Φωτορεπόρτερ καλύπτει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με το iPhone 4S

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους φωτορεπόρτερ των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που καλύπτουν αθλητικά γεγονότα να κουβαλούν μαζί τους ογκώδη εξοπλισμό και να κρατάνε φωτογραφικές μηχανές με φακούς… κανόνια, αλλά ο Dan Chung της Guardian έρχεται να μας χαλάσει την εικόνα, καθώς καλύπτει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αποκλειστικά και μόνο με ένα iPhone 4S.

Εννοείται ότι επεξεργάζεται τις φωτογραφίες που τραβάει με το smartphone της Apple και για να το κάνει αυτό χρησιμοποιεί την εφαρμογή Snapseed. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του, εκτός από τα στιγμιότυπα των αθλητικών γεγονότων αυτών καθεαυτών, η χρήση του smarpthone έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να “πιάσει” και μία στιγμή με τους θεατές, μέσα στην πόλη ή μία γκριμάτσα με σημασία.

Κάντε κλικ στην Πηγή για να δείτε τις τελευταίες φωτογραφίες του και πείτε μας πώς σας φάνηκαν.

, Φωτορεπόρτερ καλύπτει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με το iPhone 4S

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
greeceandroid

Γενικά ωραίες είναι.
Από εκεί και πέρα προφανώς σε περιπτώσεις με χαμηλό φωτισμό (ή σε κινούμενο θέμα), την κατάσταση την σώζει το resize σε 460×276.
(με nokia 808 θα ταν πιο ενδιαφέρον :P)

Μανώλης

και γιατί όχι;;; απλώς πιστεύω τις δημοσιεύει σε blog κι όχι στο site της εφημερίδας..

συμφωνώ ότι θα ήταν πιο ενδιαφέρον με το Nokia 808..!!!

Vasilis

Marketing,διαφήμηση σε όλο το μεγαλείο του με την μορφή του ΄΄υπάρχει κάπιος που…΄΄

Γιάννης

Πολύ καλές! Εκτός από 3-4 οι άλλες είναι πολύ ωραίες. Αναρωτιέμαι πως θα ήταν όλες με το pureview..
+1 στη φωτογραφία με το ολυμπιακό στάδιο (23:09)

Panos7GR

Το ότι είναι marketing βγάζει μάτι, αλλά δεν μπορώ να πω πως έχει κάνει άσχημη δουλειά. Δεν είμαι ειδικός στο θέμα φωτογραφία, ούτε έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, όμως το αποτέλεσμα που βλέπω έχει ενδιαφέρον! Όπως λέει κι από πάνω ο greeceandroid, κάπου το χάνει λόγω της της “φύσης” της κάμερας, αλλά δεν αναιρεί την μέχρι τώρα δουλειά του.

Χριστιανέ (ή Προτεστάντη, ότι και να ‘σαι τέλος πάντων :P) το απόλυτο camera phone Nokia 808 δεν το έχεις ακουστά;;

azriel84

Σε tiles όλες οι φωτογραφίες ωραίες είναι…καλό θα ήταν να μπορούσαμε να τις δούμε και σε πλήρη ανάλυση. Όχι ότι αμφισβητώ, 4S έχω, αλλά και πάλι…

+1 για το Nokia 808 αλλά αυτή η καμπούρα…στην πλάτη μου κάθεται 😛

Dimitris

Για αρχή βλέπουμε πολλες φωτογραφιες με τηλεφακο τον οποίο δεν διαθέτει το iPhone και κανενα κινητο γενικότερα. Άρα μάλλον δεν προκειται για πραγματικες φωτογραφίες απο το εν λόγω κινητο. 2ον αν θελει να λέγεται φωτορεπορτερ να παει να παει μια Canon 1D Μk IV να τραβαει 14fps και να κανει τη δουλειά του, με σοβαρη ποιοτητα φωτογραφιών και να αφησει τα παπατζιλικια με τα κινητα και την διαφήμιση στην Apple γιατι οσοι είμαστε ερασιτεχνες και επαγγελματιες φωτογραφη δεν τσιμπαμε.

