COSMOTE 4G+ LTE Advance με ταχύτητες έως και 300Mbps

Η COSMOTE αξιοποιεί την πρόσφατη απόκτηση νέου φάσματος στα 800MHz και 2.6GHz και αναβαθμίζει περαιτέρω το 4G δίκτυό της σε 4G+ (τεχνολογία LTE Advanced). Κατά τις σχετικές δοκιμές σε εργαστηριακό επίπεδο, έχουν ήδη επιτευχθεί ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων άνω των 250 Mbps στη λήψη.

Παράλληλα, θα αξιολογηθεί η επίδοση του δικτύου 4G+ σε πραγματικές συνθήκες και η διαλειτουργικότητα με τα υφιστάμενα δίκτυα κινητών επικοινωνιών (2G, 3G, 4G), με πιλοτικές δοκιμές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με την πλήρη αξιοποίηση του φάσματος που έχει στη διάθεσή της, η COSMOTE εκτιμά ότι θα μπορέσει να διαθέσει εμπορικά ταχύτητες έως και 300Mbps σε επιλεγμένες περιοχές, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες της.

Το δίκτυο 4G της COSMOTE είναι διαθέσιμο ήδη σε περισσότερο από το 65% του πληθυσμού της χώρας. Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει περαιτέρω την πληθυσμιακή κάλυψη σε 70% έως το τέλος του έτους.

COSMOTE 4G+ LTE Advance, COSMOTE 4G+ LTE Advance με ταχύτητες έως και 300Mbps

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αριστείδης

Και έχουμε και τη vodafone από την άλλη να μην έχει διαθέσει Voice Over LTE και όταν σε παίρνουν τηλέφωνο να πέφτει σε 3G το σήμα και να καταλήγει να καίει παραπάνω μπαταρία χωρίς λόγο..

konkon

@Αριστείδης:
Για VoLTE θα πρέπει να περιμένουμε πολύυ ακόμα… Ειδικά στην Ελλάδα.

Solon

Έχω εντυπωσιαστεί με την κάλυψη 4G της Cosmote ανά την Ελλάδα αλλά από την άλλη διαπίστωσα πως έχει μειώσει πολύ το bandwidth στις συνδέσεις 3G. Αυτό είναι απαράδεκτο. Επιπλέον είναι τόσο ακριβἀ τα πακέτα που λίγος κόσμος μπορεί να χαρεί το 4G. Προσωπικά θα ήθελα ένα πακέτο 50Gb το μήνα με 30-35 ευρώ. Τα 20gb ανά μήνα με 45 ευρώ (35 ευρώ με έκπτωση παγίου για 18 μήνες) είναι σκέτη κοροϊδία όταν για να δεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα live σε HD χρειάζεσαι περίπου 2-3Gb.

KostasB

Θέλουμε 4G στην ΒΕΡΟΙΑ ΤΩΡΑΑΑΑΑ!!!!!

k.boug

Γελαει ο κοσμος με τις ελληνικες εταιριες τηλεπικοινωνιας..
Πανακριβα πακετα data..
Εχω περιορισει στο 3g το κινητο απο 4g που ειναι..
Και γλυτωνω μπαταρια και καταναλωση data..

Γιώργος Κ.

Τι να το κανείς το 4g όταν η μπαταρία φεύγει στο λεπτό με δαυτο;

grigsgr

Αριστείδη μάλλον δεν ζεις στην Ελλάδα καθώς δεν εξηγείται να σχολιάζεις για VoLTE όταν δεν υπάρχει πάροχος που να έχει εμπορικά τέτοια υπηρεσία διαθέσιμη.

Όσο για το δίκτυο 4G, είναι ήδη προφανής η επίδρασή του στο 3G δίκτυο της εταιρείας με κλήσεις να νεκρώνουν ή να κόβονται.

Κωστας

Δωδον αδορων θελουμε κιριοι απεριοριστα Mbyte, με 100mbit/sec Download σε 1 λεπτο θα τελιωνει το πακέτο των 500Mbyte σε μαξιμουμ ταχύτητα.

