Ψηφίστε το καλύτερο κινητό του 2009

Το 2009 ήταν μια καταπληκτική χρονιά για την αγορά των κινητών τηλεφώνων. Παρουσιάστηκε το Android, οι επεξεργαστές έφτασαν σε ταχύτητα το 1GHz, οι κάμερες άγγιξαν τα 12 Megapixel, οι οθόνες μεγάλωσαν και μάκρυναν, λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux και καλοσχεδιασμένα user inteface υπόσχονται πολλά για την επόμενη χρονιά.

– Ψηφίστε το καλύτερο κινητό του 2009 μέσα από τη λίστα που δημιούργησε το Techblog.gr. Πιστεύω ότι συγκεντρώσαμε το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα μοντέλων κινητών από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές. Επιλέξαμε μοντέλα που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2009.
– Για παράδειγμα αφήσαμε εκτός λίστας το Sony Ericsson XPERIA X10 γιατί θα κυκλοφορήσει το 2010, ενώ βάλαμε μέσα το Nokia N900 μιας και κυκλοφορεί σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Το ίδιο ισχύει και για το HTC HD2, είναι στη λίστα γιατί κυκλοφορεί σε κάποιες χώρες και τις επόμενες ημέρες και στη δική μας.
– Ίσως αναρωτηθείτε γιατί μέσα στη λίστα βρίσκονται τα LG Arena και Sony Ericsson W995. Βρίσκονται γιατί είναι από τα best seller των εταιρειών στη χώρα μας και όλες οι εταιρείες έπρεπε να έχουν από δύο μοντέλα στη λίστα ώστε να διατηρηθούν οι ισορροπίες.

Η σειρά με την οποία εμφανίζονται τα κινητά είναι τυχαία για κάθε χρήστη.
Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

57 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nethall.gr

3Gs ψιλιάζομαι 🙂

Κονσταντινος

πολύ καλο site.Πάντα ενημερωμένο.
Ευχαριστούμε.

Πίτσιλλος

το 3gs για ποιο λόγο? ένα κινητό που ένα απλό software update του έκαναν και το πλάσαραν για καινούριο… υπάρχουν τηλέφωνα στη λίστα που έκαναν το διαφορετικό για το 2009. Το iphone ήταν τηλέφωνο της χρονιάς πριν 2 χρόνια…

Ψηφίζω HTC HD2 για πολλούς λόγους…

Αντώνης

Eγώ πιστεύω HTC Hero… Καταπληκτικό κινητό !!!

isidorosr20595

iPhone 3GS φυσικά. Τόσα Apps, τέτοια οθόνη, αξιοπιστία, APPLE! 😛

Nickvog2010

Πιστεύω SAMSUNG OMNIA HD, γιατί απλά τα έχει ΟΛΑ !!!!!!!! Και μάλιστα περισσότερα που άλλα αναλόγου τιμής δεν έχουν ακόμη.

Μπάμπης Μ

Εγω Omnia II !!!!!!! 🙂

mickeynx

αμα δεν βγει το Omnia II θα ειναι γιατι μερικοι δεν ψηφισανε με κριτηρια για το κινητο σε συνολο αλλα με γουστο

Χρηστος

Ψήφισα Hero για το επαναστατικό design + το λειτουργικό του!

tsak4

@mickeynx με την λογικη σου αν βγει το Omnia II θα ειναι επειδη μερικοι δεν εχουν πιασει στα χερια τους το iPhone να δουν τι παει να πει ευχρηστο λειτουργικο..

Konstantinos

Acer F1 (S200) – γιατί απουσιάζει ενώ έχετε το HD2 που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη???

Rapid-eraser

To HD2 έχει κυκλοφορήσει όχι όμως στην ελληνική version.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

δεν χρειάζεται να δω καν ολόκληρη την λίστα…..το hd2 είναι με μεγάλη διαφορα καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο….δεν υπαρχει μετρο συγκρισης…..hd2 δαγκωτό…..(κι ας κυκλοφορήσει λίγες μέρες πριν το τέλος του 2009-δεν παύει να είναι 2009)

Πίτσιλλος

@tsak4 τι σημαινει λειτουργικο αφου ούτε copy paste ούτε mms δεν έχει ένα κινητό που το χρυσοπληρωνεις… ούτε γκρούπ επαφών δεν μπορείς να κάνεις… να μην πω και για το bluetooth που έπρεπε να περάσει 2 χρόνια για να το διορθωσουν (το ίδιο και το copoy paste)

όσο αφορά τα προγράμματα που προσφέρει το Apple store δεν είναι τίποτα μπροστά στα εκατοντάδες χιλιάδες προγράμματα που προσφέρονται για το κινητά με Symbian OS και Winmo !!!!

