CyanogenMod, Τα smartphones με Samsung Exynos επεξεργαστές δεν βοηθάνε τη δουλειά μας

Αποδυκνύεται από το πρόσφατο παρελθόν ότι οι εταιρείες συνχνά “εγκαταλείπουν” μοντέλα Android smartphones μη διαθέτοντας τις νεότερες αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος. Το κενό αυτό αναλαμβάνουν ιδιώτες developers με πολύ μεράκι που “μαγειρεύουν” νέες ROM και τις διαθέτουν δωρεάν προς εγκατάσταση σε όσους έχουν όρεξη να μπουν στη διαδικασία.

Σε πρόσφατο μήνυμά του developer “codeworkx” της ομάδας των CyanogenMod σχολιάζει τα smartphones με Samsung Exynos επεξεργαστές. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Samsung καθυστερεί να διαθέσει την απαραίτητη υποστήριξη και τους drivers για τους επεξεργαστές της (Exynos) και έτσι η δουλειά των μερακλήδων developers να μην εξυπηρετέιται.

Αποτέλεσμα αυτής της στάσης της Samsung όπως ισχυρίζεται ο συγκεκριμένος developer είναι τα smartphones με Exynos επεξεργαστή να μην μπορούν να έχουν την υποστήριξη από σταθερές cooked ROM.

, CyanogenMod, Τα smartphones με Samsung Exynos επεξεργαστές δεν βοηθάνε τη δουλειά μας

Πηγή

Kudos to Γιώργος

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Samsung power…keep in touch.

greeceandroid

Συγγνώμη αλλά η Nvidia με τους Tegra είναι ακόμα χειρότερη. Δεν έχει διαθέσει (ακόμα) τα sources για το GPU acceleration part του Tegra 2!

Δεν έχει βγει ούτε μία σωστή custom ROM για συσκευή με Tegra 2.

mike

μαγκες οσοι μπορειτε παρτε iphone η εστω wp8,ακομα να καταλαβετε οτι το android ειναι ενα αχριστο λειτουργικο γεματο σαβουρα απο εφαρμογες το οποιο εκανε ενα ματσο προβατα.

GiannisMix

@mike
Αχρηστο δεν ειναι κανενα Operating System. Ολα εχουν τα υπερ και τα κατα. Οτι βολευει τον καθενα..

Τακης

θα ηθελα να μου πρωτεινη καπιος μια ρομ για το galaxy nexus

giorgos

@mike Ναι καπως εστι ξεκινανε τα flame wars… Πετας μια πατατα, χαρακτηριζεις καποιους ανθρωπους, και τριβεις τα χερια σου να ταιστει το comment που πεταξες… Οχι δεν θα σου κανουμε τη χαρη γιατι εαν ηθελες διαλογο θα τεκμηριωνες την αποψη σου…. Π.χ “εχω χρησιμοποιησει και τις τρεις πλατφορμες αλλα το android παρουσιαζε τα περισσοτερα προβληματα”….. Τελος δεν μπορει το Android να κατηγορειται και για προβατισμο και για κατακερματισμο…. Ειναι απλα ανυποστατο να λεμε κατι τετοιο….

Επισης το αρθρο εμενα με μπερδεψε λιγο, γιατι θεωρουσα τους tegra πιο “κλειστους” αλλα ισως αναφερονται συγκριτικα σε snapdragon qualcom (?)… Απο την αλλη απόσα εχω δοκιμασει οι exynos φαινονται να εχουν πολυ καλυτερες επιδοσεις σε video rendering και overclocking performance οποτε θα τους προτιμησω και στο μελλον ακομα και εαν αργουν να βγουν… Απο tegra παντως εφυγα τρεχοντας…

Τελος για οποιον παρακολουθει, δυστυχως θα ξερει οτι υπαρχουν και χειροτερα απο κωδικες επεξεργαστων, οπως πχ για το sg2 το chip του ηχου (Yamaha), που o codeworkx ανακοινωσε οτι ειναι απιθανο να διατεθουν οι drivers για JB, εστω και στο μελλον…..

μιχαλης

φιλε mike μπορεις να μην πετας οτι να’νε μιλας για το android ενω το iphone ειναι πιο αχρηστο κανεις μια ωρα για να συνδεθεις με το itunes. Και εδω μιλαμε για επεξεργαστη οχι για λειτουργικο!!!

μιχαλης

ειμαι κατοχος iphone και ενως samsung και περισσοτερο κολαει το iphone παρα το android!!

greeceandroid

@giorgos
Ναι, η Nvidia είναι ακόμα χειρότερη. Ανέκαθεν είχε πρόβλημα με το open-source (όσοι είχαν κάρτα γραφικών nvidia σε linux αρκετά χρόνια πίσω θα ξέρουν) , κάτι το οποίο το συνεχίζει και σήμερα με το Android και τους Tegra.

