Consumer Reports: Προτείνει το Samsung Galaxy S5 έναντι του S6

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Consumer Reports είναι ένα αμερικανικό μηνιαίο περιοδικό που εκδίδεται από την Ένωση Καταναλωτών, περιέχει διάφορα tests και αξιολογήσεις προϊόντων και γι αυτό δεν δέχεται διαφημίσεις. Είχε ακουστεί έντονα όταν πριν από κάποια χρόνια πρότεινε την μη αγορά του iPhone 4 λόγω του σκανδάλου «antennagate».

Αυτή τη φορά ασχολείται με την ναυαρχίδα της Samsung, στην λίστα του top συσκευή είναι το περσινό Samsung Galaxy S5 και όχι το φετινό Samsung Galaxy S6 που έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα.

Πως γίνεται όμως να προτιμά hardware ενός χρόνου έναντι του φετινού οκταπύρηνου Exynos 7420 και της QHD οθόνης; Η απόφαση πάρθηκε με άλλα κριτήρια και κυρίως στο πόσο πρακτική είναι η συσκευή για τον καταναλωτή, πέρα από το design ή τα υλικά κατασκευής που για πολλούς από εμάς παίζουν ρόλο.

Σύμφωνα με το Consumer Reports το S6 δεν μπορεί να είναι πιο πάνω από το Galaxy S5 διότι δεν έχει IP 67 πιστοποίηση η οποία δίνει αντοχή στο νερό και τη σκόνη, δεν έχει αποσπώμενη μπαταρία που δίνει την ελευθερία ο χρήστης να την αλλάζει όποτε θέλει και ούτε επέκταση μνήμης μέσω κάρτας microSD. Το Consumer Reports επισημαίνει ότι η έλλειψη επέκτασης μνήμης και αποσπώμενης μπαταρίας μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες σε άλλο Android κατασκευαστή που τα προσφέρει και τα δυο (βλέπε LG G4).

To Samsung Galaxy S5 μπορεί να μην τα πήγε πολύ καλά με τις πωλήσεις πέρσι, όμως παραμένει πρώτο στη λίστα με τις top προτάσεις του περιοδικού. Μένει να δούμε του χρόνου αν η Samsung θα συνεχίσει την φετινή φιλοσοφία a la Apple, με unibody κατασκευή και και χωρίς επέκταση μνήμης ή αν θα επιστρέψει στα παλιά.

Εσείς τι θα θέλατε;

Consumer Reports: Προτείνει το Samsung Galaxy S5 έναντι του S6, Consumer Reports: Προτείνει το Samsung Galaxy S5 έναντι του S6

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Miko

Εγώ πάντως, με κλειστά τα μάτια θα διάλεγα το 6, ειδικά το edge.

simos31

Εγω παντως θα παρω lg g3 3gb ram και ασχοληθείτε με τα samsung εσεις

Zois

Μπράβο παιδιά πολη εύστοχα σχολία και τα δύο.

Φώτης lgg3

Simos ξανασκεψου το.Ετσι έλεγα κ εγώ αλλά έχω θέματα και ειδικά με τη μπαταρία,είμαι ήδη στη δεύτερη κ όχι ικανοποιημενος. Για το s4 τι λέτε? Το έπιασα κ έπεαθα.

Φώτης lgg3

ΔΙΟΡΘΩΣΗ.ΤΟ ΝΌΤΕ 4 ΕΝΝΟΟΎΣΑ.

Λευτερης

Λογικό είναι… Η σαμ έκανε μια μεγάλη στροφή εγκαταλυπωντας τις αφαιρούμενες μπαταρίες και την επεκτασιμη μνήμη…. Κάποιοι θα φύγουν από την σαμ γιαυτό το λόγο όπως επίσης κάποιοι θα έρθουν για το νέο design και την ποιότητα κατασκευής…. Ποιοι είναι πιο πολλοί;; Οι πωλήσεις θα δείξουν… Προσωπικά κάτοχος htc one m8 αν άλλαζα θα έπαιρνα lg g4 δερμάτινο….

