Bend test στα δημοφιλέστερα smartphones [video + photos]

O αμερικάνικος μη κερδοσκοπικός οργανισμός Consumer Reports έβαλε στο τραπέζι του πόνου τα iPhone 6 Plus, iPhone 6, HTC One M8, Samsung Galaxy Note 3, LG G3 και iPhone 5 για να δοκιμάσει πόσο εύκολα αυτά στραβώνουν – λυγίζουν με την άσκηση πίεσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα iPhone 6 και One M8 λυγίζουν πιο έυκολα από το iPhone 6 Plus, ενώ το Galaxy Note 3 λυγίζει πιο δύσκολα από όλα.

Την ίδια ώρα ο τύπος που ξεκίνησε τον όλο χαμό με το βίντεο που τον δείχνει να λυγίζει το iPhone 6 Plus (38 εκ. views μέχρι σήμερα!) επανέρχεται με νέο βίντεο! Η Apple πάντως αναφέρει ότι μόνο 9 περιπτώσεις έχουν αναφερθεί.

Bend test popular smartphones iPhone 6 Plus, Bend test στα δημοφιλέστερα smartphones [video + photos]

iPhone 6 Plus
Bend test popular smartphones iPhone 6 Plus, Bend test στα δημοφιλέστερα smartphones [video + photos]

iPhone 6
Bend test popular smartphones iPhone 6 Plus, Bend test στα δημοφιλέστερα smartphones [video + photos]

HTC One M8
Bend test popular smartphones iPhone 6 Plus, Bend test στα δημοφιλέστερα smartphones [video + photos]

LG G3
Bend test popular smartphones iPhone 6 Plus, Bend test στα δημοφιλέστερα smartphones [video + photos]

iPhone 5
Bend test popular smartphones iPhone 6 Plus, Bend test στα δημοφιλέστερα smartphones [video + photos]

iPhone 6 Plus
Bend test popular smartphones iPhone 6 Plus, Bend test στα δημοφιλέστερα smartphones [video + photos]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

48 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Yannis

Το ερώτημα παραμένει, πόση δύναμη χρειάζεται για να λυγίσει το plus έστω και λίγο αν το πιέσεις στο συγκεκριμένο “ελαττωματικό” σημείο δίπλα στο κουμπί.
Και πόσο εύκολα μπορεί να σου συμβεί αυτό, αν το έχεις στην μπροστινή τσέπη

Alex

Λυγίζουν τα αλουμίνια και τα πλαστικά αν τους ασκηθεί πίεση; Breaking news για το 2014!

Πέρα από την ειρωνεία πάντως, είναι τραγικό που πέσανε όλοι να φάνε την Apple γι αυτό το λόγο. Προφανώς έχοντας περισσότερες πωλήσεις από το HTC ONE, έτυχε να πρωτοεμφανιστεί σε δικό της κινητό η συγκεκριμένη πραγματικότητα. Η μόνη διαφορά του αλουμινίου με το πλαστικό είναι ότι στο πρώτο η κάθε παραμόρφωση είναι πλαστική ενώ στο πλαστικό μια μικρή παραμόρφωση μπορεί να είναι ελαστική και να επανέλθει μόνο του.

Μου κάνει όμως τρομερή εντύπωση που κινητά άνω των 4,5 ιντσών τα βάζουν στις κωλοτσέπες και κάθονται κιόλας.

Κωστας

Δεν μπορει ενα κινητο και 0,5 χιλιοστά να ειναι να στραβώνει πιο ευκολα απο το προηγούμενο μοντελο της ιδιας εταιριας iphone 6 iphone 5. έπρεπε να υπάρχουν πάνω του πιο ισχυρά υλικά κατά “bigger And Thiner” θελανε. Θα το σκευτοταν καποιος να δωσει 800 ευρω (64GB) σε κατι που παραμορφονεται εχοντας το απλος στη τζεπη με λιγο σχετικα πιεση.

