BlackBerry, Αρνήθηκε να πουληθεί τμηματικά

Όπως είναι γνωστό, η Fairfax Financial που κατέχει το 10% της BlackBerry δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των $4,7 δισεκατομμυρίων για να ολοκληρωθεί η εξαγορά που πιθανόν χρειαζόταν η εταιρεία. Όπως έγιναν τα πράγματα, η BlackBerry θα πρέπει να πορευτεί στο αβέβαιο μέλλον της με μία νέα χρηματοδότηση $1 δισεκατομμυρίου και τον νέο CEO της.

Τώρα μαθαίνουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο της BlackBerry, δεν δέχτηκε να πουλήσει την εταιρεία κομμάτι, κομμάτι. Πηγές αναφέρουν ότι το συμβούλιο αρνήθηκε προσφορές από άλλες εταιρείες, με την δικαιολογία ότι τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν καλά για όλους, είτε αυτοί ήταν οι πελάτες, είτε οι εργαζόμενοι, είτε οι μέτοχοι της εταιρείας. Για παράδειγμα, τόσοι η Microsoft όσο και η Apple έδειξαν ενδιαφέρον για τις πατέντες της, ωστόσο η αξία ολόκληρης της πίτας – το τμήμα κατασκευής handsets, το λογισμικό, οι servers, η πνευματική ιδιοκτησία κ.ά – ήταν μεγαλύτερη από αυτή κάθε κομματιού ξεχωριστά, και για αυτό απορρίφθηκαν σχετικές προσφορές. H Lenovo απορρίφθηκε επίσης για άλλους λόγους.

Τώρα στην BlackBerry έχουν να σκεφτούν πως θα κινηθούν για να εξασφαλίσουν το μέλλον της εταιρείας, πριν τελειώσει και αυτό το $1 δισεκατομμύριο.

BlackBerry, BlackBerry, Αρνήθηκε να πουληθεί τμηματικά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

Από εδώ το πάνε από εκει το πανε σαν να μην θέλουν να την πουλήσουν μου φαίνεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.