Γιάννης

τρομπαρουν οι αμερικανοι? ο_Ο

τα iphone που καταστρεφοντε μονα τους δεν τα κοιτανε? :Ρ
εκει δεν τους πειραξε η μπαταρια, η μνημη,και η αντοχη?
Τι φαση?
και το σ5 ναι μεν αλλα ειναι ασχημοοοο

simos31

Φωτης lgg3
Εχουν και 200 ευρω διαφορά στα skroutzoμαγαζα.
Και έπειτα μετα το xperia neo v το g3 μια χαρα θα μου κάτσει.
Εχω και lg g pad 8.3 και ειμαι ικανοποιημένος

nickos

Αμα με βάζαν με το ζορι να διαλέξω σαμσουνγκ θα διάλεγα το s6 edge. Το s5 ναι μεν αδιάβροχο αποσπώμενη μπαταρία κτλ αλλά σαν εμφανιση βραστα…

Lefteris t.

@Φωτης Έχω g3 το 16αρι κ δν έχω μείνει ευχαριστημένος!
Αμα θελεις Android είναι μονόδρομος nexus η Motorola να έχεις εμπειρία στοκ Android κ όχι τα βαριά skin του κάθε κατασκευαστή!

txds

ας δωσουν στα παλικαρια εκει ενα s6 να το δουλεψουν μια βδομαδα και μετα να δουμε τι θα πουν..

Dimitris

Λοιπόν, δεν ξέρω τι λέει το περιοδικό, και ούτε διάβασα το άρθρο όλο.

Θα σας μιλήσω όμως εμπειρικα.

Μετά από χρήση 10 ημερών του s6 edge της γυναίκας μου, όταν ξανά έπιασα στα χέρια μου το s5 το πρώτο πράγμα που μου βγήκε ήταν ένα μεγάλο ΟΥΦ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…

Και ανάμεσα στο edge και το s6, μακράν το S6.

Ιωάννης jb

Από μπροστά που είναι ολόιδια εκεί στη τελευταία photo δε το βλέπει κανείς??
όπως είναι ολόιδιο και το s4 με το s5 και το s3 με το s4..
Τόσο πολύ να γουστάρετε μια εταιρία εσείς οι σχολιαστές, είναι άσχημο!!! Σε κάθε άρθρο όμως για Sony xperia z όλοι θα μπουν και θα μας τα πρηξουν με το υποτιθέμενο ίδιο design τα περιθώρια και ότι του κατεβάσει του καθενός!!! Πραγματικά διαβάζω τα σχόλια και βλέπω αυτήν την… πως να το πω…. αγάπη για την Samsung και τρελαίνομαι!!!!! Έλεος

tech21man

Consumer reports και @#$$$ες.

Τοσα χρονια εδινε τα χαρακτηριστικα που ποθουσαν διακαως οι ψαγμενοι ψηφιακοι geek μεσσιες των forum.

Και?

Η μαζα θελει τα χαρακτηριστικα που υποβαθμιζουν το προιον αλλα το κανουν πιο συμπαθητικο ομορφο η ποθητο με καλυτερο κυρος απο ο,τι φαινεται.

Παραλογο? Οχι, γιατι ειναι gadgetια το “smart” phone στο τελος της μερας. Δεν το χρειαζεσαι για να ζησεις σαν αναγκη αλλα το χρειαζεσαι για να κανει τη ζωη σου πιο ομορφη. Αρα?

Ο,τι δικαιολογει αυξηση τιμης και κερδους θα ηταν χαζοι να μη το περασουν.

Δειτε το βιντεο “μεξικανος bmw motorrad” με υποτιτλους στο youtube, οπου GS 1100 βαλτε iphone η samsung και τελειωσε!

