“Επιβεβαιώνεται” το φτηνό iPhone;

Η ύπαρξη του “οικονομικού” iPhone φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τον προμηθευτή ηλεκτρονικών ETrade Supply που παλαιότερα μας έχει τροφοδοτήσει με πληροφορίες που αργότερα επιβεβαιώθηκαν όπως για το iPhone 5 αλλά και το BlackBerry Z10. Μέσα από ένα blog post η ETrade Supply δηλώνει ότι θα κυκλοφορήσει το “φτηνό” iPhone και ίσως όχι ένα αλλά δύο διαφορετικά μοντέλα.

Πολλοί εδώ στο Techblog έχετε σχολιάσει ότι “φτηνό” και Apple δεν πάνε μαζί. Εξακολουθείτε να συμφωνείτε με αυτό ή πιστεύετε ότι οι πιέσεις που δέχεται η Apple από τον ανταγωνισμό στα smartphones την έχουν κάνει να αλλάξει δοκιμάσει και μια νέα στρατηγική;

φτηνό iPhone, “Επιβεβαιώνεται” το φτηνό iPhone;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

58 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Όχι μόνο θα βγάλει φθηνό iphone,αλλα όπως και όλα τα iphone θα πουλήσει πάρα πολύ..όλοι ψάχνουν για φθηνό smartphone που τα κάνει όλα.Δεν θα μπεί και η apple στο παιχνίδι αυτό;;;Αδύνατον μου φαινεται..

Παναγιώτης

Καλά ότι η apple έχει ψωνιστεί είναι σίγουρο
1) με τη λογική δεν είναι δυνατόν να σου έβγαζα κινητό με 4 ίντσες οθόνη και να στο πουλάει 700-960 ευρώ όταν κυκλοφορούν κινητά με 5 ίντσες στα ίδια λεφτά.

2) δεν είναι δυνατόν να λες στον άλλον ότι του πουλάς κινητό το 4s παράδειγμα με 3,5 ίντσες οθόνη 8 megapixel κάμερα 700 ευρώ μόνο και μόνο για το ios όταν είναι άλλα κινητά π.χ. xperia p με πιο δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά.

3) λογικό ήταν να λογικευτεί με το φτηνό iphone

Akn

+1 Παναγιώτης

giannis

@παναγιώτης. Ρε συ παναγιώτη με με τις.ίντσες κοστολογούνται τα κινητά ?καταρχάς οι περισσότεροι δεν θέλουν 10 ίντσες κινητό .αν ηταν έτσι οι κοστολογησεις τότε το galaxy note θα έκανα 900 εύρο .προσωπικα πιστεύω οτι έχουμε ξεφύγει στο θέμα τον κινητον ,με 5 ίντσες δεν λέγεται κινητό γιατί δεν κρατιέται και στο χέρι,μέχρι 4.3 είναι οκ ,μετά ξεφεύγει το θέμα .που θα φτάσει δηλαδή η σαμσουνγκ ? Το galaxy s6 με αυτόν τον ρυθμό θα είναι με 6 ίντσες οθόνη .(φιλικα πάντα ,δεν σου κάνω επίθεση ,απλά λέω κάτι λογικό πιστεύω )

zak91

Προσωπικα όταν ακούω φτηνό iphone, δεδομενου της τιμης του κανονικου, το σκεφτομαι γυρω στα 450-550 ευρώ, οπότε και πάλι δεν είναι τόσο φτηνό. Δε πιστεύω ότι θα βγάλει κάτι γύρω στα 300 που για εμένα εκεί θα θεωρείτο φθηνό.

Nikolakis

+1 zak91

darth_vader

Κατι ειχα δει παλαιοτερα που ελεγε οιτ θα συνεχισει να βγαινει το 3GS και θα ειναι πιο φτηνο.

Χρίστος

Και πριν απο λίγες εβδομάδες υπήρχαν φήμες για φτηνό iphone αλλά η apple η ίδια τις διέψευσε, λέγοντας ότι τα οικονομικά smartphones έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά κιντητών, ωστόσο η apple και το iphone δεν ανταποκρίνονται σε αυτό το τμήμα της αγοράς κινητών. Δεν νομίζω η apple να αλλάξει απολύτως την άποψη της σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα..

stavros

M υπαρχουν φθηνα iphone στην αγορα….τα προηγουμενα μοντελα, τα οποια ακομα αναβαθμιζονται και τρεχουν μια χαρα. Εκει φαινεται και η υπεροχη του λογισμικου. Αρα δεν νομιζω οτι θα κανει μια τετοια κινηση , αλλα παλι ποτε δεν ξερεις.

