BlackBerry: Ο Chen δεν αποκλείει την κυκλοφορία Android smartphone

Η Blackberry ανακοίνωσε ότι πούλησε 1.1 εκατομμύρια συσκευές το δεύτερο τρίμηνο του 2015, μισό εκατομμύριο λιγότερες από το πρώτο τρίμηνο του 2015. Παρόλα τα νούμερα η εταιρεία δεν πάει πολύ άσχημα, εξαιτίας των υπηρεσιών και αδειών για software που πουλάει, και θα συνεχίσει να παράγει smartphones με BlacBberry OS.

Αλλά τι γίνεται με τις πληροφορίες που θέλουν μαζί BlackBerry και Android; Ο CEO της BlackBerry, John Chen, ανέφερε σε συνέντευξή του, “η εταιρεία φτιάχνει ασφαλείς συσκευές, οι οποίες είναι τα BlackBerry. Αν λοιπόν βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε ένα Android phone ασφαλές, τότε θα το φτιάξουμε”.

Με λίγα λόγια ο John Chen δεν αποκλείει να ασχοληθεί με το Android, αλλά υπό προϋποθέσεις, και αυτή την στιγμή δεν μπορεί να προσθέσει κάτι άλλο περί αυτού.

Αν οι φήμες που είχαν ακουστεί, αποδειχθούν σωστές, η BlackBerry θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το πρώτο της Android smartphone τον Αύγουστο. Η συσκευή θα είναι ένα entry-level smartphone και θα μοιάζει στο BlackBerry Z3. Οι ίδιες φήμες λένε ότι μετά από αυτό, θα κυκλοφορήσει και μια high-end BlackBerry συσκευή με Quad HD κυρτή οθόνη και συρόμενο QWERTY πληκτρολόγιο.

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν να δουν μια BlackBerry συσκευή με Android, αλλά εμείς περιμένουμε τα δούμε ποια θα είναι τα βήματα της εταιρείας.

BlackBerry: Ο Chen δεν αποκλείει την κυκλοφορία Android smartphone, BlackBerry: Ο Chen δεν αποκλείει την κυκλοφορία Android smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου αυτό μιας και με αυτό το τρόπο καταρρέει το μάρκετινγκ για το πόσο πιο “ασφαλές” είναι το λειτουργικό της σε σχέση με τα υπόλοιπα και ειδικά με android…

Sotiris

Ο δρόμος για όλες τις εταιρείες είναι ένας: Καλές android συσκευές με καλή τιμή, να είναι vfm δηλαδή. Η Motorola πψς ξαναμπήκε στον χάρτη ενώ είχε σταματήσει να παράγει κινητά σχεδόν 1,5 χρόνο; Μια android συσκευή είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει η BlackBerry ένα βιώσιμο μερίδιο. Αρκεί να βγει και να δεσμευτεί οτι θα υποστηρίξει τη συσκευή μέχρι τέλους.

Sotiris

Όσο για το marketing που θα καταρρεύσει, γελάει ο κόσμος. Με τέτοιες πωλήσεις θα έπρεπε ήδη να το έχει εγκαταλείψει. Κι αν θέλει έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει στο android την φιλοσοφία του λειτουργικού της.

ddr2

@Sotiris
Ξαναμπήκε η μοτορολα στο χάρτη?? κάνει τίποτα πωλήσεις ή μπα?
Επίσης, τι εννοείς να την υποστηρίξει “μέχρι τέλους”? μέχρι να κλείσει η bb? :pppp

Όταν η ίδια η google δίνει στα nexus 18 μήνες, γιατί οι άλλοι να δώσουν παραπάνω??

Sotiris

Η Motorola με μια συσκευή το Moto G είχε καταφέρει να φτάσει μέσα,σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στο 6 τοις εκατό της αγοράς της Μ. Βρετανίας. Πλέον αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Lenovo σε ΗΠΑ και Ευρώπη με αποτέλεσμα η Lenovo-Motorola να βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως. Βέβαια τους αριθμούς τους διαβάζεις όπως σε συμφέρει αν κρίνουμε κι από το myphone.

ddr2

@ Sotiris

Έχω ένα θέμα με του αριθμούς, τους διαβάζω ΣΩΣΤΑ. :p

Για τη μοτορόλα δεν ήμουν ενημερωμένος, αλλά μακάρι να τα πηγαίνει καλά γιατί είναι ιστορικό όνομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.