Τετάρτη
24/06/2015

BlackBerry: Ο Chen δεν αποκλείει την κυκλοφορία Android smartphone

Η Blackberry ανακοίνωσε ότι πούλησε 1.1 εκατομμύρια συσκευές το δεύτερο τρίμηνο του 2015, μισό εκατομμύριο λιγότερες από το πρώτο τρίμηνο του 2015. Παρόλα τα νούμερα η εταιρεία δεν πάει πολύ άσχημα, εξαιτίας των υπηρεσιών και αδειών για software που πουλάει, και θα συνεχίσει να παράγει smartphones με BlacBberry OS.

Αλλά τι γίνεται με τις πληροφορίες που θέλουν μαζί BlackBerry και Android; Ο CEO της BlackBerry, John Chen, ανέφερε σε συνέντευξή του, «η εταιρεία φτιάχνει ασφαλείς συσκευές, οι οποίες είναι τα BlackBerry. Αν λοιπόν βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε ένα Android phone ασφαλές, τότε θα το φτιάξουμε».

Με λίγα λόγια ο John Chen δεν αποκλείει να ασχοληθεί με το Android, αλλά υπό προϋποθέσεις, και αυτή την στιγμή δεν μπορεί να προσθέσει κάτι άλλο περί αυτού.

Αν οι φήμες που είχαν ακουστεί, αποδειχθούν σωστές, η BlackBerry θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το πρώτο της Android smartphone τον Αύγουστο. Η συσκευή θα είναι ένα entry-level smartphone και θα μοιάζει στο BlackBerry Z3. Οι ίδιες φήμες λένε ότι μετά από αυτό, θα κυκλοφορήσει και μια high-end BlackBerry συσκευή με Quad HD κυρτή οθόνη και συρόμενο QWERTY πληκτρολόγιο.

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν να δουν μια BlackBerry συσκευή με Android, αλλά εμείς περιμένουμε τα δούμε ποια θα είναι τα βήματα της εταιρείας.

John Chen

Πηγή

Μάθε για: , , , ,

Συντάκτης: .


6 Σχόλια

 1. Ο/Η Manolis λέει:

  απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου αυτό μιας και με αυτό το τρόπο καταρρέει το μάρκετινγκ για το πόσο πιο «ασφαλές» είναι το λειτουργικό της σε σχέση με τα υπόλοιπα και ειδικά με android…

 2. Ο/Η Sotiris λέει:

  Ο δρόμος για όλες τις εταιρείες είναι ένας: Καλές android συσκευές με καλή τιμή, να είναι vfm δηλαδή. Η Motorola πψς ξαναμπήκε στον χάρτη ενώ είχε σταματήσει να παράγει κινητά σχεδόν 1,5 χρόνο; Μια android συσκευή είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει η BlackBerry ένα βιώσιμο μερίδιο. Αρκεί να βγει και να δεσμευτεί οτι θα υποστηρίξει τη συσκευή μέχρι τέλους.

 3. Ο/Η Sotiris λέει:

  Όσο για το marketing που θα καταρρεύσει, γελάει ο κόσμος. Με τέτοιες πωλήσεις θα έπρεπε ήδη να το έχει εγκαταλείψει. Κι αν θέλει έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει στο android την φιλοσοφία του λειτουργικού της.

 4. Ο/Η ddr2 λέει:

  @Sotiris
  Ξαναμπήκε η μοτορολα στο χάρτη?? κάνει τίποτα πωλήσεις ή μπα?
  Επίσης, τι εννοείς να την υποστηρίξει «μέχρι τέλους»? μέχρι να κλείσει η bb? :pppp

  Όταν η ίδια η google δίνει στα nexus 18 μήνες, γιατί οι άλλοι να δώσουν παραπάνω??

 5. Ο/Η Sotiris λέει:

  Η Motorola με μια συσκευή το Moto G είχε καταφέρει να φτάσει μέσα,σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στο 6 τοις εκατό της αγοράς της Μ. Βρετανίας. Πλέον αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Lenovo σε ΗΠΑ και Ευρώπη με αποτέλεσμα η Lenovo-Motorola να βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως. Βέβαια τους αριθμούς τους διαβάζεις όπως σε συμφέρει αν κρίνουμε κι από το myphone.

 6. Ο/Η ddr2 λέει:

  @ Sotiris

  Έχω ένα θέμα με του αριθμούς, τους διαβάζω ΣΩΣΤΑ. :p

  Για τη μοτορόλα δεν ήμουν ενημερωμένος, αλλά μακάρι να τα πηγαίνει καλά γιατί είναι ιστορικό όνομα.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.