Πόσο έχει αλλάξει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το 2011

Τα σημερινά smartphones έχουν φτάσει πολύ ψηλά όσον αφορά σε τεχνικά χαρακτηριστικά όπως επεξεργαστές, RAM, ανάλυση οθόνης και άλλα, ωστόσο το μεγάλο “αγκάθι” παραμένει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μιας και η επανάσταση που περιμένουμε δεν φαίνεται να έρχεται σύντομα, λόγω της αύξησης των ιντσών, έχουμε και μεγαλύτερες μπαταρίες.

Πόσο έχει αλλάξει όμως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τα 4 τελευταία χρόνια και ποια είναι η εταιρεία που δίνει τις περισσότερες ώρες;

Σύμφωνα με τα δεδομένα στους παρακάτω πίνακες η Sony φαίνεται ότι έχει κάνει πολύ καλή πορεία. Το 2011 ξεκίνησε τελευταία, αλλά με τα χρόνια εξελίχθηκε και σήμερα είναι ο κατασκευαστής που δίνει την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τουλάχιστον μεταξύ των μεγάλων παικτών. Οι περισσότερες συσκευές της διαρκούν περίπου 2 μέρες με μια φόρτιση και κανονική χρήση.

Η επόμενη που ακολουθεί είναι η Samsung η οποία έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά με την διάρκεια των μπαταριών της, δεδομένου και του γεγονότος ότι έχουν σχετικά μικρή χωρητικότητα.

Τα δεδομένα δείχνουν λόγω της αύξησης στις ίντσες των συσκευών, οι κατασκευαστές κάνουν το ίδιο και με τις μπαταρίες, κάτι που είναι πολύ θετικό και ανεβάζει τον μέσο όρο στην διάρκεια της μπαταρίας.

H Apple είναι η μόνη από τους μεγάλους παίκτες της οποίας η διάρκεια ανά mAh έχει πέσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η μπαταρία του iPhone 6 θα διαρκέσει κατά μέσο όρο μια ημέρα με κανονική χρήση, όπως και στα προηγούμενα μοντέλα, όμως έχει μεγαλύτερη μπαταρία από τους προκατόχους του.

Πόσο έχει αλλάξει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το 2011, Πόσο έχει αλλάξει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το 2011

Πόσο έχει αλλάξει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το 2011, Πόσο έχει αλλάξει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το 2011

Πόσο έχει αλλάξει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το 2011, Πόσο έχει αλλάξει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το 2011

Πόσο έχει αλλάξει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το 2011, Πόσο έχει αλλάξει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το 2011

Πόσο έχει αλλάξει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το 2011, Πόσο έχει αλλάξει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το 2011

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
taoustaoys

Την διάρκεια ζωής των μπαταριών της sony που την στηρίζεται ? Έχω z3 και με τα 1000 ζόρια διαρκεί 1 μερα. Αν πω πια ότι κάνω λίγο πιο σκληρή χρήση τότε μισή μέρα. Εκτός αν εννοείτε κανονική χρήση το ότι δεν το χρησιμοποιούμε μόνο για να βλέπουμε την ώρα.

Gvirginia

@taoustaoys Πηγή είναι το Phonearena, το οποίο σύλλεξε τις πληροφορίες από το GSMarena (όπως λένε και τα γραφήματα).
Μπορείς να μπεις στο GSMarena και να δεις πώς τεστάρουν τις μπαταρίες (αν δε το βρίσκεις, είναι 1 ώρα από κάθε λειτουργία περίπου) και θα δεις επίσης ότι η Sony είναι στις πρώτες θέσεις.

One

Εχω 1 χρόνο τωρα Ζ3 Compact και η μπαταρία με φτανει και τριτη μερα όχι μονο δυο. Επειδή εχουν περασει πολλες μπαταρίες από τα χερια μου για μενα οι Ιαπωνικές είναι παντα κορυφή ειδικα της Sony, Panasonic και Yuasa.

Γιαννος

Απλά με lenovo p780 για smartphone με 4000mah και με lenovo yoga για tablet με 6000mah, γελαω…

giannis

Η sony κανει πολυ καλη διαχειριση μπαταριας.η samsung ειτε με χρησιμο ειτε με αχρηστο bloatware απορροφα πόρους και ενεργεια απο το συστημα και την μπαταρια. Παντως με λιγο συνεση (δεν ειναι κακο να κλεινουμε data και wifi και φωτεινοτητα οταν δεν τα χρειαζομαστε ουτε ειναι δυσκολο ) ολα φτανουν μεχρι το βραδυ. Ε και μετα τα φορτιζεις.
Εξαλλου οι εταιρειες δεν μας κρυβουν τα specs ξερουμε τι αγοραζουμε. Οτι και να κανουν fhd, 2k και 4κ οθονες ανω των 5″ θελουν 4000 μπαταρια. Με 3000+ εισαι στο οριο για μια μιαμιση μερα . Θα εχεξ ενδιαφερον να δουμε πως θα τα παει real lifε το Ζ5 premium.
Εχει πλακα ομως το πως επηρεαζει το softwarwe. Το note 3 me lollipop στις 3 το μεσημερι ειναι στο 50% με νορμαλ χρηση ενω με την ιδια χρηση με kitkat ηταν σιγουρα κατω απο 30.
Αντιθετα το lg g2 mini της συζυγου εφτανε με kitkat το βραδυ να εχει ακομα 65% και τωρα με lollipop (περα απο το αφορητο lag) ειναι στο 45 %

KN

Και εγω Sony Ζ κατηγορία εχω και κρατάει δυο μερες με κανονική χρήση …αν ειναι χαλαρή άνετα 3 μερες.