Yannis

Ενα 3gs με φλας;

Χρίστος

@Παναγιώτης φίλε επιδη το πουλάνε εδω στην ελλάδα σε αυτές τις εξευτελιστικές τιμές δεν φταίει η apple !! Στην αμερική η apple πουλάει το iphone 5 16gb factory unlocked 650 δολλάρια=495 ευρώ. Δεν φταίει η apple που μας κοροιδέυουν εδω πέρα στην ελλάδα !! Όσο για το οτι το xperia με καλύτερα specs που το πουλάνε πιο φτηνά: το hardware για να αξίζει πρέπει να τρέχει καλό software. Πήγαινε δες speed tests στο youtube.. Το iphone 5 είναι πολύ πιο γρήγορο απο galaxy s3, galaxy note 2, htc one x (δηλαδή κινιτά με επεξεργαστή διπλάσιας ισχύς). Άυτό είναι το σπουδαίο με το iOS, οτι είναι 100% optimized για τις συσκευές που το τρέχουν και προσφέρει τέλιο interaction μεταξύ hardware και software, και αυτό το κάνει πολύ πιο γρήγορο απο κινητά με πολύ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Κάτι άλλο που το κάνει πιο ακριβό είναι το support προ εγγυήται η apple για τα προιόντα της. Για παράδειγμα το iphone 3gs πάιρνει updates εδώ και 4 χρόνια. Τα περισσότερα κορυφαία android smartphones δεν πάιρνουν updates ούτε καν για 2 χρόνια !! Και επαναλαμβάνω, η apple πουλάει τα προιόντα της πολύ φτηνά, εδω κάτω τα πουλάνε σχεδόν διπλάσια τιμή και μας κλέβουν τα λεφτά… Συνέχεια »

DimDim

Τι φτηνό? Στα εντόσθια του θα έχει έναν A4 cpu, η ανάλυση θα είναι τύπου iPhone 4 και το μονο που θα έχει και θα το κάνουν πιο οικονομικό θα είναι η “πλαστικουρα”.

paul

εγω θα ηθελα να μάθω τα πιθανα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός τέτοιου κινητού.

paul

Χρίστο φιλε μ, εγω πιστευω πως η apple σε θεμα παραγωγης φθηνων κινητων θα παρει μερος. διοτι οσο τα χρηματα ανθρωπων σε πολλες (τις περισσοτερες χωρες) μειωνονται, τοσο πιο λιγοι θα αγοραζουν i phone. επομενως θα ηταν δυνατο να αλλαξει και γρηγορα μαλιστα την ”εικονα” των τωρινων i phone… Οσο για το θέμα που ανέφερες (software-hardware) έχεις ένα δίκιο στο οτι όντως τα iphone τρέχουν πάντα το καλύτερο δυνατο λογισμικο και πανε σφαίρα (αν και εγω θα ελεγα οτι αν στο 1ο iphone δεν θα πηγαινει μαλλον καλα το νεο τους λογισμικο, λογω τεχνολογιας), όμς σε τεστ στο youtube, εχω δει οτι η ταχυτητα ανοίγματος μιας εφαρμογής η του ιντερνετ, δεν εχει διαφορα απο ενα xperia u (150 πρπ ευρω) απο το iphone 4 – 4s με τιμη πολυ υψηλοτερη.. το εχω παρατηρησει αλλωστε και ο ιδιος με καποιους φιλους μου.. επίση θα συμφωνισω με τα update της apple που πανε για 4+ χρονια, ενω τα android για 2 και αν.. απλα θα ηθελα να επισημανω οτι για αυτο υπαρχουν οι xda developers για τα κινητα android 😉 που προσωπικα ειναι οι καλυτεροι 😉 α! τα nexus τα εχετε ολοι ακουστα σιγουρα ετσι? 😉 αυτα ενημερωνονται κατευθειαν απο την google… Συνέχεια »

Korena

Το “¨φθηνο iPhone” θα είναι η αρχή του τέλους για την Apple γιατί αυτόματα γίνεται σαν όλες τις αλλές (samsung, sony, htc) και καταστρέφει τον μύθο του ένος και μοναδικού πανίσχυρου προιόντος με διαφορά από όλα τάλλα μαζί.

MikeBlue

Είστε σοβαρει μια ερεβνα είδα στο εκάστουιο πως συνολικά το i phone μπάτσισει 170 δολλαρια δωρης μεταφορικα. Και μου κερί ο άκοπα ποιο παμπ ορό είμαι πολύ οικονομικό λες και περνει πλείστο απο την apple . Άμα βάκιλο την διπλάσια τηνη μαζί με κερδοφόκα εκστομίζεισ και τέτοια που πολλά ειναι πήγανουμε στα 340ολίγε τα σα 200 τα περνει έκαστος οχι η apple ούτε το προσωπικό της αλλα οι ηγετες της. Και για να θέτεται πως παίζετε το όσο βόδι το πρώτο i phone στην ακέριου κόστιζε 199 δολλαρια και τωρα εκεί παμπ που εχει δράσει. Έμενα δεν με μοιάζει ποσό θα κανει το νέο i phone άλλος ήθελα να έκφρασω την αγανακτιση μου με τους fanboys που πτηνά 2 χρονιά λεγαν πος η καλυτερη οθόνη ειναι η 3.5” και με το που βγήκε το 5 αλλαξανε γνώμή. Τωρα για τα πλαστικά του νέου θα πουν;

