ARM: Ισχυρότεροι επεξεργαστές και τσιπ γραφικών για το 2016

Καθώς τα νέα smartphone του 2015 αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, η ARM μας δίνει μερικά στοιχεία για τα κινητά του 2016. Η Βρετανική εταιρία, της οποίας οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε κινητό που κυκλοφορεί, αποκάλυψε νέα σχέδια για τους επεξεργαστές και τα γραφικά που θα συναντήσουμε στις συσκευές τον επόμενο χρόνο.

Ο νέος επεξεργαστής, Cortex-A72, με 50 φορές περισσότερη υπολογιστική δύναμη σε σύγκριση με τους επεξεργαστές των προηγούμενων πέντε ετών. Το νέο τσιπ γραφικών, Mali-T880, θα βοηθήσει στην ύπαρξη πιο απαιτητικού gaming στα smartphone.

“Νομίζω ότι ο τομέας της τηλεφωνίας γεμίζει συνεχώς με νέες καινοτομίες και τα κινητά έχουν αρχίσει να αποτελούν την κύρια υπολογιστική πλατφόρμα”, δήλωσε ο Ian Ferguson της ARM.

Σε event στο San Francisco, η ARM οργάνωσε ένα panel με συνεργάτες όπως η Microsoft, η Sprint και η εταιρία εικονικής πραγματικότητας, Oculus, και αναφέρθηκαν στην ανάγκη για μεγαλύτερη επεξεργαστική δύναμη στις κινητές συσκευές.

Η Oculus, για παράδειγμα, είχε αρχικά δημιουργήσει τη VR τεχνολογία της με βάση τα PC, όμως τώρα στρέφεται κυρίως στα κινητά. Η εταιρία πέρσι συνεργάστηκε με τη Samsung και παρουσίασε το Gear VR headset το οποίο χρησιμοποιούσε το Galaxy Note 4. Ακόμη, όμως, και με τη high definition οθόνη του Note 4 τα pixel γίνονταν αντιληπτά. “Για να γίνει καλύτερη η εμπειρία, πρέπει οι συσκευές να αποκτήσουν οθόνες υψηλότερης ανάλυσης και γρηγορότερους επεξεργαστές, κάτι το οποίο μπορεί να επιτύχει η ARM. Ανυπομονούμε να δούμε τι έχει η εταιρία να μας προσφέρει”, δήλωσε ο Anuj Gosalia, διευθυντής προγραμματισμού της Oculus.

ARM, ARM: Ισχυρότεροι επεξεργαστές και τσιπ γραφικών για το 2016

Πηγή

Χριστίνα Μόραλη

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Alibaba ARM Chip

Η ARM αρνείται να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική Alibaba

Στα “μαχαίρια” φέρεται να βρίσκεται η σχέση ανάμεσα στην ARM και στην Alibaba, με την πρώτη να αρνείται καταφατικά να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική εταιρεία.

Business ARM NVIDIA

H ARM προχωρά σε απολύσεις μετά την αποτυχία της εξαγορά

Η ARM εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε γενναίες περικοπές του προσωπικού της που θα αγγίξουν σε ποσοστό έως και το 15%.

Business NVIDIA ARM

NVIDIA: Δηλώνει επίσημα ότι δεν προχωρά στην αγορά της ARM

To deal των 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιβεβαιώνεται ότι δεν θα προχωρήσει από την πλευρά της NVIDIA.

Business NVIDIA ARM

H εξαγορά της ARM από την NVIDIA μάλλον πέφτει στο κενό

Η NVIDIA είχε δηλώσει την πρόθεσή της να εξαγοράσει την ARM, αλλά αυτό το deal φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει τελικά.