Dimitris

Φωτογραφοι όχι φωτογραφη 😛 τυπογραφικό… χαχαχαχα

GiannisWST

Οι φωτογραφιες των σημερινων κινητων ειναι καλες αλλα οχι για καλυψη τετοιων θεματων. Κανενας σοβαρος φωτορεπορτερ δε θα ειχε κινητο μαζι του για τετοια καλυψη. Το 4s εχει καλη καμερα, αλλα υπαρχουν και καλυτερες στα κινητα, ειδικα τα high end sony εχουν πολυ ανωτερες (μιας και αυτη δινει τους αισθητηρες κυριως στους αλλους κατασκευαστες) και με αποκορυφωμα το nokia 808 που τουλαχιστον θα επαιζε σε αλλο επιπεδο ποιοτητας και αναλυσης.

Αν δεν ηθελε μεγεθος, βαρος και ογκο θα μπορουσε να επαιρνε μια mirrorless καμερα μαζι του. Το εκανε ή για την πλακα ή θα ειναι o non-brainiac των φωτορεπορτερ σημερα…

Παντως κιτακια φακων για iphone 4/4s υπαρχουν που δινουν ζοομ ή εχουν εξτρα micro δυνατοτητες, αλλα ειναι πεταμενα λεφτα ολα και δυστυχως το λεω εκ πειρας 🙁

makis88

Παπατζής! Ακόμα και πολλοί θεατές των ολυμπιακών αγώνων παίρνουν μια dslr μαζί τους! ας τους ζητήσει να του δανείσουν καμία και ας αφήσει τη διαφήμιση του iphone που δεν είναι καν το καλύτερο camera phone αλλά ούτε και το πλησιάζει!! Γέμισε ο πλανήτης ποζεροψευτοεοαγγελματιες!!

Elesar

Φίλε Dimitris μπορείς να μου πεις ποια φωτογραφία βλέπεις να έχει τραβηχτεί με τηλεφακο ;

azriel84

Γιατί κάποιοι όταν βλέπετε Apple αφηνιάζετε; Ήθελα να ήξερα αν τραβούσε τις φωτογραφίες με ένα SIII ή το Nokia 808 αν θα γράφατε τα παραπάνω για παπατζήδες, marketing κτλ…Το πιο πιθανό είναι η Apple να μην είχε ιδέα γι’αυτό απλά να έτυχε ο άνθρωπος να είναι κάτοχος ενός 4S (ουυυυ 666 ουυυυυ) και το έκανε για την πλάκα του. Αν ήθελε να προμοτάρει το 4S, δεν θα δημοσίευε μόνο φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης για το site αλλά θα έδινε και clickable links για full size. Έτσι δουλεύει το σωστό marketing κύριοι και αφήστε το hating κατά μέρος. Επίσης, ΕΛΕΟΣ, τώρα θα προμοτάρει το 4S; 10 μήνες μετά την κυκλοφορία του, ενώ έχουν βγει ΠΟΛΥ καλύτερα μοντέλα και προ των πυλών του νέου iPhone; Ναι, πολύ λογικό…/golfclap

Με την ίδια λογική κάποιος κύριος cVlachakis από δω μέσα, έτυχε να τραβήξει μια, εχμμμ, επική καλλιτεχνική φωτό σε μια παραλία με το 808 πριν 2 βδομάδες περίπου και τη δημοσίευσε στο facebook (φαντάζομαι ξέρετε :P). Αίσχος και ντροπή, προωθείτε τη Nokia, και και και… 🙂

Σε κάποιες φωτογραφίες χρησιμοποιεί Schneider lens ή Canon Binoculars, γράφει τα πάντα κάτω απ’την κάθε φωτογραφία άρα φυσικά και δεν είναι όλες με την native camera του iPhone.