είμαι πολύ Apple οπαδός αλλά για μένα το iphone είναι σκέτη κοροιδια αφου σας πουλάνε τεχνολογίες που ήδη υπήρχαν εδω και χρόνια! ! το μόνο καλό του iphone είναι το UI το οποίο έφερε την επανάσταση σε αυτο το τομέα και αναγκάστηκαν όλες οι εταιρείες να κάνουν αλλάγες!

το υπολοίπα για το iphone που λέτε το λέτε επειδή είναι trendy και βομβαρδίζεστε συνεχώς για τις “νεες” καινοτομίες του…

nkk

HD2 – γιατί το κινητό πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από παιχνίδι!

Stratis09

Pedes Omnia HD….

panagis

χωρις καμια εμπαθεια,θελω να ρωτησω γιατι δεν υπαρχει στην ψηφοφορια το n86???απορω πως απουσιαζει το μοναδικο κινητο της νοκια με 8 megapixel ενω βρισκεται στην ψηφοφορια το αντιστοιχο κινητο της sony w995

Λευτέρης

γιατί δεν έχει το magic 🙁

john

Htc HD 2 me diafora….

mugen

iPhone 3GS με κλειστά μάτια,το κινητό.. απλά τα σπάει!

ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ SONY W995 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ SAMSUNG HD ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

Πίτσιλλος

Περιμένω και το Techblog.gr μετά απο την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να μας παρουσιἀσει το κατα τη γνώμη του καλύτερο τηλέφωνο για το 2009…

tsak4

@Πίτσιλλος συγγνωμη εκανα λαθος δεν ηξερα οτι στην ψηφοφορια ηταν το iPhone 2G με 1.1 .. Την ευκολια που προσφερει το UI του iPhone δεν την πλησιαζει κανενα αλλο..
Οσο για τις εφαρμογες οι μισες που υπαρχουν για Symbian πρεπει να συνωμοτησει το συμπαν για να δουλεψουν σε ολα τα κινητα.. Κολλημενος με Nokia και Symbian ημουν αλλα αν δεν ηταν η apple, οθονη που να δουλευει ακομα δεν θα ειχαμε δει..

spiross

n900 me diafora.kinhto epanastash.megalo bhma ths nokia mprosta, poy den mporei na to dei akomh o mesos xrhsths.Ta ofelh 8a fanoyn sto mellon.

~TaS~

nokia n97 fysika

dodo21

Φυσικά και το iPhone 3GS!!

Vangelis

OMNIA II

Χάρης

Για να δούμε τα αποτελέσματα…

polys14

fisika to HTC HERO kai bravo stin htc gia ta yperoxa kinita tilefwna pou kataskevazei !

kostas

εγω λεω κανα lg arena……γιατι εχει οτι εχει το iphone και εχει και πολυ καλη τιμουλα!!σε καμια περιπτωση το iphone 3gs ελεος μονο 3 mp!!εγω λεω αρενα!!

Πίτσιλλος

@tsak ωραία συμφωνούμε ήταν προτωτυπο… ας το αφήσουμε λίγο να πάρει και κανένα άλλο κινητό τη δόξα… όπως είπα και πριν, υπάρχουν κινητά με τεράστιες δυνατότητες και ανανεώσεις στο λειτουργικό τους…

Βαγγέλης

ΗΤC HD2 δαγκωτό !!! 🙂

RED_ODIN-7-

N900 !!!!!!!!!!1

Me

N900……………

Spyroscesarsc

Μιάς και το Samsung B7610 OmniaPro ήταν εκτός λίστας ψήφισα τον λεπτό αδερφό του! 😉
Εκτός αυτού μ αρέσουν(από την λίστα) και το i8910 και το HD2 και λίγο τα 2 ΝΟΚΙΑ… Τα υπόλοιπα γιά πέταμα!!! 😀

???

