Dakele 3: Κλώνος του iPhone 6 καλύτερος από το iPhone 6;

Μιμητές των iPhone που είναι φτιαγμένοι από φθηνότερα υλικά και φοράνε τροποποιημένα skins του Android για να μοιάζει το interface τους με αυτό του iOS, υπήρχαν εδώ και χρόνια.
Όμως μία από τις πιο πρόσφατες κινέζικες αντιγραφές του iPhone 6, ίσως να είναι καλύτερη από το ίδιο το iPhone 6, τουλάχιστον με βάση τα specs που έχουν εμφανιστεί.

Το Dakele 3, γνωστό και ως “Big Cola 3” υποστηρίζει ότι διαθέτει οθόνη από κρύσταλλο ζαφειριού (που οι φήμες έλεγαν ότι θα είχε το iPhone 6), οκταπύρηνο επεξεργαστή στα 1.7GHz της MediaTek, 3GB RAM, οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1,920×1,080 (441 ppi), μπαταρία 2,500mAh, κύρια κάμερα με ανάλυση 13 Megapixel και εμπρόσθια ανάλυσης 8 Megapixel. Αυτά σε σύγκριση με την οθόνη ανάλυσης 326ppi, τον διπύρηνο A8 επεξεργαστή των 1.4GHz και το 1GB μνήμης RAM που έχει iPhone 6.

Για να είμαστε δίκαιοι, εδώ και χρόνια κυκλοφορούν flagship συσκευές από μεγάλες εταιρίες με καλύτερα sepcs από αυτά που παρουσιάζουν τα iPhone. Όμως, η Apple έχει σχεδιάσει πολύ προσεκτικά το iOS ώστε να εξασφαλίσει την απόδοση και τις δυνατότητες των συσκευών της παρά το hardware που επιλέγει.

Βέβαια μια αντιγραφή, ό,τι και αν παρουσιάζει, παραμένει αντιγραφή και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πώς θα λειτουργεί η συσκευή προτού τη δοκιμάσουμε. Σύμφωνα με το GizmoChina, το Big Cola 3 θα κοστίζει περίπου $240.

dakele 3 iphone 6 clone, Dakele 3: Κλώνος του iPhone 6 καλύτερος από το iPhone 6;

dakele 3 iphone 6 clone, Dakele 3: Κλώνος του iPhone 6 καλύτερος από το iPhone 6;

dakele 3 iphone 6 clone, Dakele 3: Κλώνος του iPhone 6 καλύτερος από το iPhone 6;

dakele 3 iphone 6 clone, Dakele 3: Κλώνος του iPhone 6 καλύτερος από το iPhone 6;

dakele 3 iphone 6 clone, Dakele 3: Κλώνος του iPhone 6 καλύτερος από το iPhone 6;

Πηγή

Χριστίνα Μώραλη

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Τι νοημα εχει αυτο το αρθρο?

Συγκρινεις το mediatek με μια ο,τι να ναι καμερα με το soc της apple?

H oθονη απο ζαφειρι και τα 3gb ram οκ, αλλα πραγματικα, αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Φιλιππος

@tech21man: Σωστός φίλε μου!

Πραγματικά αναρωτιέμαι, η μεταφράστρια είδε αυτο το άρθρο και απο όλο το Cnet αυτο της έκανε εντύπωση για να κάτσει να “ασχοληθεί”; Τι να πω …

kostas

Πολυ καλα χαρακτηριστικα. Το προτεινετε?

Κώστας Βλαχάκης

20 αρθρα την ημερα στο Techblog και καποιοι ασχολειστε κ σχολιαζετε επιλεκτικα μονο για να βρειτε ευκαιρια να βγαλετε χολη.

