Μπαταρίες που φορτίζουν στο 70% σε 2 λεπτα και διάρκεια ζωής 20 χρόνια

Φανταστείτε ότι έχετε μια μπαταρία στο τηλέφωνό σας η οποία μπορεί να φορτίσει στο 70% μέσα σε 2 λεπτά και ότι αυτή η μπαταρία επιπλέον έχει διάρκεια ζωής περί τα 20 χρόνια. Όσο φανταστικά και να ακούγονται αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν απέχουν καθόλου από την πραγματικότητα καθώς στο Nanyang Technology University αναπτύσσουν τέτοιου είδους μπαταρίες.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν δυνατά με την επιτάχυνση των χημικών διεργασιών μέσα στην μπαταρία. Αντί για την χρήση ανόδου από γραφίτη, η μπαταρία που αναπτύσσουν οι ερευνητές χρησιμοποιεί άνοδο κατασκευασμένη από νανοσωλήνες διοξειδίου του τιτανίου.

Αυτό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στην μπαταρία όπως 10.000 κύκλους φόρτισης αντί για 500 που έχουν οι συμβατικές μπαταριές κινητών τηλεφώνων σήμερα. Επιπλέον οι νανοσωλήνες τιτανίου είναι φθηνοί και εύκολο να παραχθούν. Το υλικό παρασκευής βρίσκεται στο χώμα και επιπλέον το χρησιμοποιούν για προσθετικά τροφίμων και για την απορρόφηση της UV ακτινοβολίας στα αντηλιακά. Μετατρέποντας λοιπόν το διοξείδιο του τιτανίου από το σφαιρικό σχήμα που έχει σε νανοσωλήνες (με διάμετρο χιλιάδες φορές μικρότερη από μια ανθρώπινη τρίχα) επιτρέπει την επιτάχυνση των χημικών διεργασιών.

Οι νέες μπαταρίες μπορεί να είναι έτοιμες για κυκλοφορία στην αγορά μέχρι το 2016. Σύμφωνα με υπολογισμού η αγορά των μπαταριών λιθίου θα έχει αξία 23.4 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2 χρόνια. Αυτές οι μπαταρίες θα δώσουν φυσικά νέα πνοή στα κινητά κάνοντάς τα πιο ολοκληρωμένες συσκευές τις οποίες θα μπορείς να κρατήσεις άνετα για αρκετά χρόνια δίχως η μπαταρία να σε προδίδει.

μπαταρία διαρκεί 20 χρόνια, Μπαταρίες που φορτίζουν στο 70% σε 2 λεπτα και διάρκεια ζωής 20 χρόνια
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε!

bromoxitos

ελατε πειτε την αληθεια τωρα ομως, και πες οτι ναι ειναι αληθεια και πες οτι ναι το καταφερανε και το εκαναν, πιστευετε οτι θα βγουν κιν το 2017 πχ με αυτες της μπαταριες????? ρε αμα δεν αδιασουν και το τελευταιο κοντεινερ με κιν στον κοσμο δεν θα τιν αφησουν να βγει εξω τετοια τεχνολογια(βλεπε πετρελαιο κτλπ κτλπ).οποτε χαλαρα εχουμε δρομο ακομα μπροστα μας…μπορει να μην εχουμε καν πλανητη μεχρι τοτε 😛

Ανέστης

+1 Λεφτέρι !!! 🙂

Spiros M.

Δυστυχώς τα ακούμε αυτά πολλά χρόνια χωρίς να έχουμε δει τίποτα..

kostas13

Αμήν και πότε;

NICK_X

Οτι εγινε πανω κατω με τις crt τηλεορασεις!μια 10ετια για να καθιερωθουν οι flat και ακομα σε πολλα σπιτια υπαρχουν crt!!.φανταστητε και ηταν στο παιχνιδι πολλοι μεγαλοι παιχτες-κατασκευαστες που ειπαν κατσε να ξεπουλησουμε και μετα τις αμωλαμε! !!ποσο μαλλον οταν μιλαμε για εναν σε πειραματικο σταδιο απεναντι σε κολοσσους με τεραστια αποθεματικα μπαταριων!!!

Chris

Συνεχεια ρε παιδια ακουμε για καινουργιες και πρωτοποριακες τεχνολογιες στις μπαταριες. Το θεμα ειναι πότε (και αν) θα τις δουμε να γινονται πραξη στις συσκευες μας.

Λάμπρος

Ρε σεις, δεν λέει πουθενά ό,τι θα έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα ανά μονάδα όγκου.
Είναι πιθανό να έχουν και (αρκετά) μικρότερη.
Απλά λέει πως θα κρατούν παραπάνω στο χρόνο και πως θα φορτίζουν πολύ γρήγορα.
Ταμάμ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά όχι το κυρίως ζητούμενο για κινητά.
Ας μην τρελαινόμαστε με τα “μεγάλα” συμφέροντα ακόμα…
Ελπίζω να έρθουν γρήγορα στην αγορά.
Οι επεξεργαστές αλλάζουν κάθε χρόνο, οι μπαταρίες από την άλλη έχουν μήνη στάσιμες πολύ καιρό τώρα.
Μακάρι να αλλάξει γρήγορα αυτό !

ΦΑΝΗΣ

“Φανταστείτε” καλα το πας……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones HMD Global

Boring Phone: HMD Global και Heineken δημιουργούν το “αντίπαλο δέος” των smartphone

Η Heineken και η δημιουργική εταιρεία Bodega συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν το Boring Phone, μια συσκευή που κατασκευάζεται από την HMD.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.