Digital Camera vs. Smartphone [infographic]

Η συνεχής ανάπτυξη των smartphones και και η βελτίωση που έχει επέλθει στις φωτογραφικές τους ικανότητες, αποτελεί μια από τις αιτίες για την πτώση των πωλήσεων των οικονομικών και όχι μόνο ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Ίσως κάποιοι να μην αρκούνται στην κάμερα ενός smartphone, όμως ο μέσος χρήστης μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σε αυτόν τον τομέα.

Παρά την προσπάθεια των κατασκευαστών φωτογραφικών μηχανών να προσθέσουν χαρακτηριστικά όπως Wi-Fi και NFC προσπαθώντας να τις κάνουν πιο εύχρηστες και συμβατές με την καθημερινότητα του χρήστη, οι πωλήσεις αυτών έχουν πέσει κατά 40%. Η μεγαλύτερη όμως πτώση έχει γίνει στις compact κάμερες, οι πωλήσεις των οποίων μειώθηκαν από τα 147 εκατομμύρια το 2012 στα 60 εκατομμύρια το 2014.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία αποτελεί η πρόβλεψη ότι μέσα στα επόμενα 8 χρόνια θα έχουν τραβηχθεί περισσότερες από 7 τρισεκατομμύρια φωτογραφίες. Αποδέκτης του μεγαλύτερου μέρους αυτών στέφεται το FaceBook με 300 εκατομμύρια νέες φωτογραφίες την ημέρα, ενώ ακολουθεί το Instagram με 40 εκατομμύρια.

Στο παρακάτω γράφημα εμφανίζονται πληροφορίες για τα smarphones και τις φωτογραφικές μηχανες, τις πωλήσεις τους κ.α.

, Digital Camera vs. Smartphone [infographic], Digital Camera vs. Smartphone [infographic], Digital Camera vs. Smartphone [infographic], Digital Camera vs. Smartphone [infographic], Digital Camera vs. Smartphone [infographic], Digital Camera vs. Smartphone [infographic], Digital Camera vs. Smartphone [infographic], Digital Camera vs. Smartphone [infographic], Digital Camera vs. Smartphone [infographic], Digital Camera vs. Smartphone [infographic]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
eddy

Πολυ ωραια δουλεια…..Αν και στεναχωριεμαι με αυτα που βλεπω γιατι δυστιχως η φωτογαφια εχει χασει την ουσια του αλλα και την σημασια του….!!! Σιγουρα δεν εχει χασει την αξια του και αυτο ειναι το μονο καλο!! Η φωτογραφια ειναι το απο μια στιγμη μεχρι και χρονια της ζωη σου..ειναι ιστορια σου μεσα απο μια παγωμενη εκφραση χιλιων λεξεων στιγμης!!!

stamatis21

Για να φτασει το κινητο να ξεπερασει μια φωτογρ.εστω κ φθηνη θελει δουλεια πολυ.μα παρα πολυ.κ αυτο γιατι ακομα τα κινητα εχουν καποια οκ mp σε αισθητηρα αλλα απο την στιγμη που εχουν ψηφιακο ζουμ κ αρα οταν φωτογραφιζεις στο ζουμ κ ειμαι μια φωτο μουφα σαν να βλεπεις εναν καμβα με χρωματα κ οχι φωτο κ σε αντιποδα ακομα κ φθηνες ψηφιακες που εχουν οπτικο ζουμ με λιγοτερα mp κ βλεπεις φωτο στο ζουμ με ολες τις λεπτομερειες τι ν πουμε οτι θα φυγουν απο την αγορα;απλα δεν γινεται να κουβαλας κ το κινητο κ την φωτογρ.μαζι.φαινεσαι σαν τουριστας.αυτο προσφερει το κινητο .δυο σενα.αμεσοτητα κ τιποτα αλλο.γιατι απο ποιοτητα ειναι για πεταμα. Ακομα οι φωτογραφικες στα κινητα.αμα ξεπερασει ο κοσμος οτι μιαζει με τουριστ κ δεν βαριεται να κουβαλα την φωτογρ.τοτε τα αποτελεσματα ειναι μακραν τα καλυτερα απο οποιοδηποτε κινητο

Σταύρος

Η αλήθεια είναι ότι για εντελώς ερασιτέχνη χρήστη, που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ποιότητα της φωτογραφίας η κάμερες που διαθέτουν πλέον τα smartphones είναι υπέρ αρκετή!