GiannisWST

Προσωπικα τα ιδια θα ελεγα… Δε πας σε event που συμβαινει καθε 4 χρονια, θες να λεγεσαι φωτορεπορτερ και τραβας με κινητο. Τοσο απλα! Το μονο θετικο που μπορω να σχολιασω ειναι οτι ο ανθρωπος εχει τραβηξει καλες φωτογραφιες, περιμενε/πυροβολισε ωραια τα θεματα και ειναι δημιουργικος. Αλλα δε θα αλλαζε τπτ αν τραβαγε με σ3 που εχει σχεδον την ιδια καμερα ή καποιο σονυ με μεγαλυτερο σε mp και καλυτερο αισθητηρα (που ειναι καλυτερο στην φωτογραφια απο σ3 ή το 4s). Επειδη εχουν βγει πολλα blogs τελευταια με καλυψη φωτογραφιων απο σ3, μιας και ειναι χορηγος, τα ιδια λεω. Προσωπικα και το νοκια 808 αρνητικα το σχολιαζα, αλλα ειδα φωτο και ειναι ανωτερες, παντως απο τα αλλα. Στην προκειμενη περιπτωση και σονυ να ειχε με το μεγεθος αναλυσης που τις ανεβασε δε θα ειχες διαφορα καμια ομως! Ειδικα οι φωτογραφιες του με την ξιφασκια τις θεωρω κακες καθως δεν τις ηθελε να βγουν ετσι, αλλα δεν ειχε πιο γρηγορη ταχυτητα κλειστρου το κινητο. Αν ειχε οχι mirrorless καν αλλα μια high end compact θα ηταν καλυτερα. Για αυτο λεω οτι και για την πλακα του τις ανεβασε. Εχω δει τοσες με σ3 και καλυψη ολυμπιακων, αυτες ειναι οι πρωτες που… Συνέχεια »

azriel84

Δεν θα διαφωνήσω πουθενά. Κάνει κάτι ερασιτεχνικό (και ούτε) ο άνθρωπος για την πλάκα του, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες σε χαμηλή ανάλυση για το site και το τζέρτζελο γενικότερα. Και σ’αυτή την ανάλυση και DSLR να είχε, πάλι το ίδιο θα φαινόντουσαν, σωστός. Αλλά όχι και promotion ή marketing του 4S (ή οποιουδήποτε κινητού και να χρησιμοποιούσε δηλαδή) η παραπάνω προσπάθεια μη τρελαθούμε…:)

makis88

Δεν είναι η ανάλυση που έχει η dslr και κάνει τη διαφορά. Οκ αν είναι έτσι και συγκρίνεις την “κάλυψη των ολυμπιακών αγώνων” με ένα average καμεροτηλέφωνο με το point shooting και το ανέβασμα στο facebook τότε θα μπορούσες να πεις οτι όσοι βγάζουν φωτογραφίες στους ολυμπιακούς με το κινητό τους και τις ανεβάζουν στο facebook (μάλλον θα είναι χιλιάδες) κάνουν κάλυψη των ολυμπιακών αγώνων!

G

Η είδηση δεν είναι ότι κάποιος τραβάει φωτογραφίες με το i το Phone το 4 το S.
Η είδηση είναι ότι υπάχουν άνθρωποι που τον πληρώνουν!

Ιωαννης

οσο καλες φωτογραφιες και να βγαζει το iphone,ειναι γελοιο επαγγελματιας φωτορεπορτερ να εχει παει εκει αν ισχιει με ενα iphone!

Ιωάννης Π.

@Dimitris πολύ σωστή η παρατήρηση για τις φωτογραφίες απο τηλεφακό αλλά αν διαβάσεις απο κάτω θα δεις ότι χρησιμοποιεί κιάλια canon… (απάντηση και στον Elesar)

Όλο αυτό με το iphone έγινε για να απαντηθεί το εξής “2012 has been the year that smartphones have started to dominate the world of still photography, How would a smartphone camera in the hands of a professional photographer perform during this year’s biggest sporting event?”

