Bluetooth 5: Έρχεται με διπλάσιο bandwidth και 4 φορές μεγαλύτερη εμβέλεια

Μετά από την ανακοίνωση του περασμένου Ιουνίου, η ομάδα Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) αποκάλυψε σήμερα ότι οι προδιαγραφές της σαφώς βελτιωμένης τεχνολογίας Bluetooth 5 οριστικοποιήθηκαν, και πλέον είναι έτοιμο για υιοθέτηση από όλους τους κατασκευαστές παγκοσμίως.

Το Bluetooth 5 θα προσφέρει διπλάσιο bandwidth, 4 φορές μεγαλύτερη εμβέλεια και 8 φορές καλύτερη ικανότητα εκπομπής από το Bluetooth 4.2. Η τεχνολογία αυτή, θα φανεί πολύ χρήσιμη για χρήση σε έξυπνες συσκευές και για το IoT, αφού το προηγούμενο πρότυπο πολλές φορές δεν ήταν αρκετά ισχυρό για να διασυνδέσει τις συσκευές μέσα σε ένα σπίτι.

Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Bluetooth SIG, Mark Powell, “Το Bluetooth έχει αλλάξει τον τρόπο που βιώνουν οι άνθρωποι το IoT. Το Bluetooth 5 θα συνεχίσει αυτή την επανάσταση, προσφέροντας αξιόπιστες συνδέσεις IoT και ξεκινώντας με την υιοθέτηση beacons, αυτοί με την σειρά τους θα μειώσουν τα εμπόδια στις συνδέσεις ώστε να καταστεί δυνατή μια απρόσκοπτη εμπειρία IoT”.

Όσον αφορά τα Bluetooth ακουστικά, εκτός από την μεγαλύτερη εμβέλεια, με το νέο πρότυπο δεν αναμένεται κάποια βελτίωση στην ποιότητα του ήχου στην αναπαραγωγή ή στις τηλεφωνικές κλήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα δούμε κάποια βελτίωση στο audio compression, στο latency και στην κατανάλωση ενέργειας μέχρι το 2018. Η Bluetooth SIG αναμένει την πρώτη σειρά προϊόντων εξοπλισμένα με το Bluetooth 5 να φτάσει στην αγορά στις αρχές του 2017.

Bluetooth 5 Bluetooth SIG new technology IoT Bluetooth 5 double bandwidth range, Bluetooth 5: Έρχεται με διπλάσιο bandwidth και 4 φορές μεγαλύτερη εμβέλεια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Aμα δεν βελτίωσε το latency και στην κατανάλωση ενέργειας τότε τι σκ@τα είδηση είναι αυτή που λένε ?? Υποτίθεται το Bluetooth πρέπει να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Bluetooth featured

Bluetooth 5.4: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στην εποχή μας βασιζόμαστε όλο και περισσότερο στην ασύρματη συνδεσιμότητα, με τα gadget μας να συνδέονται μέσω αέρα και όχι με καλώδια.

Gear Bluetooth featured IFA 2023

Urbanista Malibu: Το ηχείο Bluetooth που δε θα χρειαστεί να φορτίσεις [IFA 2023]

H σουηδική Urbanista παρουσίασε το Malibu, ένα ηχείο Bluetooth εξωτερικού χώρου που έχει τη δυνατότητα να μην ξεμείνει ποτέ από μπαταρία.

Software Android Bluetooth

Android 14: Ίσως προσφέρει τη δυνατότητα εναλλαγής της λειτουργίας Fast Pair Bluetooth

Με το Fast Pair δίνεται η δυνατότητα στο τηλέφωνό σας να αναγνωρίζει μια κοντινή συσκευή Bluetooth και να σας στέλνει ένα μήνυμα προκειμένου να συνδεθείτε με αυτή.

Games Bluetooth Google Stadia

Το Stadia Controller της Google λαμβάνει υποστήριξη Bluetooth

Η Google λανσάρει ένα εργαλείο μέσα στις επόμενες ημέρες με στόχο να ενεργοποιήσει τις συνδέσεις Bluetooth στο Stadia Controller της.