Δωρεάν Windows Phone κινητά στους δυσαρεστημένους κατόχους BlackBerry

Όταν ο αντίπαλος είναι πληγωμένος, ο λύκος παραμονεύει. Αυτή η εβδομάδα ήταν δύσκολη για την εταιρεία BlackBerry και προτίστως για τους χρήστες των δημοφιλών κινητών οι οποίοι “ξέμειναν” από τις υπηρεσίες BIS και όπως αναφέρει ένας φίλος του Techblog “BlackBerry χωρίς υπηρεσίες BIS δεν αξίζει”. Εκμεταλευόμενος τη δυσαρέσκια των χρηστών, ο Ben Rudolph Windows Phone (and Windows PC) Evangelist μοιράζει κινητά Windows Phone.

Μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Twitter ο Ben κάλεσε τους δυσαρεστημένους χρήστες BlackBerry να παρατήσουν τα BB και στους 25 πρώτους χάρισε από ένα Windows Phone smartphone! Λύκος το Ben!

, Δωρεάν Windows Phone κινητά στους δυσαρεστημένους κατόχους BlackBerry

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Odysseus

Kώστα έχουμε πληροφορίες αν όντως τα έδωσε;

Ethan

Blackberry rules και να τα αφίσετε αυτά που ξέρετε… #trolls

okman

Οι καημένοι στην εταιρία RIM που βγάζει τα -όντως- black-berry θα λένε τώρα: την RIMάδα την τύχη μας πως την πάθαμε έτσι!

όμως BISο έχει η αχλάδα την ουρά!

Ποτέ δεν ήμουν fan του downgrade.. άκου από BIS σε mango για κορόϊδα ψάχνει; 😛
Πέραν της πλάκας στο redmond έκαναν επιτέλους σοβαρή δουλεία μετά τα mango & win8 (*έστω κ σε πρώιμη έκδοση τα 2nd) #άλλα άμα έχεις συνηθίσει+γουστάρεις 1 περιβάλλον OS το οποίο εναρμονίζεται άψογα με το hardware & με τις οποίες λειτουργίες που συνοδεύονται με τα όποια προτερήματα (*για τους fan!) ή σαν ελαττώματα (*για τους non-fan!) του ή ακόμα κ με τα αντικειμενικά μηδαμινά απειροελάχιστες δυσλειτουργίες του &.. εντέλει είσαι σαν χρήσης κάτι παραπάνω από “απλά ενθουσιασμένος” .. γοητευμένος ΕΕ δύσκολα αλλάζεις στρατόπεδο δε πάνα σου δίνουν …είναι lost of time! RIM 4 ever

Bold 9900+PlayBook via BlackBerry Bridge = FCN Perfect choice_i’m in ♡ with both;)

Alexdicv

Ειναι γνωστο σε ολους πια…
U can never go back
once u had Black (berry)

Odysseus

Κώστα ευχαριστώ για την πληροφορία! Είχα αμφιβολίες για αν τα έδωσε αλλά βλακεία μου που δεν το έψαξα!

Παντελακος

Τι είναι το BIS είπαμε ?

@Kώστα.. χάχα ναι ναι το ‘χω είναι αλήθεια 😛 @Παντελακος H BlackBerry Υπηρεσία – Internet Έκδοση (BIS) είναι ιδανική αν θέλεις απλή πρόσβαση στα email σου μέσω ISP ή webmail λογαριασμούς.Αν είσαι ένας χρήστης ή μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί ISP email (π.χ. Yahoo mail, gmail κλπ) ή webmail τότε χρειάζεσαι την BlackBerry υπηρεσία – Internet έκδοση, η οποία είναι γρήγορη, απλή και μπορεί να λάβεις τα email σου στο κινητό άμεσα.Το BIS συνδέει τη BlackBerry συσκευή σου σε υπάρχοντες λογαριασμούς email. Εμφανίζει τα email μηνύματα σου άμεσα, όπου και αν βρίσκεσαι, το ίδιο εύκολα όπως εσύ λαμβάνεις ένα γραπτό μήνυμα SMS. Αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το email στον υπολογιστή του γραφείου σου, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα BlackBerry.Είναι εύκολο στη χρήση, πάντα συνδεδεμένο, και δεν χρειάζεται καμία περίπλοκη διαδικασία σύνδεσης. Στην πραγματικότητα, για να εγκαταστήσεις ένα λογαριασμό email το μονό που χρειάζεται να κάνεις είναι να εισάγεις την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και τον κωδικό πρόσβασής σου στο BlackBerry. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το email σου θα ρυθμιστεί αυτόματα, σε δευτερόλεπτα. Και όταν γυρίσεις στον υπολογιστή του γραφείου σου, μπορείς να το συγχρονίσεις με το BlackBerry, έτσι ώστε όλα τα μηνύματά σου, επαφές, συναντήσεις, και σημειώσεις να είναι τα ίδια. Τα BlackBerry… Συνέχεια »

