Κίνα εναντίον Ιαπωνίας εναντίον Κορέας, Τα στρατόπεδα

Beast from the East! Το τέρας έρχεται από την Ασία. Η Κίνα έχει εισβάλει εδώ και δύο χρόνια στην Ευρώπη με τις εταιρείες Huawei και ΖΤΕ και τα branded smartphones και tablets, η πρώην γαλλική Alcatel βρίσκεται πλέον σε χέρια Κινέζων (TCL Communications) ενώ και η HTC έχει έδρα την Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνα). Από Ιαπωνία κάνει απόβαση η Sony (πρώην Sony Ericsson) και σύντομα έρχονται Panasonic και Fujitsu!

Οι Κορεάτες εκπροσωπούνται από Samsung και την LG. Από Αμερική μετράμε Apple και Motorola και από Ευρώπη έχουμε τη Nokia.

Κίνα
Huawei
ZTE
HTC
Alcatel

Ιαπωνία
Sony
Panasonic
Fujitsu

Κορέα
Samsung
LG

Ευρώπη
Nokia

Αμερική
Apple
Motorola

, Κίνα εναντίον Ιαπωνίας εναντίον Κορέας, Τα στρατόπεδα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
moisis

Ιαπωνας!!!

yannidakis

να σας πω κάτι;
ζηλεύω πολύ όλα τα androids με τις φοβερές εφαρμογές τους, όμως παραμένω (δεν ξέρω για πόσο) τοπικιστής και επιλέγω Ευρώπη (ΝΟΚΙΑ Ν8) αφού ‘νταξει, την κάνω τη δουλειά μου :[

kyriakos

βρε παιδιά το λέει καθαρά ο άνθρωπας(!!!) παραπάνω, οτι η alcatel έχει αγοραστεί (εδώ και δύο χρόνια νομίζω) απο Κινέζους…

εμένα το μόνο που μου έκανε εντύπωση είναι η samsung γιατι τόσο καιρό είχα την εντύπωση οτι ήτανε japan,οπότε καλά κάνω κ έχω sony και μόνο sony, japan for ever!!!!

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Οι μεγαλυτεροι ισως θυμουνται που καποτε η Ευρωπη κυριαρχουσε στην κινητη τηλεφωνια, Nokia, Ericsson, Siemens, Alcatel, Philips και αλλοι. Τωρα εχει μεινει μονο η Nokia. Της ευχομαι οτι καλυτερο γιατι ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος

Marios

Ουσιαστικα, και το τμημα της Sony mobile, ευρωπαικο νομιζω θα πρεπει να θεωρειται, καθως η εδρα κλπ εδω στην ευρωπη θα παραμεινουν και μετα την εξαγορα της Ericsson.
Εκτος και αν κανω λαθος..

techviewGr (Iphonias)

ΑΡΡLE και ξερο ψωμι!!!
μετα sumsung>sony>LG>HTC…

person

Κώστα, μια μικρή διόρθωση.

Η Sony μπορεί να έχει τα HQ της στην Ιαπωνία, αλλά η “Sony Mobile Communications”, έχει τα κεντρικά στο Λονδίνο, με κέντρα R&D διάσπαρτα στον πλανήτη (Tokyo, SanFran, Beijing και Lund).

https://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/201202/12-025E/index.html

😉

haris

η alcatel ποτε εγινε κινα;

GSM

HTC και μετα ιαπωνας. Επειδη ειχα πολυ παλια κινητα Panasonic με ειχε εκπληξει η ποιοτητα κατασκευης οι παλιοι γνωριζουν καλυτερα

ghad21

Κορεαρα samsung k lg τους εχουν ολους για πρωινο!Ειναι τυχαιο που σχεδον ολοι παιρνουν εξαρτηματα απο αυτους? Ετη φωτος μπροστα.

SX

ΚΟΡΕΑ και μονο… πιo i phone και κουραφεξαλα οθονη απο LG RETINA φοραει, Νokia οθονες SAMSUNG AMOLED φορανε Motorola SAMSUNG AMOLED, Sony τηλεορασεις ????? απο SAMSUNG Οθονες παιρνει, Philips τηλεορασεις απο LG οι οθονες …. Θελετε κι αλλο μη με προκαλειτε…και πιασω να λεω για τους επεξεργαστες …..γι αυτο ΚΟΡΕΑ…………………γατακια…..

makis88

@SX διαβάζετε techblog και στην Κορέα?:P

thanasis

απο Ιαπωνία έχει και άλλες! λείπουν NEC/ SHARP/ TOSHIBA… κρίμα που δεν έρχονται Ευρώπη να γίνει χαμός απο επιλογές…

stelios GR

technology – durability – style .. samsung! (apple>lg>panasonic>sharp>htc>sony)
Μιλωντας γενικα παντως, θεωρω πως S.Korea= η ιαπωνια του παρελθοντος….(ισως στο μελλον και η κινα, αλλά στο μελλον…)

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Αντε ρε με τις Ιαπωνιες σας. Ευρωπη και παλι Ευρωπη

md03582

η HTC ειναι ταϊβανεζικη και η Ταϊβαν δεν είναι Κίνα

https://claudiajean.wordpress.com/2008/09/11/taiwan-china-comparison/

louisxDa

Κορέα και Ιαπωνία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.