Καρτοκινητό vs Συμβόλαιο, Εσείς τι προτιμάτε από τα δύο;

Αυτό το ερώτημα απασχολεί ολοένα και περισσότερους όσο βαθαίνει η κρίση και μειώνεται η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Πρόκειται για ένα από αυτά τα κομβικά ερωτήματα της ανθρωπότητας του τύπου… “κιθαρίστας ή ντράμερ”, “τώρα ή ποτέ;”, “δεξιά ή αριστερά;”, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν συζητήσεις και μπόλικο προβληματισμό.

Μία τέτοια συζήτηση θέλουμε να ξεκινήσουμε και εμείς ανάμεσα στους techbloggers, μιας και είναι αλήθεια ότι πολλοί το σκέφτονται τελευταία. Εμείς θα κάνουμε μια συνοπτική παράθεση των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της μίας και της άλλης πλευράς και μετά θα περιμένουμε να ακούσουμε (να διαβάσουμε στα σχόλια για να είμαστε περισσότερο ακριβείς…) τις δικές σας απόψεις, εμπειρίες, γνώμες κ.λπ.

Ας ξεκινήσουμε από το καρτοκινητό. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι είναι φθηνό, προσιτό και εύκολο να το αποκτήσει κανείς, ενώ δεν έχει σχεδόν καμία δέσμευση σε εταιρείες κ.λπ. Τον τελευταίο καιρό έχει αυξήσει κατά πολύ αυτά που προσφέρει με δωρεάν χρόνο ομιλίας, ειδικά πακέτα προνομίων και συμφέρουσες υπηρεσίες προς τον χρήστη. Το κακό είναι ότι συνήθως κολλάμε με μία συσκευή μαζί του (δεν υπάρχουν εδώ επιδοτήσεις συσκευών και άλλα σχετικά), ενώ για τη μηνιαία χρήση του δύσκολα θα ξεπεράσουμε τα 30 ευρώ το μήνα, εκτός και αν δεν σταματάμε να μιλάμε και να στέλνουμε SMS. Μειονέκτημά του είναι το κομμάτι του mobile ίντερνετ, το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τα όσα προσφέρει ένα πρόγραμμα συμβολαίου.

Η σύνδεση με συμβόλαιο μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο σε όσους αγαπούν τα smartphones αν και δεν είναι απόλυτο αυτό. Έχει το κακό ότι μας δεσμεύει με τη σύνδεση σε μία εταιρεία, ενώ η μόδα των συνδέσεων τύπου “απεριόριστα” μας δεσμεύουν ακόμα περισσότερο στο να μιλάμε με κατόχους κινητών μίας εταιρείας. Πάντως, υπάρχουν συμφέροντα πακέτα με ίντερνετ για να εκμεταλλευτεί κανείς τις δυνατότητες του έξυπνου κινητού τηλεφώνου. Το κακό είναι ότι για να έχει κανείς αξιοπρεπή χρόνο ομιλίας και αρκετά MB ίντερνετ θα πρέπει να ξοδεύει περίπου 25 με 30 ευρώ τον μήνα.

Αυτά είναι ενδεικτικά, μερικά από τα στοιχεία για τα καρτοκινητά και το Συμβόλαιο. Περιμένουμε τις δικές σας απόψεις!

, Καρτοκινητό vs Συμβόλαιο, Εσείς τι προτιμάτε από τα δύο;

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jason Matsoukas

Καρτοκινητό άνετα. Πλέον οι τιμές και τα πακέτα που προσφέρουν, είναι πάρα πάρα πολύ καλά.

