ARM, Νέο SoC Cortex-A17 με Mali-T720 για mid-range συσκευές

Η ARM, η εταιρεία πίσω από τους επεξεργαστές που τρέχουν αυτοί τη στιγμή στα περισσότερα smartphone και tablet, ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του πολύ γνωστού Cortex-A9, που τον συναντήσαμε στους επεξεργαστές NVIDIA Tegra 2, Tegra 3 και συσκευές όπως το Playstation Vita, τον Cortex-A17. Ο Cortex-A17 έχει στόχο να κατακλείσει την mid-range αγορά των smartphones.

H ARM χρησιμοποίησε την ίδια αρχιτεκτονική ARMv7-A στον Cortex-A17 κάνοντας τον αυτομάτως συμβατό με τις χιλιάδες εφαρμογές που έχουν γραφτεί για τον Cortex-A9.

O Cortex-A17 σύμφωνα με τα λεγόμενα της ARM είναι 60% πιο αποδοτικός και μπορεί να συνδυαστεί με επεξεργαστές Cortex-A7 για να δημιουργήσουν έναν επεξεργαστή βασισμένο στην αρχιτεκτονική big.LITTLE. Δίνοντας έτσι στα mid-range κινητά μία γεύση οκταπύρηνου επεξεργαστή.

ARM Cortex-A17, ARM, Νέο SoC Cortex-A17 με Mali-T720 για mid-range συσκευές

Στο τομέα των γραφικών η ARM συνδύασε τον Cortex-A17 με την Mali-T720 κάρτα γραφικών που ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους. Η Mali-T720 σύμφωνα με τα λεγόμενα της ARM είναι 150% πιο βελτιωμένη στην ενεργειακή της απόδοση και 50% δυνατότερη στην απόδοση γραφικών.

Επιπλέον η Mali-T720 είναι σχεδιασμένη με βάση το Android έτσι είναι βελτιστοποιημένη για OpenGL ES 3.0, 2.0, 1.0 και Renderscript. Μαζί με τη Mali-T720 έρχεται και ο Mali-V500 επεξεργαστής για βίντεο που μπορεί να χειριστεί μέχρι αναλύσεις 4K.

ARM Cortex-A17, ARM, Νέο SoC Cortex-A17 με Mali-T720 για mid-range συσκευές

H ARM όπως είναι γνωστό δεν κατασκευάζει δικούς της επεξεργαστές, αλλά αδειοδοτεί τρίτες εταιρίες όπως η Samsung, MediaTek (ανακοίνωσε τον οκταπύρηνο MT6595), Rockchip για να φτιάξουν τα SoC τους, με βάση τα σχέδια της εταιρίας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Alibaba ARM Chip

Η ARM αρνείται να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική Alibaba

Στα “μαχαίρια” φέρεται να βρίσκεται η σχέση ανάμεσα στην ARM και στην Alibaba, με την πρώτη να αρνείται καταφατικά να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική εταιρεία.

Business ARM NVIDIA

H ARM προχωρά σε απολύσεις μετά την αποτυχία της εξαγορά

Η ARM εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε γενναίες περικοπές του προσωπικού της που θα αγγίξουν σε ποσοστό έως και το 15%.

Business NVIDIA ARM

NVIDIA: Δηλώνει επίσημα ότι δεν προχωρά στην αγορά της ARM

To deal των 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιβεβαιώνεται ότι δεν θα προχωρήσει από την πλευρά της NVIDIA.

Business NVIDIA ARM

H εξαγορά της ARM από την NVIDIA μάλλον πέφτει στο κενό

Η NVIDIA είχε δηλώσει την πρόθεσή της να εξαγοράσει την ARM, αλλά αυτό το deal φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει τελικά.