Πόσο ίντερνετ καταναλώνετε χρησιμοποιώντας το κινητό σας;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα megabyte (MB) ή kilobyte (KB) καταναλώνετε με το smartphone σας όταν το χρησιμοποιείτε για να στείλετε ή να λάβετε ένα email, να σερφάρετε σε μια ιστοσελίδα, να κατεβάσετε μια εφαρμογή ή να δείτε ένα ολιγόλεπτο βίντεο από το YouTube; Μάθετε παρακάτω και κάντε τους υπολογισμούς σας.

1 email (μόνο κείμενο) = 20 KB
1 email (κείμενο και φωτογραφία) = 350 ΚΒ
1 ιστοσελίδα = 180 KB
1 download εφαρμογής = 4 MB
1 λεπτό streaming μουσικής = 500 KB
1 λεπτό steaming video (YouTube standard quality) = 2 MB
1 download/upload φωτογραφίας στο Facebook = 500 KB
1 MB = 1.024 KB

, Πόσο ίντερνετ καταναλώνετε χρησιμοποιώντας το κινητό σας;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτό που ξέρω ήταν ότι παλιά με απλό κινητό 30mb μου έφταναν σε ένα μήνα για μαιλ και σερφ εδώ και κανα χρόνο μετο smartphone και χωρίς να μπαίνω YouTube ..με την οθοναρα του θέλω 300-400mb το μήνα από data mobile….

Nikos K.

Διαβαζω τα διαφορα forum που παρακολουθω, μεσω tapatalk. Γλυτωνεις παααααρα πολα MB!
Κατα τα αλλα, παρακολουθω rss (Google reader) απο ειδησεογραφικα site, καμποσα email και ελαχιστα κοινωνικα δυκτια (facebook, Google+).
Mε 100mb ειμαι οκ τον μηνα, δεν ειχα ποτε προβλημα.

manos.d

Eγω με 200 – 240 MB ειμαι μια χαρα για ενα μηνα.Χωρις να βλεπω βιντεο στο youtube κ.τ.λ γιατι σου τρωνε το πακετο δεδομενων για πλακα.

Γιώργος

Με τον opera mini εγω εχω βρει την υγεια μου.Τον περισσοτερο ογκο μου τον τρωνε οι ιστοσελιδες που μπαινω αλλα χαρη στην συμπιεση κερδιζω πολλα

Sakis House

Τους τελευταίους μήνες τα 500MB (του προγράμματός μου / μήνα) μου φτάνουν στο τσακ!!!
Facebook, twitter, foursquare, miso, internet, email, εδώ και λίγες μέρες Google+… Θα ήθελα 1GB αν και απ’ ότι διαβάζω στην άλλη μεριά του Ατλαντικού οι εταιρίες μειώνουν τα ΜΒ/πρόγραμμα συμβολαίου, γιατί αντιμετωίζουν σοβαρά προβλήματα!!!

Nikkos K

Mε το Onavo for iPhone έχω βρει την ησυχία μου. Τον Ιούνιο μου σύμπιεσε το 46% των δεδομένων μου και έτσι έμεινα εντός του data plan μου.

Στην λίστα του άρθρου προσθέστε και τα μηνύματα των chat apps (What’sApp, MSN κλπ) όπου κάθε μήνυμα που στέλνουμε ή λαμβάνουμε είναι από 1 έως 3 KB.

Giannis K

πως γινεται να σερφάρω από το pc σε χαμηλή ποιότητα ( να καταναλώνει οσα mb θα καταναλωνα από το κινητό) ?? Γιατί όταν πάω να χρησιμοποιήσω το κινητό ως hotspot τα mb φεύγουν 10-10 για πλάκα

fred

300mb τον μηνα περιπου.

κώστας

opera mini 6 για κινητά και smartphones με symbian (s60 v5 στο vivaz μου) και βρίσκεις την υγεία σου!

Αλέλανδρος Αντωνιάδης

100 mb τον μηνα μου φτανουν…ουτε οπερα ουτε τιποτα..εχω βαλει το onavo και πιστευω πως κανει δουλεια..τωρα οσων αφορα τον browser προτιμω να εχω την τελειοτητα του σαφαρι αντι να βλεπω θολουρες του οπερα..

Grigsgr

Εγώ χρειάζομαι περίπου 1GB το μήνα περίπου.

GT13

EXΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5GB ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΗΣΥΧΟ .ME 15ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ ΑΠΟ WIND….

