Desire, Legend, XPERIA X10 mini, Πότε και πόσο

Μαζί με τα δικά σας νεύρα έχουν γίνει ρετάλι και τα δικά μου. Τη μια μας φταίει η ηφαιστειακή τέφρα και καθυστερούν οι παραδόσεις, την άλλη μας φταίει ο Μηνάς ο Γκέκος και τα πολυαναμενόμενα κινητά Desire, Legend αλλά και Χ10 mini, τα χαζεύουμε σε φωτογραφίες, άντε και σε κανένα Techblog Workshop. Για να μην σας πω ότι αυτά που μας μεταφέρουν για τις δήθεν ημερομηνίες κυκλοφορίας μπορεί να είναι και τρικ για να “σπάνε” την αγορά και να περιμένουμε για να πάρουμε τα δικά τους.

Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής:

HTC Desire: Μέχρι προχθές γνώριζα ότι θα έρθει – μετά από πολλές αλλαγές στην ημερομηνία κυκλοφορίας – στις 11 Ιουνίου. Όμως σε event της HTC την περασμένη Τετάρτη για την παρουσίαση του Android Developers Challenge και HTC Wildfire, άλλα κατάλαβα. Οι άνθρωποι της HTC κάνουν το παν για να έρθει το συντομότερο δυνατό το Desire στη χώρα μας, αλλά το βλέπω να έχει έως και καμιά 15αριά μέρες καθυστέρηση, πέραν τις 11ης Ιουνίου. Τιμή; 499 ευρώ (οριστικό).
Σημείωση: Μαθαίνω ότι στην αρχή θα έρθουν πολύ λίγα κομμάτια. Προτείνω λοιπόν μόλις το ανακοινώσουν οι εταιρείες κινητής να κάνετε κράτηση γιατι δεν σας βλέπω να το παίρνετε μαζί σας το καλοκαίρι στις διακοπές.

HTC Legend: Γνωρίζω ότι θα το φέρει αποκλειστικά η WIND (δεν ξέρω αν εξακολουθεί να ισχύει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή που επικοινωνώ μαζί σας). Φαίνεται ότι θα έρθει λίγο αργότερα από το Desire, άρα χωρίς να θέλω να προξενήσω πανικό(!), ίσως και να έρθει τέλος Ιουνίου. Τιμή: 459 ευρώ (οριστικό).

Sony Ericsson XPERIA X10 mini: Το μικράκι με οθόνη 2,8 ίντσες και Android 1.6, το περιμένουμε μέσα στον Ιούνιο. Τιμή: 285 ευρώ (δεν έχει κλείσει ακόμα).

Τα υπόλοιπα που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι το Samsung WAVE S8500, λένε ότι θα κυκλοφορήσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου με τιμή 389 ευρώ (μάλλον οριστικό), ενώ τα μάθατε για το Nokia N8, το περιμένουμε από Σεπτέμβριο και βάλε (εξωτερικό!), Ελλάδα μπορεί και να μας το κρατάει ο Άγιος Βασίλης. Για το Galaxy S και το Wildfire δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση. Nexus One μακάρι να το φέρει καμιά Vodafone, αλλά δεν έχει πει κανείς ακόμα τίποτα!

Υπομονή, η μεγαλύτερη αρετή του ανθρώπου, σύμφωνα με τους Κινέζους!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spyroscesarsc

Κάποια νέα που έγραψα τελευταία σε κάποια παλαιότερα άρθα και οι περισσότεροι ίσως δεν έχετε δει:
– Ο επικεφαλής του Symbian Foundation είπε ότι πριν το Ν8 θα κυκλοφορήσει άλλη συσκευή με Symbian^3 από Ασιατική εταιρία… Μάλλον από Samsung. Και αν ο επικεφαλής του Symbian foundation έχει δίκαιο το κινητό θα έρθει λογικά Αύγουστο…
– 1-2 θα καθυστερήσουν πολλές HTC συσκευές λόγο αδυναμίας της Samsung Mobile Displays να παράγει όσες οθόνες χρειάζονται… Τα κινητά που επιρρεάστηκαν από αυτή την καθυστέρηση θα κυκλοφορούν γιά 1-2 μήνες σε περιορισμένα κομμάτια

Το Galaxy S θα έρθει μέσα στον Ιούνιο ή αρχές Ιουλίου μάλλον… Στην Ν.Αφρική θέλουν να κυκλοφορήσει με την έναρξη του mundial…

Kostas

Αυτή η αναμονή σκοτώνει…Ίσως όμως να μας βγει και σε καλο, εφόσουν βγουνε όλα μαζί αφού θα έχουμε περισότερες επιλογές. Οψόμεθα…

