BlackBerry 10, Τα νέα του λειτουργικού συστήματος της RIM

H RIM to προσπαθεί πολύ για το νέο της λειτουργικό και το δείχνει (και καλά κάνει, εδώ που τα λέμε…), καθώς παρουσίασε μια σειρά ανανεώσεων που θα έχει το BlackBerry 10 στο πλαίσιο του BlackBerry Jam, καλώντας παράλληλα και όλους τους developers να συμμετάσχουν από τη μεριά τους στην προσπάθεια ανάκαμψης του λειτουργικού και την νέα πορεία του στην εποχή των smartphones αφής και του lifestyle με τα έξυπνα user interface και τη δημιουργία εφαρμογών.

Ένα από τα νέα στοιχεία είναι ότι θα υπάρχουν ενσωματωμένες εφαρμογές για τα social media όπως είναι τα Facebook, Twitter, Foursquare και LinkedIn, ενώ πλήρως ανανεωμένο θα είναι και το App World, το οποίο και θα ξεκινήσει να δέχεται εφαρμογές από τους developers αρχής γενομένης από τις 10 Οκτωβρίου και έπειτα.

H πρώτη συσκευή που θα υποστηρίζει το νέο λειτουργικό δεν έχει κάνει ακόμα την επίσημη εμφάνισή της παρά μόνο σε demo μορφή, αλλά η RIM επιβεβαιώνει ότι θα έχει εσωτερική μνήμη 16GB, 1GB RAM, οθόνη αφής 4.2 ιντσών και ανάλυσης 1280×768 pixels. Δείτε ένα video με τη δοκιμαστική συσκευή και τα βασικά στοιχεία του νέου λειτουργικού όπως τα είδε το Verge.

, BlackBerry 10, Τα νέα του λειτουργικού συστήματος της RIM

, BlackBerry 10, Τα νέα του λειτουργικού συστήματος της RIM

Πηγή: 1,2,3

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος

Πολύ όμορφο, καλά στημένο και εύχομαι στην blackberry καλή επιτυχία!!!

greeceandroid

Προσωπικά θέλω το BB10 να πετύχει.
Έχω ξαναανεφέρει ότι από την RIM έχω δει την καλύτερη στάση απέναντι στους developers. Κάνει τα πάντα για να προσελκύσει προγραμματιστές ακόμα και τώρα (δωρεάν playbook, σεμινάρια κτλ)

Είχα χρησιμοποιήσει την 1η έκδοση του dev alpha σε ένα bb developer meeting, μου άρεσε αρκετά, και απ’ ότι βλέπω συνεχώς βελτιώνεται. Λογικά ένας φίλος που πήγε στο BB JAM θα φέρει και το “νέο” dev alpha οπότε θα σας πω εντυπώσεις.

bill

ομορφο. μακαρι να πιασει

Alexdicv

Απο το Blackberry OS 4.7 ακομη το θεωρω το καλυτερο λειτουργικο που επιασα στα χερια μου.
Το 7 το λατρεψα!!!
Και το 10 φαινεται πολλα υποσχομενο…

sotiris

ωπ! ενα καμουφλαρισμενο n9 με ios και κατω μπαρα απο nokia belle!!!

john

ωπ.. ενα troll

Panos7GR

@sotiris: Μην δίνεις σημασία στο κινητό, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά. Είναι ένα Dev phone (όπως λέει και στο βίντεο ο τύπος) που όπως λέει και η ονομασία του είναι αποκλειστικά για τους developers. Όπως και το λειτουργικό είναι ακόμα εν εξελίξει. Στο iOS φέρνει μόνο στο μενού, στα υπόλοιπα όχι (κατ’ εμέ, πάντα).

