Apple: Δικαιώθηκε έναντι της Samsung για slide to unlock και το autocorrect

Οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ Apple και Samsung δεν είναι κάτι νέο και ούτε μπορούμε να πούμε με ακρίβεια ποια από τις δυο έχει αναδειχθεί νικήτρια. Αυτή τη φορά η Apple προσθέτει μια ακόμη νίκη στο ιστορικό της, για το slide to unlock και το autocorrect. Το ομοσπονδιακό εφετείο στις ΗΠΑ έκρινε ότι η Samsung παραβίασε τις πατέντες της Apple.

Σύμφωνα με την απόφαση του εφετείου κάποια από τα χαρακτηριστικά που έβαλε η Samsung στο UI παλαιότερων smartphones και tablets έχουν πατενταριστεί και χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στα iPhone, προκαλώντας έτσι ζημιά στις πωλήσεις της Apple.

Δεδομένου ότι η Samsung δεν αφαίρεσε τα features αυτά από τις συσκευές της, το εφετείο έκρινε ότι μπορεί να μπλοκαριστεί η κυκλοφορία τους στις ΗΠΑ. Η προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου ήταν ότι η Apple θα πάρει από την Samsung 120 εκατομμύρια δολάρια από την ζημιά που υπέστη, τελικά όμως η Apple άσκησε έφεση.

Ωστόσο, το θετικό για την κορεάτικη εταιρεία είναι ότι πρόκειται για παλιά μοντέλα όπως η ναυαρχίδα του 2011, Samsung Galaxy S2 και το Samsung Galaxy Note 2 τα οποία χρησιμοποίησαν το slide-to-unlock και το autocorrect. Ως εκ τούτου οι εργασίες της Samsung επηρεάζονται ελάχιστα.

Η απόφαση του εφετείου είναι σημαντική διότι ανοίγει τον ασκό του του Αιόλου για άλλους κατασκευαστές να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για τις παραβιάσεις των δικών τους πατεντών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Ευρώπη για την ίδια υπόθεση, η απόφαση του δικαστηρίου είναι διαφορετική. Τον Αύγουστο το ανώτατο γερμανικό αστικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Apple δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να κατοχυρώσει μια πατέντα όπως το Swipe-To-Unlock. Σύμφωνα με το δικαστήριο, η συγκεκριμένη πατέντα δεν βασίζεται σε κάποια εφεύρεση. «This user-friendly display was already suggested by the state of the art. The contested patent thus isn’t based on an invention», ανέφερε χαρακτηριστικά το δικαστήριο.

Apple: Δικαιώθηκε έναντι της Samsung για slide to unlock και το autocorrect, Apple: Δικαιώθηκε έναντι της Samsung για slide to unlock και το autocorrect

Πηγή: 1,2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Το slide to unlock δεν το δημιούργησε η Apple και μπορεί να κέρδισε την δίκη ή να πατεντάρησε πρώτη μια δημιουργία που ΔΕΝ ήταν δική της, όμως ηθικά αυτό λέει πολλά. Δεν μπορώ να βρω το βίντεο τώρα που το αποδεικνύει (αν έχει κάποιος το λινκ ας το δώσει), από την εταιρεία που το είχε, πολύ πριν το iPhone…. μου είχε κάνει εντύπωση όταν το είχα δει.

Γενικά το θεωρώ απαράδεκτο να πηγαίνουν δικαστικά για κάτι που ΔΕΝ δημιούργησαν και απλά το πατεντάρησαν πρώτοι.

giannogeorge

Και για του λόγου το αληθές… ιδού το βίντεο από το AndroidCentral:

https://www.androidcentral.com/apple-granted-patent-slide-unlock-even-though-it-existed-2-years-they-invented-it

Αν δεν μπορείτε να περιμένετε, βάλ’τε το βίντεο στα 4 λεπτά.

(Κώστα, ελπίζω να μην παραβιάζω τους κανονισμούς του site, αλλά νομίζω ότι αυτό ήταν σημαντικό).

Bagit

ως φοιτητης νομικης επι πτυχιω μπορω να πω πως συμφωνα και με την νομοθεσια της ΕΕ τετοιου ειδους feature δεν τυγχανει καν προστασιας…

Γιαννης

@giannogeorge Το ότι υπήρχε πιο πριν δεν λέει τίποτα δυστυχώς,,, εκτός αν το είχε πατεντάρει η τότε εταιρία..Λογικά δεν το έκανε και την πρόλαβε η Apple ..

Giannhs

Και να φανταστείς το Slide to unlock έκανε την εμφάνιση του στις πόρτες απο δημόσιες τουαλέτες που έπρεπε να τραβήξεις τον σύρτη για να κλειδώσει η ξεκλειδώσει η πόρτα…. Και τώρα παίζονται εκατομμύρια για αυτό δλδ ήμαρτον!

Darth

δυστιχος στην Αμερική μπορείς να πατεντάρεις τα πάντα… αν κάποιος τρελός καταφέρει και περάσει πατέντα το πως να αναπνέει άνετα μπορεί να μας πάρει τα βρακιά

Max91

Είμαι σίγουρος πως και η Ιταλία θα υπερασπιζόταν την Ferrari έναντι άλλης εταιρίας αυτοκινητων. Παρόλα αυτά, αυτό για μένα είναι κοροϊδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.