Κωστας

70lbs=32kg – 130lbs=59kg iphone6 vs iphone5.
Το 5αρι δεν ξεκόλλησε παρόλο που το λύγισαν με 60 κιλά δύναμη.
138.1 x 67 x 6.9 mm 6άρι, 123.8 x 58.6 x 7.6 mm 5άρι

Τα συμπερασματα δικα σας.
Καλημερα σας

Costas

Η Apple θυσιασε την ποιότητα στο βωμό του κέρδους. Αν έφτιαχνε ένα πιο δυνατό σασί δεν θα υπήρχαν αυτά τα βίντεο.

obi

Ο τύπος στο βίντεο λέει το αυτονόητο,
ότι ΔΕΝ λυγίζουν όλα τα κινητά με την ίδια δύναμη
γιατί πολύ απλά ΕΙΝΑΙ δυνατόν να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν ανθεκτικά κινητά.
Για παράδειγμα θεωρεί ότι το Motorola – που έχει μαζί στο συγκριτικό με το iPhone –
αντέχει περισσότερο.
Αλλά και η Consumer reports επιβεβαιώνει πως το iPhone λυγίζει 2 φορές πιο εύκολα από το Samsung.

Με διαφορετικά υλικά, γεωμετρία, σχεδίαση, μεθόδους κατασκευής
ΓΙΝΕΤΑΙ να έχουμε ανθεκτικά κινητά με λεπτό πάχος.

Η συζήτηση είναι αντίστοιχη με τα crash tests στα αυτοκίνητα,
όπου και στην αυτοκινητοβιομηχανία ,
με διαφορετικά υλικά, γεωμετρία, σχεδίαση, μεθόδους κατασκευής
ΓΙΝΕΤΑΙ να έχουμε ασφαλέστερα αυτοκίνητα με ελαφρύ αμάξωμα, μοντέρνες προδιαγραφές κλπ.

Η κουβέντα που άνοιξε με αφορμή το iPhone είναι μόνο θετική
γιατί θα οδηγήσει τις εταιρείες να δώσουν σημασία στα μελλοντικά smartphones
σε έναν τομέα που ίσως είχαν κακώς αγνοήσει.

Αν fans της μιας ή της άλλης εταιρείας εθελοτυφλούν,
απλά θα πω ότι είναι κρίμα.

ahri

To ότι δεν είναι η Nokia σε αυτά τα τεστ δεν είναι καλό για τα WP και το πρεστίζ τους .

JohnGR

Alex, τα κινητά δεν είναι μόνο τα εξωτερικά υλικά. Ας είχαν φροντίσει να ενισχύσουν την κατασκευή εσωτερικά.

Jimmy

Δεν έχετε πιασει το νόημα μου φένεται.Η Apple “Εφυήρε” το bendable phone! Όλο καινοτομίες αυτή η εταιρία, τη μαγκιά της την έκανε πάλι.Όλοι ασχολούντε με το να λυγίζουν τα τηλέφωνα τους.Ρε βάρεμα….Ζω για τη στιγμή που θα βγεί σε video ο Ivy και να λέει με το γνωστό “γλυκανάλατο” ύφος: iphone is part of our customers life , and we take changing it seriously, that’s why we made it bendable so that it becomes you….(και καπάκι απόσπασμα από Bruce Lee – Be water my friend!)(btw iphone owner).

jimo

τα πραγματα ειναι απλα το Iphone6 plus χρειζεται 40 κιλα πιεση για να στραβωσει ανεπανορθωτα !!!

το περιεργο ειανι οτι το 6 χρειαζεται λιγοτερο απο 40 κιλα πιεση δηλαδη τοσο καιρο ολοι στα βιντεο τους ελεγαν οτι το 6 ειναι ποιο σκληρο απο το 6+ ! ποσο ψευτες πρεπει να ειναι για να κανουν τοσο σοβαρο λαθοσ ??????

οπωσ και οταν ειχε βγει το Iphone 5 ελεγαν τα ιδια και ενα σορο αλλα προβληματα και τελικα τιποτα δεν επαθε !!!!!

μην πααρασυρεστε ολοι απο το μισος σας !!!

