ARM Mali-450 GPU, Διπλάσια ισχύ από αυτή του S II σε πιο οικονομικά smartphones

Κάθε χρόνο διπλασιάζεται η ισχύς και μειώνονται περαιτέρω οι τιμές; Αυτό δεν είναι ο κανόνας όμως στην περίπτωση της κατασκευάστριας εταιρείας επεξεργαστών ARM και της νέας GPU (τμήμα επεξεργασία γραφικών) Mali-450 αυτό φαίνεται να ισχύει. Μέσα στο έτος θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα μοντέλα κινητών μεσοχαμηλής κατηγορίας τιμής με επεξεργαστές που θα ενσωματώνουν Mali-450 GPU.

Σύμφωνα με την ARM η νέα GPU έχει διπλάσια ισχύ από την Mali-400 που ήταν η περσινύ ναυαρχίδα και την συναντούσαμε στα κορυφαία μοντέλα smartphones όπως το Samsung Galaxy S II. Φέτος θα έχουμε λοιπόν διπλάσια ισχύ σε χαμηλότερες τιμές.

, ARM Mali-450 GPU, Διπλάσια ισχύ από αυτή του S II σε πιο οικονομικά smartphones

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Εάν το Samsung Galaxy S III διέθετε αυτή τη GPU έναντι της Mali-400 MP, θα ήταν σίγουρα πρώτο στην κατάταξη σε όλα τα Benchmarks. Ειδικά κιόλας, εάν ενεργοποιούνταν και η επιλογή “Αναγκαστική απόδοση 2D” στις ρυθμίσεις του Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich που έχει εγκατεστημένο.

pk

το galaxy s3 ειναι ηδη πρωτο σε ολα τα bnechmarks γιατι δεν εχει την mali 400 του s2,εχει μια υπερχρονισμενη τετραπυρηνη εκδοχη της

john

@pk ειναι πρωτο σε ολα εκτος στη gpu,ειναι σχεδο ιδιο με το s2 αρχιτεκτονικης Mali-400MP αλλα ελαχιστα χρονισμενη πιο πανω,σε gpu χανει απο τον a5 στα gpu bnechmarks αλλα σε ταχυτητα ειναι πρωτος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Δηλαδη τα μεσοχαμηλα smartphones σε λίγους μήνες θα έχουν διπλασια καλυτερη gpu απο το S3 ????? Πω ξενερωσα ρε γαμωτο

Vasilis

Υπομονή τότε κανα 6μηνο για το Galaxy SIII Plus με gpu την αναφερθείσα.

dimpep

Δηλαδή η gpu του galaxy s3 είναι λίγο; Δεν τρώγεστε μερικοί…

Solon

Ένας από τους λόγους που ξενέρωσα με το SIII. Έπρεπε να φοράει την συγκεκριμένη GPU και ας το καθυστερούσαν λίγο.

oti_nanai

Τη συγκεκριμλενη gpu και διπλασια μνήμη ram για να δικαολογηθεί η τιμή του

spyros

ρε παιδια τι θελετε τη καλυτερη gpu? αφου στο android δεν προκειτε να δειτε διαφορα στα γραφικα,πιο παιχνιδη εχει τα τρελα γραφικα στο android? κανενα,οποτε μια χαρα ειναι η gpu και γιαυτο ειναι περιιττη.

Γιάννης Τ.

Εγω προσωπικα θα προτιμουσα να εχει intel core i7,μνημη 4gb,σκληρο SSD 128gb και ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη!! Φιλε “oti_nanai” δηλαδη ολα τα υπολοιπα smartphones εχουν αυτα που αναφερεις και στοιχιζουν 700 ευρω??Ακομη κι αν τα ειχαν τι θα γινοταν?Θα ανοιγαν τις βαριες σελιδες στο ιντερνετ ενα δεκατο του χιλιοστου του δευτερολεπτου πιο γρηγορα απο τη ναυ-αρχιδα μια αλλης εταιριας??Φιλε “spyros” μηπως εχεις κανενα καλo ringtone ή κανενα παιχνιδακι(με καλα γραφικα) να μας στειλεις με bluetooth ή να φερω το laptop και το καλωδιο καλυτερα για να μπορεσουμε να κανουμε μεταφορα(με πιανεις ετσι)????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.