Ορέστης

Korena συμφωνώ απόλυτα! Όταν χτίζεις τόσα χρόνια ένα premium προφίλ στην εταιρία σου πουλώντας υψηλής ποιότητας προϊόντα σε υψηλές τιμές, εχεις επίσης πελάτες οι οποίοι αναζητούν την αίγλη που τους αποδίδει το προϊόν σου! Σοβαρά τώρα πόσοι άχρηστοι ψωνισμενοι έχουν iPhone και οι γνώσεις τους δεν ξεπερνούν την τηλεφωνική κλήση και την αποστολή μηνυμάτων? ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ είναι η απάντηση! Όταν γκρεμίζεις αυτό το premium που προσφέρεις σε αυτούς τους πελάτες, θα τους χάσεις, είναι άνθρωποι που θέλουν να δείξουν ότι έχουν λεφτά και ένα κινητό που θα το έχουν όλοι δεν τους αρκεί.

Επίσης πραγματικά πώς θα είναι ένα φτηνό iPhone? Θα μειώσουν την μπαταρία? Την ανάλυση? Την ram? Η μήπως θα βάλουν φθηνότερο επεξεργαστή? Ιδού! IPhone 3gs ότι και αν κάνουν θα μοιάζει με ένα 3gs ίσως λίγο αναβαθμισμενο αλλά και πάλι ανακύκλωση κάνουν, δεν παρουσιάζουν κάτι καινούριο! Απλά το 3gs ακούγεται παλιό και δεν θα το αγόραζε εύκολα κάποιος πλέον, βάλτου ένα καινούριο καπάκι, ονόμασε το iPhone new και απόλαυσε τις πωλήσεις του νέου επαναστατικου σου προϊόντος…

Nickolas

Αρχικά χρόνια πολλά σε όλους 🙂
Κατα τη γνώμη μου αν η apple έβγαζε ένα πιο φθηνό iphone, αυτό θα σήμαινε οτι θα έχανε ένα μεγάλο ποσοστό από τις πωλήσεις του ipod touch. Στην ουσία και το ipod touch είναι ένα φθηνό iphone (καλά χωρίς το δέκτη) με χαρακτηριστικά 4S και λίγο χειρότερη κάμερα αλλά με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο. Αν το κοστολογούσε και σε παρεμφερή τιμή κοντά στα 300 ευρώ πιστεύω θα τα πήγαινε πολύ καλά.

PP_D

Φτηνό κινητό δέν είναι αυτό που κοστίζει 400-500 ευρώ που σίγουρα θα κοστολογηθεί το “φτηνό” iphone οπότε άμα το βγάλει θα κάνει μεγάλη πατάτα !

b21

Πάντως και η BMW και η Μercedes Benz κ.α κατασκεύαζαν κάποτε μόνο πανάκριβα και μεγάλα αυτοκίνητα ενώ τώρα παράγουν και μικρότερα και φθηνότερα (σειρά 1, σειρά Α).

Το θέμα είναι : Η Apple θεωρεί τον εαυτό της BMW και MB ή Rolls Royce; Δηλαδή θα επιλέξει να απευθυνθεί σε μεγαλύτερο κοινό ή θέλει να μείνει μια premium εταιρεία με συγκεκριμένους αγοραστές;

giorgio

Τεράστια ανοησία από μέρους τους αν κάνουν κάτι τέτοιο.

Manos

Γιατί ρε παιδια θα καταστραφει το brand ή αν βγει φτηνο και ακριβο iphone είναι κακο;
2 πραγματα
1. Υπάρχει ήδη φτηνο iphone, το προηγούμενο, επειδη ομως κανεις δεν θέλει να αγοραζει το παλιό, θα το μετονομάσει σε φτηνο και λύθηκε το θέμα.
2. Παλιοτερα που υπήρχαν πλαστικα macbook και αλουμινενια pro υπήρχε προβλημα;

nikos

αν είναι να φτάσει Ελλάδα και να ξεκινά από 400 ευρώ, φθηνό δε το λες. σίγουρα θα πουλήσει βέβαια, αλλά πάλι μια android συσκευή θα συμφέρει περισσότερο! όπως είπαν και άλλοι είναι κρίμα να φτάνουν τα κινητά Ελλάδα και να τα αγοράζουμε πολύ πιο ακριβά απ’το εξωτερικό. όπως γίνεται σε όλες τις συσκευές τεχνολογίας.

Αλεξ

Ρε παιδιά, άμα προσέξατε γράφει ότι μαζί με το φθηνό iPhone θα βγουν και άλλα 2 iPhone. Οπότε το φθηνό iPhone θα απευθύνετε σε αυτούς που δεν έχουν οικονομική δυνατότατα και τα άλλα 2 μοντέλα θα απευθύνετε στους υπολοίπους που ξοδεύουν μια ολόκληρη περιουσία (για τηλέφωνα)….

Panos

Ποτε θα βγει?