Nikolaos Nikiforos

Μέχρι πριν βάλω τον exchange server για εταιρικά μειλ στο κινητο τα 300 μου έφταναν , έστω και οριακά……κατα ένα περίεργο λόγο που ακόμα δεν ξέρω απο που προέρχεται, με τον exchange να δουλεύει και να συγχρονιζει ανα μια ώρα πήγα αναγκαστικά στο πακέτο των 3gb , …με νορμαλ χρήση θέλω την μέρα περίπου 30mb χωρίς download….πως γίνεται αυτό ρε παιδιά?….έχω απελπιστει…επίσης την πρώτη μέρα που τον δημιούργησαν μου έφαγε όλο το πακέτο των 300mb σε μια ώρα…..έχω δοκιμάσει διάφορες ρυθμίσεις και το έχω περιορίσει αλλά δεν έχω το πλήρες αποτέλεσμα που θα ήθελα απο ένα σμαρτ τηλέφωνο απο άποψη οικονομίας ….γνωρίζει κανείς να με συμβουλεψει με τις ρυθμίσεις του exchange ώστε και τα μειλ μου να απιρνω σε πραγματικο χρόνο και να μην πληρώνω τα κέρατα μου , αλλά και να μπορώ να αντρεξω σε ένα μειλ έστω και μια εβδομάδα πίσω….any advice?…ευχαριστώ εκ των προτέρων αν και γνωρίζω ότι τώρα παραθέτω σχόλιο και όχι θέμα σε φόρουμ, αλλα δεν ξέρω πως να ψαχτω

Sotiris

Η απαντηση ειναι ακριβως απο πανω σου ……. εαν αληθευει το πακετο που
ειπε ο GT13 τοτε τα 5Gb ειναι υπεραρκετα ….

Nikolaos Nikiforos

Δυστηχως το απεριόριστο στη Vodafone είναι τα 3gb με 20 ευρώ

Βαγγελης

Οσα δινει το καρτελ με 5 ευρω.Η κινηση πλεον στο διαδικτυο δε περιοριζετε σε mb,ισως σε gb.

spiros

Εχω το samsung wave και εχω 120mb με 3 ευρω απο την wind 3 φορες που το χρησιμοποιησα και εχω υπολοιπο 90mb…. ξερει κανεις τον λογο που μου τρωει τοσο πολυ???

Δήμητρα

Είναι δυνατόν να έχω κατεβάσει 4 g
Σε 5 ώρες χωρίς να κάνω χρήση Internet ?
Εχω το iPhone 4S και νομίζω χρεώθηκα
Αυθαίρετα 500 ευρωπ απο την cosmote
για μεταφορά Δεδομένων

ALFA

Είναι πολυ ακριβό το ιντερνετ στην Ελλάδα .Πως θα πάμε μπροστά?

filaraki

Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξης:
Αν χρησιμοποιώ το smartphone από καρτοκινητο και το εχω ανοιχτο 12 ωρες την ημέρα σε ενα παιχνίδι όπως το Grepolis (Browser game) απλά σε κατασταση συνδεσης (αναμονης) με το παιχνίδι χωρίς κινησεις κλπ.
τι κατανάλωση να περιμένω; Δεδομένου οτι η ιστοσελίδα του παιχνιδιου ανανεώνετε αυτοματα καθε 15 δευτερολεπτα.
Δεν εχω wifi στην περιοχη που θα ειναι ενεργος ο Browser.

dortmund

Εμενα παλι στο τσακ μου φτανουν 3gb την εβδομαδα με 3g η 4g

kwstas

καλησπέρα.θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει ποσά mb περίπου χρεώνεται ενα μήνυμα στο facebook messenger ή sto viber αντίστοιχα διότι είμαι ναυτικός και το να έχεις πολλα mb στο καράβι είναι αδύνατο.

i

με το viber ειναι χρεωση 1ΚΒ ανά μήνυμα και 0.25ΜΒ ανά λεπτό κλήσης.

Petra

Παρακαλώ χρειάζομαι βοήθεια όποιος ξέρει ας απαντήσει.
Είμαι στην Αυστραλία και η σύνδεση του ίντερνετ που έχω είναι 100GB το μήνα. Παίζω ένα παιχνίδι που λέγεται Aion. Το κατεβάζεις και παίζεις online με άλλους παιχτες. Ένα τέτοιο παιχνίδι έχει μεγάλη κατανάλωση σε GB; Την ώρα για παράδειγμα πόσο καταναλώνει;

Fgs

Γεια σας. Θα ήθελε να μάθω τι κατανάλωση έχει το παιχνίδι clash of clans το λεπτό για να δω πόσα GB να αγοράσω στο παιδί μου για τις διακοπές! Ευχαριστώ !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.