*>:>

Για το Wave?
Βασικα εχω ενα δηλιμμα αν θα παρω το Wave, to Legend και λιγο πιο πιθανο να παρω το Desire.

panagiotisXII

Δεν πειραζει καλυτερα να καθυστερησει το θηριο της Samsung (Galaxy S) ωστε να τελειωσει η εξεταστικη μου και μεσα Ιουλιου να το εχω μαζι στις διακοπες μου. Αλλιως δεν βλεπω ουτε φως ουτε πτυχιο στον οριζοντα 😛

Spyroscesarsc

Μα αν έρθει Ιούλιο το Galaxy S δεν θα έχει καθυστερήσει… Πρόβλημα με καθυστερήσεις έχουν το Desire και το N8…
Μεταξύ Wave και Legend, δαγκωτό Wave από μένα… Το Desire είναι καλύτερο και ακριβότερο…

Marios Basileiou

Οπως ειχα πρωτοαναφερθει εγω το εχω παραγγειλει απο το 247play και ολο μου λενε αργησε και την αλλη εβδομαδα.Ετσι πηρα τηλεφωνα σε ολα τα ηλεκτρονικα καταστηματα και πηγα και ρωτησα σε καταστηματα.Οι ημερομηνιες κυμαινονται,αλλοι μου λεγανε απο 7 Ιουνιου,αλλοι 10,12.11 δεν μου ειπαν παντως και το σιγουρο οτι θα ειναι πολυ πιο περισσοτερα απο 500 ευρω στα καταστηματα και θα ειναι μονο κατοπιν παραγγελιας λενε.Τωρα το ποτε θα ερθει τελικα ενας θεος ξερει.Εγω πιστευω οτι ειναι μεγαλη αδικια να ερχονται στην Ελλαδα μετα απο 2-3 μηνες.Μετα διερωτιουνται γιατι δεν εχουν δουλεια και ολοι ψωνιζουν απο το Ιντερνετ πλεον,ας κανουν κατι για να ειναι ευχαριστημενοι και αυτοι και εμεις.

panagiotisXII

@Spyroscesarsc

Εχω δει σε ηλεκτρονικο καταστημα ημερομηνια κυκλοφοριας 16 Ιουνιου γιαυτο το ειπα. Επιπλεον, οταν εγραψα την απαντηση μου δεν ειχα διαβασει το post σου αλλα μονο το κειμενο του Κωστα. Αν ειναι οπως τα λες και κυκλοφορησει μεσα στον Ιουνιο θα κανω μια υπομονη κανενα μηνα. Ισως και παλι μου βγει σε καλο αν υπολογισουμε μια ενδεχομενη πτωση (εστω και μικρη) της τιμης.

Nightmare

αχ αχ…υπομονή…μήπως ξέρει κανείς βρε παιδιά για το Wave αν θα έρθουν πολλά κομμάτια και αν θα έρθει και με 8GB???? όσο για Samsung είδα κάτι ενδιαφέρον εδω https://www.gsmarena.com/samsung_i897_and_b7722_leak_i897_has_galaxy_s_like_specs-news-1695.php λίγο άσχετο αλλά αξίζει…

Ben

Εδώ στο ελλαδιστάν μια ζωή πίσω θα είσαι!

giannis

Καλα ρε παιδιά είναι τρελοί.460 το legend και 500 το desire?δεν πανε καλά.Και ποιος θα πάει να αγοράσει το legend?Για 40 ευρώ διαφορά πρέπει να είσαι τρελός για να κάνεις τέτοια επιλογή.
Πραγματικά πίστευα ότι θα έρθει με 400 αλλιώς δεν θα άξιζε να μην πάρεις το desire που είναι τελείως άλλη κλάση-άλλη κατηγορία.Πραγματικά απίστευτο.
Θυμασαι που το λέγαμε Κώστα ότι αμα δεν είχε μία κατοστάρα διαφορά δεν θα ελεγε.Απιστευτο όμως.
Τουλάχιστον να έρθει το wildfire που θα είναι πάνω κάτω σαν το legend αλλά κάνει και 300 ευρώ.Για το wildfire όταν έρθει πάντως εγώ θα το σκεφτώ αφού είναι πολύ value for money.Ξέρεις Κώστα αν θα πάρει το 2,2?

Jorge

Παιδια ρωτησα στη Vodafone και μου ειπε το παλικαρι για το desire οτι 26 Ιουνιου θα το εχουν στις αποθηκες τους οποτε μου λεει προσθεσαι και 5 μερες να βγει στα μαγαζια!!!
Με αλλα λογια 5 Ιουλιου μας παει η Vodafone ΕΛΕΟΣ….

kostis

τι έκαναν οι άνθρωποι! Προτίμησαν να κρατήσουν σταθερή την τιμή του Desire και να αυξήσουν του Legend! Αντί να βάλουν το Legend 400 ευρώ και το Desire στα 460 – 470, γιατί παραπάνω δεν αξίζει! 500 και πάνω πάμε σε άλλα κινητά τύπου Iphone 3gs, Χperia x10 και HD2!!!