Γιορταστε με την τεχνολογια. Υπαρχουν τα καλα, τα κακα, τα αστεια. Απολαυστε αυτο που σας προσφερετε κ μην χαλατε τη ζαχαρενια σας… 😉

Christos

@Κώστας Βλαχάκης
Ένας λόγος που ανοίγω τα περισσότερα άρθρα και ανατρέχω στα σχόλια
Να δω τον κόσμο να τσακώνεται και να βγάζει χολή!
Grabs pop corn

Κώστας Βλαχάκης

Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Στις συζητήσεις θα υπάρχουν διαφωνίες και αρκετές φορές όξυνση. Εδώ πέρα μας λένε οι φίλοι γιατι γράψαμε το συγκεκριμένο άρθρο. Ενώ στα υπόλοιπα κουβέντα, δεν γράφουν κάτι ενδιαφέρον να διαβάσουμε την άποψή τους.

Dimitris

Η κάμερα δεν είναι ότι να ναι πάντως Sony φακό έχει.

Γιάννης

Δεν μπορεις να συγκρίνεις ios με Android! Δε παίζει ποτε ναφτασουν στις ταχύτητες μιας apple συσκευής, ακομα και δεκαδες πυρήνες να έχει. Το iPhone 2g που εχω κολλάει πολυ λιγοτερο απο το note 2!

mpampis13

@Γιάννης επίσης το nokia 3310 καλλάει πολύ λιγότερο απο το iphone 2g

Κωστας

@Γιάννης LOL!!!!!!!

Jonhy Atknis

Θα το προτιμουσα απο 1 Iphone 6 !!

παπαροκας tiamat

Το αρθρο εχει βαση και νοημα και μαλιστα καιρια! -καθολου χαβαλες δεν ειναι.

Οι κινεζοι ακομα μια φορα ξεφτυλισαν και εφτυσαν τα αμερικανακια δειχνοντας τους ποσο αμερικανακια προβατακια ειναι!!

Καταφεραν και δωσαν καλυτερο προιον, με ανωτερα ακριβοτερα χαρακτηριστικα απο το δηθεν οριτζιναλ σε τιμη που κανουν τους iphone users να κοκκινιζουν αποκαλυπτομενοι οτι πιαστηκαν για ακομα μια φορα κοροιδα απο την apple που τους δουλευει για να κανει συνεχομενα ρεκορ κερδων στη πλατη τους

Ρε σεις??? ,Δωσαν οι κινεζοι οθονη απο ζαφειρι στα 200 ευρω και δε σας δινει η apple στα 1000 ευρω ,το καταλαβαινετε!???

Vasilis

@παπαροκάς είπαμε να λέμε αστεία αλλα οχι ανοησίες όπως εσύ…εννοείται και δεν εχεις πιασει ΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΑ στα χερια σου συσκευή iphone 6/plus , έτσι?
και μάθε πως άλλο είναι να δίνεις ενα υλικό όπως το ζαφείρι σε 1000 συσκευες ψευτικες για χαζή εγχώρια κατανάλωση στην Κίνα και άλλο να πρέπει να παράξεις τουλάχιστον 100.000.000 για 4 μήνες.
Τελοσπάντων σε παραπαίρνω σοβαρά και δεν κάνει

Ιωάννης jb

Ρε tiamat αν είναι δυνατόν με τι πάρτι σου!! και στο κάτω κάτω αν κάποιος δίνει μόνο και μόνο για το μήλο τα 7 κατοστάρικα (θα είναι αρκετοί αυτοί που το κάνουν) εσένα ποιος σου δίνει το δικαίωμα να τον πεις πρόβατο? παράτα μας με την ασχετοσύνη σου! Δες λίγο ποιο σφαιρικά τα πράγματα

Agnostos13

@ παπαροκάς tiamat

Η Apple δεν εβγαλε το ζαφυρι διοτι με την υπαρχουσα τεχνολογια υπηρχαν 2 προβληματα, ή θα ειναι πολυ ανθεκτικο αλλα θα επηρεαζει αρνητικα την απεικονιση της οθονης ή θα ειναι οκ η απεικονιση αλλα η ανθεκτικοτητα του κατωτερη του gorilla glass 3… Τωρα αυτοι τι εβγαλαν ενας θεος ξερει!

