Συνέδριο DevCon Europe 2012

Όσοι παρευρέθηκαν στη διήμερη εκδήλωση ενημερώθηκαν για το πώς να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της πλατφόρμας BlackBerry προκειμένου να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητας εφαρμογές για πάνω από 75 εκατομμύρια χρήστες BlackBerry παγκοσμίως. Οι παρευρισκόμενοι έλαβαν επίσης ένα δωρεάν BlackBerry PlayBook που θα τους βοηθήσει στην ανάπτυξη εφαρμογών για tablets.

, Συνέδριο DevCon Europe 2012

Το συνέδριο επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των ευκαιριών που προσφέρει η πλατφόρμα BlackBerry στους προγραμματιστές και στο πώς αυτοί μπορούν να αυξήσουν αποτελεσματικά τα έσοδα από τις εφαρμογές τους. Η ομάδα της Research In Motion που είναι υπεύθυνη για τις σχέσεις με τους developers ήταν διαθέσιμη για να δείξει την απλοποιημένη διαδικασία δημιουργίας εφαρμογών για την πλατφόρμα BlackBerry και να προσφέρει καθοδήγηση για το πώς θα πρέπει να δουλεύουν με μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των:

• HTML 5: Δημιουργία εφαρμογών HTML5 με native-like δυνατότητες για BlackBerry smartphones και BlackBerry PlayBook tablets, με τη χρήση BlackBerry WebWorks. Μεταξύ των εφαρμογών συμπεριλαμβάνεται και η ενοποίηση με βασικές εφαρμογές των smartphones και με χαρακτηριστικά όπως email, μηνύματα, ημερολόγιο, επαφές, μενού και multimedia.
• C/C++: Ανάπτυξη native software για BlackBerry PlayBook tablets, που συνδυάζει τη δύναμη του BlackBerry PlayBook με το πλούσιο toolset C/C++ για τη δημιουργία εφαρμογών υψηλής απόδοσης και εντυπωσιακής εμφάνισης.
• BlackBerry Runtime για εφαρμογές Android: μεταφορά εφαρμογών Android στο BlackBerry PlayBook.

Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνεται και ένα γκρουπ με περισσότερους από 400 φοιτητές πανεπιστημίων στην Πολωνία και την Αγγλία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν συνδεθεί με το BlackBerry Academic Program. Με πάνω από 300 ακαδημαϊκά ιδρύματα από 21 χώρες της Ευρώπης να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το BlackBerry Academic Program αλληλεπιδρά ενεργά με τους φοιτητές, παροτρύνοντάς τους να συμμετέχουν σε τοπικές εκδηλώσεις όπως το DevCon, ώστε να διευκολύνουν την ανάπτυξη εφαρμογών στην αίθουσα διδασκαλίας.

Ο Alec Saunders, VP, Developer Relations & Ecosystem της RIM δήλωσε: «Το ρεκόρ συμμετοχής στο DevCon Europe είναι απόδειξη του ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη εφαρμογών BlackBerry σε αυτή τη σημαντική περιοχή. Το DevCon Europe 2012 παρέχει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πλήρη δυναμική της πλατφόρμας BlackBerry και να έρθουν σε απευθείας επαφή με την ομάδα που είναι υπεύθυνη για τις σχέσεις με τους developers. Με τα τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία προγραμματισμού, τις βελτιωμένες διαδικασίες και την υψηλού επιπέδου εξειδικευμένη υποστήριξη, οι προγραμματιστές μπορούν πιο εύκολα από ποτέ να απολαύσουν μια δυνατή εμπειρία δημιουργώντας για την πλατφόρμα BlackBerry, αλλά και να «εξαργυρώσουν» τις υπηρεσίες τους».

Ανακαλύπτοντας την επιτυχία στο BlackBerry
Στα sessions του DevCon Europe, οι συμμετέχοντες είδαν πώς οι προγραμματιστές ήδη επωφελούνται από το BlackBerry App World. Δύο εκατομμύρια εφαρμογές έχουν γίνει download μέχρι σήμερα και το momentum διατηρείται με 6 εκατομμύρια downloads τη μέρα. Εκτός από το ότι εξυπηρετεί μια εγκατεστημένη βάση πάνω από 75 εκατομμυρίων συσκευών, η πλατφόρμα BlackBerry αναγνωρίζεται επιπλέον ως μία από τις πιο επικερδείς πλατφόρμες για τους προγραμματιστές:

• Οι χρήστες BlackBerry κατεβάζουν περισσότερες προπληρωμένες εφαρμογές από ό,τι οι χρήστες Android (Yankee Group)
• Οι εφαρμογές BlackBerry δημιουργούν 40% περισσότερα έσοδα από τις εφαρμογές Android (Vision Mobile)
• Το 13% των προγραμματιστών BlackBerry είχαν έσοδα $100,000+ από τις εφαρμογές BlackBerry App World, ποσό αρκετά μεγαλύτερο από αυτό των προγραμματιστών της Android ή της Apple(Evans Data Corp)

Ο δρόμος για το BlackBerry 10
Οι συμμετέχοντες στο DevCon Europe ενημερώθηκαν επίσης σχετικά με το BlackBerry 10 developer roadmap και πώς το νέο αυτό λειτουργικό σύστημα θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για τους developers εφαρμογών. Το BlackBerry 10 συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των BlackBerry OS και QNX, προσφέροντας στους προγραμματιστές μια ενιαία πλατφόρμα, η οποία δημιουργήθηκε από το μηδέν για να προσφέρει την πιο ισχυρή, ασφαλή social εμπειρία mobile computing μέχρι στιγμής. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει επόμενης γενιάς mobile OS και υπηρεσίες, καθώς επίσης native και HTML5 περιβάλλοντα ανάπτυξης εφαρμογών.

Το HTML5 θα αποτελέσει τη γέφυρα που θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να συνδεθούν με τις εκατομμύρια συσκευές BlackBerry που βρίσκονται στην αγορά σήμερα, καθώς και με τις επόμενης γενιάς συσκευές BlackBerry. Οι προγραμματιστές μπορούν ήδη να το χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη εφαρμογών, και πράγματι ήδη το ένα τέταρτο όλων των εφαρμογών του BlackBerry App World έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση του HTML5 και με τις βελτιώσεις και τη native-like ενσωμάτωση που παρέχονται από το BlackBerry WebWorks, το web development toolset της RIM.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Επιτέλους η blackberry να κάνει μια καινούργια αρχή γιατί μπορεί να κάνει πολλά στον χορο των smartphone .

Haduuken!

Ναι φίλε Χρήστο , δικαιολογία ψάχνω (και $) ν’αγοράσω μια συσκευούλα της. Κουφό πως δεν έχει γίνει γίγαντας ακόμα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.