Asus Fonepad Note 6, Επίσημα με Intel Atom

To Asus Fonepad Note 6 είχε κάνει την εμφάνισή του και στην φετινή έκθεση Computex στην Ταϊβάν, αλλά έδωσε το παρών και στην φετινή IFA με οθόνη 6 ιντσών και πενάκι, σε μια διαμόρφωση που φωνάζει από μακριά ότι επιδιώκει να ανταγωνιστεί με αξιώσεις το Samsung Galaxy Note 3. Εκτός από την οθόνη του, ένα άλλο πλεονέκτημά του είναι το λεπτό προφίλ του.

Στο εσωτερικό του βρίσκουμε τον επεξεργαστή Intel Atom Z2580, με τεχνολογία Hyper Threading και ικανότητα χειρισμού πολλών ανοιχτών εφαρμογών ταυτόχρονα. Το Android 4.2 που φοράει, έχει εμπλουτιστεί με αρκετές εφαρμογές της Asus.

Asus Fonepad Note 6
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2 Jelly Bean
Επεξεργαστής: Intel Atom Z2580 2 GHz διπύρηνος
GPU: PowerVR SGX544MP2
Μνήμη RAM: 2 GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 6 ίντσες, Super IPS_LCD Capacitive, 367 ppi, 1080×1920 pixels
Κάμερα: 8 Megapixel, autofocus
Δεύτερη κάμερα: 1.2 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16/32 GB
Κάρτα μνήμης: micro SD
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth 4.0, micro USB, FM Radio
Μπαταρία: 3200 mAh
Διαστάσεις: 164.8×88.8×10.3 χλστ.
Βάρος: 210 γρ.

Asus Fonepad Note 6, Asus Fonepad Note 6, Επίσημα με Intel Atom

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jb1989

Μιας και είμαστε στα της asus, μήπως ξέρετε αν γίνεται να περάσουμε την 4.3 στο 1o Padfone; Από ό,τι μαθαίνω η asus το εγκαταλείπει και είναι κρίμα…

torter10

Πολύ βαρύ, πολύ χοντρό, τα chipset της Intel δεν υποστηρίζουν τις εφαρμογές, η κάμερα χάλια και χωρίς φλας… Άπατο θα πάει

anergos13

Εδω τελειωνουν τα αστεια…η διαφορα απο τον Βασιλια-Note 3 χαωδης….

chris

Δεν έχουν καταλάβει το νόημα.η Samsung μεγαλώνει την οθόνη και μειώνει τις διαστάσεις συν το Wacom digitizer.νομίζουν ακόμη ότι το note πουλάει λόγω μεγέθους οθόνης.

bobo1704

Εντάξει, εδώ μιλάμε για x86 επεξεργαστή…. Η διαφορά περάνει σε μεγάλες διαστάσεις απο οποιονδήποτε ARM…

PiXel

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά αφού η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή είναι η x86 και όχι η ARM, οι εφαρμογές δε θα τρέχουν, σωστά; Αν υπάρχει ένα μεγάλο ατού στο Android, αυτό είναι οι εφαρμογές του, το συγκεκριμένο κινητό τι ακριβώς θα κάνει…;

Darth

@PiXel περισσότερες (98 99%) εφαρμογές τρέχουν πλέον όταν κανουν προγραμματιστές compile κανουν μαζικά για όλα και από android 4.0 x86 υποστηρίζετε κανονικά
μιλαμε για linux kernel εδώ είναι πολύ ποιο εύκολη διαχείριση πολλαπλών αρχιτεκτονικών…….. από την άλλη σε μια κλειστή πλατφόρμα κάτι τέτοιο θα ήταν παλούκι

Γιώργος

@jb1989 Η Asus έχει εγκαταλείψει το Padfone και θα μείνει για πάντα στην 4.1.1 που είναι τώρα.Επίσης δεν πρόκειται να δούμε Cyanogenmod , καθώς δεν υπάρχουν drivers για την συσκευή!

jb1989

Όσο καμαρώνω για τις δυνατότητες του padfone, άλλο τόσο ξενερώνω με την τραγική υποστήριξη τόσο από την asus όσο και από τους developers…:(

Γιώργος Μ.

Όσο και να αγαπώ Asus , το ταμπλετοτηλέφωνό της δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στο Note 3 , όπως πολύ σωστά αναφέρουν και τα παιδιά πιο πάνω.
Βέβαια με μια τιμή μέχρι το πολύ 450 ευρώ (που δεν νομίζω) , θα το αγόραζαν αρκετοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.