Wolf

Ότι να ναι…!! Ότι το s5 είναι καλύτερο value for money είναι, αφού κάνεις τα πάντα πολύ καλά και δεν δίνεις μια περιουσία..! Αλλά το s6 είναι πολλές κλασεις πάνω…. τι να λέμε τώρα…! Ποιότητα κατασκευής,επιδόσεις,οθόνη,ui,κάμερα,μεγάφωνο,design..! Καμία σχέση βασικά. Το s6 είναι η καλύτερη συσκευή Android με διαφορά για το 2015…! Τέλος να πω ότι… καλά τα specs… επεξεργαστές… ram… κτλπ… κτλπ… αλλά αυτό που μετράει στο τέλος είναι εμπειρία χρήσης και πιστέψτε με… η Samsung έχει κάνει φανταστική δουλειά με το s6 φέτος…! Είναι “χορταστική” συσκευή σε σημείο που και τυφλός fan του ios να είσαι θα το ζηλέψεις…!

filippos

Όταν θες η συσκευή σου να είναι πλήρης, μπαταρία κάμερα σκιν οθόνη πας σε σαμσουνγκ..όταν δεν θες η δεν σε νοιάζει πας σε νεχους htc κτλπ..

Γιάννης σε λέω

Για την τιμή της ομορφιάς και της ποιότητας κατασκευής θα ψηφίσω S6 Edge. Αν λάβω όμως υπόψη μου την τιμή κοστολόγησης για τα 64 GB που μ ενδιαφέρουν (900 €), όπως επίσης και τα γνωστά προβλήματα του Android, μικροκολλήματα ή μεγαλύτερα κολλήματα μετά από κάθε αναβάθμιση, τότε ένα μεγάλο X από μένα.

Αν η τιμή του ξεκινούσε από 5 κατοστάρικα, αν λάμβανε υπόψη δηλαδή η Samsung τα μειονεκτήματα και του έδινε αυτό το κόστος (απουσία επέκτασης μνήμης, μη αποσπώμενη μπαταρία, λειτουργικό που φημίζεται για την αστάθειά του), τότε θα το αγόραζα.

Για το S5 έχω πει τη γνώμη μου 100 φορές. Από εξωτερική εμφάνιση χάλια

vasilist

Και εγώ το περίμενα το s6 αλλα δεν βλέπω λόγο να κάνω downgrade απο το S5 σε S6 δεν αλλάζω αφαιρούμενη μπταρία και micro sd + αδιάβροχο για desighn και 1ms γρηγορότερο άνοιγμα apps.

alexis touba

Αν το s5 ειχε QHD exynos core θα ηταν η επιλογη μου.Ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb και τωρα Huawei mate7.Το καλυτερο απολα σε μπαταρια γρηγοραδα gaming broswer και εμφανισιακα δαχτυλικο αψογο αμεσο.Aν το g4 ειχε καλυτερη μπαταρια απο αυτη που τουβαλαν αυτο θαπερνα

Nick

Παιδιά μην το αδικουμε το S6 εγώ που ήμουν χρήστης του iPhone του Sony Z2 και του Samsung A5 και τώρα χρησιμοποιώ το S6 Edge ευτυχώς σαν συσκευή τα συνδυάζει όλα και από επεξεργαστή πετάει και από κάμερα έχει πολύ καλή και γενικά είναι μια συσκευή που δεν θα σε απογοητεύσει και μένα με τρώει μέσα μου ένα μικρό κομμάτι ότι δεν έχει επέκταση μνήμης αλλά δεν με ενόχλησε και σε σημείο που θα την απερριπτα σαν συσκευή!

Χρηστος

Όλα σίγουρα είναι θέμα γούστου και προτεραιοτήτων!
Αλλά οχι και το S5 καλύτερο απ’ το S6!
Αν κάποιος δίνει προτεραιότητα στο αδιάβροχο και στην αποσπώμενη μπαταρία, ενδεχομένως να προτιμήσει το S5, αλλά κατά τα άλλα (κάμερα, επεξεργαστή, βελτιωμένο touchwiz) το S6 είναι μπροστά!
Απορώ ποιοι συμμετείχαν στην έρευνα!! Και τη γιαγια μου να βάλεις μπορεί να προτιμήσει το S5……

forneverarrow

Το οτι η μπαταρία δεν βγαίνει είναι ενα μικρό προβλημα. Αλλα για σκεφτείτε, το προσδόκιμο ζωής ενός smartphone επιπέδου S6 πόσο παει; 18 με 24 μήνες maximum (μιλάω για ενα normal καταναλωτή και οχι για όσους λένε οτι αλλάζουν τέσσερις ναυαρχίδες το εξάμηνο, γιατι κάπου καταντάει κουραστικό). Υπάρχει περίπτωση να θες άλλη μπαταρία σε τέτοιο χρονικό διάστημα; Μάλλον οχι.