N900 με κλειστά μάτια

Παναγιώτης Γ.

n97 να είχε και καλύτερο επεξεργαστή καλά θα ήταν

χρηστος

iphone 3gs Έχει κάτι το ξεχωριστό

nazik

Omnia HD is the best mobile around these days, light in weight, beautiful,and colours are great,
we are not even going to talk about the technology.

Nikos lampiris

kala xristougenna

Maria

egw pisteuw omnia!!m aresei i samsung san etaireia!!

aris

με σειρα προτιμησης
iphone/n900/hd2…..
the best.

georgios

tromero apla xoris logia…….. kala xristoygena se oloys ygeia pano apo ola

ssarl

Το Hero νομίζω ότι έφερε με το Android επανάσταση στο χώρο των έξυπνων κινητών. Είναι ο καθαρός νικητής. Η δύναμη του καλού S/W ενάντια σε άλλες συσκευές με καλύτερα H/W specs.

axinos

HTC HD2 me diafora omws….gt allo kinitakia allo i(trendy)phone kai allo kinito me @@ HD2!!!

Δημητρης

HD2 με διαφορα!

kostas

ΠΑΙΔΙΑ!!!!Ο GABRIEL GIGGS ΜΟY ΕΚΛΕΨΕ ΛΕΥΤΑ ΜΕΣΩ MSN!!!ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ!!!ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!!ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!!ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΕΤΟΙΑ POSTS ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ!!!CHEATER!!!

mickeynx

κατα τη γνωμη σας πιο κινητο εχει τη καλυτερη καμερα
αλλα οχι στα χαρτια αλλα με πραξεις και αποδειξεις???

Dimitris

HTC HD2

Κωνσταντινος

Το omnia 2επειδή μου αρέσει και με καλύπτει

Nikos

1)To kalitero photografiko kinito gia to 2009 einai to Samsung Pixon 12 to exoun proto se para polla review se VS me to Satio kai sto Gsmarena Vgike Nikitis tou Satio stis photos alla kai sto video afou trabaei D1 720 x 480 eno to Satio se VGA.

2)To kalitero leitourgiko se kinito einai tis APPLE einai eth fotos mprosta apo tis alles etairies

3)San kalhtero kinito sto sinolo tha elega einai to HTC HD2 alla tha protimousa na eixe Android

Gia to 2010 pisteuw tha doume mexri kai 1080P kai HDMI alla kai DVB-H se arketa montela alla kai optiko zoum se camera opws ekane tin arxh h Samsung me to W880.

mickeynx

καλος ο Νικολακης αλλα πιστευω καλυτερa να παρω φωτογραφικη παρα το Pixon 12 γιατι ειναι απλο κινητο και δεν εχει απολυτος τιποτα αλλο πανω του οσο για το HD2 συνφωνω εν μερη

Nikos

Den sou eipa re filarako na pareis to Pixon12 egw aplos se apantisa stin erotisi pou ekanes poio einai to kalitero photografiko kinhto tou 2009..Kai me ta dedomena pou yparxoun einai to Pixon 12.

Osw gia to an einai aplo den tha to xaraktiriza aplo otan h timh tou einai 520 euro kai exei ola ta aparetita pou exoun ola ta kinhta pou kikloforoun simera WIFI,GPS,12Mpixel Camera,Radio.Sta arnitika einai to kleisto leitourgiko tpt allo.Alla ta basika ta exei gia Multimedia kai Internet Mobile.

Oso gia to an tha epernes photografiki kai egw to idio tha ekana xoris optiko zoum to kinito einai kinito an apoktisi baftizetai kai psifiaki den tha argisei na ginei.

To HD2 exei tromeres epidoseis logo tou epeksergasti kai tis Ram einai ligo pantofla bebaia etsi opws pane ta kinita tha ftasoun tis 5 intzes

mickeynx

φιλε Νικο ολα καλα αυτα που λες αλλα αν ειναι να δωσουμε 500 ευρω και πανω ας τα εχει τουλαχιστων σχεδον ολα οχι μονο καμερα ή επεξεργαστη ή λειτουργικο να ειναι ενα καλο συνολο που να αξιζει τα λεφτα του

Nikos

Simfono filos mickeynx perimenoume tis ekselikseis tou 2010 pisteuw na einai h xronia pou tha exoume ekselikseis pou na mas kaliptous sta Hi End kinhta…Kales giortes se olous me ygeia kai agaph!!!

mickeynx

να’σαι καλα Νικο και σε σενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.