Παντελακος

@ allesio ευχαριστώ πολύ αλλά δεν κατάλαβα ένα πράγμα , η συγκεκριμένη λειτουργιά διατίθεται χωρίς wifi , 3g ή άλλες υπηρεσίες που θέλουν περαιτέρω πληρωμές … ?

Παντελακος

Και κάτι άλλο , blackberry torch 9810 ή 9850 ????
Βασανίζομαι τις τελευταίες βδομάδες δεν ξέρω πιο να πάρω …

Alexdicv

@Παντελακος
Δες λιγο αυτο

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3723&idPhone2=4088

Εγω θα επαιρνα το 9810 παντως… Αρεσκω qwerty και ειδικα τα Blackberry qwerty…
Απο κει και περα και τα δυο κινητα παιζουν στα ιδια specs… Σκεψου τις αναγκες σου και αποφασισε…

vaskor

@ alessio. Τώρα με το WP 7.5 μπορείς πλέον μια χαρά να χρησιμοποιείς το mail σου.
Το μόνο που δεν κατέχω και συγνώμη αν κάνω λάθος, είναι το αν η δουλειά μετο ΒΒ γίνεται μέσω data η μέσω του σήματος ομιλίας(oxi 3τζι)

Παντελακος

@alexdicv και εγώ για το 9810 πάω αλλά με προβληματίζει το μέγεθος της οθόνης …

Alexdicv

Βασικα σκεψου αυτο. Σε κινητο με οθονη αφης οταν θες να γραψεις κατι το πληκτρολογιο καλυπτει την μιση οθονη. Tο 9810 μπορει να εχει 3,2″ αλλα αυτες οι ιντσες ειναι καθαρη οθονη!
Αν σε ενδιαφερει κατα κυριο λογο η αποστολη/ληψη email,sms και η καθε ειδους συνομιλια (βλ. BBM, whatsapp, gtalk, msn, κλπ κλπ) τοτε θα παρεις το 9810. Αν σε ενδιαφερουν ομως τα παιχνιδια, η προβολη multimedia και το σερφαρισμα στο ιντερνετ θα παρεις το 9850!
Απλα κατανοητα πιστευω…

Παντελακος

Οντος είσαι κατανοητός αλλά πάλι ανάμεσα και στα 2 είμαι , γιατί χρησιμοποιώ όσα ανέφερες για το 9810 αλλά σερφάρω απίστευτα πολύ στο ίντερνετ… ,στα multimedia μέσα τι κατατάσεις ?

ΥΓ : μου φαίνεται θα πάρω αυτό που θα φορτώνει πιο γρήγορα τις σελίδες και συγκεκριμένα του techblog 😀

Alexdicv

@Παντελακος
βιντεο, εικονες, τραγουδια κλπ κλπ….
Απο το συγκριτικο του gsmarena καταλαβαινει κανεις οτι τα χαρακτηριστικα τους ειναι ιδια.
Οποτε λιγο πολυ οι επιδοσεις θα ναι ιδιες κι αυτες…
Μπες στο youtube και δες κανενα hands on η περιμενε τα hands on του techblog…

Παντελακος

τραγούδια γιατί τα βάζεις , αφού δεν παίζει ρόλο η οθόνη και αφού τα χαρακτηριστικά τους είναι ίδια … βασικά δώσε μoy κάνα mail να μην πρήζουμε τα παιδιά που έχουν κάνει comment εδώ …