Nikos Mpi

Αυτό που λες για το internet στην καρτοκινητή δεν το πιστεύω. Με 20euro ανανέωση στην Wind έχω 300 λεπτά προς όλους και από τα 20 με 8.5 έχω πακέτο για την wind/q με 600λεπτα – 600 μηνύματα – 600 MB και σου μένουν και 11.5 euro που θα χαλάσω περίπου τα 1.5 euro για μηνύματα. Άρα μου μένουν και 10 euro για κάποια στιγμή που θα τα χρειαστώ. Σκέψου στα αντίστοιχα προγράμματα οχι μόνο της Wind αλλά Vodafone και Cosmote με 20 euro έχεις το πολύ 100MB. Πιστεύω οτι και η Vodafone και η Cosmote έχουν αντίστοιχα προγράμματα στην καρτοκινητή. Άρα για μένα προσωπικά πιστεύω ότι ο ιδιώτης πρέπει να έχει καρτοκινητό. Όσο για το θέμα με την επιδότηση δεν το αναφέρω γιατί πλέον πρέπει να έχεις μεγάλο πρόγραμμα για καλή συσκευή και μετά από πολλά παζάρια. Συγγνώμη για το μεγάλο post 

Nikolakis

Το Internet πλέον μια χαρά είναι και στα καρτοκινητά..Το μόνο “θέμα” που ίσως εμένα με πειράζει είναι η ελάχιστη διάρκεια κλήσης στα 3 λεπτά και οι πιο ακριβές χρεώσεις προς παρόχους άλλων εταιρειών..

Jason Matsoukas

Για το ίντερνετ:

Σε f2g, με 8.5ευρώ παίρνεις 600mb ίντερνετ (+ 600 λεπτά +600sms για wind/q).

Αλλιώς, με 5ευρώ, παίρνεις πάλι 600mb (αλλά χωρίς τα έξτρα λεπτά/sms).

Δημήτρης

καρροκινιρο πρωτιμο να δεινουν παραπανο mb GB ΑΚΟΜΑ ογκο γιατι δεν γινετε να εχω και καρτοinternet μαζι μου.Και να εχουν λεπτα για το εξωτερικο πακετα.

kostis

Σωθηκα με το FROG!
χρεωση ανα δευτερολεπτο απο το πρωτο δευτερολεπτο και φτηνο sms προς ολους. Για μενα που κανω σχετικα μικρες κλησεις και επικοινωνω οχι για να λεω την ιστορια της ζωης μου ειναι πραγματικα τελειο. Οταν ειμαι σε wifi δικτυο viber και skype και το bobsled οσο ακομη θα υποστηριζει Ελλαδα…αυτα απο εμενα….

Βαγγέλης

Παρόλα τα χρονάκια μου μπορώ να πω οτι είμαι ακόμα με κάρτα.

F2G με ανανέωση παίρνεις δωρεάν χρόνο ομιλίας προς όλους και τα χρήματα της κάρτας τα ρίχνω σε internet.

Συνολο το μήνα: Συνήθως 10€. Ποιος ο λόγος να πάω σε σύνδεση με 35++;

Φώτης

Συμβόλαιο, Cosmote Απεριόριστα 45. λόγω υπερβολικά πολλών κλήσεων καθημερινά, μυνήματα (περιορισμένα), αρκετά Mb και συνεχής συγχρονισμός με e-Mail και Browsing + μια αρκετά καλή επιδότηση. Με 50,40Ε το μήνα.
Επίσης σε δεύτερη συσκευή με Cosmote Απεριόριστα 15( δεν υπάρχει αυτό το πακέτο πλέον μόνο όσοι το είχαν από παλιά) έχω 1500 λεπτά + 1500 Μηνύματα + 60Mb Internet + 30E επιδότηση. Με 16,80Ε το μήνα.

giokok

για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για τα προγράμματα συμβολαίου και καρτοκινητης
το συμβολαιο έχει την δυνατότητα να σου παρέχει πολλά με σχετικά χαμηλό μπατζετ, σου δίνει καλές εκπτώσεις και όχι επιδοτήσεις….πανε αυτά που ξέραμε
το καρτοκινητο απο την αλλη ειναι αρκετα πιο ακριβό αλλά πιο ευέλικτο δεν έχει δεσμευση και όσα έχεις βάζεις….απλα!!!!!!!
για μένα η καλύτερη επιλογή ειναι σύνδεση με ένα πάγιο κοντά στα 35 ευρώ και πάνω απο όλα χωρίς επιδότηση γιατί είναι πιο συμφέρον πλέον, να κοιτάμε τον ευρύτερο κύκλο μας τι εταιρία έχει….
τέλεια προσφορα….απεριοριστα 35 cosmote + internet any way 2gb με πίστωση παγίου στα 42 ευρω…..και θα έχεις 1500+1500 προς cosmote 90+30 στους άλλους 100 mb απο το πρόγραμμα και 2gb στο κινητο και στο pc μέσω του anyway στ 2gb…….

