BlackBerry Z10, Το επίσημο όνομα του πρώτου BlackBerry 10 smartphone

Από την BlackBerry περιμένουμε το μεγάλο comeback με την ανανεωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος BlackBerry 10 που θα έχει όλα τα lifestyle στοιχεία ενός μοντέρνου OS σε συνδιασμό με την αξιοπιστία και την ασφάλεια των δεδομένων μας. Ένα από τα πρώτα smartphones με το BB10 OS θα είναι το BlackBerry Z10 γνωστό μέχρι σήμερα ως L-series.

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος BlackBerry 10 θα ανακοινωθεί σε προγραμματισμένο event στις 30 Ιανουαρίου στην Αμερική. Μάθετε όλα όσα φέρνει η νέα έκδοση BlackBerry 10.

, BlackBerry Z10, Το επίσημο όνομα του πρώτου BlackBerry 10 smartphone

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Άγγελος

πολύ ντιζαινάτο το κινητό
τα σπάει

Κωνσταντίνος

Αντε βρε καλές πωλήσεις να έχει!!!

greeceandroid

Εγώ πάντως πιθανότατα να το πάρω.
Ήδη στο dev-alpha βλέπω σε κάθε αναβάθμιση την φανταστική δουλειά που κάνουν στο OS, το predictive keyboard δουλεύει τέλεια και στα Ελληνικά, και σε εμφάνιση μου αρέσει αρκετά.

Δημητρης

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕ BIS…..Η ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΡΕΩΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ……ΟΧΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΘ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ BIS ΒΑΡΑΝΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΕΣ…..ΠΧ.COSMOTE….MAXIMUM 250 MB….

greeceandroid

Από την άλλη φίλε Δημήτρη 250MB σε BIS (υποτείθεται) ότι αντιστοιχoύν σε 5Χ ή 6Χ (δηλαδή, 1250-1500ΜΒ ασυμπίεστων δεδομένων)*
*Με εξαίρεση π.χ. βίντεο που δεν συμπιέζεται ουσιαστικά από BIS*

(όχι, δεν δικαιολογώ χρεώσεις, απλά τα 250MB σε BIS τα θεωρώ αρκετά)

Δημητρης

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ…ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΟΜΩΣ….Ο ΛΟΓΟΣ ΟΤΙ COSMOTE KAI WIND ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΙΑΙΟ DATA PLAN ΓΙΑ GB ΣΕ ΒΙS + GB ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ….ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ…..
ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ VOFAFONE ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΙΑΙΟ DATA PLAN ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΩΣ 1 GB ΓΙΑ ΒΙS….
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ…!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ QWERTY ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΑΠ` ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΑΠΟ LEAKS….
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 🙂

Konstantinos

παιδιά εγώ έχω bb εδώ και 5 χρονιά ( τώρα 9900 και playbook ) , όσο αφορά το BIS είναι ότι πιο φτηνό , γρήγορο, και ασφαλές υπάρχει στην αγορά ( 1 GB 15€ ) ποτέ μα ποτέ δεν έχω ξεπεράσει τα 500ΜΒ ότι και αν κάνω streaming music downloads κλπ. Αντίστοιχα στο ipad που έχω φεύγουν αέρα

αυτό που θα αλλάξει σίγουρα είναι τι UI και ο εκσυγχρονισμός του OS

θα δούμε λίγο ακόμη υπομονή
καλές γιορτές σε όλους

Δημητρης

Σωστος ο Κωνσταντινος…!!!

enzo

playbook εδω, ειναι πιο smooth και απο iOS. περιμενω πως και πως bb10 για να δουμε κανα σωστο application και διαδραστικοτητα

Stefanos Dlms

παιδια γνωρίζουμε ποτε λογικα θα φτασει ελλάδα;; Επίσης αν γίνεται κάποιος να μου εξηγήσει λίγο το θέμα με το bis που αναφέρατε παραπάνω καθώς δεν έχω ξαναπάρει BB και να πω την αλήθεια δεν σας καταλαβαίνω..!!

Δημητρης

Στεφανε κανε μια επισκεψη σε 2 site και θα τα μαθεις ολα 🙂
Greekberry.com και Crackberry.com
Οσο για Ελλαδα το βλεπω κατα Μαιο μερα εκτος αν πουλαει σαν τρελλο ….εχει προβλημα διαθεσιμοτητος και μας ερθει κατακαλοκαιρο…
Μακαρι να κανουν και preorder lists οπως η vodafone Αγγλιας….
Καλες γιορτες σε ολους παιδια !!!

Αριστοτέλης Γ.

Μακάρι να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ένα BB χωρίς BIS. Είμαι fan της BB αλλά ποτέ δεν χρησιμοποίησα ένα λόγω του BIS. Εύχομαι αυτό με το BB10 να άλλαξε. Είναι κορυφαία εταιρεία σε ποιότητα κατασκευής και το BB10 είναι τ-ρ-ο-μ-ε-ρ-ο. Άντε να δούμε.

