Blackphone, θα λανσάρει το πρώτο app store με private-focused εφαρμογές

Με τα leaks του Snowden όλος ο κόσμος κατάλαβε εν ολίγοις το πόσο εκτεθειμένες είναι οι προσωπικές μας πληροφορίες και τα δεδομένα. Μια λύση σε αυτό το θέμα έχει έρθει να δώσει το Blackphone, ένα smartphone το οποίο εστιάζει στην ασφάλεια και ιδιωτικότητα δίνοντας έτσι μια αυξημένη ασφάλεια στον χρήστη.

Το Blackphone τρέχει PrivatOS, μια custom έκδοση του Android 4.4.2 KitKat, η οποία αφαιρεί τα περιττά και προσπαθεί να κάνει τις κλήσεις, τα μηνύματα, τις επαφές και το internet browsing όσο το δυνατόν πιο ασφαλή. Φυσικά αν κάποιος ήθελε να έχει αυτή την ασφάλεια ενώ χρησιμοποιούσε την συσκευή θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει μόνο τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές.

Αυτό όμως έρχεται να αλλάξει καθώς η εταιρεία που το ανέπτυξε αναμένεται να λανσάρει το πρώτο app store με private-focused εφαρμογές το οποίο έρχεται με το μεγαλύτερο update του PrivatOS μέχρι σήμερα. To app store θα ονομάζεται Silent Circle suite of apps οι οποίες θα προσφέρουν εφαρμογές που θα προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια για τον χρήστη. Το update θα φέρει επίσης ασφαλή cloud αποθηκευτικό χώρο στο Spider Oak καθώς και remote-wipe και device recovery επιλογές.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το Spaces, το οποίο δίνει την δυνατότητα ο χρήστης να χωρίζει τις επαφές, εφαρμογές, λογαριασμούς και δεδομένα σε ξεχωριστά sandboxes στην ίδια συσκευή, για παράδειγμα ένα προφίλ για την δουλειά και ένα προφίλ για την προσωπική ζωή.

blackphone private apps, Blackphone, θα λανσάρει το πρώτο app store με private-focused εφαρμογές

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
χρηστος

Ναι πολύ ασφαλές κινητό για αυτό η blackberry σε 5 λεπτά το χακαρε!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.