Blackphone, θα λανσάρει το πρώτο app store με private-focused εφαρμογές

Με τα leaks του Snowden όλος ο κόσμος κατάλαβε εν ολίγοις το πόσο εκτεθειμένες είναι οι προσωπικές μας πληροφορίες και τα δεδομένα. Μια λύση σε αυτό το θέμα έχει έρθει να δώσει το Blackphone, ένα smartphone το οποίο εστιάζει στην ασφάλεια και ιδιωτικότητα δίνοντας έτσι μια αυξημένη ασφάλεια στον χρήστη.

Το Blackphone τρέχει PrivatOS, μια custom έκδοση του Android 4.4.2 KitKat, η οποία αφαιρεί τα περιττά και προσπαθεί να κάνει τις κλήσεις, τα μηνύματα, τις επαφές και το internet browsing όσο το δυνατόν πιο ασφαλή. Φυσικά αν κάποιος ήθελε να έχει αυτή την ασφάλεια ενώ χρησιμοποιούσε την συσκευή θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει μόνο τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές.

Αυτό όμως έρχεται να αλλάξει καθώς η εταιρεία που το ανέπτυξε αναμένεται να λανσάρει το πρώτο app store με private-focused εφαρμογές το οποίο έρχεται με το μεγαλύτερο update του PrivatOS μέχρι σήμερα. To app store θα ονομάζεται Silent Circle suite of apps οι οποίες θα προσφέρουν εφαρμογές που θα προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια για τον χρήστη. Το update θα φέρει επίσης ασφαλή cloud αποθηκευτικό χώρο στο Spider Oak καθώς και remote-wipe και device recovery επιλογές.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το Spaces, το οποίο δίνει την δυνατότητα ο χρήστης να χωρίζει τις επαφές, εφαρμογές, λογαριασμούς και δεδομένα σε ξεχωριστά sandboxes στην ίδια συσκευή, για παράδειγμα ένα προφίλ για την δουλειά και ένα προφίλ για την προσωπική ζωή.

blackphone private apps, Blackphone, θα λανσάρει το πρώτο app store με private-focused εφαρμογές

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
χρηστος

Ναι πολύ ασφαλές κινητό για αυτό η blackberry σε 5 λεπτά το χακαρε!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Hyper OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones iPhone 15 Pro Max OPPO

iPhone 15 Pro Max VS Oppo Find X7 Ultra: Ποιο έχει την καλύτερη κάμερα;

Η κάμερα του Oppo Find X7 Ultra έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον ιστότοπο κάμερας DXOMark, πιο υψηλή από του iPhone 15 Pro Max.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.