Broadcom BCM20736 WICED, Νέο Bluetooth chip με ασύρματη φόρτιση για wearable devices

Η εταιρεία Broadcom στοχεύοντας στις wearable devices που κερδίζουν συνεχώς έδαφος, ανακοίνωσε το Broadcom BCM20736 WICED Smart chip. Πρόκειται για ένα SoC (System-On-Chip) που παρέχει στις εταιρείες κατασκευής wearable devices όπως smartwatches την δυνατότητα να ενσωματώσουν ασύρματη φόρτιση (A4WP), Bluetooth Smart τεχνολογία και όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα επεξεργαστή ARM Cortex M3.

Το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Alliance for Wireless Power (A4WP) είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα σε κάποια smartphones (Qi) αλλά επιτρέπει στους χρήστες να φορτίσουν περισσότερες συσκευές από μία μοναδική βάση παράλληλα.

Η συγκεκριμένη λύση system on chip έχει διαστάσεις 6.5 x 6.5 χιλιοστά και είναι ιδανική για χρήση σε συσκευές όπως έξυπνα ρολόγια, γυαλιά ή βραχιόλια. Επιπλέον είναι κατασκευασμένο ώστε να καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια. Όσο αφορά στις “φορετές συσκευές”, αναμένεται να φτάσουν τις 540 εκατομμύρια έως στο 2018, σύμφωνα με πρόβλεψη της ABI Research.

Broadcom BCM20736 WICED, Broadcom BCM20736 WICED, Νέο Bluetooth chip με ασύρματη φόρτιση για wearable devices

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Broadcom Google

Qualcomm: Google, Microsoft ανήσυχες ότι η εξαγορά από Broadcom θα ωφελήσει την Apple

Google και Microsoft είναι μεταξύ των ονομάτων που έχουν παραπονεθεί στην Qualcomm, σχετικά με την πιθανότητα εξαγοράς της από την Broadcom. Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να ωφελήσει την Apple.

Business Broadcom Qualcomm

Qualcomm: Ετοιμάζεται να απορρίψει την μεγαλύτερη πρόταση εξαγοράς

Την περασμένη εβδομάδα η Broadcom σε μια κίνηση έκπληξη υπέβαλε πρόταση εξαγοράς της Qualcomm, έναντι 130 δισ. δολαρίων. Αν έκλεινε το deal, θα ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία στην ιστορία της τεχνολογίας.

Business Broadcom Qualcomm

Qualcomm: Πρόταση εξαγοράς 130 δισ. δολαρίων εν μέσω διαμάχης με την Apple

Εν μέσω της τεράστιας νομικής διαμάχης που έχουν Qualcomm και Apple, με την εκάστοτε πλευρά να εξαπολύει σοβαρότατες κατηγορίες, η δεύτερη δέχεται πρόταση εξαγοράς από την Broadcom, έναντι 130 δισ. δολαρίων.

Smartphones Broadcom MediaTek NVIDIA

Broadcom, Nvidia και Qualcomm, Παρουσιάζουν 64-bit SoCs μέσα στο 2014

Οι κατασκευαστές chipsets όπως οι Qualcomm, Nvidia και Broadcom εργάζονται πυρετωδώς για να φέρουν στην αγορά τις 64-bit προτάσεις τους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Οι περισσότεροι από αυτούς, σύμφωνα με αναφορές, αναμένεται πάντως να παρουσιάσουν τα πρώτα δείγματα, και να κάνουν ανακοινώσεις στην επερχόμενη έκθεση CES 2014.