Επαμεινώνδας Ρεμουντάκης

Εγώ νομίζω ότι όλα τα προϊόντα της Apple, δεν πληρώνεις μόνο και υλικά κατασκευής ή επεξεργαστές, μνήμες, κάμερες, τσιπάκια κ.α. αλλά πληρώνεις και μάρκα.

tsoure

Πολύ πιθανόν είναι αλλά μόνο ένα μοντέλο το οποίο θα έχει διαστάσεις του 4s αλλά και κάποια χαρακτηριστικά από το 5.Το 1ο βήμα το έκανε με το iPad mini άρα η Apple θέλει να μπεί σε όλες τις κατηγορίες χωρίς όμως να βγάλει πολλά μοντέλα πού θα προκαλέσουν συνχιση στους καταναλωτές.Όσο για τις τιμές είναι στην Ελλάδα το πρόβλημα.

kVel

Κατά την γνώμη μου θα είναι λάθος για την apple γιατί είναι ενάντια στην εικόνα και την στρατηγική που ακολουθεί… Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα να ρίχνει πιο πολύ τις τιμές στα προηγούμενα μοντέλα της δηλαδή 4 , 4s και στο 5 σε λίγο καιρό για να γίνουν πολυ πιο προσιτά, ώστε αυτά να θεωρούνται “φθηνά iphone” και απλά να βγάλει να ένα καινούριο μοντέλο με καλύτερα χαρακτηριστικά.

Panagiotis

Οποιος πιστεύει ότι η Apple θα βγάλει μη ποιοτικό προϊόν τότε απλα δεν ξέρει την Apple ή το λέει με κακή πρόθεση. Δηλαδή το ¨φθηνό¨ iPad (το mini) πως το βλέπετε? μήπως δεν ειναι ποιοτικό? διότι προσωπικα το θεωρώ την καλύτερη φορητή συσκευή μέχρι σήμερα. Και οι ιντσες δεν καθορίζουν την τιμή. Αν βγάλει τελικά φθηνό iPhone πιστεύω ότι θα κάνει μαγική κίνηση. Θα σαρώσει την αγορά. Και η εμπειρία χρήσης θα ειναι σίγουρα Apple (και με ανανεωμένο iOS 7 για όσους το έχουν βαρεθεί). Και με το iWatch μαζί να συνδυάζονται, νέο λεπτοτερο iPad, retina iPad mini, νέο iPhone (πιθανόν με μεγαλύτερη οθόνη) και εντελώς νέα MacBook μετά το καλοκαίρι προβλέπω νέο κύμα Μηλοστρατων να δημιουργείται…Ας μην ξεχνάμε ότι πλέον έχει αναλάβει θέση κλειδί στην εταιρεία ο Jony Ive, που απο πολλούς θεωρείται ο νέος Jobs, και μέχρι σήμερα έχει δείξει μόνο καλά σημάδια…επίσης ακούγονται πολλά για νέες υπηρεσίες (ράδιο, broadcast κανάλια, κλπ) οπότε κάτι καλό χτίζουν…και ναι είμαι φανατικός χρήστης Apple…πειράζει?

TechviewGr

Χριστός Ανέστη!!
Η Apple μου φαίνεται έχει πάρει λίγο μια κάτω βόλτα ως αναφορά την καινοτομία… Δεν λέω ωραία τα προϊόντα της αλλα το να κάνει μια φτηνή συσκευή το βλέπω κάπως…
Επίσης να προσθέσω ότι φθηνό ειναι και σχετικό αφού τι να το κανείς το φθηνό αν ειναι στα 300€/$ και δεν αξίζει για τα λεφτα του…
Μπορεί να ειναι μια μικροπαγιδα της εταιρίας για να βάλει στο κλιπακι της αγοραστές που δεν κοιτάνε το iPhone για αγορά αλλα κάτι πολύ πιο φτηνό….
Ετσι θα φέρει μερικούς αγοραστές και στο μεγάλο μοντέλο μελλοντικά….
Αυτά και πάλι Χρονια πολλα!!

Billys

Θα βγει το φτηνο iphone , θα βγαλουνε τον Cook ψευτη , θα στρεψουν τους επιφανειακους φανς εναντιον του , που τους παροτρυνε εμεσα να παρουν το ακριβο iphone επειδη επιβεβαιωνε πως δεν θα υπαρξει φτηνο , και θα τον παραιτησουν . Και πολυ που νοιαζονται να πουλησουν “φτηνα iphone”. Αλλοι ειναι οι σκοποι τους .

