Qualcomm Snapdragon Dual-Core 1.5GHz, Πρώτος σε GPU benchmark

Ισχυρή αντεπίθεση στους mobile επεξεργαστές ετοιμάζει η Qualcomm με την αναμενόμενη κυκλοφορία της νέας της Dual-Core CPU χρονισμένης στο 1.5GHz. Ο επεξεργαστής πρωτό-παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη σε μια development συσκευή με το κωδικό όνομα MDP, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε μια σειρά από τεστ στα οποία απέδωσε εξαιρετικά.

, Qualcomm Snapdragon Dual-Core 1.5GHz, Πρώτος σε GPU benchmark

Το συγκριτικό που παρουσίασε η ιστοσελίδα anandtech αφορά τις επιδόσεις σε επεξεργασία γραφικών του νέου SOC της Qualcomm, το οποίο χρησιμοποιεί ως GPU την Addreno 220, ενώ η CPU θα είναι της νέας σειράς MSM8x60 που θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με ταχύτητες στα 1.2GHz και 1.5GHz. Τα αποτελέσματα του τεστ ήταν εντυπωσιακά, αφού κατάφερε να πλασαριστεί με άνεση στην πρώτη θέση, αφήνοντας για πρώτη φορά το LG Optimus 3D δεύτερο στη σχετική λίστα και το LG Optimus 2X τρίτο.

H πρωτότυπη συσκευή που χρησιμοποιήθηκε έφερε οθόνη 3.8 ιντσών ανάλυσης 800×480, γεγονός που έχει σημασία, αφού το σχετικό τεστ γίνεται στις native αναλύσεις κάθε συσκευής και συνεπώς είναι δύσκολο να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για συσκευές που τρέχουν σε μεγαλύτερη ή μικρότερη ανάλυση, όπως τα Motorola Atrix 4G και Apple iPhone 4.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ceron

Μονο νουμερα βλεπουμε.Κανα σωστο os ακομα να δουμε.
και οι μπαταριες στην 1μερα.
πολυ ωραια

Spiros

Δεν μου αρεσει καθολου ομως, δεν μου λεει τιποτα καλυτερα το LG optimus 3D !!!!

Κώστας Βλαχάκης

ceron, δεν έχεις άδικο. Ας πηγαίνει ένα smartphone σφεντόνα και ας μην γνωρίζουμε τι επεξεργαστή φοράει 😉

Spiros, μάλλον μπερδέυτηκες! Το άρθρο δεν αναφέρεται σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο για να το συγκρίνεις με το Optimus 3D. Απλά χρησιμοποιήθηκε μια συσκευή για να μετρηθεί ο επεξεργαστής της Qualcomm.

djibril13

Το 3GS είναι πάνω από το iPhone 4 η μου φαίνεται ??!!

Spiros

To ξερω αυτο απλος δεν μου αρεσει γενικα δεν κοιτω μονο τι δυναμη που εχει ενα Smartphone αλλα να ειναι και εξωτερικα ωραιο και το LG ειναι ποιο ομορφο και απλος ειναι ποιο κοντα στην συγκριση γιαυτο λεω καλυτερα LG 😉

Κώστας Βλαχάκης

djibril13, Ρωτάει και άλλος στη σελίδα με την πηγή και ο αρθρογράφος του απαντάει:

“The reason for the iPhone 4 lagging iPhone 3GS is display resolution, which unfortunately right now we can’t test at anything other than native. GLBenchmark 3.0 will change a lot of that as we’ll be able to render off-screen at an arbitrary (common) size.”

fotis

γεια σας.εχω μια απορια.σε overclocked συσκευες πως μπορουμε να μαθουμε εκ νεου τα νεα benchmarkings? πχ. nokia n900 στην συχνοτητα 900mhz απο την εργοστασιακη.

Vasilis

Αχχχχ LG optimus 3D ας ειναι και τελευταιο το αγαπο 🙂

an0nymouS

άμα δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί πλήρως το λειτουργικό είναι άχρηστο.. μόνο μπαταρία θα τρώει τίποτα παραπάνω.. και φυσικά όλα αυτά ειναι ψιλά γράμματα.. λίγο πολύ ισχύει όπως στα pc.. σε λίγο καιρό εκει θα φτάσουμε.. 100-200mhz δεν φαίνεται η διαφορά αν τρέχεις απλά προγραμματα κτλ.. δεν πα να χεις cpu στα 100ghz.. δεν θα φορτώσει ποιο γρήγορα απο ότι ένα στα 2.5-3 ghz..

τουλάχιστον να καταναλώνουν λιγότερο ..

Panos Soil

Αρκετά καλό αν και δεν είναι πολύ αντικειμενικό όλο αυτό γιατί τα υπόλοιπα με το atrix και το Iphone 4 δεν έχουν τις ίδιες αναλύσεις. Θέλω να το δω και σε δράση με σε κάποια android συσκευή.. Ελπίζω αυτή η συσκευή να έχει μεγάλη μπαταριά γιατί δεν το βλέπω να αντέχει πολύ με τις κλασικές 1-2 μέρες και πολλά λέω

Iakovos

Το θεμα μπαταρια ισχυει κυριως με τα android κινητα. Στο iphone 4 κραταει ανετα 3-4 μερες με μια λογικη χρηση. Στα android, η μπαταρια ειναι λιγο δραμα

Marios Basileiou

Μπραβο ρε Qualcomm !!!Εντυπωση μου εκανε και το nexus S που ειναι τοσο πανω για κινητο με μονοπυρηνο και ειδικα πιο πανω απο το Attrix και iphone 4!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».