Apple: Δοκιμάζει OLED οθόνες σε iPhone και iPad το 2016;

Οι OLED οθόνες σε σύγκριση με τις LCD, μπορεί να είναι σχετικά καινούριες στην αγορά, όμως ξεκινούν να τραβούν αρκετά την προσοχή των κατασκευαστών. Ένας από αυτούς εκτιμάται ότι είναι η Apple, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες από το 2016 θέλει να πειραματιστεί με την εν λόγω τεχνολογία στα κινητά και τα tablet της.

Πολλοί Android κατασκευαστές βασίζονται σε OLED τεχνολογία, όπως είναι η Samsung. Όμως οι πληροφορίες θέλουν την Apple να μην συνεργάζεται με την Samsung για την AMOLED τεχνολογία. Δεν αναφέρεται με ποιον θα δώσει τα χέρια, αλλά ένας πιθανός συνεργάτης θα μπορούσε να είναι η LG.

Apple και LG συνεργάζονται ήδη για τις οθόνες των iPhone 6. Επιπλέον, να θυμίσουμε ότι το Apple Watch είναι η πρώτη συσκευή της Apple που ενσωματώνει την OLED τεχνολογία χρησιμοποιώντας flexible P-OLED οθόνη με την υπογραφή της LG. Επομένως, μιλάμε για μια δοκιμασμένη συνεργασία μεταξώ των δυο, η οποία θα μπορούσε να επαναληφθεί.

Όπως και να έχει όμως, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας και περιμένουμε να δούμε τι ετοιμάζει η Apple του χρόνου. Προς το παρόν η προσοχή στρέφεται στο iPhone 6s, που σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές θα ανακοινωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Apple: Δοκιμάζει OLED οθόνες σε iPhone και iPad το 2016;, Apple: Δοκιμάζει OLED οθόνες σε iPhone και iPad το 2016;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
shadgr

Άντε πάλι και φτου και από την αρχή..
H OLED της samsung γίνεται “ξεπλυμένη” και θα αρχίσουμε τώρα από την αντίθετη με την apple να βάζει OLED..
Σε δουλειά να βρισκόμαστε..
Τελικά μια χαρά επιλογή το Τελευταίο κινητό πουο άλλαξα..
ΝΟΤΕ 4! Δαγκωτό!

Nick

Η Sharp γιατί δεν μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι των οθονών αναρωτιέμαι. Αν δεν κάνω λάθος παλαιότερα εκείνη κατασκευαζε τα panel των τότε iPhone προτού αναλάβει η LG. Πρέπει να μπουν γενικά οι Ιάπωνες πιο γερά να υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός, όσο και να τους πηγαίνω νομίζω έχουν μείνει λίγο πίσω Sharp & Japan Display.

Λευτερης

Καταπληκτικη καινοτομια.συσσωμος ο καταναλωτικος κοσμος κοιταει με ενδιαφερον την πραγματωση αυτης της ιδεας .ηταν αναμενομενο να κανει το πρωτο βημα η apple και ειμαι σιγουρος πως και αλλοι θα ακολουθησουν .

Βαγγος

Ρε Λευτερη μας Τρολλαρεις να πουμε?Διαβαζεις το αρθρο καθολου γτ απο τεχνολογια γενικα δεν παιζει να εχεις ιδεα…π ειναι η καινοτομια???να λεγα ειναι η 1η π θα βαλει oled οκ…αλλα δεν βλεπω καινοτομια σ αυτην την κινηση εδω…

thanoik34

Oled η amoled; ποια η διαφορά;

Κώστας Βλαχάκης

thanoik34, Είναι η ίδια τεχνολογία. Οι οθόνες AMOLED ειναι της Samsung και βασίζονται στις OLED.

Αλέξανδρος

Καλά θα κάνει!
Η απλ βάζει πολύ ωραίες οθόνες στα κινητά της άλλα η καλύτερη LCD δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με μια μέτρια OLED, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη!

Εγώ πάντα έπαιρνα κινητά με LCD και πριν κανένα 6αμηνο αγόρασα το lumia 730 και πραγματικά η οθόνη του είναι χάρμα οφθαλμών 😛

Οπότε έμπαινε απλ!

thanoik34

@Αλέξανδρος πραγματικά εγώ έχω το Lumia 735 και το εχω ερωτευτεί μόνο και μόνο από την οθόνη του,το τέλειο κινητό 📱 στο κατάλληλο μέγεθος

Γιώργος

Γελάει ο κόσμος με την Apple που μετά απο χρόνια “ανακαλύπτει” και αυτή τις OLED.