Darth

κάποιους βλέπω να λένε ότι προηγούμενα iphones είναι φτηνά????????????????????????ΦΤΙΝΑ???????? ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΟ??????? Apple iPhone 4 8GB κάνει από 380 μεχρι 450 ανάλογα με το κατάστημα δλδ πες 400 ευρώ για μια συσκευη τριετίας σωστά? με 1 ghz μονοπυρινο/512 ram/5mp camera και απο τα 8 gb καπου 4 ειναι διαθεσιμα για χριστη (ουτε να κλασεις δλδ) ας πουμε τι κινιτα (πολυ ανοτρα περνεις μεχρι 400-450 ευρω που ειπαμε Sony Xperia S (260 euro) Sony Xperia T (280 euro) LG Optimus 4X HD (280 euro) Sony Xperia ion (320 euro) Galaxy S III I9300 16GB (360 euro) Motorola RAZR i XT890 (360 euro) HTC One X (16GB) (365 euro) HTC One X (32GB) (390 euro) LG Nexus 4 (16GB) (400 euro) Nokia Lumia 920 (420 euro) LG Optimus G E975 (430 euro) Huawei Ascend D1 Quad XL (440 euro) Samsung Galaxy Note II 16GB (450 euro) από ότι είδα μεχρι 450 ευρώ έχει κινητά και κινιταρες (και όλα αυτά στην ελληνική αγορά) για ποιο λόγο να δώσω 450 ευρώ για αρχαιολογία για να ποζάρω στης καφετέριες? και που λένε για updates του iphone σκεφτήκατε ποτέ γιατί ακόμη και κινητά 3 ετιας παίρνουν ακόμη update χωρίς πολλά πολλά? μονοί σας βλέπετε…… γιατί… Συνέχεια »

JohnWave

Στην αρχή πίστευα πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν λάθος λόγω αλλοίωσης του brand name.Όμως αν πάρουμε παράδειγμα τη Samsung καταλαβαίνουμε ότι μια εταιρία μπορεί άνετα να έχει ένα κινητό που να θεωρείται top στην αγορά και παράλληλα να έχει πολλά φτηνότερα μοντέλα της ίδιας σειράς.

PS : Eγώ περιμένω να δω την κωλοτούμπα της Apple όσο αφορά τις ιδανικές ίντσες οθόνης.Αν δεν βγάλει κινητό στις 4.3 ή στις 4.7 δεν υπάρχει φως.Aν ένας κάτοχος iphone χρησιμοποιήσει κινητό 4.3 ή 4.7 ιντσών για λίγο διάστημα τότε δεν θα επιστρέψει ποτέ πίσω στην Αpple όπως δεν επιστρέψαμε σε κινητά 4 ιντσών όσοι πήγαμε παραπάνω.Ένα κινητό γύρω στις 4.5 ίντσες δουλεύεται ανετότατα στο ένα χέρι εκτός αν είσαι άνθρωπος με χεράκι παιδιού δημοτικού ( δεν το λέω κοροϊδευτικά).

tsoure

Αρχίσαμε πάλι να κραζουμε την Apple γιατί κρατάνε η τιμές του 4 και 4s;μήπως είναι καλό αυτό για εμάς πού αλλάζουμε συχνά smartphones γιατί έχουν καλή μεταπώληση η σας πειράζει που υποστηρίζει ακομα κινητά τριετίας και βάλε;Πριν πεταχτεί κανένας και με πει φαν μπόι και @#%& να σας πω ότι λατρεύω windows phones και Android.Καλό θα ήταν να βλέπετε το κέρδος σας με συσκευές που καλύπτουν τίς ανάγκες σας και το γούστο σας..Εγω θέλω να δω ένα φθηνό iPhone και δεν λέμε να ρίξει την ποιότητα απλά να μειώσουν το κέρδος τους και να βγάλουν ένα ανανεωμένο 4s με ίσος διαφορετική σχεδίαση κάμερα του 5 και κάποια καλούδια από το ios..δεν μιλάω για δραματικές αλλαγές..και αυτό το στηρίζω στο ότι η απλ αγαπάει πολύ την 3μισαρα οθόνη οπότε πιστεύω πριν βγάλει παντόφλα σίγουρα θα βγάλει κάτι μικρό και δυνατό που αγαπάνε οι περισοτεροι απλ φαν.

Χρήστος

Όταν λέει φθηνό τι ενοεί?
Από 800 ευρο στα 350? Γιατι και αυτό εμένα ακριβό μου ακούγεται

giatrex

# Billys +1 #Panagiotis Το ipad mini δεν ειναι φθηνο απλα ειναι μικρο.Μη μπερδευεις το μεγεθος με τι τιμη.Εκτος αν ηθελες να πωλειται το mini στην ιδια τιμη με το κανονικο!!Το να εισαι φανατικός χρήστης Apple δε πειραζει καθολου και το αντιστοιχο ισχυει και για τους φανατικους χρηστες των android συσκευων ολων των εταιριων.Ο καθενας αναλογα με τις αναγκες του και τα λεφτα του,αγοραζει αυτο που του αρεσει.Το κακο ειναι οταν προσπαθουμε να πεισουμε οτι αυτο που εχουμε εμεις ειναι καλυτερο απο αυτο που εχουν καποιοι αλλοι!Επισης σου εχω και μια πληροφορια,τωρα πλέον που έχει αναλάβει τη θέση κλειδί στην εταιρεία ο Jony Ive,που απο πολλούς θεωρείται ο νέος Jobs ακουσα οτι εκτο απο τις νεες υπηρεσίες (ράδιο, broadcast κανάλια, κλπ) θα βαλουν και αναφορα στα sms(μεγαλες καινοτομιες)!! Σε πολλες μεγαλες εταιριες(σε ολους τους χωρους) κατασκευαζονται προιοντα προσιτα σε ολες της τσεπες.Γι’ αυτο ακριβως το λογο δεν θα μου εκανε εντυπωση η εμφανιση ενος πιο προσιτου iphone και δε θεωρω οτι θα ειναι μια λαθος κινηση απο την apple!! Εχω να κανω ομως δυο παρατηρησεις: 1)Η πωληση φθηνοτερων συσκευων εχει να κανει με τον ανταγωνισμο σε καποιες χωρες(βλεπε Κινα) που υπαρχουν συσκευες με 100-150ευρω με πολυ καλα χαρακτηριστικα(που τις βλεπουμε… Συνέχεια »

