BlackBerry Priv (Venice): Επιβεβαιώθηκε από τον CEO John Chen

Εδώ και πολλούς μήνες αναφερόμαστε στο πρώτο Android smartphone της BlackBerry το οποίο είχαμε συνηθίσει να αποκαλούμε BlackBerry Venice. Τελικά από τον @evlaeks μάθαμε χθες ότι θα ονομαστεί BlackBerry Priv (λογικά από το private) και σήμερα ο CEO της BlackBerry έρχεται να επιβεβαιώσει την ύπαρξη και την ονομασία του.

Αν και με τόσες διαρροές θεωρούσαμε σχεδόν βέβαιη την ύπαρξή του, κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο John Chen επιβεβαίωσε την ονομασία BlackBerry Priv. Ο ίδιος τόνισε ότι το κινητό συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από την ασφάλεια που προσφέρει η BlackBerry με την γκάμα των εφαρμογών που έχει το Android.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η εταιρεία θα λανσάρει ναυαρχίδα-slider, το Priv, το οποίο θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android, φέρνοντας μαζί την ασφάλεια και την παραγωγικότητα της BlackBerry, και την γκάμα των εφαρμογών που έχει το οικοσύστημα του Android”. Επομένως η BlackBerry θα δώσει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια, εξού και το όνομα “Priv”.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά περιμένουμε οθόνη 5.4 ιντσών ανάλυσης 1440×2560 pixels QHD, εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 808, Adreno 418 GPU, μνήμη RAM 3GB, κάμερα 18 Megapxel με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS), dual-LED flash και Android Lollipop.

Το BlackBerry Priv δεν στοχεύει απλά σε απλούς χρήστες, αλλά σε επαγγελματίες και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε διάφορες αγορές ανά τον κόσμο, μέχρι τέλη του 2015.

BlackBerry Priv: Επιβεβαιώθηκε από τον CEO John Chen, BlackBerry Priv (Venice): Επιβεβαιώθηκε από τον CEO John Chen

BlackBerry Priv: Επιβεβαιώθηκε από τον CEO John Chen, BlackBerry Priv (Venice): Επιβεβαιώθηκε από τον CEO John Chen

BlackBerry Priv: Επιβεβαιώθηκε από τον CEO John Chen, BlackBerry Priv (Venice): Επιβεβαιώθηκε από τον CEO John Chen

BlackBerry Priv: Επιβεβαιώθηκε από τον CEO John Chen, BlackBerry Priv (Venice): Επιβεβαιώθηκε από τον CEO John Chen

BlackBerry Priv: Επιβεβαιώθηκε από τον CEO John Chen, BlackBerry Priv (Venice): Επιβεβαιώθηκε από τον CEO John Chen

BlackBerry Priv: Επιβεβαιώθηκε από τον CEO John Chen, BlackBerry Priv (Venice): Επιβεβαιώθηκε από τον CEO John Chen

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris

Δε φαίνεται κακό! Βολευει περισσότερο το πληκτρολόγιο να ανοίγει προς τα κάτω, παρά προς το πλάι λέτε;

Animamundi

Αυτή την εταιρία δεν την κατάλαβα ποτέ!

Κάναμε αμάν και πώς να ξεφορτωθούμε τα άχρηστα και άβολα qwerty keyboards και αυτή συνεχίζουν!Εκεί το χαβά τους!

Τα on screen keyboards είναι μακράν ανώτερα!
1)Οποτε θελω είναι εκεί,όποτε θέλω δεν είναι!
2)Είναι πιό γρήγορα από τα δύσκαμπτα πλαστικά κουμπιά!
3)Το αλλάζω με άλλο της επιλογής μου όποτε θέλω!
4)Το κάνω customize όπως γουστάρω εγώ και όχι όπως γουστάρει η BlackBerry!
5)Δεν μου πιάνει άχρηστο χώρο!
6)Δεν πρόκειται να χαλάσει ποτέ (πχ να ξεκολλήσει η να μην πατιέται καλά κάποιο πλήκτρο) !
7)Δεν πρόκειται ποτέ να πατηθεί καταλάθος μέσα στην τσέπη μου πχ!

Της αξίζει ΛΟΥΚΕΤΟ και γρήγορα μάλιστα!!!!!!!!!!!!!
Οποιος δεν πιάνει τον παλμό της εποχής να παει σπίτι του!

Και μην ακούσω το χαζό επιχείρημα ”απευθύνεται σε επαγγελματίες”
Τα samsung galaxy Note δηλαδή σε ποιούς απευθύνονται?!?

sotos

Καταρχην απο τη στιγμη που τρεχει android εχεις τη δυνατοτητα να απαινεργοποιοησεις το πληκτρολογιο και να χρησιμοποιεις το touch. Δευτερον το πληκτρολογιο συρεται και με μαζεμενω το πληκτρολογιο φενεται και ειναι κουκλι με απολυτη συμμετρία. Τριτον τα κουμπια εχουν βελτιωθει και υποθετω πως θα ειναι μες την δυχρονη εγγυηση. Τεταρτων το πληκτρολογιο κανει το scrolling με το ενα χερι και αλλες λειτουργιες πανευκολες και τελευταιον δεν σου εβαλε κανεις το ποιστολι στον κροταφο να το παρεις!

takis2111

και ποιοσ σου ειεπ να το παρεις ρε μεγαλε??????αραξε λοιπον σε οτι σου πλασσαρουν και μην σχολιαζεις ελληναρα ξερολα…….