Είναι χαρακτηριστική η εξής δήλωση του Linus Torvalds:
https://www.youtube.com/watch?v=MShbP3OpASA&t=49m25s

VKwstas

Παιδιά να πούμε και πως ο Codeworkx παραπονιέται κάθε τρεις και λίγο.

Από το πρώτο Galaxy S, είχε μπει στην ομάδα του port για την CyanogenMod Rom και από τότε το παίζει Ντίβα. Αν ψάξετε λίγο στο XDA, τα μισά του ποστ γράφουν “Blame Samsung”.

Η Samsung έχει βοηθήσει πολύ το Developer Community και χάρη μας κάνει που βγάζει αναβαθμίσεις για πολλά κομμάτια του Kernel αλλά και καινούριους Drivers, κάτι που δεν είναι αναγκασμένοι να κάνουν, αλλά το κάνουν έτσι και αλλιώς.

Φυσικά και ο Codeworkx έχει βοηθήσει πολύ το CM Team και αξίζει συγχαρητήρια για την δουλειά του, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι τρολ και κάθε τρεις και λίγο την λέει στην Samsung 😛

Αλέξανδρος

@ VKwstas καλά μην νομίζεις ότι η samsung βοηθάει το community γιατί έχει καλή καρδιά.. ένα πολύ μεγάλο μέρος των πωλήσεων της βασίζεται στο τεράστιο support που έχουν τα κινητά της απο τους xda (κάτι που είχε και η htc όταν ήταν ηγέτης στο android και τώρα που τα έκοψε ολα αυτά δες που είναι) βασικά παίζει να δίνει και δωρεάν συσκευές(και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο) στην ομάδα cyanogenmod για να ασχολούνται με τα κινητά της.. οπότε δικαιολογημένα γκρινιάζει ο τύπος.. αν θέλουν καλό support ας τους δίνουν πιο γρήγορα τους drivers..

vasiliSIII

Καλά αυτός που έχει το cyanogen δεν ειναι πλέον υπάλληλός της Samsung? Γιατί δεν το κανονίζει;

Paris

Για το χαλι του Android δε φταιει μονο η Samsung, μεγαλη ευθυνη εχει η Google που δε σφιγγει τον κλοιο απεναντι σε κατι τετοιες εταιριες που το δυσφημουν. Αναθεμα την ωρα που αγορασα κινητο Samsung με Android.

Εμενα το επομενο μου κινητο θα φοραει iOS, το οποιο ειναι αρκετα σοβαρο και ωριμο (απο οτι βλεπω στο ipad δηλαδη).

Antonis

@paris

Τι κινητό Samsung με Android αγόρασες?

iceman(the original)

καποια θεματα ειναι φυσικα και επομενα! λογικο ειναι καποια στιγμη αυτες οι εταιριες να μην θελουν να αναβαθμιζουν παλαιοτερα μοντελα για να σε αναγκαζουν να αγοραζεις το νεοτερο μοντελο με τη νεα εκδοση του λειτουργικου…. αν καποιος τωρα δεν μπορει να “ζησει” με την 2.3.6 ή την 4.0.4 και θελει την επομενη, ε, μην ειστε κοροιδα, αφηστε να πεσει η τιμη και μετα τα “τσιμπατε”! ολα ειναι θεμα μαρκετινγκ, μην ειστε θυματα….

Petros

Προς Τάκη: Androidme Gnex 1.9 και franco kernel milestone 5.

Μιας και το ανέφερες πάντως, το Nexus είναι η απάντηση στο bloatware και την φτωχή υποστήριξη στους developers από πλευράς μεγάλων κατασκευαστών στην οποία αναφέρεται το άρθρο.

Ο επεξεργαστής TI OMAP 4460 τι λέει;;;;

Giorgos

@greeceandroid

+1

Παντως κοιτα και αυτο που επεσα πανω κατα τυχη και ειναι πολυ προσφατη ειδηση…

https://www.engadget.com/2012/09/23/nvidia-to-offer-up-documentation-for-tegra-graphics-core/

Eaglos

Δυστυχώς η φάση στα κινητά ακολουθεί ακριβώς την ίδια
ιστορία με Win-Mac-Linux. Αν θες κάτι να δουλεύει από
τη μάνα του πας στα δυο πρώτα. Αν θες κάτι που θα
πρέπει να το σκαλίζεις για να το κάνεις να δουλέψει
πας στο τελευταίο.

Κρίμα γιατί η ελευθερία του Android είναι μεγάλο υπέρ.
Άντε να δούμε μήπως η ομάδα που αναπτύσει το Jolla
βγάλει κάτι της προκοπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.