George M.

Γεια σας και από μένα… Σας γράφω από Λονδίνο όπου ήρθα και μου άνοιξαν τα μάτια όσον αφορά συμβόλαια και καρτοκινητά.

Για να μην πολυλογώ: με £10 ή αλλιώς €12 έχω:

1. 250 λεπτά προς ΟΛΟΥΣ
2. Απεριόριστα μηνύματα προς ΟΛΟΥΣ
3. ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Κι εμείς καθόμαστε και παρακαλάμε για 100 MB. Κυριολεκτικά δεν μπορώ να καταλάβω από που μπορεί να πηγάζει αυτή η χαώδης διαφορά στις τιμές… 

Μιχαλης

Ο/Η George M. ευχαριστω πολυ.Ουδεν σχολιον…..

Makis

Θα με μισήσετε αλλά έχω το Vodafone Unlimited 60 και πληρώνω €19! 😛

Πήγα Cosmote για φορητότητα, την άλλη μέρα με πήραν από Vodafone, με ρώτησαν γιατί θέλω να φύγω, απάντησα πως η Cosmote μου προσφέρει το αντίστοιχο Unlimited 20 + 2GB internet με 30 ευρώ περίπου, οπότε μου λέει θα σε πάμε στο Unlimited 60 με 55% έκπτωση, + €10 έκπτωση που έχω από τον συνδυασμό Vodafone-HOL, κατέληξα να πληρώνω €19 και κάτι ψιλά!

John Wave

Νομίζω συμφέρει το συμβόλαιο αν έχεις τα πάντα σε μία εταιρία.Εγώ είμαι στη Wind-Tellas και πληρώνοντας 35 ευρώ το μήνα έχω 150′ ομιλία προς όλους + 120 sms προς όλους + Σταθερό με internet στο σπίτι + 150 επιπλέον sms μέσω internet από το site της Wind.

Chris_BMW

Ποσά χρόνια είσαι στη wind? Συνδρομητής της εδώ κ 5 χρόνια (καταλαθος καθότι πήγα να πάρω το κάτι παραπάνω από την cosmote) όχι ικανοποιημένος στην αρχή καθότι 4g δεν είχε σε πολλές περιοχές . Όμως πλέον είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στα 65€ πλέον ( λόγο επιδότησης κινητού 8 plus + 10 € στο πάγιο για δυο χρόνια ) έχω 1500 λεπτά μνμ προς όλους 6 GB internet + σταθερό απεριόριστα κινητά σταθερά 24 αρι Ίντερνετ .

biohazard7720

Σε καρτοκινητό cosmote με καθε ανανέωση 10€ δίνει 90′ για 1 μηνα προς ολα τα δικτυα. Οπότε περνάω τον ένα μηνα με τα λεπτα ομιλίας και τον επόμενο με τα 10€. Ανανέωση καθε 1μιση μηνα το λιγοτερο. Αρκετές φορές και στους 2. Οπότε ναι, συμφερει καρτοκινητο για χαμηλη καταναλωση.

george

συμβολαιο δυστυχως γιατι στη καρτοκινητη πρεπει να ασχολεισαι με τι προσφορα βγαζει καθε μηνα και να εχεις και δυο με τρια νουμερα.βλεπεις με τι αριθμους μιλας περισσοτερο και φτιαχνεις πακετο απο τα 20 ευρω.

Tico Torres

walkie talkie

palikari

εννοειτε καρτοκινητ + q μαλιστα.

ειδικα με τις νεες προσφορες, 60′ με 3euro

marios

Αν σας πω οτι εχω whatsup θα με σφαξετε??

Jason Matsoukas

Το Whats up είναι σ@@@@.. αλλά εξαιτίας του οι άλλοι ρίξανε πολύ τις τιμές.