Θοδωρής

“γιατί παραπάνω δεν αξίζει! 500 και πάνω πάμε σε άλλα κινητά τύπου Iphone 3gs, Χperia x10 και HD2!!!”

Ποιο δεν αξιζει και δεν ειναι στην κατηγορια που περιγραφεις? Γτ αν εννοεις το desire…… ειναι το πιο αστοχο σχολιο που εχω διαβασει εδω και μηνες….

Nightmare

Συμφωνώ με τον Θοδωρή…δηλαδή επειδή το Χ10 και το HD2 έχουν μεγάλες οθόνες είναι και καλύτερα?? το Χ10 έχει καμιά 100+ παραπάνω και κάνει τα μισά πράγματα από το Desire, το HD2…δεν θα το σχολιάσω…το iPhone είναι κάτι εντελώς διαφορετικό….καλά τώρα που 8α έρθει το καινούριο θα καταλήξει για προσάναμα στο τζάκι…εκτός να του χαμηλώσουν εξαιρετικά την τιμή….το Desire αν είχε και καλύτερη κάμερα και βίντεο θα ήταν το τέλειο κινητό…αλλά ας μην είμαστε πλεονέκτες….

Ben

Hold your horses! Έρχεται και το Acer Stream:
3.7” AMOLED, 1GHz Snapdragon, 512 RAM, 720p recording, HDMI out.
https://vimeo.com/12066497

Nightmare

ναι το έχω δει το βιντεάκι…καλά χαρακτηριστικά…αλλά κάτι δε μου κολλάει…μάλλον τα σκαλοματάκια…αλλά θα μου πεις ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί…και το Wave στο WMC κολλούσε..αλλά τώρα πετάει….το τι έχουν να δουν τα μάτια μας το 2011..δε λέγεται…

provelinos

mia gnwmh gia to x10 mini exete na mou phte???
euxaristw

giannis

@Θοδωρής επίσης είναι το πιό ασχετο σχόλιο εδώ και πολλούς μήνες και ενώ διαβάζω ώρες κάθε μέρα θέματα για κινητά

lexigton

Ήθελα να πάρω ένα τέτοιο κινητό λόγω επιδότησης, με αποτέλεσμα να παρακολουθώ το θέμα από τις 1 απριλίου κ μ έχει παραξενέψει αρκετά. Κάτι μου λέει ότι ενώ το desire είναι το καλύτερο smartphone αυτή τη στιγμή στην αγορά (εκτός Ελλάδας) , όταν θα βγει επιτέλους προς πώληση στην Ελλάδα, δεν θα είναι… το θέμα είναι γιατί δεν βγαίνει στην Ελλάδα? μήπως οι ταιβανέζοι φοβούνται την αποπληρωμή των πακέτων τους που θα διαθέσουν στις ελληνικές τηλ. εταιρείες? Μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα δεν “πλέει” σε νερά Ευρώπης και σίγουρα θεωρείται από τους Ασιάτες χώρα δεύτερης ταχύτητας… Απλά πιστεύω ότι η τιμή είναι πάρα πολύ καλή για τα δυο κινητά στην λιανική. Προκειμένου όμως να επιτευχθεί αυτή η τιμή, πρέπει να αγοραστεί μεγάλη ποσότητα από την ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα να σημειωθούν πωλήσεις λιανικής… κάτι που είναι δύσκολο αυτή τι στιγμή στη χώρα μας με βασικό μισθό 600-700 ευρώ. μήπως οι αναμενόμενες πωλήσεις δεν συμφέρουν για τη διάθεση ενός τέτοιου gadget τόσο χαμηλά στη τιμή αυτή την περίοδο? (αναφερόμενος στο desire)

Θοδωρής

lexigton το πας μακρυα…..
οχι δεν ειναι αυτος ο κυριος λογος. Το κινητο εχει ελειψη παγκοσμιως λογο αδυναμιας της samsung mobile displays να δωσει αρκετες οθονες στην HTC.
Η οθονη του desire χρησιμοποιειτε και στο incredible στην αμερικη που πουλαει σαν τρελο απ οτι γραφετε.
Μαντεψε ποιος εχει προτεραιοτητα…….
Τελη του μηνα και να λετε και ευχαριστω εδω που φτασαμε.
Αν το galaxy S φτασει πρωτο στα καταστηματα μαλλον θα αφησω το desire.

kostis

Θοδωρη, αναφέρομαι στο Desire! Μην μου πεις τώρα ότι το HD2 συγκρίνεται με το Desire, γιατί δεν θα σε πιστέψω!