George

@ Αριστοτελης
δεν καταλαβαινω γιτι σε ενοχλει το BIS ειναι πολυ οικονομικο,δεν χρειαζεσαι 1 GB data πολυ απλα γιατι με το BIS γινεται συμπιεση δεδομενων της ταξεως του 70-80 % .εγω στην Ιταλια που ειμαι εχω προγραμμα με 250 ΜΒ και ποτε δεν τα εχω ξεπερασει (not even close).Επισης γινεται κρυπτογραφηση δεδομενων μεσω του σερβερ του Blackberry.Ειναι οτι πιο ασφαλες υπαρχει.Επισης το νεο λογισμικο ειναι πολυ ‘ελαφρυ’ και δεν χρειαζεται 4-core processors.ΤΟ smoothness ειναι απιστευτο.ο Browser στο BB10 ειναι ο πιο γρηγορος απο ολα τα κινητα αυτη τη στιγμη (iphone5,SIII) και μαλιστα δεν ηταν η τελικη συσκευη που θα δεις στις 30/01/2013 .
Blackberry by choice

Αριστοτέλης Γ.

@ George
Συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Σαφέστατα το BIS είναι πολύ καλό. Αλλά στην Ελλάδα δυστυχώς άμα δεν θέλεις συμβόλαιο δεν θα έχεις και BIS. Το BB10 το περιμένει αρκετός κόσμος. Ελπίζω να έχει τέτοια ζήτηση που να καταλάβουν οι εταιρείες ότι αυτές χάνουν που δεν επιτρέπουν σε κατόχους καρτοκινητής να έχουν BIS. Ξέρω πολλά άτομα που θέλανε BB αλλά λόγω του γεγονότος ότι στην Ελλάδα μόνο με συμβόλαιο έχεις BIS έχουν στραφεί σε άλλες λύσεις. Ελπίζω να το καταλάβουνε νωρίς και να αλλάξει αυτό με το 10άρι.

Και για αναφερθώ λίγο και στο Ζ10 είναι απλά τέλειο αν και το άσπρο έπρεπε να ήταν όλο άσπρο και να μην έχει μαύρο πλαίσιο. 😉

George

@Aριστοτελης

εχεις δικιο σχετικα με τα συμβολαια ,εγω στην ιταλια εχω BIS με καρτοκινητο.

Θα περιμενω το ΒΒ10 με το physical keyboard,αν και μου αρεσει πιο πολυ σε μαυρο το Ζ10,γουστα ειναι αυτα.

giorgio

Σαν το JIAYU G3 ειναι!!!χαχαχα

Spyros

Xρόνια πολλά καταρχήν και καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία και ευτυχία πάνω απ’όλα!Το κινητό φαίνεται άψογο τόσο σε design,όσο και σε specs (μένει να δούμε και τιμή βέβαια).Όσον αφορά το BIS,το οποίο είναι όντως απαραίτητο,τα πράγματα είναι όπως αναφέρθηκαν παραπάνω.Και εγώ 250mb έχω και είναι πρακτικά ατελείωτα.Φανταστείτε οτι με full χρήση net και instant messengers,4 emails συγχρονισμένα μόνιμα αλλά και χρήση Google Maps κάπου κάπου,το πολύ πολύ να φτάσω τα 130-140 MB.Αν μάλιστα το πάρουν χαμπάρι οι εταιρίες οτι το ίντερνετ στο κινητό πλέον είναι απαραίτητο και σταματήσουν να το χρεώνουν ως πολυτέλεια,πιστεύω θα αξίζει πολύ το ΒΒ.Γενικά πάντως τα ΒΒ είναι διαφορετικής φιλοσοφίας τηλέφωνα και κάτα κάποιο εξυπηρετούν και διαφορετικές ανάγκες.Όποιος θέλει ένα κινητό με πολλές εφαρμογές και εξαιρετικές δυνατότητες σε πολυμέσα,δεν έχει ιδιαίτερο λόγο ούτε να περιμένει,ούτε να πάρει το νέο ΒΒ (όταν υπάρχουν εργαλεία με δυνατότητες και οθόνες όπως το SIII,το iPhone 5 κλπ).Αντίθετα όποιος από την άλλη βλέπει το τηλέφωνό του ως εργαλείο επικοινωνίας καθαρά και τον ενδιαφέρει η ποιότητα κατασκευής,η αξιοπιστία και κυρίως οι εξαιρετικές δυνατότητες σε επικοινώνια σε real time (e-mail,instant messengers κλπ) τότε το ΒΒ (όποιος έχει χρησιμοποιήσει αντιλαμβάνεται τι εννοώ) είναι μονόδρομος.Προσωπικά έχω ΒΒ με BIS τα τελευταία 3 χρόνια και… Συνέχεια »

makis

όλα αυτά πολύ καλά, κάποια εκτίμηση (πάνω-κάτω) για τιμές υπάρχει;

giorgio

Πραγματικά έχουν κάνει απίστευτη δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Αν λυθεί το πρόβλημα μερικών “βασικών” εφαρμογών που, μην κοροϊδευόμαστε, θα παίξουν ρόλο αν υπάρχουν στο οικοσύστημα της RIM (instagram -μην σας φαίνεται αστείο, παίζει ρόλο, κτλ) τότε θα έχει σοβαρές πιθανότητες να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

Τι να λέμε τώρα, έχουν κάνει πολύ σοβαρή δουλειά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.