@Παντελάκος .. 3G+BIS = λειουργουν το 1 βάση του άλλου+Opposite *το 2ο (BIS) είναι απαραίτητο! @Vaskor .. Κοιταξε όπως προ-έγραψα τα wp7 -τώρα- μετα mango εποχής.. είναι κάτι παραπάνω απο αξιοπρεπεστατο OS (*λογισμικο) & μπήκαν με το δεξι στον “χορό” του ανταγωνισμού vs android by Google.inc + iOS by Apple.inc.Όμως είναι πως σε βολευει ή αν θες “έχεις συνηθισει” ,δεν πάω ξανα σε άλλη πλατφόρμα ξανα (*έκανα ενα πέρασμα να σκεφτεις κ απο τις 3 πλατφορμες iOS/android/wp7-mango αλλά δεν την πάλευα..)αμα σε υπερ-καλυπτει κάτι κανένας λόγος να κάνεις αλλάγη έτσι για την “αλλάγη” είμαστε όλοι συμφωνοι όλοι με αυτο λογικα.Μπορω και γράφω κάπως “απολυτα” διότι αφενος δοκιμασα και τα ανταγωνιστικά OS αφετερου όμως έχω υπο την κατοχή μου (..λες και είναι ναρκωτικά το λέω χαχαα!) το εξαιρετικο κατ’εμε & για όσους είναι κατοχοι blackberry R.I.M etc ULTRA Portable tablet BlackBerry PlayBook ( https://techblog.gr/tablet/blackberry-playbook-review-2992/ ) & επειδη έχει αναπτυξει/διαθεσει στο App Wold η RIM ενα application ονοματι “BlackBerry Bridge” (*about : https://www.youtube.com/watch?v=39d3eOO52dE ) ότι ποιο smart για κάποιον που θελει να είναι tablet+smartphone : 1-Mια συσκευη = κυριολεκτικά! *check link! -Updated info : BlackBerry Bridge supports 3rd party apps+more..! Url : https://www.youtube.com/watch?v=-zrcBxXrhyA (*εδω είναι ο δικός μου ♡ συνδιασμός : https://www.youtube.com/watch?v=PxeezUxYpcE… Συνέχεια »

-Updated : @Παντελικός .. για καταλάβεις (*επειδή ίσως σε μπέρδεψα περισσότερο!) είχες μέχρι χθες πχ. συσκευή ένα iPhone ή μια android,wp7 ή symbian/megoo συσκευή κλπ ωραία?-Για να μπορούσες να κάνεις χρήση internet via mobile browser να λαμβάνεις e-mail κλιπ μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών των ανωτέρω κατασκευαστών mobiles κλπ .. & υπό αυτές τις συνθήκες όλα θα λειτουργούσαν ομαλά & βάση των όσων είχες συμφωνήσει με τον εκάστοτε πάροχο σου Cosmo te,Vodafone,Wind etc. Αποφασίζεις κάποια στιγμή να πας σε blackberry device,αφου λοιπόν λέμε υποθετικά πως έχεις ήδη διαλέξει και στα χέρια σου το όποιο μοντέλο “xxx” blackberry & το έχεις στα χέρια σου ήδη (!) βάζεις την κάρτα SIM & ανοίγεις την συσκευή σου (*δεν έχεις ενεργοποιήσει υπηρεσία BIS κατόπιν συνεννοήσεως με τον έκαστοτε πάροχο κινητ.τηλεφωνίας!) και προσπαθείς να σερφάρεις στο internet & να λάβεις e-mail ..ΜΑΤΑΙΑ όμως!Άνευ ενεργοποίησης υπηρεσίας BIS blackberry η μέχρι πρότινος σύνδεση που γνωριζες & έκανες χρήση με τα προηγούμενα κινητά σου (*nokia,iphone,android etc -non blackberry devices!) το web surfing & e-mail receive/sent etc δεν μπορεί να επιτευχθεί : μονό με BIS service plan το blackberry device σου …παίρνει internet ζωή!(*Γ’αυτό & ο όλος πανικός με τα blackberry που έπεσε το BIS_δεν είχαμε ίντερνετ,σαν να μην είχες… Συνέχεια »

Παντελακος

Αυτή η ενεργοποίηση κοστίζει κάτι το παραπάνω ? Και μπορείς να την κάνεις μόνο από ένα κατάστημα αντιπροσώπου πχ δεν μπορείς να πας στην ιστοσελίδα της ΒΒ και να το κάνεις ?

