα τα φόντα να μου αρέσει αρκεί να μην είχε ένα: την υπεροψία ότι εξουσιάζει όλα αυτά τα άμυαλα κουρδιστά ανθρωπάκια που δεν έχουν ιδέα τι κάνει ένας επεξεργαστής και όμως σου λένε με δήθεν ύφος ” α και γω το iphone έχω φυσικά “.
Φυσικά και αντιγραφή σε πολλά εμφανισιακά αλλά εκ των έσω στα Apple τι έχουμε διερωτώμαι….

Giannis

Δε συμφωνώ με την κίνηση της apple γιατί πιστεύω ότι θα φανεί η υπεροψία της δηλαδή ότι αυτη πιστεύει πως ειναι η καλύτερη και τιποτα αλλο…. αλλα αυτο ειναι ωστοσω καλο γιατι ολα περιστρεφονται γυρω απ τ iphone και ισως επιτελους σταματησει αυτο και δουμε κατι καινούργιο

Zafiris

Αυτή η apple πότε θα σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδάκι που του πήραν το παιχνίδι?

MasterX

πολύ θελω να δω που θα καταληξει ολο αυτο…

haris

αργότερα μπορεί να μαλώσει με την lg…και μετά οθόνες από την lg γιοκ……γιατί από όσο ξέρω τις οθόνες για το iphone 4 ipad kai ipad 2 η lg τις κάνει… διορθώστε με αν κάνω λάθος

AlexP

Εγω φοβαμαι οτι η samsung θα υποχωρησει μιας και τα εξαρτηματα που προμηθευει στην apple λογικα της αποφερουν πολλα κερδη μιας και το iphone πουλαει και μαλιστα πολυ. Παντως στην εποχη μας πανω κατω ολα τα κινητα με οθονη αφης ειναι ιδια αρα οσο κι αν διαφωνω με τις κινησεις της apple θα ηθελα αυτο να ειναι το εναυσμα για να δουμε κατι πρωτοποριακο στο τομεα του design των κινητων, κατι ριζοσπαστικο.

fred

γιατι τωρα τετοια κινηση???Μήπως επειδή δεν έχουν τόσο υψηλές πωλήσεις όσο το Galaxy S???
παντως θα ηθελα να δω την απαντηση τησ samsung και που θα καταληξει ολο αυτο!!

Kostashd2

https://i.imgur.com/aLGOQ.jpg

μηπως καποιος πρεπει να το ξανασκεφτει?

ΣΤΑΥΡΟΣ

https://i.imgur.com/aLGOQ.jpg

παίδια η apple αντέγραψε την samsung πρωτη εδω και καιρο και δεν αλλαζει εμφανιση στα κινητα τησ τοσα χρονια.Η κινηση της σχεδιαζονταν πριν απο χρονια για να βγει ασπροπροσωπη και η samsung προσπαθει να παρει την δικια τησ πρωτη εμφανιση.οπως εδειξε και ο φιλος απο πανω στην εικονα πρωτα η apple αντεγραψε την samsung και η apple βγαζει λεφτα απο μηνυσεις,marketing και ψηλες τιμες.θαυμαζα το iphone(ακομα κι αν εχει τετοια τιμη) και μετα το ipad e.t.c.ΑΛΛΑ τωρα πιστευω πωσ ολοι μπορουμε να δουμε την αληθεια αν κοιταξουμε ποιο βαθια.

SonicYouth

Παιδιά μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα για τους λόγους που η Apple κάνει αυτή την κίνηση. Στόχος της apple είναι το android

https://www.businessinsider.com/heres-the-real-reason-apple-is-suing-samsung-2011-4

Επίσης την samsung δεν την συμφέρει να χάσει την apple αφού είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της μετά την sony. Πέρυσι η apple ξόδεψε 6 δις δολάρια για εξαρτήματα από την samsung.

customer

Υπάρχει μια συγκεκριμένη οπτική, την οποία αρκετοί από εσάς δεν έχετε εξετάσει.