Panos7GR

Συγγνώμη ρε μάγκες το iPhone 4 δεν είναι ένα οικονομικό iPhone;;; Ακόμα δεν πουλιέται; Γιατί πρέπει να κάνει αυτή την κίνηση; Ίσα-ίσα το iPhone 4 θα είναι και πιο όμορφο, πιο ποιοτικό και ίσως καλύτερο σε hardware από το φθηνό.

Σαν καταναλωτή το φθηνό iPhone δεν έχει να μου πει κάτι. Δεν θα μου προσφέρει κάτι παραπάνω. Το γιατί είμαι αρνητικός το είπα παραπάνω. Το μόνο που θα προσφέρει είναι να την εξισώσει με τις υπόλοιπες εταιρείες. Για να συνοψίσουμε “οικονομικό” iPhone υπάρχει ήδη, απλά δεν έχει τον τίτλο του “οικονομικού”.

Πλέον αρχίζω και πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα βγάλει ένα τέτοιο iPhone. Ο Cook κρέμεται από μια κλωστή για να μην τον ξυλωσουν… Πρέπει να κάνει μια κίνηση που θα φέρει λεφτά και θα ανεβάσει την τιμή της Apple. Οπότε μια τέτοια ή παρόμοια σπασμωδική κίνηση την περιμένω μέχρι να τον διώξουν.

giatrex

#tsoure +1!!
Δε ξερω γιατι ολοι εχετε φαγωθει με το iphone 4 για φθηνο κ.τ.λ.Οταν λεμε φθηνο iphone μιλαμε για τα χαρακτηριστικα απο το πενταρι.Οτιδηποτε αλλο θα ηταν λαθος κινηση.Στη φωτογραφια βλεπουμε ενα πλαστικο πενταρι(κατι θα σημαινει αυτο).Με αλλα λογια οταν θα βγει το 5S που λογικα θα αναβαθμιστει σε επεξεργαστη,μνημη ram και καμερα,να βγει και ενα φθηνοτερο(πλαστικο) με τα χαρακτηριστικα του 5(περιπου)!!!

Panagiotis

#giatrex Φίλε μου το iPad mini το έβγαλε καθαρά για να ανταγωνιστεί τα μικρά Android tablets που μπορείς να πάρεις με 200 ευρώ (βλέπε Nexus 7 κλπ). Δηλαδή να πάρει κάποιος tablet της Apple το πολύ μέχρι 300 ευρώ. Και τελικά το πέτυχε. Αλλιώς δεν εξηγείται πως οι πωλήσεις του mini έχουν φτάσει σε τρελά νούμερα. Απλά διείσδυσε σε άλλα οικονομικά στρώματα με το mini που επαναλαμβάνω ότι έκτός των άλλων είναι και μια άριστη λειτουργικά συσκευή. Τώρα για το σχόλιο με τις καινοτομίες, καταρχάς να σου πω ότι συμφωνώ μαζί σου και το λέω και εγώ ότι πολλά πράγματα δεν τα ανακαλύπτει η Apple. Αλλά έχει την ικανότητα να τα ενσωματώνει στο οικοσύστημα της και να ανεβάζει την εμπειρία χρήσης τους ακόμα περισσότερο. Διότι είναι μία. Απλά. Αυτή ορίζει το hardware και το software και πετυχαίνει ομαλή λειτουργία και συνεργασία των υπηρεσιών της. Άρα, αν βγάλει μια νέα υπηρεσία πχ streaming μουσικής τότε σίγουρα αυτή θα λειτουργεί άψογα με τις iOS και OS X συσκευές της. Το ξέρω ότι υπάρχουν ήδη πολλές παρόμοιες, αλλά δεν ενσωματώνονται ικανοποιητικά σε μια Android ή iOS συσκευή σήμερα. Αυτό βέβαια το κάνει και η Google σιγά σιγά και ήδη εξαγοράζει πολλές υπηρεσίες που… Συνέχεια »

Billy

Εδω κολαει το αναμενουμε στο ακουστικο μας!