Το BIS στο ενεργοποιεί ΜΟΝΑΧΑ (!) ο εκάστοτε πάροχος κατόπιν συνεννοήσεως!
(*θεωρείται extra πακέτo.. ανάλογα με τη χρήση web θα κάνεις.Το κόστος εξισορροπείτε αν θες να σου πω την αλήθεια διότι προσθέτεις μεν την υπηρεσία BIS αλλά ταυτόχρονα ενημερώνεις τον πάροχο σου ότι επιθυμείς να καταργήσεις το “κλασικό mobile web” που έκανες χρήση μέχρι πρότινος με τις προηγούμενες non-blackberry devices. Να σου πω την αλήθεια μην σου πω πως με το BIS είναι σαφώς & ποιο ελεγχόμενη η κατάσταση ως προς τις χρεώσεις κλιπ σε σχέση με το κλασικό web mobile surfing etc των non-BIS bb devices! 😉

Παντελακος

Ανοίξτε του ένα section <> του ανθρώπου αφού το έχει !!

@Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Twitter :
http://www.twitter.com/activeOSplus
G+ :
http://www.gplus.to/activeOSplus

powered by certified webmaster software engineer Aléssio

Παντελακος

Anyways εμένα αυτό με την ενεργοποίση με χάλασε για δικούς μου λόγους … μάλλον για android το πάω τώρα…. κρίμα και μου άρεσαν τα ΒΒ

@Παντελακός .. εξαρχής τα blackberry απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό.
Άλλωστε η αγορά είναι μεγάλη και μπορείς να επιλέγεις ότι σου ταιριάζει.Εμενα όπως & σε πολλούς που έχουν & δουλεύουν το BIS network _αποτελεί ποιο πολύ μαγνήτη πάρα απώθηση από/προς blackberry RIM world & ποιο ελεγχόμενα οικονομικά απ’ τα υπόλοιπα

Υ.Σ If U Go Black (berry) U Never Go Back! 😉

chri$

@ Παντελακος

Το BIS πάντως συμφέρει σαν πακέτο δεδομένων (πέρα από την ασφάλεια που σου παρέχει).

Να φανταστείς ότι γίνεται συμπίεση δεδομένων έως και 80% σε σχέση με τη συμβατική κατανάλωση ΜΒ οποιαδήποτε άλλου smartphone.

Επίσης, η ταχύτητα λήψης και παράδοσης email είναι φοβερή.
Να φανταστείς ότι έχω ανοιχτό το gmail στο pc και χτυπάει πρώτα η ειδοποίηση στο blackberry και μετά στο gmail του pc!

-Updated Info shared 2 all BlackBerry users 😉 Research In Motion Offers Free Premium Apps to Customers Following Service Interruptions Waterloo, ON – Research In Motion (RIM) (NASDAQ: RIMM; TSX: RIM) announced today that a selection of premium apps worth a total value of more than US $100 will be offered free of charge to subscribers as an expression of appreciation for their patience during the recent service disruptions. The apps will be made available to customers over the coming weeks on BlackBerry® App World™ and will continue to be available until December 31, 2011.* “Our global network supports the communications needs of more than 70 million customers,” said RIM Co-CEO Mike Lazaridis. “We truly appreciate and value our relationship with our customers. We’ve worked hard to earn their trust over the past 12 years, and we’re committed to providing the high standard of reliability they expect, today and in the future.” The complete selection of premium apps will become available to download at BlackBerry App World over a period of four weeks beginning Wednesday, October 19th. The selections over this period will include the following (with more to come): SIMS 3 – Electronic Arts Bejeweled – Electronic Arts N.O.V.A.… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones featured Microsoft Windows Phone

Η Microsoft προτιμά το Android και δεν θα επαναφέρει τα Windows Phone

Στελέχη της Microsoft δήλωσαν ότι το Windows Phone OS δεν είναι προτεραιότητα και ότι για μικρές συσκευές θα χρησιμοποιούν το Android.

Smartphones Microsoft Windows Phone

Windows Phones: Το τέλος τους ήρθε λόγω των κατασκευαστών και των παρόχων κινητής

Ο Brandon Watson, πρώην Senior Director για τα Windows Phones, αρνείται τον ισχυρισμό των χρηστών πως για το τέλος της πλατφόρμας και των smartphone φταίνε οι εφαρμογές που δεν υπήρχαν στο store. Ο ίδιος εργάστηκε στη θέση αυτή από το 2010 μέχρι το 2012 και έχει μια διαφορετική άποψη πάνω στο τι φταίει για το […]

Software Microsoft Windows Phone Windows Phone 7.5

Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

Ήταν γνωστό από καιρό πως οι ημέρες του Windows Phone λειτουργικού είναι μετρημένες. Η Microsoft έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την συγκεκριμένη πλατφόρμα και πλέον όλες οι εκδόσεις της απλώς περιμένουν να… καταλήξουν στην λήθη.