Rizo

@taoustaoys
Έχω κι εγω Z3 και σε παρακαλώ να κοιτάξεις το κινητό σου μήπως έχει κάποιο πρόβλημα.
Το Z3 είναι πρωταθλητής σε διάρκεια. Βγάζω με κανονική χρήση (+δεδομένα,wifi οn) με πάνω απο 50% την μέρα.
Πρίν πείς οτι έιναι μάπα κοίτα καλύτερα μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα στην δική σου συσκευή.. γιατί λίιιγο αν το ψάξεις θα δείς οτι είναι κορυφή σε διάρκεια.

Γιάννης

Ωραία η ανάλυση. Regression analysis και όλα με p<0.01.
Αυτό που είναι άξιο προσοχής εκτός των άλλων είναι η αντοχή της μπαταρίας της Apple η οποία σχετίζεται με το μέγεθος της μπαταρίας κατά 94.38%. Αυτό της δίνει την ευελιξία να μεγαλώσει τη μπαταρία με αποτέλεσμα να έχει κατακόρυφη αύξηση στην αντοχή της μπαταρίας (μία μονάδα αύξηση των mAh θα έχει σχεδόν μία μονάδα αύξηση στην αντοχή της μπαταρίας).

Από την άλλη, η Samsung με R^2=53.18% θα αναγκαστεί να μεγαλώσει τη μπαταρία σε διπλάσια ποσότητα mAh για να καταφέρει αύξηση μίας μονάδας στην αντοχή της μπαταρίας.

Ομοίως και για τις άλλες εταιρίες.

nikmour

Γατάκια όλοι σας. Lumia 640 xl δύο μέρες με wifi και bluetooth όλοι μέρα ανοικτά. Μία φορά ήμουν εκτός σπιτιού όλο το Σ/Κ είχα ανοικτά τα δεδομένα. Το φόρτισα την Δευτέρα βράδυ όταν ήταν στο 10%

Dapitium

@taoustaoys δεν παίζει αυτό που ισχυρίζεσαι χωρίς να έχει πρόβλημα η συσκευή. Αν δεν τρολάρεις δες το κινητό σου να το φτιάξεις.

Κύριος Χ

Μέχρι να βγούνε μπαταρίες που θα κρατάνε μια βδομάδα,
αρκούμαι με τα κινητά που αντέχουν 1 + κάτι μέρα (24+ ώρες δηλαδή) μιας και όταν κοιμόμαστε δεν είναι κόπος να το βάλουμε για φόρτιση.

Το lumia 730 πχ μου κρατάει από 22-28 ώρες (με κανονική προς βάρβαρη χρήση) και έως 40+ με κανονική προς βαριέμαι να ασχοληθώ με το κινητό μου χρήση.
Με λίγα λόγια ότι και να κάνω μου κρατάει όλη μέρα και είμαι ξένοιαστος.

Και απ’ότι ακούω και απο ένα φίλο που πήρε πριν καμία βδομάδα το iphone 6, η μπαταρία του είναι μια χαρά και βγάζει και αυτός μια μέρα εύκολα.

Panagiotis

Έχω το Nokia lumia 535 μου κρατάει 2 ημέρες με νορμάλ χρίση άνετα.

Stathis

Σαν κάτοχος του z1 compact άνετα βγάζω 3 μέρες με αρκετούτσικη χρήση και μερικές φορές (όταν κάνω μικρή χρήση) και 4+ … αν τώρα εσύ με το Ζ3 που όλοι μιλάνε για την καλή του μπαταρία είτε 1) το ξεζουμίζεις είτε 2) πήγες στην 5.x.x με OTA και όχι με καθαρό install (και ξέρω καλά τι σου λέω) 3) έχεις να το κάνεις μια επανεκκίνηση εδώ και πόσο καιρό ή 4) τρέχεις κάτι που τρώει μπαταρία (πχ και εγώ κάποια στιγμή έβαλα 1-2 εφαρμογές που το ξεζούμιζαν χωρίς να το ξέρω, θέλει προσοχή εκεί), τότε δεν φταίει καμιά Sony αν σε κάποιον δεν αντέχει ούτε μέρα ούτε θαύματα μπορεί να κάνει και τα άλλα τηλ να είσαι σίγουρος ότι αν σου κρατάει αυτό 1 μέρα θα σου κρατούσαν ούτε 10 ώρες 🙂 Υ.Γ. πχ είμαι στο 25% και η φόρτιση έγινε Σάββατο βραδάκι, ΔΕΝ έχω ενεργοποιημένο Stamina, όλα τα χω ανοιχτά (bt, wifi, gps, nfc) παίρνω email, είναι στο skype και στο fb και τα πάντα κοιτάνε location και η χρήση σαν τηλ είναι κανονική με κάποια αλλά όχι υπερβολικά τηλέφωνα μέσα στην μέρα ούτε τρελή χρήση γενικά αυτές τις μέρες αλλά ούτε και εντελώς χαμηλή χρήση… αυτά με την… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.