Ανδρεας

Αν βγαλουν κινητο με καλα σπεκς καπου αναμεσα στο 4s και το 5 και του δωσουν μια καλη τιμη πιστευω ολοι θα το εχουν

nikolas60

κωστα το μικρο το iphone το εχω απο γνοστο σε αποκλιστικες φοτογραφιεσ τα αρχεια τα εχω μεσο της apple και εινε πολυ μικρο και φθηνη κατασκευη αλλαζεις καπακια με διαφορα χρομα
και η μπαταρια εινε αποσπομενη οπως ολα τα smartphone και θα κανει γυρο στα 550 θα τις βαλεισ οταν τις μπορεσο και παρο αδεια

Fanis

εν λεπτο….
οταν λεμε “φθηνο” τι ενοουμε;;;;;
για μενα οτι ειναι πανω απο 300 το θεωρω ακριβο και δεν νομιζω να ειμαι ο μονος…
κατα την γνωμη μου τα iphone κατα ενα μεγαλο ποσοστο αγωραζονται για βιτρινα.
απο που το εβγαλα αυτο; ενας γνωστος μου εχει το 4s και δεν εχει ουτε μια εφαρμογη…..
ενας αλλος μου λεει το εχω μονο για τηλεφωνα. και δεμ ειναι ενας κα δυο ειναι πολοι.αυτο ειναι κακο…κακο
αμα δεν θες το κινητο για τη δουλεια σου η για gaming απλα ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙΣ IPHONE

@dath σωστος…
το 4x καιρο το εχω βαλει στο ματι και σε κανα μηνα θα το τσιμπισω.κατα την γνωμη μου ειναι η καλυτερη αγορα κινητου σημερα

makis88

Δεν ειναι απιθανο να βγαλει πιο οικονομικο μοντελο.. Και καλα θα κανει! Και πιστευω οτι θα κλεισει σπιτια αν το κανει σωστα! Πολυ πιθανον επισης αν το κανει να το προωθησει μονο σε αναδυομενες αγορες για να βγαλει κερδη και απο αυτες!
Για εμενα αυτο που χρειαζεται ειναι να μεγαλωσει το iphone. Ημουν υπερ των πιο μικρων οθονων μεχρι πρωτινος που πηρα το xperia t (287 ευρω) και συνηθισα πολυ γρηγορα τις 4,6 ιντσες, νομιζω οτι και με τις 5 ιντσες του galaxy s4 θα ημουν ικανοποιημενος. Και ομοιως πιστευω οτι ο περισσοτερος κοσμος αν δοκιμασει μια ανετη και ευρυχωρη οθονη προσαρμοζεται γρηγορα και δεν συμβιβαζεται ευκολα με μικροτερη οθονη. Συνεπως αυτο το κομματι πρεπει να σκεφτουν εκει στην apple!

Darth

@makis88 μόνο σε αναδυόμενες και τριτοκοσμικές χώρες………. δλδ θα το φέρει Ελλάδα (ναι καλά άκουσες πλέον επίσημα από αναπτυγμένη αγορά θεωρούμαστε αναδυόμενη και σε μερικά χρηματιστήρια κλπ αναγραφόμαστε σαν τριτοκοσμική χώρα από άποψη οικονομικού των πολιτών)

giatrex

#Panagiotis Ξερω γιατι το εβγαλε το ipad mini αλλα φθηνο δε το λες παντως.Οτι ειναι καλο εργαλειο δε νομιζω να εχει κανεις αμφιβολια1 Γενικα το μειονεκτημα της apple για μενα δεν ειναι η τιμη αλλα τα διαφορα “κλειδωματα” που εχει.Οταν εχεις μαθει να στελνειs photos ή videos με bluetooth,να στελνεις οτιδηποτε με NFC,να εχεις αναφορα στα sms,να κατεβαζεις αρχεια απευθειας απο το ιντερνετ και οχι μεσω pc,να βαζεις οτι γουσταρεις για ηχο κλησης,να εχεις εχεις υποστηριξη flash player,να εχεις υποστηριξει αρχειων τυπου word,excel,pdf κ.τ.λ,να εχεις ραδιοφωνο,επεκταση μνημης,ξαφνικα σου κακοφαινεται να πρεπει να κατεβασεις καποια εφαρμογη για να κανεις τα αυτονοητα ποσο μαλλον οταν δε μπορεις να κανεις κατι απο τα παραπανω ουτε με τη χρηση καποιας εφαρμογης!!!Κατα τα αλλα σε επιπεδο υποστηριξης(βλεπε update και apple store) τους βγαζω το καπελο!!Κατι αλλο που μου αρεσε πολυ και το βρισκω καινοτομο ειναι το νεο βυσμα για τη συνδεση με pc,φορτιση κ.τ.λ(αυτο βεβαια δεν αρεσε στους παλιους ιδιοκτητες iPhone).Επισης καλο θα ηταν να φαρδυνουν λιγο την οθονη στο 5S(και να αλλαξουν την αναλυση) γιατι ειναι σκετη μαλ…κια!!! ΥΓ:για οσους πιστευουν οτι θα βγει iPhone με αφαιρουμενο καπακι-μπαταρια,εχω να πω οτι οι πιθανοτητες ειναι απο καμια εως καμια!! ΥΓ2:Αν η apple παρειχε ολα αυτα… Συνέχεια »