Sot11

Ότι ας πούμε η cosmote ειχε σήμα παντού, είχε φοβερό 3G και αυτό που της έλλειπε τώρα ήταν το LTE advance…😂😂😂😂😂😂😂👏👏👏😂😂😂👏👏

Solon

@Sot11
Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις από Cosmote αλλά εγώ που δουλεύω χρόνια και τις δύο μεγάλες εταιρίες θα διαφωνήσω μαζί σου. Η Cosmote έχει εξαιρετική κάλυψη άμεσα συγκρίσιμη με πολλές εταιρίες του εξωτερικού και όπως γράφω εκτεταμένο δίκτυο 4G. Πιάνω 4G σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο και στο 80% της Θεσσαλονίκης.
Δεν υπάρχει πρόβλημα κάλυψης αλλά μειωμένου bandwidth στο δίκτυο 3g και πανάκριβα πακέτα όπως γράφω παραπάνω.
Οι εποχές είναι δύσκολες, δεν είναι δυνατόν να ζητάς 35 ευρώ για 20gb το μήνα. Είναι κλοπή, είναι κοροϊδία.

Άγγελος

Εγώ παιδιά είμαι από Πύργο. Έχει 4G αλλά όχι σε όλη την πόλη, και καθόλου εκτός Πύργου. Όμως περίπου 3 με 4 χιλιόμετρα από το κέντρο πιάνω 45mbps χαλαρά. Το 3G της είναι πραγματικά τρομερό και υπάρχει παντού. Συγκεκριμένα μίλησα μαζί τους για πληροφορίες για το 4G και μου είπαν ότι το Η+ που έβλεπα διαρκώς στο κινητό μου είναι το πολύ γρήγορο 3G. XAXA Και εγώ έλεγα ότι δεν έπιανε ούτε 3G. Τώρα η τιμολογιακή πολιτική τους όντως είναι υψηλή, το κλασικό 500mb – 5€ δεν φτάνει να πλοηγήσε άνετα. Και φυσικά ΚΑΘΟΛΟΥ αναπαραγωγή βίντεο. Τώρα με την προσφορά που σου έδειναν μαζί με τα 500 δώρα άλλα 300 σύνολο 800!, μια χαρά παλευόταν, όμως τελείωσε. Θέλουμε κι’αλλες τέτοιες προσφορές και καλητερη κάληψη ΓΕΝΙΚΑ αφήστε το LTE. Aaaa και αυτό για μηδενικές αποτυχημένες κλήσεις παραμύθι.

Vagelis

Και μετά λέει ο ΟΤΕ απίστευτες ταχύτητες εώς 50 Mbps.

kotsos

Βάλτε πρώτα 3G παντού να μπορεί να δουλεύει ο κόσμος κανένα e-mail και μετα βαλτε και 4g.

Τομ

Θα τολμήσω να πω ότι από το 3G της cosmos είμαι φοβερά ευχαριστημένος. Είχα πολλά χρόνια Vodafone παλιά και ήταν σαφώς κατώτερο το δίκτυο. Είχα και άλλο κινητό με την Vodafone αλλά υπήρχε ένα διάστημα που είχα cosmote με το παλιό κινητό και η διαφορά ήταν και έτσι εμφανής. Γενικα έχω παντού internet στην Αθήνα χωρίς κανενα πρόβλημα. Από 4g ακόμα δεν έχω εμπειρία ελπίζω σύντομα αλλά όπως και να εχει μάλλον θα το έχω περιορισμένο σε 3G. Αλλά για την δοκιμή και την εμπειρία θα το δοκιμάσω όταν μπορώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Internet COSMOTE Cosmote 4G COSMOTE 5G

Μοιράσου την ευτυχία και την ελευθερία των διακοπών σου με όσους δεν μπορούν να είναι εκεί μαζί σου

Αυτή είναι η δύναμη της κάλυψης του δικτύου της COSMOTE. Η δύναμη να παραμείνεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρίσκεσαι.