Arirang AS1201, Το πρώτο smartphone από τη Βόρειο Κορέα

Η Βόρεια Κορέα κατασκεύασε το πρώτο δικό της smartphone με κωδική ονομασία Arirang AS1201 και επέλεξε το λειτουργικό σύστημα Android το οποίο “βάφτισε” Korean formula Operating System. Στις φωτογραφίες ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεωρεί το εργοστάσιο κατασκευής του smartphone. Πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ακούγεται όμως ότι θα έχει οθόνη 4.5 ίντσες ανάλυσης HD 1280×720 pixels και θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα.

Arirang AS1201, Arirang AS1201, Το πρώτο smartphone από τη Βόρειο Κορέα

Arirang AS1201, Arirang AS1201, Το πρώτο smartphone από τη Βόρειο Κορέα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Πω πω μεγαλη καμπανοφατσα ο ηγετης. Στην πυρα!

Νικολάκης

Embargo!

penetrator

Εμπάργκο κάνουν ήδη στη Β. Κορέα οι ΗΠΑ και λοιποί (που από το 40 και μετά έχουν εισβάλλει σε 70 χώρες). https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_military_operations

Manos

Το θέλω! Δώστε link για παραγγελία.

nthegrpap

ΚΙΜ δωσε στο φτηνο smartphone στον
λαο οχι σαν την Samsung και την LG.
( Οχι σαν εμας που λεμε για Ελληνικο.
Smartphone με κατασκευη απο “Κινα”)

“Ευγε στον Ηγέτη που ενδιαφερετε και επιθεωρει”

Solon

Αποκλείετε η Β. Κορέα να διαθέτει δυνατότητες εκτύπωσης κυκλωμάτων σε κλίμακα για smartphones. Προαφανώς εισάγουν από Κίνα το hardware και το συναρμολογούν στη χώρα τους προσθέτωντας το δικό τους λειτουργικό. Πάντως αν κρίνω από το τι έγινε μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου στην Γερμανία τότε σίγουρα σε λίγα χρόνια το μοντέλο θα είναι συλλεκτικό. Προλάβετε!

dimitris

Το κινητακι ειναι απο ενα huawei

Gabriel

Η μπαταρία είναι ουρανίου (αντί για λιθίου); Παίζει να κρατάει κανα 200 χρόνια χωρίς φόρτιση ε;

Ηel

Ωραίοι οι αμερικάνοι είναι ο σατανάς αλλά χρησιμοποιούμε το λειτουργικό τους στα και καλά δικής μας κατασκευής smartphones. Χαχαχα! Εχουν πλάκα τελικά.

Ζαφειρης

Βγαζουν και κινητα οι δικτατορες? Καλη φαση.Οχι οτι υπηρχε περιπτωση να παρω οτιδηποτε απο ενα καρκινωμα-χωρα οπως η Β. Κορεα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.