BlackBerry 10, Η πλάτη ενός από τα πρώτα smartphones

Στις 30 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10 καθώς και τα πρώτα νέα μοντέλα smartphones. Σήμερα η εταιρεία για να μας προθερμάνει ανέβασε στην ιστοσελίδα της μια φωτογραφία από την πλάτη ενός από τα πρώτα αναμενόμενα smartphones καθώς και μια φόρμα εγγραφής για όσους θέλουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις πριν το λανσάρισμα.

Μαθετε εδώ τι φέρνει η νέα έκδοση BlackBerry 10.

, BlackBerry 10, Η πλάτη ενός από τα πρώτα smartphones

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φάνης

Το νεο λογισμικο 10 της RIM θα ανακοινωθει στις 30/01/2013. Οι συσκευες (οχι φυσικα στην χωρα μας) θα ειναι διαθεσιμες αμεσα εκεινη την ημερα. Για Ελλαδα θα ειναι καπου στα μεσα Φεβρουαριου, αρχικα οι δυο συσκευες, μια με την full touch οθονη και η δευτερη με το συνδυασμο του qwerty. Αργοτερα (μετα το Πασχα λογικα) θα κυκλοφορησουν και αλλες συσκευες με το ΒΒ 10.

impro72

Βλέπω καλά ότι το παιδάκι παίζει με playbook? θα πάρει και αυτό 10?

greeceandroid

*(Ναι, θα πάρει και το Playbook BB10.)
Περιμένουμε με ανυπομονησία το launch.

Αν και λίγο “off topic”, η RIM διοργανώνει το Port-A-Thon, στο οποίο για κάθε εφαρμογή που φτιάξουμε και ανεβάσουμε στο market της 14-15 Δεκεμβρίου δίνει 100$, μέχρι ένα μέγιστο 2000$.
Όσοι πιστοί developers, join us 😉

Φάνης

Φυσικα και θα παρει την 10 το playbook. Και μαλιστα πολυ ανετα! Αλλωστε εκει ειναι βασισμενο ολο το 10. Μια εξελιξη αυτου που τρεχει τωρα το PB ειναι!

Panos7GR

Αχχχ…Μην λέτε “Playbook” γιατί με λαβωνετε! Τι χαζομάρα έκανα που δεν το τσίμπησα….!

Αργεί πολύ η RIM και δεν μου αρέσει. Είναι κρίμα να χαθεί μια εταιρία που σέβεται τόσο πολύ τους developers και προσπαθεί συνεχώς να τους προσελκύσει με πολύ ωραίους τρόπους! Βέβαια ήταν και στην μέση οι πρόσφατες ανακοινώσεις των Windows, iOS και Android, όμως ο χρόνος ίσον χρήμα. Το μόνο κακό στην παρουσίαση του BB10 θα είναι ότι δεν θα υπάρχει στην RIM ένας CEO αλά Jobs να το παρουσιάσει και δεν θα φανεί “Wow!” στους θεατές. Εμένα πάντως με εντυπωσίασε το λογισμικό και τα gestures του. Μου φαίνεται ιδιαίτερα εύχρηστο και αυτό είναι θετικό για το μη επαγγελματικό αγοραστικό κοινό.

george

Κατά τη γνώμη μου καλό ρε παιδί μου, όχι όμως τίποτα το ιδιαίτερο. Ένα iPhone με προεγκατεστημένο το zephyr για τα gestures. Ειδικά σε ένα άλλο βιντεάκι που είδα σήμερα που και καλά διέρρευσε, ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ανέφερα πριν! Και όσο και να μου άρεσε και εξακολουθεί να μου αρέσει το playbook (που το θεωρώ απ’ τα πιο αδικημένα προιόντα τεχνολογίας), το UI αυτό δεν ταιριάζει και τόσο σε κινητό τηλέφωνο. Όσο για την εμφάνιση απ’ ότι μπορώ να κρίνω με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα πολύ mainstream μου φαίνεται, σαν να προδίδει το 90% των πελατών της που αποτελείται από επαγγελματίες, οι οποίοι αν αναζητούν τέτοιου είδους συσκευή θα πάνε σίγουρα σε iPhone που έχει και 5 χρόνια στην αγορά (και έχει ξεπεράσει νεανικές ασθένεις στο λογισμικό του) και έχει και ένα τεράστιο community από developers. Ελπίζω τα άλλα μοντέλα με full qwerty να είναι διαφορετικής λογικης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.