Μarios f

Οταν απο το iphone 4s πηγα στο lgg2,ειχα την αμφιβολια πως το αλουμινιο ειναι πιο ανθεκτικο απο το επεξεργασμενο κραμα πλαστικου. Διαβαζοντας κ ψαχνοντας οσο περισσοτερο μπορουσα, συνηδειτοποιησα οτι τα πραγματα ειναι αλλιως. Αντοχη, ευλιγισισ, θερμοκρασια,επαναφορα απο την πιεση, αποσβεση απο πτωσεις, κοστος αντικαταστασης και πολλα αλλα.Εμεις εδω στην Ελλαδα κ εγω μεσα σε αυτους ως πριν λιγο καιρο, ειχα την αντιθετη γνωμη.Παντως χιλιαδες φορες εχω καθησει με το lg στην κωλοτσεπη, δεν εχει γινει το παραμικρο.

ΘΑΝΑΣΗΣ

ρε παιδια ειναι τοσο απλο το θεμα και το καναμε τεράστιων διαστάσεων έλεος δηλαδή

άπλα για κανέναν λόγο δεν βάζεις ένα κινητό άξιας 500-1000 ευρώ στην κωλοτσεπη ( οποίο να είναι και αυτό ) !!!

rizo

Παιδιά δεν είναι αυτό το θέμα..
Το θέμα είναι οτι καλό είναι το μεταλικό κινητο – και το δικό μου full metal είναι – αλλά ΔΕΝ είναι καθόλου ελαστικό. Με αποτέλεσμα αν πιεστεί τόσο ώστε να στραβώσει.. έτσι θα μείνει μετα! Δεν επανέρχεται.
Καλώς ή κακώς…

obi

Εγώ λέω για κανέναν λόγο δεν μπορεί ένα κινητό να έχει άξια 500-1000 ευρώ. Αν όμως έχει αξία τέτοια, απαιτώ και να έχει στοιχειώδη αντοχή ώστε να το μεταχειρίζομαι ως κινητή συσκευή σε πραγματικές συνθήκες παραγματικής καθημερινότητας. Αν μια συσκευή δεν μπορεί να είναι πρακτική τότε έχουμε πρόβλημα. Και στην προκειμένη περίπτωση η Apple έχει πρόβλημα που έφτιαξε μια συσκευή πολύ λιγότερη ανθεκτική στις ίδιες περιστάσεις σε σχέση με την ανθεκτικότητα πολλών ανταγωνιστικών μοντέλων. Έτσι δείχνει τουλάχιστον, αλλά και πάλι ας μη στεκόμαστε σ’ αυτό. Επαναλαμβάνω, όλη αυτή η πίεση θα έχει θετικό αντίκτυπο διότι μπορεί τώρα η Apple να έκανε μάλλον μια πατάτα που δε μπορεί να συμμαζέψει, αλλά μελλοντικά και η Apple θα φροντίζει να βάζει όλα τα ανθεκτικά υλικά που τυχόν απαιτούνται ώστε οι συσκευές της σε πραγματικές συνθήκες να έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από τιις σημερινές συσκευές (κράματα μετάλλων, ενισχύσεις στο σκελετό εσωτερικά, κρύσταλλα κλπ). ΥΓ: Μην κάνετε το λάθος να βαυκαλίζεστε, ΕΙΝΑΙ δυνατόν συσκευές με ίδιο πάχος-βάρος να έχουν διαφορετική ανθεκτικότητα, ας ασχοληθούν οι εταιρείες να τις παράγουν, ιδίως όταν ζητάνε τόσα πολλά χρήματα δε μπορούν να μάς ζητούν να αλλάξουμε συνήθειες. Και σ’ αυτά τα λευτά, πρέπει να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μπορούμε να τις βάζουμε στις… Συνέχεια »

mitsos

obi ετσι οπως τα λες.” Κανενα δεν αξιζει πανω απο 500 -και πολλα λεμε-και οποιος τα παιρνει απο τον αγοραστη,ειναι υποχρεωμενος να μας παρεχει το κκαλυτερο και οχι να μας δινει οδηγιες ποια τσεπη χρησιμοποιουμε.

