Booz Allen Hamilton, Εγκαταλείπει το BlackBerry για χάρη του Android και του iOS

Η Booz Allen Hamilton είναι μια εταιρεία με προσωπικό 25.000 άτομα, η οποία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην αμερικανική κυβέρνηση και αποφάσισε να εγκαταλείψει το BlackBerry για να δώσει στους υπαλλήλους iPhones και Android smartphones, καταφέρνοντας έτσι ακόμα ένα πλήγμα στη RIM. Η εταιρεία θα αντικαταστήσει τον BlackBerry Enterprise Server, παρόλο που έξακολουθεί να διατηρεί την φήμη του πιο ασφαλούς μέσου διαχείρισης εταιρικής αλληλογραφίας.

Οι πωλήσεις του BlackBerry πέφτουν και σταδιακά αρχίζει να χάνει την εμπιστοσύνη που είχε κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια στην εταιρική επικοινωνία και στις επιλογές που είχαν οι κυβερνητικοί φορείς σε διάφορα κράτη για την επικοινωνία τους. Για την ιστορία, αρκεί να πούμε ότι η Booz Allen είναι μια εταιρεία που προσφέρει τεχνολογική και διαχειριστική συμβουλευτική υπηρεσία στο αμερικανικό ναυτικό, την αεροπορία μεταξύ άλλων, επομένως είναι ένα σημαντικό δείγμα της τάσης που επικρατεί παγκοσμίως για το BlackBerry.

Κρίμα, θα πούμε, εμείς, γιατί είναι ένα καλό λειτουργικό. Εσείς τι πιστεύετε;

, Booz Allen Hamilton, Εγκαταλείπει το BlackBerry για χάρη του Android και του iOS

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Αν το αργήσει και κάνα 6μηνο ακόμη το νέο λειτουργικό ας το κλείσει το μαγαζάκι απο τώρα .

Μεγάλο λάθος της εταιρείας η καθυστέρηση εμφάνισης του RIM 10 , η μη γρήγορη ανανέωση της γκάμας της και οι ακριβές συσκευές σε σχεση με τα χαρακτηριστικά που περιέχουν

mahas

Αν τα καινούρια κινητά με os10 δεν είναι εντυπωσιακά σε specs και με καλή τιμολόγηση, βλέπω τη RIM να το γυρνάει σε RIP…

makis88

Έκανε μεγάλη κίνηση η rim, θυσίασε πόρους και χρόνο προκειμένου να απαλλαγεία απο μια σταθερή αλλά πτωτική πορεία που είχε προκειμένου να κάνει μια καθαρή αρχή με νέο λειτουργικό και φρέσκες συσκευές, όχι μόνο qwerty και μερικές αποτυχημένες touch συσκευές που έβγαλε με το ζόρι για να έχει κάτι που θυμίζει iphone. Μένει να δούμε αν θα πετύχει. Δεν πιστεύω οτι θα γίνει μπαμ με το που βγάλει το os10 αλλά με προσεκτικές κινήσεις μπορεί να πάει προς το καλύτερο.

Takis Athanasiou

Το BES (Blackberry Enterprise Server) είχε νόημα στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας όταν συμπίεζε τα δεδομένα ενός Mail σε μεγάλο βαθμό, αξιοποιώντας το Data bandwidth της εποχής αλλά και τη ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων.

Εν έτη 2012 με minimum το 3G, δεν έχει κανένα νόημα ύπαρξης αυτή η εξάρτηση με το BIS BES Κτλ…

Μια εξάρτηση που προκαλούσε περίεργες χρεώσεις στους μη γνώστες, δυσχρηστία στη συνδεσιμότητα..

Π.χ πριν 10 λεπτά σκεφτόμουν να “Ξανά”-πάρω ένα BB και μόλις σκέφτηκα τι πρέπει να ξαναπεράσω, καλώντας τον πάροχο..γράψε με στην υπηρεσία ΒΒS κτλ κτλ ..Ε δεν με παρατά καλύτερα η RIM…

Panos7GR

Απλά λάθος κίνηση από την Booz Allen. Από την στιγμή που έχεις το πιο ασφαλές δίκτυο επικοινωνίας για τον στρατό, γιατι να το ρισκάρεις με κάτι που δεν γνωρίζεις; Επειδή είναι στην μόδα; Ειδικά όταν διαβάζω και το Android που εδώ στο Techblog το αμέσως επόμενο άρθρο είναι για τα malware που έχει. Εκτός και αν σαν ανοικτό λογισμικό το τροποποιήσουν και το ελέγχουν εις βάθος…

Manolis Tsagkarakis

αν ήμουν εταιρεία θα συνέχιζα με τη RIM λόγω των συσκευών και της ασφάλειας ΟΜΩΣ γιατί να αναγκάζω το προσωπικό μου να έχει άρον άρον ένα blackberry και άλλη μία συσκευή της επιλογής τους όπως ένα iPhone με το ρίσκο στην ασφάλεια που περιέχει η χρήση δύο συσκευών…;;;;

GLeft

γιατι η RIM δε το κανει cross-platform να τελειωνουμε? και επισης η μεγαλη συμπιεση ειναι πολυ καλη και σημερα γιατι ολο και περισσοτεροι εχουν ενεργα δεδομενα στις συσκευες τους, οποτε το να παιρνεις οτι θες απο το δικτυο σε μικρο χρονο ειναι πολυ βολικο για τον παροχο και επισης μπορεις να εχεις τα μαιλ σου και μια αξιοπρεπη εμπειρια browsing χωρις χρηση 3G μιας και δεν απαιτεις μεγαλα πακετα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.