Η Apple κάνει business και η Samsung κάνει business, δεν είναι όμως τόσο απλό. Υπάρχουν κανόνες στο παιχνίδι. Τί θα πεί αντιγράφω το “look and feel” ? Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, σκεφτείτε το λίγο.

Υπάρχουν οι πατέντες και υπάρχει το patent office και αυτοί που εγκρίνουν ή όχι πατέντες. Αυτός που ενέκρινε την αίτηση της Apple για πατεντοποίηση του “look and feel” με βάση ποιό ακριβώς σκεπτικό το έκανε ? Δηλαδή αν ένας φτιάξει μια φορά smooth scrolling δε θα μπορεί κανένας άλλος ?

Εγώ θεωρώ πως εκεί εστιάζεται το πρόβλημα και έχουν γίνει πολλές φορές στο παρελθόν κρούσεις κατά των πατεντών, ειδικά αυτών του λογισμικού.

Κώστας Βλαχάκης

customer, welcome back φίλε! 🙂

Αποστόλης

Διάβασα το post του business insider και παραθέτω

”A lawsuit from a big company, even if doomed, still takes a lot of time, energy and money to fight off. So a Samsung or someone else might settle, accepting to pay some form of license. If that happens, Apple can go around the other manufacturers asking for the same license and have a much stronger claim. And now OEMs have to factor that cost into the decision to choose Android. And all of a sudden, Android has a price.”

Δεν μπορώ παρα να ΓΕΛΑΣΩ. Αν είναι δυνατόν επειδή η apple ή η microsoft με τα κυριλέ λογισμικά τους επειδή δεν τους αποφέρουν κέρδη να απαιτούν απο τις κατασκευάστριες που επιλέγουν android να τους στάζουν χρήματα για δικαιώματα??? Δεν πρέπει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να τους περάσει…ακόμα και αν το android πάψει να είναι free αυτό πρέπει να είναι απόφαση της google και μόνο. Πείτε με fanboy πείτε με ότι θέλετε αλλά αυτό αν ισχύει σημαίνει πόλεμος! Apple fuck off and go home!!! Αρκετά πια! ΑΛΗΤΕΣ!!! Αντε και στο διάολο steve και εσύ και η κωλοεταιρία σου.

Someone

Γιατί δεν κάνει μήνυση στη microsoft windows phone 7 που έχει όντος ίδια αίσθηση «Look and Feel» με το ios? Τυποποιημένη (ανάλυση, μνήμη, cpu, οθόνη)
Ίσος γιατί και ι ίδια έχει παραβιάσει κάποιες πατέντες, στον προγραμματισμό, αν και καμιά εταιρία δεν έχει ανοιχτό κώδικα όλες δίνουν τον εκτελέσιμο κώδικα.
Ο ένας αντιγραφεί τον άλλον και προσεύχεται να μην τον καταλάβει, λες και ξεμείναμε από ιδέες.

Η πολιτική της aple μου θυμίζει τους Αμερικανούς, την γενικότερη στάση της όλοι ζηλεύουν γιατί έχουν πολλά λεφτά, αμερικανικό όνειρο, αλλά μετά τους μισούν γιατί κάνουν πολέμους για βγάζουν λεφτά “war for oil” ΔΝΤ παγκόσμια δικτατορία κλπ.