John

Νομίζω πως με το smartphone κανεις την δουλεια σου. Αλλα χωρις να θέλω να αδικήσω κάποιον οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές σε βάθος τραβάνε πολυ καλύτερες φωτογραφίες.

kostakis

Εχω μια φοτογραφικη nikon d5200 η οποια απο οτι θυμαμαι εχει αισθητήρα κοντα στα 20 mp και ίσως λίγο παραπάνω.. Αυτό που θέλω να πω ειναι οτι δεν ειναι δυνατον ενα nokia lumia 1020 ή το Sony xperia z1 να βγάζει καλύτερη φωτογραφία απο την dslr μου!! Δεν λέω σαφώς κσι το ενα ειναι κινητο και το αλλο μια επαγγελματικη φοτογραφικη αλλα γιιατι βαζουν αυτα τα mp ..Θεωρω οτι ειναι ψεμα.. Ειμαι κατοχος galaxy s4 και συγκρινω τισ φωτογραφίες που βγαζει το s4 με μια απλη και παλια ψηφιακή φωτογραφική η οποια ειναι 8 mp.. Η φωτογραφία απο τη ψηφιακη ειναι πολυ πολυ καλύτερη!!!!

chris

@stamatis21 θα διαφωνήσω όσων αφορά το ψηφιακό ζουμ.
υπάρχουν εταιρείες (πχ nokia) που δουλεύουν χρόνια πάνω σε αυτό και έχουν καταφέρει θαύματα….δες λίγο τις λεπτομέρειες που προσφέρει το lumia 1020 με ζουμ….

stamatis21

Ναι οκ chris σε αυτο συμφωνω αλλα δεν το ανεφερα για τον απλουστατο λογο οτι ειναι το μοναδικο.μονο αυτο.σαν την ερημια στον καμπο.για πεσμου αλλο κινητο που να βγαζει τετοιες φωτο;κανενα.ενω σχεδον το μεγαλυτερο ποσοστο απο φθηνες εως ακριβες ψηφιακες βγαζουν απιστευτες φωτο.ενω οι εταιρειες ακομα παλευουν με 13 με 16 αντε κ με 20mp.ε και.οταν αυτες δεν εχουν ποιοτητα τι να την κανω;ενω με μια οποιαδηποτε ψηφιακη με 8mp εχω τρομερες φωτο.

chris

@stamatis21 κι όμως ένα ακόμα καλύτερο απο το 1020 είναι το αγαπημένο του Κώστα 808 pureview

Ιγνατιος

@eddy σωστος +1

Nio

Κριμα για την βιομηχανια της φωτογραφικης μηχανης.
Αλλα στα κινητα ακομα εχουν πολυ μελλον…!!!
Εξαλου εχουν ηδη φτασει σε παρα πολυ καλο σημειο…!!!
Βγαζεις αξιοπρεπεστατες φωτογραφιες με high end κινητα κ πλεον ακομα κ οι compact ή οι dslr χρειαζονται μονο σε επαγγελματιες ή “κολλημενους” με την φωτογραφια…

stamatis21

Chris ναι οκ την ιδια τεχνολογια εχουν αυτα τα κινητα με τα ιδια mp.μην τα ξαναλεμε.απλα το ενα αντικατασταση του αλλου ειναι.αλλοκινητο αλλης μαρκας θελω να μου πεις.κ nio τα κινητα κανουν μονο για selfie κ για το facebook k istagram ακομα.μια απλα καλη φωτο βγαζουν.ουτε βραδυ θα δεις τις φωτο αυτες που πρεπει να δεις ουτε με ζουμ.αρα τι να τις κανω.κ δεν υπαρχει κολλημενος με την φωτογραφια.δηλ εσυ που βγαζεις φωτο δεν εισαι κολλημενος;ολοι γουσταρουν τις φωτο.αμα δεν σου αρεσει απλα παρε ενα κινητο με 5mp.γιατι να παρεις με 13 η 16 η 20;γιατι στο προσφερει το κινητο;βλακειες.γιατι σαρεσει να βλεπεις κ να θυμασαι την καθε στιγμη κ την καθε λεπτομερεια.αρα εισαι η δεν κολλημενος;ολοι μα ολοι ειναι κολλημενοι με την φωτο.απλα ο επαγγελματιας ειναι αλλο πραγμα.το κανει για δουλεια το κανει για τα φραγκα το εχει σπουδασει το γουσταρει

chris

@stamatis21 οκ συμφωνώ αλλά πρέπει να αναγνωρίσεις ότι για smartphones τα έχουν καταφέρει περίφημα (το 808 ακούγεται ότι είναι πιο δυνατό γιατί έχει μεγαλύτερο διάφραγμα απο το 1020, μόνο σε low light conditions υστερεί…)

Koukos

Παιδια ειναι τελειως παραλογο να τα συγκρινουμε αυτα τα 2 περα απο τις πωλησεις που κανουν. Ειναι σαν να συγκρίνουμε ενα π.χ. peugeot rally 106 με ενα WRC απλα δεν γινεται. Τωρα ποσοι απο εμας χρειάζονται ενα αγωνιστικο ειναι αλλο θεμα. Πρωσοπικα ως κατοχος ενός Ζ1 ειμαι υπερκαλυμένος με την ποιοτητα της φωτογραφιας γιατι απλα οι προσδοκιες που εχω ειναι πολυ πιο κατω. Είτε είχα μια φωτογραφικη μηχανη ειτε το κινητο μου νομιζω οτι στις διακοπες μου εγω δεν θα καταλαβαινα διαφορα επομένως περί ορέξεος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones HMD Global

Boring Phone: HMD Global και Heineken δημιουργούν το “αντίπαλο δέος” των smartphone

Η Heineken και η δημιουργική εταιρεία Bodega συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν το Boring Phone, μια συσκευή που κατασκευάζεται από την HMD.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.