Gorilla Glass, Η Corning ανακοίνωσε νέο “3D” σχήμα για κυρτές συσκευές

Η Corning, η εταιρεία πίσω από το Gorilla Glass, ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη για την παραγωγή οθονών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές με ιδιαίτερο σχήμα, όπως κυρτά smartphone και “έξυπνα” ρολόγια. Είναι αλήθεια πως υπάρχει πλήθος κόσμου που αμφιβάλλει για το πόσο πρακτικές είναι οι εύκαμπτες οθόνες. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και η τάση της τεχνολογίας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, η Corning σε ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως είναι έτοιμη για ένα νέο σχήμα σχετικά με τις οθόνες Gorilla Glass, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κυρτών συσκευών όπως τα smartwatches, τα οποία για να μπορούν να είναι εύκολα στο να τα φορέσει στο χέρι κάποιος, μιας και θα έχουν όπως φαίνεται κυρτή οθόνη, θα πρέπει να είναι λεπτά, ελαφριά και ελαστικά. Το παράδειγμα μιας κατασκευής που θα είναι ένα smartwatch που θα μπορεί στην ουσία να κάμπτεται και να τυλίγεται στον καρπό του χρήστη, μας δίνει να καταλάβουμε το πως περίπου θα μπορούσε να έχει εφαρμογή αυτό το γυαλί “τριων διαστάσεων” που θα ξεκινήσει να κατασκευάζει η Corning.

Το θέμα της άντοχης είναι επίσης μείζονος σημασίας, με όλους τους υποψήφιους χρήστες να διερωτώνται δικαίως για το πόσο ανθεκτική θα είναι μια οθόνη αυτής της τεχνολογίας μιας και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συσκευές που ενδεχομένως να κυκλοφορήσουν αυτή τη χρονιά.

Επιπλέον, θα πρέπει να επισημάνουμε πως η Apple κατοχύρωσε το Δεκέμβρη πατέντα για διαδικασία κατασκευής κυρτής οθόνης αφής, κάτι το οποίο ενισχύει τις φήμες ότι, μιας και συνεργάζεται με την Corning, ο νέος τύπος οθόνης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο φημολογούμενο smartwatch της Apple. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα δούμε ότι η Apple είχε χρησιμοποιήσει κυρτή οθόνη σε προηγούμενης γενιάς iPod nano, και επίσης, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα, υπάρχουν φήμες πως το επόμενο iPhone θα διατεθεί σε εκδόσεις 4.7 και 5.7 ιντσών που θα είναι κυρτά στις άκρες της οθόνης.

Φαίνεται πως, μιας και η τάση για τέτοιου είδους οθόνες οδεύει προς την υλοποίηση κυρτών και εύκαμπτων συσκευών, το 2014 αναμένεται να δημιουργήσει νέα κατηγορία συσκευών που θα ικανοποιήσει όσους θέλουν να εξερευνήσουν αυτή τη νέα τάση και να διαπιστώσουμε εαν όντως αξίζει όλο αυτό το hype και κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικές οι όποιες συσκευές διατεθούν στο αγοραστικό κοινό.

gorilla glass, Gorilla Glass, Η Corning ανακοίνωσε νέο “3D” σχήμα για κυρτές συσκευές

Πηγή 1, 2, 3

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Corning featured Gorilla Glass

Gorilla Glass Victus: Προσφέρει αντοχή από γρατσουνιές και πτώσεις έως και 2 μέτρων

Η εταιρεία φαίνεται να εργαζόταν πάνω στην ανάπτυξη όχι απλός γυαλιού που θα αντέχει σε πτώσεις, αλλά και σε γρατζουνιές.

Business Apple Corning

Apple: Επενδύει $250 εκ. στην Corning για μελλοντικά καινοτόμα προϊόντα

Η Apple επενδύει για ακόμη μία φορά χρήματα αξίας $250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Corning για την δημιουργία καινοτόμων προϊόντων.

Gear Corning

Astra Glass: Η Corning θα παρουσιάσει ένα νέο premium γυαλί για tablets, laptops και τηλεοράσεις

Η Corning βρίσκεται στο Display Week και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάσει το νέο της προϊόν, το Astra Glass, το οποίο είναι για tablets, notebooks, και τηλεοράσεις.

Smartphones Corning Gorilla Glass Samsung

Χωρίς Gorilla Glass το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung;

Ο CEO του τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της Samsung, DJ Koh, είχε δηλώσει πως το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018 με την οθόνη του να μην είναι τόσο ανθεκτική όσο θα θέλαμε να είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.