BlackBerry 9720, Νέα συσκευή μέσα στον χαμό

Είναι λίγο παράξενο ο τεχνολογικός κόσμος να μιλά για το πώς θα προχωρήσει η πώληση της εταιρείας και εκείνη να παρουσιάζει μία νέα συσκευή. Το BlackBerry 9720 είναι βασισμένο στο γνώριμο σχήμα των smarpthones της εταιρείας με το πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο να καταλαμβάνει όλο το μέρος κάτω από την οθόνη και να ετοιμάζεται για την εμπορική του πορεία σε Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική.

Το νέο τηλέφωνο μοιάζει να είναι βγαλμένο από το παρελθόν, αφού δεν έχει καν οθόνη αφής, ενώ στη θέση του λειτουργικού συστήματος συναντάμε το BlackBerry 7.1 και όχι το 10. Στο βίντεο της παρουσίασής του τονίζεται ότι έχει ειδικό πλήκτρο για το BlackBerry Messenger, το οποίο υποστηρίζει και voice λειτουργία.

BlackBerry 9720
Λειτουργικό σύστημα: BlackBerry 7.1
Επεξεργαστής: 806 MHz Tavor MG1
GPU: ???
Μνήμη RAM: 512 MB
3G/ HSPA
Οθόνη: 2.8 ίντσες, 214 ppi , 480×360 pixels
Κάμερα: 5 Megapixel, LED flash
Δεύτερη κάμερα: Όχι
Ενσωματωμένη μνήμη: 512 ΜΒ ROM
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi b/g, GPS, Bluetooth 3.0, micro USB, FM Radio
Μπαταρία: 1450 mAh
Διαστάσεις: 114 x 66 x 12 χλστ.
Βάρος: 120 γρ.

BlackBerry, BlackBerry 9720, Νέα συσκευή μέσα στον χαμό

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Η Blackberry κατά τη γνώμη μου πρέπει να συγχωνευτεί με τη Yahoo. Έτσι θα μπορέσει να ανανεωθεί και να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον κολοσσό Google που πλέον παίζει χωρίς αντίπαλο.

tech21man

Μολις διαβασα οτι παγκοσμιως, σε smartphones os η google εχει το…80%, η apple το 13,5% η microsoft ανεβαινει στο 3,9%…οι λοιποι ειναι…το υπολοιπο!

Τωρα η blackberry αν θελει να ξεστοκαρει αυτο το κινητο με το ξεπερασμενο hardware σε καμια χαμηλη τιμη (ποσο ομως αραγε?) καλη φαση, λογω qwerty.

john

Βασικά κώστα έχει οθόνη αφής και το δείχνει ξεκάθαρα στο βίντεο …

Γιώργος Κούλ.

@John Όχι απλά ξεκάθαρα!!!

Στέφανος

μια ερωτηση: τα κινητα με φυσικο πληκτρολογιο οπως αυτο σε τι χρησιμευουν? εχουν παρα πολυ μικρη οθονη αρα οι δυνατοτητες σου ειναι ελαχιστες εως μηδαμινες.Εγω καταλαβα οτι το κινητο ειναι αφης, αυτο βλεπουμε παντως στο βιντεο.Λογικη: κανεις κινητο αφης και βαζεις φυσικο πληκτρολογιο.Το μεγαλυτερο fail!Κυριολεκτικα αχρηστευεις το κινητο ετσι.Οσοι αγοραζουν ακομα τετοια κινητα επειδη τα θεωρουν “ευχρηστα” πρεπει να πεσουν απο ενα γκρεμο 🙂

radiohead

Ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα την απήχηση αυτού του κινητού στους businessmen της αντιπέρα όχθης του ατλαντικού. Τόσο πολύ δυσκολεύονται να γράψουν ενα email ή ένα μήνυμα στα πληκτρολόγια οθόνης του android και του IOS που είναι φοβερά γρήγορα, εύκολα και σχεδόν μαντεύουν το γράμμα πρίν κάν ακουμπήσεις την οθόνη? Εμένα μου φαίνεται πολύ δυσκολότερο το qwerty, ειδικά στην γρήγορη πληκτρολόγηση.

tech21man

Και με το symbian γινοταν αυτα τα πραγματα. Δεν ξερω με τους client κτλ που χρησιμοποιει η blackberry αν βελτιωνεται κατι, εμενα το outlook για παραδειγμα μου εκανε τα νευρα τσαταλια θεωρωντας ενα attachment ιο.

Μονο που δεν ηταν, ηταν μια αναβαθμιση για το προγραμμα δουλειας σε access σε .mdb. Zipαρισμενο κιολα…Δεν μπορουσα να το λαβω απο πουθενα…

Το ελαβα μεσω κινητου…(παλι στην ιδια διευθυνση) ελεος ε? Χρησιμοποιει αλλο client και το περασε. Σε mass storage mode (αυτο που γκρινιαζω συνεχεια) σε ενα λεπτο το ειχα στο pc της δουλειας.

Ακομη και σημερα, δεν υπαρχει τροπος να κατεβει απο τη διευθυνση μου. Μονο σε εναλλακτικη διευθυνση. Η απο κινητο…λες να παρω ενα blackberry και να χρησιμοποιω μονο εκεινο?

Liverpool καρ***α, εσυ φταις για ολα! Ωπ λαθος site. Microsoft και google τις κανουν αυτες τις …ατασθαλειες.

Notis

@Στέφανος
υπάρχει κόσμος που τον ενδιαφέρει η επικοινωνία σε επίπεδο “φωνητικής κλήσης”, “text messege”, “e-mail” καθώς και η αυτονομία…όλα τα “άλλα” είναι waste of money and time. Άσε τους γκρεμούς λοιπόν..

Λεωνίδας

Eπειδή είχα qwerty κινητό και τώρα μόνο με touch screen, η γνώμη μου είναι ότι όλα εκτός από την εμπειρία πλοήγησης στο ιντερνετ είναι πιο εύχρηστα στα qwerty κινητά. Ειδικά τα μηνύματα. Ας όψεται το χαζοbrowsing…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.