BQ Aquaris E4.5: Αυτό είναι το πρώτο Ubuntu phone στα 170 ευρώ

Μετά από χρόνια προετοιμασίας η Canonical είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το πρώτο Ubuntu phone στην αγορά, και συγκεκριμένα έρχεται Ευρώπη το BQ Aquaris E4.5 στις 9 Φεβρουαρίου. Θα έρθει με τιμή στα 170 ευρώ και θα διατεθεί μέσω flash sales αλλά και διάφορων καταστημάτων σε ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως φαίνεται και από την τιμή το πρώτο Ubuntu phone είναι mid-ranger χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Από τεχνικά χαρακτηριστικά φέρνει 4,5 ιντσών οθόνη με ανάλυση 540×960 pixels, MediaTek quad-core επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.3GHz ( μάλλον MT6582), 1GB RAM, 8 Μegapixel κάμερα και 5 Μegapixel δεύτερη κάμερα, 8GB ενσωματωμένη μνήμη. Έχει βάρος 123 γραμμάρια και οι είναι διαστάσεις 137x67x9 χλστ.

Όσο για το software, βασίζεται σε χειρονομίες και θυμίζει κάπως το Sailfish της Jolla. Έχει ότι και οι αντίπαλοι, notification bar με quick toggles, sidebar και multitasking menu.

Όμως, η ισπανική BQ δεν είναι η μόνη εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Canonical καθώς περιμένουμε και η κινέζικη Meizu να κυκλοφορήσει Unbutu phone. Tο αρχικό σχέδιο ήταν να κυκλοφορήσει Ubuntu edition του Meizu MX3, αλλά τελικά δεν έγινε.

unbutu phone, BQ Aquaris E4.5: Αυτό είναι το πρώτο Ubuntu phone στα 170 ευρώ

unbutu phone, BQ Aquaris E4.5: Αυτό είναι το πρώτο Ubuntu phone στα 170 ευρώ

unbutu phone, BQ Aquaris E4.5: Αυτό είναι το πρώτο Ubuntu phone στα 170 ευρώ

unbutu phone, BQ Aquaris E4.5: Αυτό είναι το πρώτο Ubuntu phone στα 170 ευρώ

unbutu phone, BQ Aquaris E4.5: Αυτό είναι το πρώτο Ubuntu phone στα 170 ευρώ

unbutu phone, BQ Aquaris E4.5: Αυτό είναι το πρώτο Ubuntu phone στα 170 ευρώ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Πολύ ωραία υλοποίηση το λειτουργικό σύστημα και πολύ φιλικό προς τον χρήστη..για το πόσο θα περπατήσει στην αγορά θα δείξει σε σχέση με τους άλλους 3 παίχτες που έχουν αποκτήσει το πιστό δικό τους κοινό…η μόνη ένσταση μου είναι στην συσκευή μόλις την είδα κόντεψα να βγάλω αίμα απο τα μάτια όταν είδα το bezel…και είμαι απο τους λίγους που πραγματικά μου αρέσει το “κανονικό” bezel και δεν με ενοχλεί καθόλου σε κινητά όπως Z2, M8, i6, Lumia 1020….όπως μου αρέσουν και τα όχι τόσο λεπτά κινητά…αλλά το συγκεκριμένο παραείναι υπερβολή…

tasos

Thanks, but no thanks…..

Genesis

πολύ ωραίο φαίνεται και ενδιαφέρον OS για να δούμε 🙂

Ματίνα

H μπαταρία θα έχει καλή αποδοση;;

steliosGR

Στα βιντεο που εχω δει το λειτουργικο “εν δρασει” με εντυπωσιασε, αλλα η συκεκριμενη συσκευη φαινεται μεγαλη πατατα. Κριμα

Αποστόλης

Πω πω! Πόσο μπροστά ήταν το Meego… Ωραίο το λειτουργικό πάντως.

Δημήτρης

Από τα 3 μεγάλα λειτουργικά δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα δραστικά καινούριο και φρέσκο μέχρι τη δυση και την εξαφάνιση τους και αυτό γιατί έχουν δημιουργηθεί και εξελίσσονται με γνομωνα το πως θα πλασάρει το καθένα από αυτα τις υπηρεσίες της μαμάς εταιρείας.Ετσι μπαίνουν πολλοί φραγμοί σε κινήσεις που θα μπορούσαν να κάνουν για να πάει ενα μεγάλο βήμα παραπέρα η χρήση των smartphone πλησιάζοντας την ελευθερία που σου δίνουν τα os των υπολογιστών.Η ms διατηρεί κάποιες ελπίδες να το πετύχει πιεζομενη να ανεβει στην πιτα της αγορας κάνοντας κάποιες δειλες κινήσεις που αρκουνται μέχρι στιγμής σε δηλώσεις εντυπωσιασμού περί ενοποίησης απ τη μια αλλα απ την άλλη στην πράξη φαίνεται να μη κανει άρση βασικων περιορισμών.
Το Ubuntu είναι ενα τέτοιο λειτουργικό που τολμάει να κάνει μισό βήμα μπροστά αλλα έτσι όπως έχουν τα πράγματα θα το φάει η μαρμάγκα λόγω έλλειψης 3rd party υποστήριξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.