C. B. iDon't care.

@Someone, τι ομοιοτητα βρισκεις μεταξυ iOS & Windows Phone 7????!!!!!!?????? Ενταξει παιδια ξερουμε ολοι οτι το menu του Galaxy S ειναι αντιγραφη του iPhone, αλλα το οτι τωρα το “ανακαλυψε” η Apple προφανως κατι σημαινει…δεν ξερω τι σκεφτεται, παντως για καποιο λογο το εκανε τωρα. Η πολιτικη της Apple ειναι ιδιοφυεστατη, οι ανθρωποι που δουλευουν στην Apple δεν ειναι τυχαιοι…

SonicYouth

Ολόκληρο το pdf της μήνυσης βρίσκεται εδώ.

https://cdn0.sbnation.com/podcasts/apple-samsung-lawsuit.pdf

Γιώργος

Σε λίγο η apple θα μηνύσει τους κατόχους κάθε i-συσκευής , επειδή τις χρησιμοποιούν…
Έλεος πια…

mike

Δική μου γνώμη ειναι οτι η apple εχει δικιο διοτι αφου η samsung φτιάχνει δικα της συστήματα ειναι σαν να εκλεψε απο την apple τουσ μιχανισμουσ τησ apple αρα καλα εκανε στην samsung ομοσ το παραξενο ειναι οτι εκανε την μινιση μετα απο 1 χρονο μιποσ λιπον το εκανε μονο για να βγαλει καπια εκατομιρια και οχι γιατι η samsung πηρε την ιδεα.

Vasilis

Βρε αι phone απο δω πέρα, Steve… εχε χάρη που δεν αγόρασε και έσωσε ο Bill την εταιρία σου. Ναι θα πρέπει τα smartphones να είναι τρίγωνα για να μην μοιάζουν στο iphone…δεν παμε καλα

Μάνος

Ρε παιδιά εγώ που έχω φάει ένα μήνα για να σχεδιάσω ένα theme – user interface για το samsung bada το οποίο σκοπεύω να βάλω στο appstore σύντομα πρέπει να αναθεωρήσω?Μιας που τα icons έχουν rounded edges σαν του iphone,βέβαια όχι τόσο καμπυλωτά.Τι τρέλα είναι αυτή?Στα άλλα os αλλιώς είναι?Στο android δεν έχει μερικά?Στο νέο λειτουργικό της blackberry?

DJ Radical

Ξεχνάτε\αγνοείτε κάτι.
Με την κίνηση της αυτή για άλλη μια φορά ασχολούνται όλα τα τεχνολογικά sites και forums και ο υπόλοιπος κόσμος που δεν έχει σχέση με τεχνολογία.
(μία μέρα μετά την είδηση και το post ξεχειλίζει από comments)

Είναι ιδιοφυής και περίτεχνος ο τρόπος που ανεβάζει έτσι λίγο ακόμα το κύρος της
ειδικά σε όσους έχουν μικρή ή και καθόλου σχέση με τεχνολογία.
Και κάνει και τζάμπα διαφήμιση

1ον για να αντιγράψει κάποιος κάτι πρέπει να είναι καλό
και
2ον τονίζει (ειδικά στους μη έχοντες σχέση που όλο και κάπου θα διαβάσουν την είδηση – το γιατί μεγάλη κουβέντα) οτι τα προϊόντα της είναι πατενταρισμένα άρα και superduperwow και απο άλλον πλανήτη άρα και άξια αντιγραφής και πάει λέγοντας…

Οι τύποι της Aplle ή το έχουν χάσει τελείως ή κάνουν αυτό που κάναν πάντα
και το κάνουν πολύ καλά.
όπως έλεγε και κάποιος … είναι θέμα marketing…
Αρνητική ή θετική εξακολουθεί να είναι διαφήμιση, το hype είναι αυτό που μετράει…

DJ Radical

α ναι το ξεχασα πριν…
“Μου φάγαν το μπιφτέκι μου!!!”

kostis

Μήπως η Apple θα σταματούσε ούτως ή άλλως την συνεργασία της με την Samsung μετά την κυκλοφορία του iPhone 5? Ίσως άλλαξε προμηθευτή και θέλησε να κερδίσει μερικά δολλάρια από την Samsung… Ίσως το έκανε και για διαφημιστικούς λόγους. Θέλει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της για να πλασάρει σιγά σιγά στην αγορά κάποιο νέο της προϊόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.