Agnostos13

Ντροπη στην Apple που βγαζει μεταλικα κινητα που στραβωνουν ευκολα! Δεν βλεπει τους αλλους που βγαζουν τα ανθεκτικοτερα πλαστικα(νταξει μπορει να σπανε αλλα τουλαχιστον δεν λυγιζουν)

Than

Εγώ είμαι κάτοχος iPhone 5s και παλαιότερων συσκευών της εταιρίας, αλλά εδώ δε μπορείς να την υποστηρίξεις. Με τόσο λεπτή κατασκευή και τόσο μεγάλο τηλέφωνο εννοείται πως είναι, όπως είδαμε και στο Unbox Therapy, εύκολο να σπάσει. Άρα σίγουρα φταίει η Apple για τα υλικά κατασκευής αλλά και η δίψα της να κάνει ένα τηλέφωνο στο πάχος ενός φύλλου χαρτιού. Για τόσα χρήματα που θα δώσει ο άλλος το λιγότερο που έχει να κάνει η Apple είναι μια στιβαρή συσκευή και όχι να σου βγάζουν οδηγίες για το που και πως θα έχεις το κινητό σου. Μη το βάλεις έτσι, μη αλλιώς, να το έχεις στο τζάκετ σου, Σιγά μη το κρεμάσουμε και στο λαιμό. Εννοείται πως ο οποιοσδήποτε θα το πρόσεχε, όπως και όλοι μας με οποιαδήποτε συσκευή αλλά δε θα ζεις με το άγχος αν στραβώσει, έλεος. Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα σίγουρα το 6 αλλά πλέον το σκέφτομαι γιατί και αυτό με λιγότερη δύναμη σπάσει.

nord

αυτος ο ψευτης στο δευτερο βιντεο θελει να μας πείσει οτι και καλα τα πιέζει με την ιδια δυναμη και το mοτο x δεν παθαινει τπτ..χαχαχ ποσο τον πλήρωσαν

giannisanag

Έχω note 3 είχα iPhone και άλλα πολλά κινητά. Θεωρώ δεδομένο ότι θα τα βάλω στην μπροστινή τσέπη και δε θα παθουν τίποτα. Μέχρι στιγμής κανένα κινητό μου δεν στραβωσει η έσπασε από το 1996 επειδή το χα σε μπροστινή η πίσω τσέπη οδηγώντας. Και με τιμη 900 ευρω απαιτώ αν είναι λεπτό σαν φλούδα να ναι και ανθεκτικό όπως αλλά προϊόντα του ίδιου κατασκευαστή που χρησιμοποιούμε με τον ίδιο τρόπο. Τα μόνα κινητα μου που έσπασαν από το 1996 ήταν ένα Ericsson 788 (σύγκρουση με τοίχο μετά από κατά λάθος σφεντονα σε καλωδιο) και το iPhone 4 που σπάσει η οθόνη σε κατά μέτωπο καυγά με τα πλακάκια. Υπόψην σας ζύγιζω 140 κιλά και ναι οδηγώ συχνά με το note στην τσέπη.

giannogeorge

Το θέμα για εμένα δεν είναι αν λύγισε στην πίσω τσέπη, που το θεωρώ και λίγο χαζό να το βάλει κανείς εκεί, *μόνο και μόνο* από φόβο μην το καθίσει. Το θέμα είναι αν λύγισε σε μπροστινή τσέπη. Εκεί ναι, το θεωρώ τεράστιο πρόβλημα και μεγάλο φάουλ.

tech21man

Η νεα μοδα θα γινει να λυγιζεις το iphone 6 χα χα. Και να στο αντικαθιστα η apple. Ελιπζω να διαδοθει,

Φανταζομαι τα σαπια μηλα να χρηματοδοτουν τεστ για τα αντιπαλα κινητα χα χα.