Antonis

@Animamundi φίλε πραγματικά τα επιχειρήματα αδιαμφισβήτητα ! Μάζι σου κι εγώ να την κλείσουμε την blackberry , άκου εκεί να βγάζει ακόμα κινητά με πλαστικά κουμπάκια με λουμπάγκο που πατιούνται κιόλας στην τσέπη…ήμαρτον ..
Δηλαδή τι πρέπει να κάνω για να μην κινδυνεύω να πάρει τηλέφωνο μέσα από την τσέπη ?να τα κολλάω με σελοτέιπ ;;

Έλεος 2015 έχουμε ,,κλείσε ρε blackberry …

chris

@Animamundi

μεγάλη ασχετοσυνη φίλε.-

Αλέξανδρος

@Animamundi ρε φίλε μην είσαι τόσο απόλυτος. Και ‘σεις ρε παιδιά με το παραμικρό μη κράζετε. Από εκεί και πέρα παλικάρι από την στιγμή που είναι λεπτό και κομψό το κινητό και μαζεύει το πληκτρολόγιο δεν είναι πρόβλημα να υπάρχει. “Ένα βιβλίο μη το κρίνεις από το εξώφυλλο”, πάντως για να κλείσω με το πληκτρολόγιο όπως είπε και φίλος παραπάνω εκτός από την προφανή λειτουργία του έχει και scrolling με το ένα χέρι χωρίς να χάνετε η πληροφορία λόγω του touch πληκτρολογίου επί της οθόνης και φυσικά και άλλά καλά ( π.χ. συντομεύσεις ). Για να πω την αλήθεια και ‘γω έχω ξεμάθει και τις προάλλες που έπιασα το κινητό του Πατέρα μου που έχει κουμπιά ( feature phone φυσικά ) νόμιζα λες και ήμουν στο 90’. Πιστεύω ότι η blackberry θα το υλοποιήσει ωραία και με πολλές λειτουργίες και φυσικά ότι μαζεύει είναι ωραίο αλλιώς και εμένα θα με χαλούσε αν ήταν μόνιμα έξω ένα με την οθόνη. Τώρα στο θέμα μας πιστεύω θα είναι μια δυνατή συσκευή και δυστυχώς έλεγα θα πάρω το g flex 3 και θα κλείσω με τα κινητά για το ’16, αλλάαααααααααααααά δεν το βλέπω. Ελπίζω σε μια καλή τιμή για αρχή στα 600€… Συνέχεια »

kostasrodos

“Κάναμε αμάν και πώς να ξεφορτωθούμε τα άχρηστα και άβολα qwerty keyboards ”
Φιλε Animamundi πραγματικα αυτο το σχολιο ειναι καθαρα υποκειμενικο. Οσον αφορα το qwerty δεν ξερω την ηλικια σου αλλα οταν βγηκε το Htc Touch Pro me win mobile 6.5 (Αυγουστος του 2008 )που παρεπιπτοντως ισως και να το εφερα πρωτος στην ελλαδα πριν ερθει ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ με το qwerty. Απο τοτε ψαχνω ενα καλο qwerty με android. Θα μου πεις και γιατι δεν πηρες καποιο τοσα υπηρξαν. Ναι κανενα ομως με εκεινο το qwerty της Htc και κανενα με android-linux (μαρεσει το ανοιχτο λειτουργικο αν καταλαβαινεις…..) Λοιπον αυτο το κινητο απο αυτη τη μεγαλη εταιρεια που ξερει απο qwerty και + το λινθχ ναι θα το παρω αν μπορεσω.

sotos

και να σου πω και κατι! και η σαμμυ εβγαλε qwerty για note 5 & s6 edge+ και ολοι το θεωρισαν εξυπνο!

sotos

καπως ετσι!

jim

Καποιοι κανουμε αμαν να βρουμε ενα αξιολογο κινητο (με android) με φυσικο πληκτρολογιο οποτε η προσπαθεια της bb ειναι ενδιαφερον. Πρωην κατοχος htc touch pro 2 (το οποιο πρεπει να πω οτι σχεδιαστικα το θεωρω ακομα απο τα πολυ ομορφα κινητα), τωρα ειμαι ενα xperia mini pro 3″. Ηταν μεγαλη απογοητευσει οταν ειδα οτι ολες οι εταιρειες σταματησαν τα φυσικα πληκτρολογια. Εχω μια ελπιδα να πετυχει η προσπαθεια της bb μπας και ξανασπρωξει την αγορα να βγαινουν και τετοια κινητα

Animamundi

@takis2111
Ασφαλώς και δεν με ανάγκασε κανείς να το πάρω και ούτε και θα το πάρω!
Τα σχόλια είναι για να σχολιάζουμε,το comment σου είναι εντελώς χαζό!

@chris
Φίλε τρομερά τα επιχειρήματα σου,μου έκανες τη μούρη κρέας!

@sotos
Και τι με αυτό φίλε μου?Υπάρχει και κόσμος που στήνεται και στην ουρά 2 μέρες για ένα iphone,αυτό τους κάνει έξυπνους δλδ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.