BlackBerry, Ανακοίνωσε πολύ άσχημα οικονομικά αποτελέσματα για το Q3

Πολύ άσχημα τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2013 για την Καναδική εταιρεία BlackBerry. Δεν έφτανε που το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε απώλειες 965 εκατομμυρίων δολαρίων, η εταιρεία ανακοίνωσε $4.4 δισεκατομμύρια απώλειες για το τρίτο τρίμηνο του 2013. Τα έσοδα επίσης μειώθηκαν στα $1.2 δισεκατομμύρια από τα 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Το τρίτο τρίμηνο η BlackBerry κατάφερε να πουλήσει 1.9 εκατομμύρια smartphones, τα μισά από όσα είχε πουλήσει το προηγούμενο τρίμηνο. O CEO της εταιρείας, John Chen είναι αισιόδοξος πάντως, αφού η εταιρεία έχει χαράξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και περιμένει σημαντική βελτίωση στα οικονομικά του χρόνου. Η εταιρεία θα “γυρίσει” σε ένα περισσότερο επικερδές “business model” σύντομα.

Η BlackBerry ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Foxconn για την κατασκευή smartphones που προορίζονται για αναδυόμενες αγορές. Η συμφωνία είναι 5ετής. Η εταιρεία επίσης πριν μερικές εβδομάδες απέλυσε τους Chief Marketing Officer, Chief Marketing Officer και Chief Financial Officer και τους αντικατέστησε με νέο αίμα που προέρχεται από την πρώην εταιρεία του John Chen, την Γερμανική SAP.

BlackBerry, BlackBerry, Ανακοίνωσε πολύ άσχημα οικονομικά αποτελέσματα για το Q3

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

Με τόσο αρνητική διαφήμιση ποιος θα επενδύσει σοβαρά σε μία τέτοια πλατφόρμα? Πόσο μάλλον εταιρείες στις οποίες συχνά απευθύνονται λύσεις ΒΒ.
Έτσι πως έγιναν τα πράγματα δεν νομίζω αντιστρέφεται το κλήμα. Γνώμη μου πως το μόνο σχήμα επιβίωσης που βλέπω είναι να γίνει απλά κατασκευαστής τηλεφώνων με άλλα λειτουργικά (πχ Android, WP..) και να κρατήσει και το δικό της όπως η Nokia το Asha και η Samy το Tizzen.
Κάτι άλλο δε βλέπω να είναι βιόσημο πολύ απλά γιατί η εταιρία ΒΒ στήριξε την επιτυχία της σε ένα Service ουσιαστικά (push mail) το οποίο αντέγραψαν και άλλοι ή ενπάσει περιπτώσει ταιριάζει περισσότερο σε software based υπηρεσία και όχι hardware.

Υ.Γ. Εντυπωσιακά νούμερα! αγγίζουν το ΑΕΠ κάποιων μικρών χωρών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.