Δημήτρης

1)Ο συγκεκριμένος τρόπος ποιοτικού ελέγχου έχει ξεπεραστεί εδώ και χρόνια γιατί δε πατάει σε πραγματικές συνθήκες (πίεση στα δύο άκρα και στο κέντρο με λεπτή επιφάνεια).Μερικες εταιρίες βέβαια τον χρησιμοποιούν γιατί είναι πιο “βολικό”.
Λόγω του χαζου αυτού τεστ βγαίνει και το λάθος συμπέρασμα ότι το μικρό 6αρι είναι λιγότερο ανθεκτικό.Στην προκειμένη περίπτωση,με τον τρόπο που ασκείται η πίεση, το μεγαλύτερο μέγεθος του plus του δίνει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ευλυγισίας.Σε πραγματικές συνθήκες όμως (ανισομερής πίεση) το plus θα λυγίσει πολύ πιο εύκολα.Στο δεύτερο βιντεακι είναι σωστός ο τύπος αν και αυτή η τζιχάντ που κυριξε και γυρίζει σαν τον κουταλιανο στο δρόμο λυγίζοντας κινητά με κοινό κιόλας γύρω κατάντησε λίγο γραφική.
Τελικο συμπέρασμα.Αν σας αρέσει η συσκευουλα πάρτε τη χωρίς δεύτερη σκέψη.Μην έχετε όμως απαιτήσεις αγοράζοντας ένα αλουμινένιο σκελετό με πάχος τσιγαρόχαρτου ,να κάνετε βαθιά καθίσματα με το τζιν και το κινητό στην τσέπη και αυτό να μη καταλαβαίνει τίποτα.βεβαια αν ήταν λίγο πιο χοντρό με μεγαλύτερη μπαταρία και πιο παχύ σασί,και η κάμερα δε θα προεξείχε και δε νομίζω να ενοχλούσαν κανέναν τα 8-8.5 χιλιοστά.

dark_master

@Δημήτρης +1 Νομίζω τα ανέφερες όλα. Άλλωστε σύμφωνα με μια άλλη εταιρεία που τη δημοσίευσε χθες το gsmarena το πρόβλημα έγκειται στη γεωμετρία της συσκευής και για αυτό στραβώνει ευκολότερα… (δεν είναι τυχαίο ότι το πρόβλημα εμφανίζται στο σημέιο των πλήκτρων)

akis8t

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ? ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΗΣ?
-ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΓΑ OTAN EIXA ΤΟ ΗΤC ONE,ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ WIFI ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΥΣΑ…ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΜΑΡΚΑ!!! ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΛΟΥΔΑ ΜΕΤΑΛΛΟ,Η ΕΝΑ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΣΗΜΑ,ΑΛΛΑ H ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.

Dimitris Charalampakis

Σε 6 μήνες που θα βγάλουν το iphone 7 θα έχουν όλα ξεχαστεί και θα γίνει σκοτωμός να το αγοράσουν. Και ναι, είμαι βέβαιος, θα είναι πιο παχύ.

kapadritis

Καλά θα ήτανε να βγάζανε καινούργιο iphone σε έξι μήνες αλλά μάλλον δεν θα γίνει αυτό.
Γιατί ειναι στην πολιτική της εταιρίας, μόνο κάθε χρόνο να βγάζει καινουργιο iphone,
οπότε μάλλον του χρόνου περιμένετε για καινούργιο iphone.
Αυτό το iPHONE είναι τόσο λεπτό το αλουμίνιο στην πλάτη του που λες και δεν είναι φτιαχμένο από αλουμίνιο, ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ !!!
iPHONE 6 PLUS SANITAS ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ !
Μπορείς να τυλίξεις και το φαγητό σου σε αυτό και να το πάρεις μαζί σου !!!

Μάλλον το επόμενο iphone7 θα είναι (αναγκαστικά) πιό γερό !

Kotsos

Κώστα χαμπάρι δεν πήραν απο το σχόλιο σου.

Ας το αντιγράψω άλλη μια φορά για να λήξη η συζήτηση.

70lbs=32kg – 130lbs=59kg iphone6 vs iphone5.
Το 5αρι δεν ξεκόλλησε παρόλο που το λύγισαν με 60 κιλά δύναμη.
138.1 x 67 x 6.9 mm 6άρι, 123.8 x 58.6 x 7.6 mm 5άρι

Τα συμπερασματα δικα σας.
Καλημερα σας

minas

Δεν καταλαβαίνω γιατί φαίνεται σε μερικούς υπερβολικό να εχεις το κινητό στην πισω τσέπη. Δηλαδή καλοκαίρι φοράς τζιν και κοντομάνικο, που θα βάλεις το κινητό για να μην το κρατας στο χέρι; Εγώ έχω καθίσει στο αυτοκίνητο κατά λάθος με το LGG2 στην πίσω τσέπη άπειρες φορές και δεν έπαθε ποτέ τίποτα πάντως.

kapadritis

Ναι αλλά είδατε τα πιο ανθεκτικά και πιο σύχρονα με πολύ καλύτερα specifications τα Samsung galaxy note 3 και το LG G3 είναι τα καλύτερα σε θέματα αντοχής και υπάρχουν και ακόμα καλύτερα σε ανθεκτικότητα smartphones που δεν μπήκαν στα bent tests !

minas

Και για όσους φαίνεται υπερβολική η δυναμη που ασκούν στα κινητά θεωρώ οτι είναι παρόμοια με τη δύναμη που ασκεί ένας ενήλικας 100 κιλών όταν κάθεται σε μια σκληρή επιφάνεια με το κινητό στην πίσω τσέπη ενός υφάσματος όπως το τζιν.

