Bluetooth 3.0

Ανακοινώθηκαν οι προδιαγραφές της επόμενης έκδοσης του ασύρματου πρωτοκόλλου Bluetooth 3.0. Οι συσκευές που εφαρμόζουν τις νέες προδιαγραφές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές κεραίες και τη συνδεσιμότητα του επιπέδου προσαρμογής του πρωτοκόλλου 802.11 (WiFi), ώστε να βελτιώσουν τον ρυθμό μεταφοράς δεδομένων σε ταχύτητες που φτάνουν τα 24Mbps, το οποίο αποτελεί μεγάλη αύξηση σε σχέση με την ταχύτητα των 3 Μbps του Bluetooth 2.1.

, Bluetooth 3.0

To Bluetooth 3.0 θα μπορεί να συνεργάζεται με το πιο γρήγορο, αλλά λιγότερο αποδοτικό σε κατανάλωση ενέργειας 802.11 σε συσκευές που ενσωματώνουν και τα δύο πρωτόκολλα.

Όταν δεν απαιτείται για τη μεταφορά δεδομένων η γρήγορη ταχύτητα του 802.11 (π.χ. όταν τα δεδομένα δεν είναι πολυμεσικού χαρακτήρα), καθώς και στην περίπτωση που η συνδεδεμένη συσκευή δεν μπορεί να δεχτεί τη νέα ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, οι συσκευές θα μειώνουν τη ταχύτητα στα 3Μbps, ώστε να μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να επιλέγει την ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων.

Το νέο πρότυπο είναι πιθανό να υποστηρίζεται στο νέο iPhone, καθώς και στην επόμενη γενιά των netbooks και κάποιων κατηγοριών φορητών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones gstam

Κινητά Τηλέφωνα, Τα νέα ηλεκτρονικά πορτοφόλια

Το τελευταίο διάστημα έχει κάνει την εμφάνισή της μια καινούργια τεχνολογία στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας με την ονομασία NFC (Near Field Communications – Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου). H συγκεκριμένη τεχνολογία εν ολίγοις επιτρέπει τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ως μέσου ασφαλών συναλλαγών και πληρωμής λογαριασμών μετατρέποντάς τα ουσιαστικά σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Μικρά νέα gstam

RoboCup, Οι διαφορές με αλλές ερευνητικές περιοχές και ηλεκτρονικά ποδοσφαιρικά περιβάλλοντα

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε κάνει μια εισαγωγή για το κύπελλο ποδοσφαίρου των ρομπότ με την κωδική ονομασία RoboCup. Όπως είχαμε δει η πρόκληση που τίθεται είναι τεράστια και κάθε χρόνο από το 1997 κεντρίζει το ενδιαφέρον εκατοντάδων ερευνητών και όχι μόνο από διάφορες χώρες, οι οποίοι συγκεντρώνονται για τη διεξαγωγή αυτού. Ας δούμε τώρα κάποιες […]

Μικρά νέα gstam

Lorem Ipsum…

Πολλοί δικτυακοί τόποι όταν βρίσκονται κατά τη φάση της σχεδίασης χρησιμοποιούν αντί για πραγματικό περιεχόμενο ψευδοκείμενο, γνωστό και ως lorem ipsum. Το Lorem Ipsum είναι απλά ένα κείμενο χωρίς νόημα για τους επαγγελματίες της τυπογραφίας και στοιχειοθεσίας. Αυτό δημιουργήθηκε τον 15ο αιώνα, όταν ένας ανώνυμος τυπογράφος πήρε ένα δοκίμιο και ανακάτεψε τις λέξεις για να […]

Internet gstam Internet

e-bibliothiki.blogspot.com, Η μόνη λύση ήταν το κλείσιμο(;)

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές πηγές απόκτησης ηλεκτρονικών βιβλίων. Όλες όμως υστερούν στη διάθεση ελληνικών βιβλίων. Ένας δικτυακός τόπος που επέτρεπε δωρεάν download σε εκατοντάδες ψηφιοποιημένα ελληνικά βιβλία και όχι μόνο ήταν το blog e-bibliothiki.blogspot.com. Η ταξινόμηση ανά κατηγορία και η περίληψη για κάθε τίτλο καθιστούσαν το e-bibliothiki ως την καλύτερη ελληνική προσπάθεια συλλογής ηλεκτρονικών βιβλίων.