Οπότε είναι love/hate σχέση

πασχαλης

Qcard βεβαια…η πιο φθηνη κ με τις καλυτερες προσφορες… 🙂

αλεξανδρος

συνδρομιτης vodafone με παγιο 55€ το μηνα δηλαδη 62€ με φορους κλπ κλπ και μου δωσανε επιδοτησει 50€ το συμβολαιο μου εχει ληξει εδω και κανα μηνα αλλα δεν ξερω τι να κανω.οποτε το συμβολαιο δεν δινει καλες επιδοτησεις πια.

Αλέλανδρος Αντωνιάδης

Φιλε Αλεξανδρε να τους παρεις τηλεφωνο και να τους τριξεις τα δοντια..εχω ειχα 18μηνο συμβολαιο στην cosmote με παγιο 45 ευρω αρα 50 τον μηνα.οι λογαριασμοι μου ξεφευγαν καμια φορα επειδη εβαζα καρτα στα καρτοκινητα.εκατσα και υπολογισα το ποσο που εχω πληρωσει 18 μηνες και βγαινουν περιπου στα 1100 ευρω και μου εδωσαν επιδοτηση 80 ευρω!!!!!!την ιδια τους παιρνω τηλεφωνο και μου(ακουσον ακουσον πονηρια) ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΑΝ την επιδοτηση και μου την πηγαν στα 190 ευρω.ετσι συνεχισα το συμβολαιο που ηθελα και πηρα και το xperia mini

nexus love

καρτουλα επεσε φτωχια!

spyro

Καρτοκινητή!Γιατί όπως έγραψε ο nexus love “καρτουλα επεσε φτωχια!” 😉

Νίκος

Το καρτοκινητό είναι η καλύτερη λύση στην εποχή που διανύουμε. Αν ήταν και ανώνυμα θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Alex

Η ελαχιστη χρέωση στα καρτοκινητά παίζει σημαντικό ρόλο.Αλλά αν έχεις αρκετά λεπτά κάθε μήνα πιστεύω ότι τον μέσο χρήστη τον καλύπτουν.Άρα μιλάμε με κλήσεις πλέον και όχι με λεπτά.

Παράδειγμα :
Εγώ έχω 500′ Vodafone (και όχι μόνο προς CU ,γιατί πολλοί το μπερδεύουν αυτό.Όπως και στην Cosmote και στην Wind δίνουν κάποια λεπτά αλλά είτε για whats up είτε για f2g και όχι για συμβόλαια) + 100′ προς όλους +{250ΜΒ (free με κάθε ανανέωση των 10€)}.

Άρα με Ελ.Χρ. 3′ έχω 500/3=166 κλήσεις. 5 κλήσεις / day.

Το καρτοκινητό για μένα είναι σε καλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών σήμερα.
Εκτός βέβαια αν η δουλέιά κάποιου απαιτεί πολλή ώρα ομιλία κάθε μέρα και πολλές κλήσεις.

Ελπιζω να μην σας κούρασα!

Βαγγέλης

εγώ προσωπικά προτιμώ καρτοκινητό πολύ περισσότερο από σύνδεση, γιατί με το καρτοκινητό έχω πλήρη έλεγχο του ποσού που χαλάω κάθε μήνα ή καθε εβδομάδα! Ειδικά τώρα που έβαλα και vodafone cu είμαι πολύ άνετος με την κάρτα γιατί και είναι πολύ φθηνά για φοιτητές και προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες για facebook και δεδομένα γενικότερα!

κώστας

καρτοκινητο με χιλια μακρια απο συμβολαια που δεν προσφερουν τιποτα απλα πληρωνεις τζαμπα λεφτα μακρια απο βονταφον

Γιωργος Τ

Φιλοι μου καλησπερα…ειχα προγραμμα συνδεσης στην Cosmote μεχρι τις 19 7 19….Χτες το σταματησα & μπαινω σε λιγες μερες σε καρτοκινητη….ε,μα πληρωνα το λιγοτερο 30 ευρω το μηνα…ειχα τα 200 λεπτα προς ολους & 200 MB….Πιστευω να επραξα ορθα….Τελος τα συμβολαια & οι δεσμευσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.