ironmanmark40

LCD Η LCD οθόνες εκκινούν με οπίσθιο φωτισμό που παραμένει πάντα ανοιχτός,ο οποίος είναι απαραίτητος για την δημιουργία μαύρο, λευκό, και τα χρώματα. Η τελευταίας τεχνολογίας LCD οθόνες φημίζονται για την ευκρίνεια των χρωμάτων και των γκρίζων αλλά υποβαθμίζοντας επίτηδες την παραγωγή του κόκκινο, μπλε, μοβ σε πιο ασθενείς χρωματισμούς για να κρατήσει την κατανάλωση ενέργειας χαμηλά. Οθόνες LCD έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, και μπορεί εύκολα να αντέχουν σε χιλιάδες ώρες χρήσης. OLED Αυτό το είδος της οθόνης δεν απαιτεί οπίσθιο φωτισμό για να παράγει το μαύρο, αλλά μόνο την παραγωγή λευκών χρωμάτων. Εξαιτίας αυτού έχουμε μια οθόνη εξοικονόμησης ενέργειας. Οι OLED οθόνες είναι συχνά πιο φωτεινές, αλλά μπορεί να υποφέρουν από υπερκορεσμό του πράσινου χρώματος. Μπορούν επίσης να γερνάμε πολύ πιο γρήγορα από ότι οθόνες LCD, με κόκκινα και μπλε χρώματα επιδεινώνεται πιο γρήγορα από ότι το πράσινο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό διότι με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει μια ισορροπία μεταξύ τωνν χρωμάτων. Οι OLEDs είναι πιο ακριβές στην κατασκευή τους και αυτό έχει σαν συνεπεία πολλούς κατασκευαστές συσκευών να στραφούν σε οθόνες LCD. Super AMOLED Μην αφήνετε τον τίτλο “Super” να σας ξεγελάσει, οι AMOLED οθόνες είναι μια προσέγγιση OLED οθονών της Samsung. Με… Συνέχεια »

Ekimolaos

@ironmanmark40
Google translate? 😛

Πάντως, όσον αφορά τις LCD, υπάρχουν διάφορα είδη, όπως πχ οι IPS TFT LCD που ανέφερες. Υπάρχει και η good old TN TFT LCD που είναι πιο γρήγορη απ’τις IPS (λιγότερο ghosting), αλλά έχει κακές γωνίες θέασης. Δηλαδή δεν κάνει για μεγάλες ίντσες και σίγουρα ούτε για portable devices (πχ smartphones).

Γενικά είναι περίεργο το θέμα “οθόνες”… Υπάρχουν TFT LCD (όχι αναγκαία IPS) που είναι μακράν ανώτερης ποιότητας από OLED, αλλά συμβαίνει και το αντίθετο. Είναι όλα θέμα κατασκευαστή. Συγκεκριμένα οι Super AMOLED τηλεοράσεις της Samsung έχουν πάρα πολύ καλή ποιότητα OLED.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρέπει κανείς να πιστεύει πως οι OLED είναι καλύτερες απ’τις LCD, οι LCD σε θέμα αναπαράστασης χρωμάτων είναι ακόμα πιο ακριβείς. Αλλά σίγουρα οι OLED είναι το μέλλον των οθονών και σιγά σιγά θα φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο ώστε να αντικαταστήσουν τις LCD.

forneverarrow

Έπειτα απο ενα χρόνο με iPhone 5s θεωρούσα οτι η IPS ειναι η καλύτερη περίπτωση οθόνης. Πέρασα σε G3 για μερικούς μηνες, όπου ναι μεν η οθόνη ειναι θαυμάσια, αλλα κατι δεν μου γέμιζε το μάτι. Επειδή διαβάζω το βράδυ πολλά άρθρα ή ebooks, με κούραζε απίστευτα ο φωτισμός. Τώρα που έχω S5, νομιζω οτι θα παραμείνω στο εξής σε Amoled…. Πραγματικό μαύρο και εξαιρετικά χρώματα. Αν τελικά η Apple παει προς τα εκεί, θα επιστρέψω και σε iPhone.

vasilist

Και εγώ που είχα s5 έχει πολύ καλό μάυρο αλλα τα χρώματα δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

LeoG4

Το μόνο πράγμα που ζηλεύω στο Galaxy S6 είναι η οθόνη του , αν και το G4 έχει κορυφαία οθόνη διπλά στην amoled φαίνεται μεγάλη διαφορά ειδικά το μαύρο στα video είναι απίστευτο ενώ στο G4 και γενικά σε όλες τις IPS γκριζάρει αρκετά.
H Apple είναι πολύ πίσω στις οθόνες , συγκεκριμένα βάζει IPS της LG παλιότερης γενιάς που δεν είναι ούτε quantum dot ούτε QHD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.