Τετάρτη
04/02/2015

ARM: Ισχυρότεροι επεξεργαστές και τσιπ γραφικών για το 2016

Καθώς τα νέα smartphone του 2015 αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, η ARM μας δίνει μερικά στοιχεία για τα κινητά του 2016. Η Βρετανική εταιρία, της οποίας οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε κινητό που κυκλοφορεί, αποκάλυψε νέα σχέδια για τους επεξεργαστές και τα γραφικά που θα συναντήσουμε στις συσκευές τον επόμενο χρόνο.

Ο νέος επεξεργαστής, Cortex-A72, με 50 φορές περισσότερη υπολογιστική δύναμη σε σύγκριση με τους επεξεργαστές των προηγούμενων πέντε ετών. Το νέο τσιπ γραφικών, Mali-T880, θα βοηθήσει στην ύπαρξη πιο απαιτητικού gaming στα smartphone.

«Νομίζω ότι ο τομέας της τηλεφωνίας γεμίζει συνεχώς με νέες καινοτομίες και τα κινητά έχουν αρχίσει να αποτελούν την κύρια υπολογιστική πλατφόρμα», δήλωσε ο Ian Ferguson της ARM.

Σε event στο San Francisco, η ARM οργάνωσε ένα panel με συνεργάτες όπως η Microsoft, η Sprint και η εταιρία εικονικής πραγματικότητας, Oculus, και αναφέρθηκαν στην ανάγκη για μεγαλύτερη επεξεργαστική δύναμη στις κινητές συσκευές.

Η Oculus, για παράδειγμα, είχε αρχικά δημιουργήσει τη VR τεχνολογία της με βάση τα PC, όμως τώρα στρέφεται κυρίως στα κινητά. Η εταιρία πέρσι συνεργάστηκε με τη Samsung και παρουσίασε το Gear VR headset το οποίο χρησιμοποιούσε το Galaxy Note 4. Ακόμη, όμως, και με τη high definition οθόνη του Note 4 τα pixel γίνονταν αντιληπτά. «Για να γίνει καλύτερη η εμπειρία, πρέπει οι συσκευές να αποκτήσουν οθόνες υψηλότερης ανάλυσης και γρηγορότερους επεξεργαστές, κάτι το οποίο μπορεί να επιτύχει η ARM. Ανυπομονούμε να δούμε τι έχει η εταιρία να μας προσφέρει», δήλωσε ο Anuj Gosalia, διευθυντής προγραμματισμού της Oculus.

ARM Cortex-A72

Πηγή

Χριστίνα Μόραλη

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.