Προσωπικά, απο τη στιγμή που έπιασα στα χερια μου το S6 Edge (στο Public φυσικά, γιατι τόσα λεφτα δεν δίνω ξανά για κινητό) έχω πάθει μεγαλη πλάκα. Το να λεμε, εξαιρετικό στην αφή, υπέροχη οθόνη και γρήγορο. Δεν παίζει να διάλεγα το S5 αντί αυτού, εκτός αν ήμουν δύτης! Ωστόσο, θεωρώ οτι η LG ειναι value for money, όπως και η Motorola. Η Samsung πρέπει να ρίξει τις τιμές…

Special 21

Αν δεν σου ξεφλουδισει, αν δεν σου σκασει η μπαταρία αν δεν σου βγαλει καμμενα πιξελ ή δεν τον παραλάβεις με γρατσουνιες μια χαρουλα ειναι το S6

Vagelis

αθάνατο s5 για όλα αυτά δεν θα άλλαζα και να πήγαινα στο s6! Ίδια μούτρα με την Apple έγινε

Aris Pateras

Πήρα εδώ και μήνες το G3 (2GRam) και έχω το κεφάλι μου ήσυχο! Ασχοληθείτε εσείς με …απλές οδοντόκρεμες!!!

Sosimple

Στη φωτο παραπάνω που δειχνει διπλα διπλα s5, s6, αμφιβάλλω αν κατάφερε κανενας να καταλαβει ποιο είναι το ενα και ποιο το αλλο χωρις να διαβασει τις ταμπελες…
Τωρα πως το ενα όλοι το αναφερουν ως ωραιο και το αλλο (s5) περιπου ως πανουκλα, μαλλον χριζει ψυχολογίκης εξετασης…

tech21man

It’s not sosimple.

Μοιαζουν προφανως αλλα το ενα ειναι απο διαφορετικα υλικα, πιο λεπτο, πιο ομορφο συνολικα στο ιδιο θεμα ενω μια εκδοση του με απλα δυο καμπυλοτητες στα ακρα της οθονης κανει τη διαφορα.

Το αλλο φερει οσα σημεια κριτικης δεχοταν η εταιρεια τοσα χρονια. Φτηνοτητα στα υλικα, ψευτικο αλουμινε φινιρισμα στο πλαισιο διπλα και αλλα χαρωπα.

Ποιο ειναι ποιο ομως?

Αν ακομη μπερδευεσαι, παιρνεις ενα κινεζικο κλωνο των 70 και τελειωνεις.

nik

Παίδες και εγώ ήμουν κρά κρά μέχρι.που πήγα σε αλυσίδα καταστημάτων και το ειδα- σκαλισα οκ το κιν είναι απαιχτο αλλά ακόμα ακριβό για τιν τσέπη μου ενα μεγαλο +που έχει το κιν είναι οτι θα πεσει πολυ ποιο μπαμ απο το φονι αυτό είναι μεγαλο ατού για κάποιον που δεν έχει τα 700αρια. το κιν είναι ο ορισμός του μπαμ όλα ανοίγουν σφαίρα τώρα κάτι λαγκ που λένε κάποιοι τι να πω εγώ τι σκαλισα 20 λεπτα και δεν έκανε κιχ .θα το πάρω στανταρακι αλλά όταν παει 400 εξαλου Πότε δεν με ένοιαζε να έχω 1χρονου κιν όσο αναφορά μπαταρία και μνήμη πότε δέν με ενόχλησαν ποσο μάλλον αυτο που έχει 32αρα!!!

billys

καλημερα σας θελω να αγορασω το S5 GALAXY και ειμαι μεταξυ αυτο και του neo μου εκαναν μια προσφορα με 50 ευρω παραπανω για το νεο αλλα διαβαζωνας τα χαρακτηριστικα του αν και το νεο ειναι 8πυρηνο διαβασα πως ο επεξεργαστης του ειναι υποδιεστερος του s5. το εχει παρει κανενας εχετε καποια αποψη? θα ηθελα να την αποψη σας για να προβω σε αγορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.