BlackBerry 10, Αρνητικό κλίμα στη Wall Street για το νέο λειτουργικό

Με την αποκάλυψη του νέου λειτουργικού BlackBerry 10 OS η κατασκευάστρια εταιρεία φαίνεται να τα παίζει όλα για όλα στην προσπάθειά της να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων ετών. Τα πράγματα όμως φαίνεται να μην είναι τόσο θετικά από πλευράς επενδυτών, με ένα κύμα αρνητικότητας να έχει ήδη ξεσπάσει από πλευράς αναλυτών της Wall Street.

Η ιστοσελίδα Reuters ανάρτησε ένα σχετικό κείμενο, έχοντας συλλέξει αρκετές γνώμες αναλυτών. Οι απόψεις φαίνεται να μην είναι και οι πλέων θετικές, τόσο για το νέο λειτουργικό όσο και για την ίδια την εταιρεία, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους αναλυτές της Credit Suisse που προβλέπουν πως οι νέες συσκευές θα ελκύσουν ένα μικρό μερίδιο αγοράς, ενώ οι αναλυτές της Evercore Partners, αν και ενθουσιασμένοι από το λειτουργικό, θεωρούν πως οι καταναλωτές δε θα ανταποκριθούν ανάλογα λόγο της κακής εικόνας που έχει δημιουργήσει η RIM.

blackberry 10, BlackBerry 10, Αρνητικό κλίμα στη Wall Street για το νέο λειτουργικό

blackberry 10, BlackBerry 10, Αρνητικό κλίμα στη Wall Street για το νέο λειτουργικό

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos kordalhs

Το λειτουργικό του μυρίζει ΜeeGo. 😀

ddr2

Το q10 είναι κουκλί. Αλλά ποιός θα έδινε σήμερα 500 ευρώ για ένα κινητό αυτής της φιλοσοφίας?
Τα πάντα θα κριθούν στην τιμολόγηση.

Κώστας Πολ

Εμένα μου άρεσαν και οι 2 συσκευες. Αν ήμουν ο μπαμπάς μου θα έπερνα αυτό με τα πλήκτρα. Μαρέσει που συνδυάζει και τεχνολογία αφής και πλήκτρα. Μακάρι να τα πάνε καλά. Τόσους υπαλλήλους έχει η εταιρεία…θα ήταν κρίμα να δούμε και άλλους στο δρόμο

manolis

“The new hardware and operating system is a dramatic improvement versus RIMM’s older products but expect a muted consumer response due to RIMM’s damaged brand image,” they said.
Δηλαδή δεν κρίνουν το λειτουργικό σαν κακό,αυτό που λένε είναι ότι η καταναλωτές θα είναι διστακτικοί ως προς την αγορά των καινούργιο κινητών της Blackberry,εξαιτίας της αρνητικής εικόνας που έχει δημιουργηθεί για την εταιρεία από προηγούμενες κινήσεις της.
Όσο για παράπονα που αφορούν το λειτουργικό,είναι για τις εφαρμογές οι οποίες είναι μόνο 70,000 όπως λένε ενώ το κατάστημα της Apple έχει 800,000.Μερικοί παραπονιούνται και για την τιμή.Το touch του λειτουργικού είναι φανταστικό και η πληκτρολόγηση μακράν καλύτερη απο ότι σε ios και android,όπως εξαιρετική είναι και η κάμερα.

sotiris

Καλο μηνα .Μου εκανε καλη εντυπωση τοσο οσα διαβασα και ειδα σε βιντεο για το λειτουργικο οσο και οι συσκευες.Μακαρι να παει καλα .Να υπαρχει και κατι διαφορετικο.Εμεις θα βγουμε κερδισμενοι.

GLeft

το q10 μου αρεσε παρα πολυ, και αν εχει καλη τιμη πιστευω θα παει καλα, ειδικα εκει που στοχευει. αλλα αν κρινω απο τις τιμες των ΒΒ παλιοτερα, δυσκολο…

thanos3

Εμενα προσωπικα και ως πρωην κατοχος bb, πιστευω πως οι αλαγες στο λειτουργικο ειναι πολλες, και προσωπικα μου αρεσε πολυ,πιστευω πως αν καποιος εξοικιωθει με αυτο θα το δουλευει με κλειστα ματια…απο πλευρα συσκευων πιο πολυ μου αρεσε το z10

Χρηστος

Εμενα μου αρεσε αλλα θα προτιμουσα 4.7 ιντσες οθονη και οχι 4.2 που ειναι το Ζ10,πιστευω θα εκανε περισσοτερες πωλησεις.Ελπιζω στο μελλον να βαλει και 4.7 ιντσες και τοτε θα ειναι ενα απο τα υποψηφια κινητα που θα παρω οταν θα φτασει ο καιρος να αλλαξω το κινητο μου.