Αντώνης Μαρίνος

Αν και μου δίνει μια -πολύ μικρή- ικανοποίηση ότι τα δύο τελευταία κινητά μου (G2 και G3) είναι από τα ανθεκτικότερα που υπάρχουν (αν και με “περίεργες” συνθήκες benchmarking, προτιμώ χίλιες φορές που βγήκαν “Best Smartphone” για ’13 και ’14 αντίστοιχα), δεν νομίζω ότι ο αυτοσκοπός των κινητών (ειδικά των smartphones) είναι να μην λυγίζουν (υπό αυτές τις συνθήκες, υπό ΚΣ προφανώς και δεν πρέπει να λυγίζουν).

Αυτό που αποτελεί μέγιστο ατόπημα/σφάλμα της Apple είναι ότι έχει πρήξει όλο το κόσμο (και την έχουν πιστέψει οι “οπαδοί” της) περί ποιότητας, ανθεκτικότητας, premium υλικών και κατασκευής, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να φτιάχνει τα πιο “φλούδες” κινητά. Δηλαδή δεν έχει βγει καμιά Samsung, LG, HTC, Sony κλπ να πουν περί premiumίλας και υλικών και ανθεκτικότητας κλπ κλπ, και άρα δεν μπορούν να κριθούν το ίδιο αυστηρά με την Apple.

Cold hard facts τα ανωτέρω….

Γιάννης

Αδιαμφισβήτητο γεγονός πλέον ότι LG G3 και Note 3 είναι πολύ πιο ποιοτικά κινητά από το iphone 6.

παυλος

Βλακείες στο άπειρο

dimitra

Υπάρχουν και πολύ καλύτερα και πιο όμορφα από το iphone 6 . Εντυπωσιακό ότι λυγίζει αλλά δεν με ενθουσιάζει

Primix

Μια φουσκα
θα σκασει και αυτη !!!!

ioankav

Στο iVerge, εεε συγνώμη στο theVerge ήθελα να πω ( :p ), ανέβηκε ένα άρθρο από παιδιά που πήγανε σε μαγαζί της apple και έκαναν το test στο iphone 6+… Τα αποτελέσματα τα γνωστά…
https://www.youtube.com/watch?v=O9U-NmsgCO8

tsou re

αυτό το βιντεάκι έπρεπε να έχει ήχο το σπάστε το του τσαλίκη χαχχαχα

Theodore.

Κυριε Αγνωστε,απο λογικη,τα πας χαλια,και θα σου συνιστουσα κανα φροντιστηριο.Δυστυχως.
Οταν βλεπεις στο τεστ οτι,το Νοτε 3,θελει πανω απο τη διπλη δυναμη για να λυγισει, απο ο,τι το καινουριο Απλ,και εσυ γραφεις αυτα που γραφεις,η Επιστημη,σηκωνει τα χερια ψηλά.

Γιάννης

Όλοι νομίζουν ότι είναι ελάττωμα και όμως είναι νέο feature της Apple , ονομάζεται ibent…
https://www.youtube.com/watch?v=VVO_aleen6E
Και όχι μόνο αυτό αλλά είναι απόλυτα ασφαλές ακόμη και για παιδάκια…
https://www.youtube.com/watch?v=Vmya9Vc-7q4
Ώστε να μπορούν και αυτά να διασκεδάσουν λυγίζοντας το iphone τους.

Georgos

Note 4 bend test..
https://www.youtube.com/watch?v=nOE9I0xEBZM
Καμία σχέση με το iphone 6 plus που λυγίζει για πλάκα λόγω κακής ποιότητας κατασκευής.