Θοδωρής

Το οτι ειναι πιο ακριβο το HD2 και εχει μεγαλυτερη οθονη απ το Desire το κανει να ειναι σε “αλλη” κατηγορια? …. αυτη (την κατηγορια) του iphone που εχει…. ιδια οθονη με το desire!

χμμμ….

kostas
ΓΙΩΡΓΟΣ
Marios Basileiou

Σας εχω ευχαριστα νεα παιδια.Μιλησα πριν λιγο με το play247 και μου ειπαν οτι το περιμεναν σημερα-αυριο αλλα τελικα θα ερθει την Δευτερα-Τριτη.Θα εχει ελληνικα αλλα οχι απο την αντιπροσωπια της Ace Hellas γιατι αυτοι θα το φερουν πιο μετα.

θανασησ

μαριε αμα χαλασει μασ καλυπτει το ηλ.καταστημα;

isidorosr20595

Στον κατάλογο Μάιου-Ιουνίου της Cosmote έχει καταχωρηθεί το Sony Ericsson XPERIA X10 Mini στα ‘Προσεχώς’ με τιμή 284 ευρώ.

isidorosr20595

Great! 😀 Maybe https://mynextphone.gr/! It’s so comple, compact and of course very cheap! 🙂

giorgio

ξερει κανενας αν θα το φερει η wind??

isidorosr20595

Λογικα θα το φερει, οπως ολα τα αλλα sony ericsson.

giorgio

ξερει κανενας αν θα φερει η wind το desire??

iasonas

γνωρίζεται κατι για το samsung wave;
και γενικά έχω παρατηρήσει μια κολλισιεργία για όλα τα νέα πρωτοκλασσάτα κινητά που θα έπρεπε να έχουν κυκλοφορήσει..τι συμβαίνει;
μου χει κάνει εντύπωση και απλά το αναφέρω!
με το wave τι γίνεται;

Spiros

Σημερα επιασα στα χερια μου το htc desire το εφερε επιτελους η vodafone μετα απο ενα μηνα αναμονης, και ξαφνικα απο την ωρα που επιασα το κουτι ηρθε στο μυαλο μου η ημερα που πηρα στα χερια μου το iphone 3gs ηταν πραγματικα ιδιο, τελεια αντιγραφη σε κουτι φορτιστη καλωδια και στο ιδιο το κινητο μαλιστα με την μονη διαφορα οτι εχει λογισμικο android και δυο παραπανω κουμπακια… ελεος δεν το περιμενα τετοια καταντια απο μια εταιρια σαν την htc…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones HTC Desire

HTC Desire 20+: Επίσημα με τετραπλή κάμερα και μπαταρία 5.000mAh

Η HTC ανακοίνωσε επίσημα το νέο HTC Desire 20+, το οποίο έρχεται με τετραπλή κάμερα, αλλά και τούμπανο μπαταρία 5.000mAh.

Smartphones HTC HTC Desire HTC Desire 12

HTC Desire 12 και Desire 12+: Επίσημα με οθόνες 18:9 και Android Oreo

Όπως είχε διαρρεύσει τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με οθόνη αναλογίας 18:9 (κάτι λιγότερο θεωρείται μάλλον πισωγύρισμα για τη μεσαία κατηγορία smartphones πλέον). To HTC Desire 12+ είναι το μεγαλύτερο και περισσότερο τεχνολογικά εξοπλισμένο μοντέλο. Ενσωματώνει 6 ιντσών IPS LCD οθόνη ανάλυσης 720x1440p και dual camera στο πίσω μέρος με αισθητήρες ανάλυσης 13MP (κύρια κάμερα) […]

Smartphones HTC HTC Desire HTC Desire 12

HTC Desire 12: Διέρρευσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά;

Η HTC θα ανακοινώσει σύντομα νέες κινητές συσκευές. Πριν από μερικές ημέρες μάθαμε για την κυκλοφορία ενός μοντέλου ονόματι Desire 12, το οποίο θα αποτελέσει μια entry-evel επιλογή με ικανοποιητικά χαρακτηριστικά και οθόνη αναλογίας 18:9.

Smartphones HTC HTC Desire HTC Desire 12

HTC Desire 12: Ανακοινώνεται σύντομα με οθόνη 18:9 και προσιτή τιμή;

Παρά το γεγονός πως διανύει μια δύσκολη περίοδο, η HTC εξακολουθεί να βρίσκεται στην αγορά των κινητών τηλεφώνων. Ο κατασκευαστής αναμένεται να παρουσιάσει και φέτος μια πλήρη γκάμα smartphones (έστω λιγότερα από πέρυσι) που θα καλύπτουν όλα τα τιμολογιακά εύρη.