Teo

Κουκλάκι το Z10 αλλα πλέον οι 4,2″ μου φαίνονται λίγες.
Εάν έβγαινε μια έκδοση σε 4,7″ η 5″ ίσως πήγαινα προς BB μεριά (για δοκιμή του λειτουργικού).
Επίσης πιστεύω πως το κοινό που θα κλέψει θα είναι από apple(λόγο εμφάνισης και ποιότητας συσκευής), & MS (λόγο αγανακτισμένων αγοραστών που μείνανε με την κρυάδα τις 7,8).
Από Android το ποσοστό θα είναι μηδαμινό(γνώμη μου).

pro

Το hardware φαίνεται καλό, το software έχει τα προβλήματα του όπως όλα αλλά το σημαντικότερο είναι οτι χωρίς τα κατάλληλα apps και καλή τιμολογιακή πολιτική δεν θα πάει μακριά. Όσο για το branding προς το παρόν μου φαίνεται κάπως χλιαρό αλλά θα δείξει.

π.α

ειναι κριμα που το μαρκετ ενος λογισμικου ειναι τοοοσο σημαντικος παραγοντας για την αγορα ενος κινητου. ετσι “πουλανε” λιγοτερο κινητα με φοβερα λογισμικα (βλεπε meego) μονο και μονο επειδη εχουν ελλειψη επιπλεον εφαρμογων. το ιδιο πιστευω θα συμβει και με τα καινουρια της blackberry, δεν θα εχουν την απαραιτητη ανταποκριση απο τους καταναλωτες, παρολο που ειναι και τα δυο τρομερα αξιολογα…

Haduuken!

Άψογα και τα δύο, θα πάρω ένα curve με το OS 7 από φίλο για εξοικείωση.

Αριστοτέλης Γ.

Αν πριν ένα χρόνο λέγαμε για BB κινητά οι περισσότεροι θα λέγαμε “σιγά μην αγοράσω Blackberry”. Με την παρουσίαση του ΒΒ 10 πολλοί πλέον θα ήθελαν να δοκιμάσουν μία BB συσκευή ( ανάμεσα τους και εγώ ). Κακά τα ψέμματα όποιος έχει κρατήσει παλιότερα BB κινητά καταλαβαίνει ότι μιλάμε για τα πιο ποιοτικά κινητά από άποψη κατασκευής. Το καινούργιο λειτουργικό είναι Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Ο, με μερικές καινοτομίες που πιστεύω αν ασχοληθείς μαζί του θα τις μάθεις εύκολα. Στην αρχή τίποτα δεν είναι εύκολο ( αν πριν μερικά χρόνια έλεγες θα γράφω μήνυμα πατώντας μια οθόνη θα σε περνούσαν για τρελό :p ). Tα χαρακτηριστικά των κινητών από τα καλύτερα και με όλο και περισσότερες εφαρμογές να έρχονται δεν βλέπω το λόγο να μην το πιστέψει κάποιος. Άλλωστε οι 80.000 εφαρμογές στο BB10 μαζεύτηκαν αρκετά γρήγορα και είναι μόλις η δεύτερη μέρα κυκλοφορίας. Επίσης, διάβασα και τις επιφυλάξεις των αναλυτών και όλες έχουν να κάνουν ( όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω ) με το ότι οι καταναλωτές θα είναι διστακτικοί λόγω του παρελθόντος. Όμως, αν κάνετε μια βόλτα σε σάιτ τεχνολογικά που δεν είναι υποστηρικτές κάποιας εταιρίας θα δείτε πολλάααα θετικά σχόλια και καταναλωτές που… Συνέχεια »

Μαινόμενος

Φοβερό κινητό παιδιά το Ζ10 !! Μακάρι η τιμολόγησή του να ήταν στα 450 -470 έστω..αν και θα είναι 600 στο νερό..Μακάρι να πάει καλά η ΒΒ. Το λειτουργικό νομίζω είναι συμβατό με τις εφαρμογές για android !! Ξέρετε κάτι επ αυτού;; ; Έχει σχέση ότι είναι linux compatible;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.