Τώρα όσον αφορά τις φωτογραφίες, βλέπουμε ότι δεν βγάζει τις απαιτητικές closeup απο 200 μέτρα μακριά αλλά κάνει μια απλή κάλυψη των αγώνων.
Η διαφορά απο κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας είναι ότι ο κύριος έχει επίσημο photographer’s pass και μπορεί να βρίσκεται εκεί που εμείς δεν μπορούμε! αλλά και σαν φωτογράφος μπορεί να “βλέπει” και να καδράρει σαφώς καλύτερα απο τον μέσο χρήση smartphone.

jimo

ρε ποτε θα το καταλαβετε??? οταν μιλαμε για IPHONE δεν υπαρχει κατι καλυτερο τα κανει ολα και με κορυφαια ποιοτητα!!! Τι να λεμε αυτα ειναι για κατι ποζερια της samsung να τα βλεπουνε που στο galaxy s3 βαλανε την καμερα του Iphone 4s!! ρε ποσο πισω ειστε??????????????

Panos7GR

@jimo: Προσωπική σου άποψη για το ποιο είναι καλύτερο. Για έναν μέσο χρήστη το iPhone όντως είναι ο “Θεός”. Για έναν πιο απαιτητικό, όμως, χρήστη ή έναν που θέλει ενα πλήρως παραμετροποιήσιμο κινητό θα σου πει μία άλλη επιλογή. Το iPhone όπως το πάρεις από την Apple είναι από τα πιο κομπλεξικά smartphone. Υπερβολικά κλειδωμένο λογισμικό που χαραμιζει τις ικανότητες του κινητού. Το iPhone πραγματικά αξίζει μόνο οταν “σπάσεις” το λογισμικό του. (Προσωπική άποψη, πάντα, χωρις να έχω την απαίτηση να την ενστερνιστείς) Πάντως αυτά με το “καλύτερο από όλα”, “κορυφαίο” κτλ πρέπει να τα αφήσουμε κατά μέρους για οποιοδήποτε smartphone. Η επιλογή ποιού λογισμικού είναι καλύτερο από τα άλλα είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα γιατί ο καθένας κρίνει με τις δικιές τους ανάγκες. Τέλος με το θέμα που άνοιξες γιατί θα ήταν κρίμα να βγούμε off topic. Στο θέμα μας τώρα όντως έχεις δίκιο έχουν και τα δύο τον ίδιο αισθητήρα Sony BSI. Τουλάχιστον το ξέρουμε από αυτούς που “έκαναν βίδες” το S3 και το είδαν. Η Samsung μέχρι τώρα δεν έχει δηλώσει τίποτα σχετικά με αυτό. Πάντως το ότι έχουν ίδιο αισθητήρα δεν σημαίνει αποκλειστικά ότι είναι ίδια. Το πρόγραμμα που ελέγχει την κάμερα κάνει την διάφορα, τώρα το… Συνέχεια »

George

To ακούσαμε και αυτό κάλυψη αγώνων από κάμερα κινητού. Ελεος εδώ βλέπουμε ότι η φωτογραφία είναι ολόκληρη επιστήμη από μονη της. Οι μεγάλες σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές οι dslr είναι τεράστιες αφού είναι γεμάτες με κυκλώματα και αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας που ασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα φωτογραφία. Αφήστε τις ρυθμίσεις που σου δίνει μια καλή dslr μηχανή. Δηλ η canon η nikon που ασχολούνται εδώ και πολλές δεκαετίες με αποκλειστικα και μονο το θέμα φωτογραφία και που έχουν τεράστια εμπειρία και τεράστια τεχνογνωσία και που έχουν φτιάξει εκατοντάδες μοντέλα φωτογραφικών μηχανών που μάλιστα συνεχώς τα βελτιώνουν είναι τελικά βλάκες που φτιάχνουν τις ογκώδες αυτές μηχανές με τα πολυπλοκα κυκλωματα και τουσ υπερσυγχρονουσ αισθητηρεσ και ήρθε τώρα η apple που μηδενική σχεδόν τεχνογνωσία στο θέμα φωτογραφίας και με ένα ιphone το οποιο ενα πολυ μικρο μεροσ του συνολου των κυκλωματων του αφορα το θεμα φωτογραφικη μηχανη και μας λένε ότι κάνει την ίδια δουλειά με τις τεράστιες κάμερες της canon της Nikon και τηςSony. Ωραία το ακούσαμε και αυτό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.