Απο εκει και περα, εχουμε ξαναπει οτι το μονο ευκολο για την Apple ειναι να παρει φθηνα specs οπως ακριβως και οι κινεζοι… Παρ’ ολα αυτα για καποιον λογο επιλεγουν custom ακριβοτερες λυσεις! Κατι θα ξερουν εκει στο Cuppertino παραπανω και βγαζουν τοσα $! Αν εμεις τα ξεραμε καλυτερα θα ειχαμε βγαλει περισσοτερα…

παπαροκας tiamat

εγω την αληθεια ειπα ,απλα ειστε πορωμενοι και δε τη βλεπετε!!!

Vasilis.
Στην αγορα Υπαρχουν οι οικονομιες κλιμακας. Τι λεει με απλα λογια!? Οτι οταν αγορασεις απο εναν προμηθευτη 1000 κομματια απο οτιδηποτε, θα σου κανει καλυτερη τιμη απο αυτον που θα παρει 100 . Η apple λογω της θεσης της στην αγορα πετυχαινει τις καλυτερες τιμες, απλα ειναι κλεφτες εκει και θελουν κλεβουν τον κοσμο! Πως γινεται να ειναι τοσο κερδοφορα εταιρεια? ΚΛΕΒΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ! Δηλ. Εκμεταλευεται Ατομα που δεν ξερουν τιποτα απο κινητα!

Ioannisjb.
Εισαι γνωστος φανατικος ,οποτε οτι και να σου πω θα τα γυρισεις….

Agnostos13.
Δεν ειναι δυνατον το δυνατοτερο hardware να κοστιζει λιγοτερο απο το πιο αδυναμο. Αν ηταν ετσι τα low end θα ειχανε ιδια specs με τα high end. Απλη λογικη. Οι απατεωνες της apple τελικα δωσαν ζαφειρι μονο στο apple watch και πανω σε αυτο πατησαν κ βρηκαν ευκαιρια να το υπερκοστολογησουν με μια πρωτη τιμη που ακουγεται στα 1000 δολαριακια….

j

@παπαροκας η Apple δεν εβαλε οθόνη απο ζαφείρι, επειδή χρεοκόπησε η εταιρεία που θα της έδινε τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε και μετά απο λίγους μήνες χρεοκόπησε. Τοσο εύκολα βρίσκεις σε λίγες μέρες νέο προμηθευτη. Και επισης λες ότι οι άλλοι ειναι γνωστοί φανατικοί λες και δεν ξέρουμε ποσο σου αρεσει η Σάμυ (και εμενα η απο το παραδέχομαι)

Agnostos13

@παπαροκας tiamat
Μα δεν ειναι θεμα δυνατοτερου και αδυναμου hardware. Η Apple (στα iPad/iPhone) περιλαμβανει κρισιμο υλικο δικης της σχεδιασης (cpu/ram/gpu) που ειναι custom κατασκευη στα εργοστασια της Samsung και της TSMC. Λογικο ειναι αντιστοιχο κινεζικο υλικο της σειρας (qualcomm, mediatek) να ειναι πιο φθηνο ακομα και αν περιλαμβανει περισσοτερους πυρηνες ή χρονισμο! Τωρα το πιο ειναι το δυνατοτερο και πιο το αδυναμο ειναι μεγαλη κουβεντα! Γιατι πολλοι ειναι αυτοι που κοιτανε μονο τα νουμερα, και αυτο το ξερουν καλα οι κινεζοι…και οχι μονο!

Tasos

Οποιος καταλαβενει οτι δεν εχει λεφτα και θελει ντε και καλα “IPHONE” παιρνει απομιμιση…..

παπαροκας tiamat

γιατι να τη στηριζει καποιος οταν εξοφθαλμα αισχροκερδει .

Η αληθεια πρεπει να λεγεται για ολους. Ετοιμαζω στη samsung μεγαλο θαψιμο αν το s6 θα εχει τα bezels που βλεπω και στη sony και στην htc. Κανεναν δε θα αφησω !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.