kotsios1998

παιδια αν καταλαβατε, απο ολη την υποθεση, η λεξη ”φτηνό” προκαλεσε τοση φασαρια..
οταν η apple εβγαλε το ipad mini δεν ειπε κανεις πριν οτι ετοιμαζε ενα φτηνο ipad..
αν το λεγανε αυτο θα λεγατε τα ιδια με αυτα που λετε τωρα..
δηλαδη που δεν το ειπαν ετσι το ipad ειπε κανεις οτι η apple xανει την αιγλη της..
ειναι ο τροπος που θα ανακοινωσεις κατι

Αποστόλης Ρόδος

Εγώ δεν πιστεύω πως θα βγάλει καποιο φθηνό πλαστικό iPhone. Μπορεί άνετα να πουλήσει φθηνότερα τα προηγούμενα μοντέλα της 4, 4s… όπως έχει ειπωθεί και πιο πάνω.
Κάτι που ενδεχωμένος να έκανε κατα τη γνώμη μου… είναι να έβαζε τηλέφωνο στο iPod touch μετονομάζοντας το σε κατι άλλο (ιPod touch phone πχ) και να το πουλούσε σαν μια φθηνότερα smartphone συσκευή με το νέο iOS.
θα δείξει…

Techfan

Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό…Ίσως σύντομα, ίσως όχι.

Έγινε στο ipad, γιατί όχι και στο iphone?

Nektarios_nick

παιδια θέλω να ρωτήσω κατι !!
Πριν δυο ημέρες είδα σε μια φίλη μου να γίνετε αναβάθμιση στο iPhone 5 η 6.1.4 απο 6.1.3 !!
Λέω οπα ,παω και εγω να βάλω την αναβάθμιση στο iPhone 4S και στο new iPad αλλα δεν εμφανίζει τιποτα … .
Γιατι ,εμείς οχι ;;

Παναγιώτης

Nektarios_nick ουτε και στο iPad Mini!…τωρα μολις το κοιταξα και ειναι στο 6.1.3 !
Αμα αλλαξει κατι πες μας!

thomas22888

Χριστος που το ειδες 650 ???? 650 ειναι χωρις τους φορους ,για να ξερουμε τη γραφουμε

Άλκης

παιδιά αν το πίσω είναι αλουμίνιο εμένα μου άρεσε πάντος

SaneGain

Η γκλαμουριά του φτωχομπινέ…..
Αν και πάλι ακριβό θα είναι…

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΗΣΤΕΒΩ ΟΤΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΦΘΗΝΟ (300-500) IPHONE ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

constantinos

Διαβασα τα μισά σχόλια δεν άντεξα παραπάνω!Ποσο γελασμένοι παίζει να είστε μερικοι?Ισχυρίζεστε ακράδαντα κιόλας οτι θέλετε σε φθηνό iphone να υπάρχουν χαρακτηριστικά του 5?Ισως να είσαστε σωστοι αν η τεχνολογια ειχε προχωρήσει ακόμη 5 χρόνια…Τοτε ναι θα είχε τα χαρακτηριστικά του 5 (εφόσον είχε βγεί το 10)..Ενα σχετικά φθηνό smartphone εχει καμερα 5mp και είναι και μια χαρά!εγω πιστεύω οτι θα είναι ενα μέτριο κινητό με φθηνά αλλα αξιόπιστα χαρακτηριστικά γεμάτο πλαστικό!ήδη νομίζω βγήκαν και μερικές φωτό!προσωπικα είχα android 1.5 + χρόνο και με κούρασε απίστευτα μεχρι που γύρισα σε iphone γιατι βαρέθηκα να μου κρασάρουν οι εφαρμογές!Επίσης ακόμη περιμένω απο σάς που παίρνετε 4 πύρινα κινητά android (εκτός απο τους προγραμματιστές που γράφουν εφαρμογές και τις τεστάρουν κιόλας) να μου πείτε σε τι σας χρησίμευσαν έως τώρα!Αυτές οι δυνατότητες είναι για ελάχιστους!Ενας είπε πολύ σωστά το iphone λειτουργεί με ios και συνεργάζεται απίστευτα με hardware!όπως και ισχύει!Δεν είμαι φαν της apple αλλα μόλις απέκτησα iphone,σταματήσαν τα προβλήματα και ησύχασε το κεφάλι μου!Στα γραφόμενα μου υπάρχει μια ένταση αλλα ας μην παρεξηγηθούμε!

Kostakis

Μα αγοραζεις Apple γιατι ειναι αυτο ακριβως που ειναι.Ενα μοναδικο κινητο με ios.ειτε το θελουμε,ειτε οχι ειναι Apple!Μακαρι να μην χαλασει αυτη η συνηθεια που εχει καθιερωθει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.