Alexboom

Ποιός λογικός άνθρωπος θα κάνει αυτού του είδους τη χρήση στο κινητό του?? Όποιες προσπάθειες να λυγίσεις ένα κινητό με αυτό τον τρόπο είναι ΑΚΥΡΕΣ!! Δεν υποστηρίζω το iPhone, γέλασα κι εγώ αρχικά, αλλά οκ…ως εδώ. Έχουν βρει κάθε είδους ηλίθιο τεστ. Το θέμα είναι ένα….το iPhone Plus λυγίζει ελαφρά στην τσέπη…Κακό αυτό…ΤΕΛΟΣ.
Βάλτε κι όποια άλλα κινητά θέλετε στην τσέπη, δείτε πως θα πάνε και τελείωσε το θέμα. Βάζουν εκεί, πιεστήρες, σφυριά, μπουλντόζες, κομπρεσερ…ΕΛΕΟΣ!!!

Alexboom

Επίσης κάτι σημαντικό που πολλοί εντόπισαν απο τα τεστ και τα αποτελέσματά τους, το απλό το iphone 6 τώρα λένε οτι λυγίζει ευκολότερα, το ίδιο και το HTC One, μόνο που το ΟΝΕ δεν είχε ποτέ περιπτώσεις παραμόρφωσης…τι μπορεί να φταίει?? Σχεδιασμός…..αυτό που έκανε και πάντα κάνει η HTC είναι να δημιουργεί αρμονικά σχεδιασμένα κινητά. Οι ”κούρβες” στο HTC που το κάνουν πιό παχύ και με πίεση στα άκρα αποδεικνύονται σωτήριες προφανώς, ενώ στο iPhone 6 ποιότητα και σχεδιασμός απέτυχαν με τόσο λεπτή και μακριά κατασκευή.

Theodore.

…ενω τα Samsung εκει,γιγαντες.Και στην αντοχη.Οι “πλαστικουρες”.
Ενω μας ειχαν ζαλισει τοσα χρονια καποιοι αλλοι,με τα “prime”υλικα ΜΧΣ.
Γι αυτο κι εγω,παλι πλαστικουρα θα παρω.

tommacgr

Το ποσο γελειο ειναι ολο αυτο κ το ποσο αστοχο πραγματικα δεν υπαρχει. Μονο ενας ηλιθιος θα επαιρνε την συσκευη του να την πιεση με ολη την δυναμη για να δει αν αντεχει η μονον ενας εξυπνος που εβγαλε ενα βιντεο στο ιντερνετ και ολοι αλλοι με ακατοικιτο εγκεφαλο τον ακολουθουν που στο τελος εδειξε τη διαφημιζει μοτο χ και ποσα πηρε για ολο αυτο. Θελουμε να ειναι και λεπτο θελουμε το θελουμε κ αλεξισφαιρο . Πραγματικα για τα μπαζα το ολο θεμα.

fotis balopitas

Οτε καν το 6 το απλο που τι εχω δεν λιγιζει τωρα για το plus δεν ξερω

Tommacgr

Έχω το plus απο την δεύτερη μέρα αγορασμένο απο Λονδίνο . Το πήραμε 7 φίλοι και μέχρι σήμερα το δουλεύουμε άψογα με χρήση μπροστινής τσέπης τζιν κ οδηγώντας αμάξι επίσης αρκετές ώρες . Οποίος θέλει ας το πάρει παλικάρια ουδένα θέμα ούτε σε εμένα ούτε στους άλλους φίλους που το πήραν . Εμείς που το έχουμε ειλικρινά γελάμε με όλο αυτό το φιάσκο κ το άστοχο τεστ . Τα σχόλια ειναι περιττά λοιπόν .

johnix666

πήγα και ανέβηκα σαν μ@λακας πάνω στην οροφή της ferrari μου….βούλιαξε ανεπανόρθωτα….όταν δίνω 250.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο απαιτώ να αντέχει την μ@λακία που με δέρνει.

tommacgr

Johnix666 να τους κάνεις μήνυση να ξενερώσει ο κόσμος κ να πάρει αντί ferrari kia. Xaxaxa άλλο ένα φιάσκο γεννιέται. Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο ο κόσμος έχει χαζέψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i