Δηλώνω κρυφός φαν των BlackBerry, αν και δεν είχα ποτέ μου επειδή είναι αρκετά τσιμπημένες οι τιμές τους. Και μετανιώνω οικτρά που δεν κατάφερα να αποκτήσω το Playbook 7” (ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα tablets που βγήκαν στην αγορά) τότε που κόστιζε 199€… Χαίρομαι πολύ που βλέπω απο την RIM ένα τόσο καλοστημένο λειτουργικό (όχι ότι δεν ήταν και τα υπόλοιπα) για τα νέα της full touch μοντέλα. Ομολογώ πως με δελερέασε το BB10 όπως το είδα στο βίντεο. Μακάρι να βγάλει σε καλές τιμές τα νέα της μοντέλα! Αν το κάνει σίγουρα θα τα έχω στην πρώτη λίστα για αγορά.

Konstantinos

Παιδιά είμαι χρήστης ΒΒ 6 χρόνια τώρα,( 8700, 8900, 8520,9700, 9300, 9360,9900 & playbook 32gb ) και πρώτη φορά ανυπομονώ τοσο πολύ για τη νεα γενια, Βέβαια μια μικρή
δόση απολαμβάνω εδώ κ 5 μήνες με το playbook ( ελπίζω το ίδιο και άλλοι κάτοχοι του ).
Διαφωνώ με την άποψη ότι με το ΒΒ 10 η ΡΙΜ θα ανακάμψει (σαν λειτουργικό) γιατί πιστεύω πως το BBOS 2.0 + 2.1 (εντος ημερών ) στο playbook και το 7.1 στις νέες σειρές είναι ακόμη και σήμερα ( γι’ αυτούς που πραγματικά τα γνωρίζουν και τα χρησιμοποιούν) πολύ μπροστά. Συμφωνώ στο ότι μπορεί να ανακάμψει σαν Brand και σαν πιο trendy και μοδατο design + περισσότερα apps.

O Καιρός Γαρ Εγγύς
3-4 μηνάκια μείνανε
\

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Blackberry BlackBerry 10 BlackBerry Smartphones

Blackberry smartphones: Βγαίνουν εκτός Λευκού Οίκου

Η Γερουσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα επιτελικά στελέχη δεν θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται BlackBerry 10 συσκευές, η οποίες χρησιμοποιούνται για υπηρεσιακούς λόγους. Οι εναλλακτικές συσκευές που αντικαθιστούν τα BlackBerry είναι Samsung Galaxy S6 ή iPhone SE.

Smartphones Blackberry BlackBerry 10 BlackBerry Smartphones

BlackBerry Z3,το φθηνότερο και μεγαλύτερο Blackberry 10 smartphone στα $265 [Ινδία]

Το BlackBerry Z3 λανσάρεται για την αγορά της Ινδίας έναντι $265 και είναι η μεγαλύτερη και οικονομικότερη BlackBerry 10 συσκευή της εταιρείας. Έκανε την επίσημη ενφάνισή του τέλη Απριλίου με 5-ιντση οθόνη ανάλυσης 960×540, Qualcomm Snapdragon MSM8230 με dual-core 1.2GHz CPU και Adreno 305 GPU, 1.5GB RAM, 8GB ενσωματωμένη μνήμη (δέχεται microSD).

Smartphones Blackberry BlackBerry 10 Foxconn

BlackBerry, Ακύρωσε δύο smartphones, όπως και το συνέδριο BlackBerry LIVE

Η BlackBerry ακύρωσε την κυκλοφορία δύο smartphones με BlackBerry 10 των οποίων η ανάπτυξη είχε ξεκινήσει από τότε που το Thorsten Heins ήταν ο CEO της εταιρείας. Οι κωδικές ονομασίες των συσκευών ήταν BlackBerry Cafe και BlackBerry Kospi. Και τα δύο ήταν low-end handsets και προορίζονταν για πώληση σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Smartphones Android Blackberry BlackBerry 10

BlackBerry, Φωτογραφίες δείχνουν το Google Play να τρέχει στο BlackBerry 10.2.1

Αυτή την περίοδο το BlackBerry OS 10.2.1 δοκιμάζεται εσωτερικά στην BlackBerry, και αυτό που δεν αποτελεί έκπληξη για κάποιους, είναι ότι κάποιες φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν το Google Play store να τρέχει στην πλατφόρμα BlackBerry 10.